Зашто је АР облак следећи ниво проширене стварности

АР облак ствара дигитални близанац стварних ствари око корисника тако да потрошачи могу да поделе своја АР искуства са другима.

Рачунарство у облаку учинило је дигиталне технологије приступачним. Данас се све више компанија за развој софтвера лако појављује јер могу да креирају инстанце у облаку на мрежи за кодирање, тестирање, примену и понављање пројеката развоја софтвера.

Екстензивни развој и ширење технологије облака отворили су нова врата за процват и сазревање других технологија. Једна таква технологија следеће генерације је облак проширене стварности или АР облак за заједничка искуства стварних ствари и места на захтев.

Читајте даље да бисте научили основе АР облака, његов рад, архитектуру и још много тога. Такође, истражите ресурсе за учење да бисте савладали АР облак.

Шта је проширена стварност?

Проширена стварност (АР) је верзија следеће генерације света око вас у реалном времену остварена кроз многе повезане ИТ технологије. На пример, стандардно искуство АР ће укључивати следеће напредне технологије:

 • 3Д проширене слике, текстови или анимације у стварном свету се испоручују и гледају на уређајима на глави (ХМД), паметним телефонима, таблетима, паметним сатовима, ветробранским стаклима аутомобила итд.
 • Уређаји Интернета ствари (ИоТ) прикупљају податке из стварног света и хране процесоре АР садржаја.
 • Холистички резултати веб претраге укључени у АР искуства.
 • Едге аналитика за пружање брзих увида у податке пословним корисницима АР-а.

АР је зрела технологија коју користе многе индустрије као што су следеће:

 • е-трговина и пословна малопродаја
 • Кориснички сервис
 • Аутомобилска и друга производна предузећа
 • Пословање и управљање у удаљеним местима
 • Онлине и мобилно играње
 • Забава на мрежи и ван мреже

АР технологија говори о томе како крајњи корисници конзумирају садржај, купују на мрежи и доживљавају животни стил користећи дигиталне технологије. Када се заврши следећа итерација АР-а, АР облак ће постати лако доступан. Корисници могу да деле искуства користећи сталну копију искустава из стварног света доступна у облаку.

Шта је АР облак?

Облак проширене стварности (АР) је онлајн простор где програмери АР могу да складиште АР искуства на било ком месту, производу, тренутку и још много тога. Идеја је да се направи копија садашњости која се не смањује, допуњена опширним информацијама са веба о садашњости.

На пример, ходате улицом у новом граду. Истражујете најбоље место за јело локалне кухиње.

У данашњем дигиталном свету, отворили бисте Гоогле Мапс или Аппле Мапс. Затим потражите кључну реч као што је ресторан, пекара, ресторан, итд. Тада ће мапа преузети многе локације око вас.

Морате да изаберете свако место и рецензирате информације као што су оцене звездицама, текстови рецензија клијената, мени итд.

АР облак ће заменити ово искуство проналажења локације користећи АР и инфраструктуру за обраду облака. Апликација за централну или рубну аналитику ће аутоматски анализирати ресторане у вашој близини и предложити неколико најбољих анализом података о рецензијама путем вештачке интелигенције (АИ).

  Како омогућити закрпе уживо на Убунту 18.04

Када се приближите једном од таквих ресторана, видећете детаљније информације као што су мени, изглед припрема, имена сервисера, цена артикала итд., све на екрану вашег паметног телефона или дисплеју на глави.

Подаци добијени на мрежи биће пројектовани на приказу производа у реалном времену камере, локације, места итд. Програмери могу да сачувају ове информације у облаку. Други купци такође могу приступити АР искуствима на захтев.

АР облак такође може постати оквир за развој АР садржаја. Провајдери услуга у облаку као што су Гоогле, Мицрософт и Амазон могу да развију СДК-ове за развој АР-а који се лако користе и да угосте алате у облаку.

Програмери широм света могу приступити овим развојним платформама АР, кодирати сопствени садржај и објављивати на мрежи за циљне потрошаче.

Када је АР облак у пуном замаху, онлајн претрага ће се променити од врха до дна. Корисници неће морати да претражују стотине страница да би пронашли садржај, документ, слику или искуство које траже. Намеравана претрага корисника ће се одвијати визуелно, а одговори ће бити присутни тамо где су њихова питања.

Како функционише АР облак?

Конвенционални АР садржај поставља слој апстракције на динамичке визуелне приказе стварног света помоћу повезаних ИоТ уређаја, екрана паметних телефона, мобилних камера итд. На пример, Снапцхат сочива, Покемон Го апликација за игру, апликација за фарбање косе, апликација за улепшавање итд.

Са АР облаком, креатори садржаја и програмери АР решења могу да креирају такав садржај за масовну потрошњу користећи ресурсе облака као што су инстанце облака за графички дизајн, анимација, ИоТ емулација, аналитика рубова у облаку итд.

У АР цлоуд окружењу, АР апликације ће бити хостоване у облаку уместо паметних телефона, екрана на глави, визира, ВР гаџета, итд. Стога ће ГПУ и процесорска снага такође бити обезбеђена од стране инстанце облака. Нема потребе за набавком уређаја високих перформанси за употребу крајњег корисника.

Корисницима је потребан само рачунарски уређај са камером, ГПС-ом, интернетом и могућностима веб претраживача. Све остало ће обезбедити решење у облаку АР које се налази на виртуелизованој инстанци рачунарства у облаку.

Компоненте АР облака

Према Ори Инбар-у, функционални АР облак ће садржати следеће компоненте:

 • Дељива и скалабилна машински читљива трајна слика света са координатама локације у стварном свету
 • Кодови програма за локализацију који могу тренутно да лоцирају локална места од интереса
 • Систем за испоруку медија за постављање виртуелног садржаја на АР уређаје уз подршку многим корисницима

Међутим, из перспективе технологије и софтвера, следеће би требало да буду минимални захтеви за постављање функционалног АР облака:

 • АР претраживач за визуелну претрагу, аутентификацију корисника, АР рендеровање, синдицирање садржаја, праћење руку, праћење покрета, праћење објеката итд.
 • Едге цомпутинг за аналитику у реалном времену на лицу места без чекања на централни сервер
 • АР виртуелна средства као што су холограми, друштвени графикони, контекстуални подаци, 3Д мапе итд.
 • АР складиштење података као што је спремиште метаподатака, садржај, облак тачака итд.
 • Основне технологије као што су детекција 3Д геометрије, праћење динамичких објеката, разумевање 3Д емантике, визиона интелигенција итд.
  Како креирати прилагођене стилове наслова у МС Ворд-у

Затим ћемо истражити пословне могућности у АР цлоуд екосистему.

Пословне могућности у АР Цлоуд екосистему

Најперспективнија и најпрофитабилнија пословна употреба за АР облак могао би бити функционални АР претраживач у облаку. Уместо да куцају ствари у поље за претрагу претраживача, потрошачи могу да траже садржај, производе, предлоге итд., користећи визуелну претрагу.

У зависности од контекста претраге или кључне речи, претраживач АР претраге ће корисницима показати информације о артиклима, роби, местима итд., на које гледају помоћу ХМД гаџета или камере паметног телефона.

Резултати претраге ће плутати попут 3Д слика, анимација, текстова, блокова садржаја итд., у близини упита за претрагу, што може бити физичка или дигитална ствар у стварном свету.

Други случајеви коришћења који су усмерени на пословање који би могли донети милионе долара прихода су следећи:

#1. Мали АР облаци

Неколико стартупа у спектру АР облака развија мале АР облаке. Ово су упорна и ажурирана 3Д и искуства из стварног света града, града, земље или региона у дигиталним мапама које се испоручују преко АР уређаја.

#2. АР Цлоуд игре

Програмери онлајн и мултимедија могу да користе АР облак за развој игара које приказују стварни свет уместо анимираног света. На пример, апликација за игру Покемон Го за мобилне телефоне и таблете.

#3. Некретнина

Услуге регистрације некретнина или власти могу да користе АР облак за мапирање стварног света. Затим могу користити мултимедијалне земљишне евиденције за погодну регистрацију, пренос власништва, издавање грађевинских дозвола итд.

#4. Инфраструктура и алати за развој АР облака

Технолошки стартупи такође могу да развију АР Цлоуд АПИ/СДК за 3Д мапирање, просторно мапирање у стварном свету, итд., и да продају приступ програмерима АР, креаторима садржаја и још много тога.

#5. АР садржај у облаку

Провајдери Цлоуд репозиторија могу да користе своју инфраструктуру и инвестиције да скенирају градове пословних, туристичких, туристичких, шопинг итд. интереса. Ова АР спремишта у облаку могу да продају приступ мапираном садржају програмерима АР софтвера.

Креатори АР садржаја могу да користе 3Д скенирање, просторно снимање, локализацију, визуелно позиционирање итд., податке на захтев од добављача АР облака да би креирали занимљив АР садржај или искуства за потрошаче.

#6. АР оглашавање засновано на облаку

Рекламна индустрија може се драстично променити увођењем АР облака. Предузећа могу да покажу персонализоване производе и препоруке за садржај својој циљној публици када посете било које важно место.

На пример, бренд ресторана може проактивно да приказује понуде и промоције на ХМД-овима или екранима мобилних телефона корисника који стигну у близину продајног места ресторана.

Предности АР облака

Примарна предност АР облака биће уштеда времена и труда за тражење висококвалитетног садржаја на вебу. Када облак проширене стварности постане доступан и зрео, предузећа и крајњи корисници могу да пронађу садржај који траже право испред својих очију преко ХМД-а, екрана таблета, екрана паметних телефона, визира за кациге итд.

Друге значајне предности АР облака су:

 • Програмери за сајбер безбедност могу да искористе инфраструктуру облака АР облака да би развили безбеднија решења за испоруку садржаја од данашњег интернет система.
 • Предузећа која пружају услуге корисницима могу ефикасније да опслужују клијенте са удаљених локација.
 • Лоцирање места, продавница, трговачких места, ресторана, кампова, ловачких места, риболовних подручја итд. биће лакше са АР навигацијом на мобилним екранима, ХМД-овима или визирима који прекривају погледе из стварног света са информацијама и упутствима.
 • ИТ и дигитална технологија ће постати лакше и приступачније јер неупућени корисници могу визуелно да користе АР цлоуд решења без знања како да кодирају или управљају сложеним апликацијама.
  8 најбољих алата за компјутерски потпомогнуто превођење (ЦАТ).

Затим ћемо разговарати о будућем обиму АР облака.

Будућност АР облака

АР облак ће водити футуристички развој производа у спектру проширене стварности. Предузећа већ виде вредност и повраћај улагања (РОИ) коришћењем АР технологије. Комерцијални субјекти користе АР технологију облака за Уради сам (уради сам) даљинску сарадњу са независним партнерима.

Компаније већ обучавају своје кориснике путем даљинског, импресивног и реалистичног искуства комбинујући 3Д и садржај из стварног света.

АР мапирање стварног света засновано на облаку ће оснажити компаније да прошире своје случајеве употребе. Предузећа такође могу понудити вишекорисничка АР искуства за забаву, образовање, спорт и још много тога.

Са више развоја мапирања у стварном свету, постојећи оквир за развој АР, који користи АР заснован на маркерима, или детектује објекте, ће се трансформисати да би уживао у предностима података мапирања у стварном свету. Ово ће произвести много нових случајева употребе у пословном свету, што ће довести до веће потражње за АР облаком у будућности.

Ресурси за учење

#1. Шта је проширена стварност?

Шта је проширена стварност? је свеобухватна књига за учење о тренутном стању развоја АР и пословних предности. Аутор говори о многим интервјуима са лидерима развоја АР-а на обичном енглеском језику, тако да свако може да разуме шта се дешава у АР свету.

Поред стварних интервјуа са дизајнерима, извршним директорима, програмерима и АР инжењерима, књига такође покрива еволуцију развојних алата, софтвера и уређаја АР.

#2. Проширена стварност, 1. издање

Проширена стварност, 1. издање покрива теорије АР-а, дизајнирање АР програма и теме развоја кода које АР инжењер или програмер мора научити на факултету или у професионалном животу.

Неке од АР тема обрађених у овој књизи су:

 • Рачунарски координатни систем
 • Калибрација камере
 • Хомогена матрична репрезентација
 • Хардверски захтеви у АР лабораторији
 • Цомпутер Висион

Такође упознаје читаоца са математиком која стоји иза развоја АР-а и неким примерима пројеката из стварног света.

#3. Рачунарство у облаку: концепти, технологија и архитектура

Цлоуд Цомпутинг: Цонцептс, Тецхнологи & Арцхитецтуре је књига коју морате имати за професионалце који уче рачунарство у облаку, нове дипломце који се надају да ће ући у ИТ екосистем као стручњаци за рачунарство у облаку или пословне заинтересоване стране које треба да пренесу своје пословање у облак.

Књига описује тренутне трендове у развоју решења у облаку, технологије оквира облака и најбоље праксе које предузеће мора да следи да би преместило операције у облак.

Књига такође објашњава механизме технологије облака, моделе, концепте и архитектуре облака са становишта неутралног од добављача. Да не спомињемо, све дискусије су усредсређене на пословање и индустрију, тако да технички директори, извршни директори и почетници могу имати користи од усвајања облака.

Окончање

Проширена стварност (АР) је већ напредна технологија. Више није на листи технологија у настајању објављеној у Гартнер Хипе Цицле фор Емергинг Тецхнологиес. Стога, предузећа, технолошки ентузијасти, програмери и истраживачи сматрају да АР више није технологија у настајању.

Следећа итерација АР-а је АР облак, омогућен захваљујући безбедним, приступачним и приступачним инфраструктурама облака. АР облак ће ускоро постати најкоришћенији стандард за претрагу широм света, баш као и Гоогле, Бинг, Иахоо, итд. Стога, како буду долазили нови случајеви коришћења, биће ту нове пословне прилике.

Затим можете погледати детаљне информације о проширеној аналитици.