Windows Terminal nije moguće pronaći odabrani font

Windows Terminal није могуће пронаћи одређени фонт – решење

Увод

Windows Terminal је моћна апликација за командну линију која вам омогућава да покрећете вишеструке командне прозоре и терминале са картицама у једном интерфејсу. Иако је Windows Terminal обично поуздан, неки корисници су наишли на грешку „Није могуће пронаћи одређени фонт“ када покушавају да користе одређене фонтове у терминалу.

Ова грешка може бити фрустрирајућа јер вас спречава да користите жељени фонт и може отежати рад у терминалу. У овом чланку ћемо истражити могуће узроке ове грешке и пружити кораке за решавање проблема и враћање Windows Terminal-а у исправно стање.

Узроци грешке „Није могуће пронаћи одређени фонт“

Постоји неколико фактора који могу довести до грешке „Није могуће пронаћи одређени фонт“ у Windows Terminal-у, укључујући:

Фонт није инсталиран: Фонт који покушавате да користите можда није инсталиран на вашем систему.
Фонт није подржан: Windows Terminal подржава само ограничен број фонтова. Одређени специјализовани или ретки фонтови можда неће бити компатибилни са терминалом.
Проблем са кешом фонта: Кеш фонта је функција оперативног система која убрзава учитавање фонтова. Међутим, кеш може понекад да се оштети и доведе до проблема са приказом фонтова.
Системски проблем: У ретким случајевима, системски проблем може довести до тога да Windows Terminal не може да пронађе одређени фонт.

  17 Подешавања камере која увек треба да промените или искључите

Решења за грешку „Није могуће пронаћи одређени фонт“

Постоји неколико корака које можете предузети да бисте решили грешку „Није могуће пронаћи одређени фонт“ у Windows Terminal-у:

1. Инсталирајте фонт

Ако фонт који желите да користите није инсталиран на вашем систему, прво га морате инсталирати. Можете да преузмете фонтове са веб локација или тржишта као што су Google Fonts, Adobe Fonts или DaFont. Након преузимања фонта, кликните двоструко на датотеку фонта да бисте је инсталирали.

2. Проверите компатибилност фонта

Windows Terminal подржава само ограничен број фонтова. Можете да проверите да ли је фонт који желите да користите компатибилан са терминалом тако што ћете отворити командну линију или Windows PowerShell и укуцати следећу команду:


winget search "font name"

Замените „назив фонта“ правим називом фонта који желите да проверите. Ако резултати претраге не врате никакав резултат, фонт вероватно није компатибилан са Windows Terminal-ом.

3. Обновите кеш фонта

Оштећена кеш фонта може довести до проблема са приказом фонтова. Можете да обновите кеш фонта тако што ћете прво отворити командну линију или Windows PowerShell као администратор. Затим укуцајте следећу команду:


fc-cache -fv

4. Поново покрените Windows Terminal

Ако ниједно од претходних решења не реши проблем, покушајте да поново покренете Windows Terminal. Ово ће затворити и поново отворити терминал и може решити привремене проблеме који могу довести до грешке „Није могуће пронаћи одређени фонт“.

5. Контактирајте подршку

Ако нисте у могућности да решите грешку „Није могуће пронаћи одређени фонт“ користећи наведене кораке, можда ћете морати да контактирате подршку за Windows Terminal. Можете да отворите проблем на GitHub репозиторијуму Windows Terminal-а.

  Како пронаћи своју плејлисту „Гледајте касније“ на ИоуТубе-у

Закључак

Грешка „Није могуће пронаћи одређени фонт“ у Windows Terminal-у може бити фрустрирајућа, али је обично могуће решити је следећи кораке за решавање проблема. Проверавајући да ли је фонт инсталиран, компатибилан и да кеш фонта није оштећен, можете отклонити најчешће узроке ове грешке. Ако ниједно од горе наведених решења не реши проблем, можда ћете морати да контактирате подршку за Windows Terminal за даљу помоћ.

Често постављана питања (FAQs)

1. Могу ли да користим било који фонт у Windows Terminal-у?

Не. Windows Terminal подржава само ограничен број фонтова. Можете да проверите да ли је фонт компатибилан са терминалом тако што ћете укуцати „winget search „font name““ у командној линији или Windows PowerShell-у.

2. Шта ако фонт који желим да користим није компатибилан са Windows Terminal-ом?

Ако фонт није компатибилан са Windows Terminal-ом, нећете моћи да га користите у терминалу. Размислите о тражењу алтернативног фонта који је компатибилан.

3. Како да обновим кеш фонта?

Да бисте обновили кеш фонта, отворите командну линију или Windows PowerShell као администратор и укуцајте „fc-cache -fv“.

4. Шта да радим ако се грешка „Није могуће пронаћи одређени фонт“ и даље појављује?

Ако ниједно од решења наведених у овом чланку не реши проблем, можда ћете морати да контактирате подршку за Windows Terminal. Можете да отворите проблем на GitHub репозиторијуму Windows Terminal-а.

5. Где могу да пронађем више информација о Windows Terminal-у?

Можете пронаћи више информација о Windows Terminal-у на званичној веб локацији.

6. Могу ли да прилагодим друге аспекте Windows Terminal-а?

  Да ли ДоорДасх возачи виде савет?

Да. Windows Terminal је веома прилагодљив и можете да конфигуришете многе аспекте његовог изгледа и понашања. Више информација о опцијама прилагођавања можете пронаћи у документацији за Windows Terminal.

7. Да ли постоји начин да се пријаве проблеми или сугестије за Windows Terminal?

Да. Можете да пријавите проблеме или предложите побољшања тако што ћете отворити проблем или затражити функцију на GitHub репозиторијуму Windows Terminal-а.

8. Где могу да нађем додатне ресурсе за решавање проблема са Windows Terminal-ом?

Можете пронаћи dodatne resurse за решавање проблема са Windows Terminal-ом на следећим местима:

Microsoft Docs: Решавање проблема са Windows Terminal-ом
GitHub репозиторијум Windows Terminal-а: Проблеми
Форум Windows Terminal-а