Водич за раст Инстаграма у 2023

Инстаграм је један од најпознатијих сајтова друштвених медија, а овај свеобухватни водич ће разрадити стратегије раста Инстаграма које треба да усвојите 2023.

Предузећа широм света користе Инстаграм како би допрла до својих купаца са доказаним успехом. Свако, било да је бренд или власник малог предузећа, користи Инстаграм да повећа своју базу купаца. Зашто је то тако? То је зато што је Инстаграм свестран и ефикасан маркетиншки алат, а ми нисмо једини који тако мисле. Сва предузећа се слажу и више воле да користе Инстаграм за маркетинг.

Инстаграм је прешао дуг пут од тога да буде обична платформа друштвених медија за дељење фотографија. Трансформисала се у нешто много веће и међу четири најбоље друштвене мреже по популарности.

Лакоћа платформе за кориснике држи кориснике дуго привученима и повећава ваше шансе за више ангажовања. Ово доказује да је Инстаграм најбоља платформа за предузећа и утицајне људе како би привукли пажњу својих пратилаца и лако проширили своју корисничку базу.

Ваш клијент ће бити приморан да вас прати на Инстаграму ако им пружите нешто на шта могу да остану. Инстаграм је апликација која подржава различите облике садржаја као што су постови, приче, истакнути делови, колутови и ИГТВ. Можете додати хасхтагове, називе брендова и локације да бисте нагласили своје присуство.

Ако сте бренд или инфлуенсер који жели да унапреди своје присуство на Инстаграму, прочитајте даље да бисте добили неке вредне савете који ће вам у том погледу помоћи.

Повећање Инстаграм налога: предности

Без сумње, Инстаграм више није обична апликација за дељење фотографија. Има гомилу вредности да понуди, не само корисницима већ и предузећима. Инстаграм наставља да уводи занимљиве функције које значајно помажу компанијама у маркетингу и продаји њихове робе.

Повећање присуства вашег бренда или вашег бренда као утицајног нуди неколико предности, као што су следеће:

Обратите се већем броју људи

Инстаграм има преко 2 милијарде активних корисника, а број се свакодневно повећава. Не постоји ограничење колико далеко посао може да оде са ефикасном Инстаграм стратегијом када има толико парова очију који гледају ваш садржај.

  Како да промените своје име на Гоогле Меет-у

Омиљено од стране утицајних

Сарадња са реномираним инфлуенсерима може да обезбеди бољи поврат улагања и изложи ваш садржај публици која иначе није била могућа. Стога, развијање вашег бренда на платформи коју фаворизује већина утицајних има смисла.

Ваше пословање расте без обзира на величину

Ако почињете и желите да истакнете своје понуде, Инстаграм је идеална платформа. Можете да користите Инстаграм да бисте стекли изложеност и ангажовање без обзира на то да ли је ваш посао познат или убрзава.

Ангажујте се са купцима

Инстаграм је платформа на којој можете редовно комуницирати са својим клијентима директним порукама, додавањем проницљивих коментара или одговарањем на њихове упите. То доприноси кредибилитету вашег бренда.

Помозите вам да откријете преференције ваших клијената

Посматрајући објаве на Инстаграму које ваши клијенти деле, можете научити много о њиховим изборима. Читајући њихове објаве и одговоре, можете сазнати о њиховим укусима и сазнати у чему уживају. Ови предлози помажу у развоју новог садржаја и предстојећих маркетиншких планова.

Оглашавајте свој садржај

Иако имплементација органских начина раста Инстаграма пружа огромну вредност, функција плаћеног оглашавања платформе нуди огромну помоћ ако желите да циљате кориснике на основу понашања, демографије и локације.

Из свега што сте видели, јасно је да ће неговање вашег бренда на Инстаграму помоћи вашем пословању да оствари велики приход. Инстаграм повећава препознатљивост бренда, ствара потенцијалне клијенте, негује лојалност клијената и повећава продају.

Како добити више пратилаца на Инстаграму

Трик је у томе да оптимизујете свој Инстаграм налог и третирате га као одредишну страницу за повећање промета и пратилаца. Овако можете то учинити.

#1. Креирајте Инстаграм маркетиншку стратегију

Разумите своју публику: које платформе користе, када и зашто их посећују, у ком материјалу уживају, кога још прате и још много тога.

Идентитет бренда: Које вести желите да донесете својој публици? Које емоције желите да имају након гледања вашег садржаја?

Стратегија садржаја: Иако постоји извесна спонтаност на Инстаграму, биће вам потребна дефинисана стратегија садржаја да бисте имали доследан глас и редовно производили садржај високог квалитета.

Аналитика: информације које се могу мерити могу вам помоћи да планирате свој приступ, укључујући кога покушавате да циљате, који материјал да обезбедите, када да објавите и још много тога.

Редовна активност: Инстаграм је платформа у реалном времену. Морате више пута објављивати ако желите да га користите за развој вашег пословања.

#2. Анализирајте конкуренте

Имате ли ривала којег тешко надмашите? Сазнајте шта објављују, колико често, када и у којим облицима тако што ћете извршити малу анализу конкуренције на Инстаграму.

Недељу дана пажљиво их држите на оку како бисте могли да уочите све суптилне тактике које могу да користе да повећају број пратилаца на Инстаграму. Можда ћете добити савете о томе шта, када и како да објављујете на Инстаграму да бисте добили више пратилаца.

  Лингуа.ли вас учи енглески, француски, шпански, арапски и хебрејски

#3. Идентификујте своју циљну публику

На Инстаграму је од виталног значаја да одредите кориснике на које желите да циљате. Своје купце можете дефинисати на различите начине. Да бисте идентификовали обрасце између понашања при куповини ваших пратилаца на мрежи и оних ваших пратилаца, саветујемо вам да анализирате аналитику ваше веб странице и Инстаграма.

Требало би да истражите њихово онлајн понашање на вашој веб локацији и њихову употребу Инстаграма. Што више времена уложите у истраживање демографије ваше циљне публике, веће су вам шансе да произведете повезан садржај који подстиче кликове и конверзије.

#4. Оптимизујте своју биографију на Инстаграму

Морате осигурати да се ваша Инстаграм биографија издваја од конкуренције јер ће то вероватно бити прва ствар кроз коју ће људи проћи у вези са вашим брендом. Потребно вам је више од само вашег Инстаграм ручка.

Имаге Цредит: Зара

Пошто добијате ограничене речи за писање биографије, кључно је да будете јасни и концизни о томе шта ваша компанија ради, и да. Не заборавите да укључите кључне речи које дефинишу ваш бренд како би читаоци могли прецизно да разумеју за шта се залажете.

#5. Останите доследни

Доследност је кључ за добијање замаха на било којој платформи друштвених медија, укључујући Инстаграм. Нико неће желети да прати ниједан Инстаграм профил који насумично објављује, можда једном недељно. Током креирања, садржај може привући нове пратиоце, а то их редовно спречава да се поколебају.

Креирање календара садржаја ће вам помоћи да планирате садржај и покажете доследно понашање. Штавише, можете идентификовати најбоље време за постављање садржаја на свом Инстаграм профилу. То је када је већина ваших пратилаца активна.

#6. Одлучите се за Инстаграм огласе

Примена метода органског раста повећаће број пратилаца на Инстаграму спорим темпом. Али ако желите да убрзате стопу раста, Инстаграм оглашавање је права опција. Плаћена замена за органске стратегије вам омогућава да одаберете своју циљну публику и промовишете своје постове.

Инстаграм подржава низ типова огласа, тј. Сликовни огласи, огласи у облику вртешке, видео огласи, огласи за причу, огласи за колутове, огласи Куповине и огласи за истраживање. Можете да одлучите о буџету за огласе и да почнете са Инстаграм огласима.

Инстаграм је платформа за друштвене мреже за дељење фотографија и видео записа, тако да је креирање и објављивање садржаја који зауставља померање од највеће важности. Ово ради на два начина. Он прикладно испоручује поруку коју желите да пренесете и спречава да се ваша идеја изгуби у мору постова у фееду вести вашег корисника.

  Зашто Ви-Фи користи исту фреквенцију као микроталаси?

Било да сте почетник или искусан посао, пожелећете да поставите изузетне фотографије и видео записе који привлаче пажњу ваше публике. Занимљиво је да постоји неколико платформи које ће вам помоћи у томе. Можете да проверите најбоља дизајнерска решења како бисте задовољили потражњу за фотографијама и инфографикама да бисте ангажовали своје пратиоце и испричали своје приче.

Исто тако, ови алати за управљање друштвеним медијима ће понудити огромну помоћ у управљању, надгледању и заказивању садржаја за више Инстаграм налога са једног места.

Често постављана питања

Да ли да купим пратиоце на Инстаграму?

Сви желе да повећају број пратилаца на Инстаграму што је пре могуће. Због огромне потражње, постоји много услуга и апликација трећих страна које обећавају да ће повећати ваше следбенике.
Неке од ових апликација гарантују повећање броја пратилаца на Инстаграму тренутно или током времена. Али није препоручљиво да купујете своје пратиоце на Инстаграму ако цените своју репутацију. То је непоштена техника која вас доводи у опасност од забране Инстаграма.

Које су различите врсте Инстаграм садржаја?

Корисници ових дана имају много алтернатива садржаја на Инстаграму, укључујући:
Реелс, ИГТВ, постови са појединачним фотографијама, постови са фотографијама на вртешкама, видео постови, видео снимци уживо и приче.

Како доћи на Инстаграм Екплоре страницу?

Да бисте повећали своје шансе да се садржај појави на страници Инстаграм Екплоре, предузмите следеће радње:
Имајте јавни налог
Ако је ваш Инстаграм профил приватан, нико га не може видети на својој страници Истражи. На крају крајева, личном налогу није предвиђено да му приступи странац, тако да свако ко вас не прати не може да види ствари на њему.
Укључите популарне хасхтагове и локације
Постови са хештеговима могу да се појаве на страницама истраживања корисника након што изврше претрагу хештегова. Означавањем места можете додатно да сузите своје циљно тржиште и да се појавите на страницама Истражите када траже одређену локацију. Имате веће шансе да вас пронађе више корисника на популарној локацији.

Последње речи

Па, то су биле доказане тактике које можете применити да бисте доживели изузетан раст на Инстаграму. Запамтите, садржај је такав, па увек покушајте да донесете нешто ново. Квалитетни медији у комбинацији са промишљеним натписима и релевантним хасхтаговима сигурно ће учинити чуда.

На крају, останите доследни и креативни како бисте били сведоци спорог и сталног повећања броја пратилаца на Инстаграму.

Такође можете истражити неке најбоље Инстаграм планере да бисте уштедели драгоцено време и убрзали раст свог профила.