Зашто је дубоко повезивање неопходно за маркетинг ваших апликација

Дубоко повезивање је напредни систем за испоруку садржаја апликације или ресурса где можете да одведете циљну публику директно на страницу апликације где је тачно желите. Много побољшава ваше маркетиншке напоре за апликације и производе!

Као продавац мобилних апликација, можда сте користили стотине алата да повећате домет своје апликације. Ваш свакодневни циљ је да створите свест о бренду за производе и услуге апликације.

Већина маркетиншких алата за горе наведени узрок само информише купце, потенцијалне клијенте и циљну публику ваше апликације или бренда. Купци одатле праве следећи корак. То је пасиван начин подстицања купца или корисника да делује.

Дакле, ови нису довољно ефикасни. Потребно вам је нешто проактивно да одведете клијенте директно на страницу апликације или функцију која утиче на преузимања, инсталације, приход, итд. То можете постићи помоћу система за дубоко повезивање апликације за мобилне уређаје.

Читајте даље да бисте развили основно знање о дубоком повезивању како бисте могли да примените овај изванредни маркетиншки алат на добру употребу.

Шта је дубоко повезивање?

Извор: блог.цонтус.цом

У екосистему мобилних апликација, дубоко повезивање је начин да ваше клијенте и кориснике усмерите до одређене странице, функције, производа, услуге, корпе и било чега другог у мобилној апликацији.

Користећи дубоке обједињене идентификаторе ресурса (УРИ), корисници могу директно доћи до садржаја у мобилној апликацији коју предлажете.

Корисници не морају да прођу кроз неколико корака да би дошли до своје тачке интересовања. Такође, такве везе заобилазе све пријаве и регистрације у посебним случајевима ако је корисник инсталирао и користио апликацију раније или ако прилагодите систем дубоког повезивања са довољним протоколима за аутентификацију.

Ово је „одредиште“ део дубоког повезивања. Такође морате одлучити како да својој циљној публици омогућите приступ таквим везама. То је „изворни“ део дубоких УРИ-ја. Подешавање извора је прилично једноставно. Можете креирати дубоку везу, а затим је поставити стратешки користећи следеће технике дељења садржаја:

 • Делите дубоке УРЛ-ове путем СМС-а, а његов индустријски термин је текст у апликацију
 • Пошаљите дубоку везу до садржаја апликације путем е-поште, односно е-поштом до апликације
 • Такође можете поставити УРИ-је дубоког повезивања на веб странице и то ствара концепт веб-апликације
 • Неки трговци креирају КР кодове (КР-то-апп) користећи генераторе КР кодова и лепе налепнице КР кодова на објекте, продавнице или дигиталне КР кодове на веб-сајтовима како би корисници могли да скенирају и приступају дубоким везама
 • Такође можете да постављате статусе друштвених медија, коментаре и слике са дубоким везама да бисте користили модел дубоког повезивања друштвених мрежа на апликацију
 • Неки продавци апликација такође постављају дубоке УРИ-је у линкове за упућивање за дубоке везе од препоруке до апликације
 • Поставите дубоке везе на огласе као што су Гоогле Адс банери, који се називају ад-то-апп.
  иПадОС ће скоро учинити ваш иПад правим рачунаром

Предности дубоког повезивања

Маркетиншки стручњаци користе дубоко повезивање првенствено да би створили интуитивно искуство испоруке садржаја. Помаже у подстицању преузимања, инсталација, претплата, куповина итд., тако што клијенте тренутно води на страницу активности апликације.

Уместо да својим клијентима шаљете поруке о корацима од преузимања апликације до куповине производа, ви директно додајете производ у корпу и показујете им екран за наплату.

За услуге, директно притискате страницу за плаћање претплате. Такође, да бисте замолили клијенте да испробају најновију функцију у вашој апликацији, шаљете их на екран апликације где је функција доступна.

У наставку пронађите неке додатне предности које ваше маркетиншке кампање за апликације имају од технике дубоког повезивања:

#1. Побољшајте конверзије

Дубоко повезивање повећава продају путем ваше апликације. Ако купцима нудите попуст или промотивне цене и шаљете текст са кодом, велике су шансе да ће га корисник игнорисати. Понекад покушавају да искористе купон, али не могу да стигну све до странице за одјаву.

Уместо тога, слање дубоке везе до корпе производа заједно са уграђеним кодом купона одвешће купца директно на страницу за наплату која приказује најбољу цену. Велика је вероватноћа да ће корисник реаговати на то.

#2. Ојачајте корисничко искуство

Дубоке везе са неколико канала, као што су КР кодови, СМС-ови, имејлови итд., побољшавају корисничко искуство дотичне апликације. Међутим, ако је веза прекинута, можете изгубити поверење.

#3. Задржите кориснике и купце

Различити маркетиншки тимови су користили алат за дубоко повезивање за задржавање купаца и корисника. Можете да аутоматизујете своју апликацију са уграђеном логиком да бисте корисницима послали дубоке везе ако апликација види да корисник брише свој налог, напушта колица, не обнавља претплате и тако даље.

#4. Подршка муштеријама

Дубоки УРИ-ји су одлични алати за тимове за корисничку подршку. Уместо да наводите корисника корак по корак за решавање проблема, можете му послати дубоку везу која ће директно одвести клијента до подешавања апликације, дозвола или других страница на којима могу сами да реше текући проблем.

#5. Натерајте кориснике да се ангажују са вашим брендом

Маркетиншки стручњаци шаљу СМС-ове, ВхатсАпп текст, е-пошту и још много тога са дубоким везама како би натерали кориснике да раде ствари које маркетиншки стручњаци желе док остају у оквиру етичких и усаглашених политика.

На пример, видите да се оцене и рангирање ваше апликације уопште не повећавају. Оно што можете да урадите је да пошаљете СМС или ВхатсАпп текст корисницима који још нису послали оцену. Овде, уместо да их тражите да оцењују, водите их директно на Гоогле Плаи страницу, где могу брзо да оцене апликацију.

#6. Повећајте удео плаћених корисника

Маркетиншки стручњаци су такође открили да стратешки постављене дубоке везе повећавају број плаћених корисника ваше апликације.

#7. Повећајте стопе кликова за инсталирање

Стопе кликова за инсталирање за било коју рекламну кампању такође се нагло повећавају када користите дубоке везе на Гоогле, Бинг, Фацебоок и Твиттер огласима.

Врсте дубоког повезивања

Постоје различите врсте концепата дубоког повезивања, а они су наведени у наставку:

Универзално повезивање

Извор: девелопер.аппле.цом

Аппле користи систем универзалног повезивања за све своје уређаје као што су иПад, иПхоне, иПод, Мац, итд. Ако кориснику пошаљете дубоку везу, морате да пратите протокол универзалног повезивања на иОС и иПадОС екосистемима.

Када корисник додирне ову везу, одређена апликација ће се отворити на иПхоне-у или иПад-у. Ако апликација није инсталирана, линк ће преусмерити корисника на вашу веб локацију или извор са којег је корисник приступио дубокој вези.

  Како прилагодити Гноме Схелл са екстензијама

Такође можете да измените универзалну везу на начин да преусмерите корисника на Апп Сторе за преузимање и инсталацију апликације јер вам универзалне везе омогућавају да отворите веб страницу из апликације. Аппле је представио Универсал Линкинг као дубоко повезивање на својим оперативним системима од иОС 9.

иОС оперативни систем директно управља командама свих захтева за универзално повезивање. Стога је универзално повезивање сигурније од конвенционалних дубоких веза.

Извор: девелопер.андроид.цом

Везе за Андроид апликације су протокол дубоког повезивања веб локације на преусмеравање мобилних апликација на Андроид уређајима као што су паметни телефони и таблети. Везе за апликације користе ХТТП УРЛ-ове да одведу кориснике директно на екран мобилне апликације, функцију или садржај са веб локације.

Ако нема инсталиране верзије наведене апликације, ХТТП код ће покушати да одведе корисника до копије истог садржаја на веб локацији апликације. Ако садржај није доступан на веб локацији, он води корисника до извора везе до апликације.

Апп Линк подржава Гоогле Адс производе као што су Мрежа мултимедијалног оглашавања, претрага, Куповина, кампање за ангажовање са апликацијом и још много тога.

Одложено дубоко повезивање

Одложено дубоко повезивање је у суштини два преусмеравања. Користи технологију мобилног приписивања и меморије веза са садржајем. Одводи корисника на једну страницу да изврши неке задатке, а затим их враћа на извор дубоке везе да би добио оригиналну везу која преусмерава кориснике на садржај у мобилној апликацији.

То је најпоузданија варијанта дубоког повезивања за онлајн оглашиваче да циљају кориснике који још нису инсталирали апликацију.

Када корисник кликне на везу, прва радња је отварање дугмета за преузимање у апликацији Гоогле Плаи или Апп Сторе на мобилном телефону за апликацију која се продаје. Када корисник инсталира апликацију, веза поново преусмерава на садржај или функцију у апликацији.

Контекстуално дубоко повезивање

Контекстуалне дубоке везе подижу системе дубинског повезивања на следећи ниво нудећи клијенту веома прилагодљива и повезана искуства.

Такве везе можете да примените заједно са специјализованом одредишном страницом у апликацији са поздравом добродошлице и једнократним промотивним кодом или попустом који је доступан само тренутном кориснику. Такође преузима различите метрике дубоког повезивања као што су учинак огласне кампање, кликови, повраћај улагања (РОИ) итд.

Шта су УРИ шеме у дубоком повезивању?

Униформ Ресоурце Идентифиер или УРИ је низ знакова који упућује умрежене, а не умрежене уређаје на физичке или логичке ресурсе. УРИ је сличан УРЛ-у. Међутим, УРЛ се користи само у случају интернет и интранет протокола. Док се УРИ може користити за онлајн и офлајн идентификацију ресурса.

Формат креирања или писања УРИ адресе познат је као УРИ шеме. Компоненте УРИ шема су име шеме (домен, диск, подаци апликације, итд.), ауторизација, упит и фрагмент.

У случају преусмеравања са веба на мобилни, УРИ шеме су компоненте дубоког повезивања. На пример, твиттер://, фацебоок://, нетфлик://, итд., су УРИ шеме. Дубоке везе користе ове УРИ шеме за отварање повезане апликације на паметним телефонима и таблетима. Ово су такође нека врста прилагођених дубоких веза.

УРИ шеме су у интеракцији са подацима апликације на уређају. Дакле, ако апликација није доступна на циљном уређају, УРИ шеме ће вратити поруку о грешци.

Како имплементирати дубоко повезивање

Извор: суппорт.гоогле.цом

  Где је најбоље место за паметни звучник у соби?

Можете да користите библиотеку мобилног дубоког повезивања да бисте креирали дубоке везе за иОС или Андроид апликације. Без обзира да ли користите такве алате или не, морате да урадите следеће да бисте применили дубоко повезивање:

#1. Избор јединствене УРИ шеме

Морате да изаберете УРИ шему да бисте могли да креирате дубоку везу. УРИ шема мора бити јединствена. У супротном, ваш дубоки линк може да отвори апликацију вашег конкурента и прикаже грешку на њој. Када направите УРИ шему, доставите УРИ детаље у манифест апликације.

Када је УРИ шема спремна, изаберите скуп радњи за везу коју ће извршити када је корисник додирне.

Под условом да сте довршили горња два корака, сада можете саставити све горе наведено у коду УРИ шеме. Сада, уградите код у различите системе испоруке као што су ВхатсАпп, СМС, КР кодови, веб странице итд.

Такође морате да активирате дубоко повезивање у својој апликацији. За Андроид апликације идите на Тестирајте своје везе за Андроид апликације, а за Аппле уређаје преузмите Аппле Апп Сеарцх АПИ алатку за валидацију.

Примери дубоког повезивања

#1. Дубоко повезивање за препоруке и аквизицију корисника

Апликације за игре и размену порука често користе дубоке везе да би стекли нове кориснике и омогућили им да одмах доживе апликацију како би их задржали.

На пример, дубоки линк за препоруку води кориснике директно на догађаје апликације за игру одмах након радњи преузимања, инсталирања и регистрације.

#2. Управљајте случајевима напуштања корпе

Корисници могу да напусте корпу из више разлога, као што је губитак странице за плаћање због искачућег прозора са обавештењем или проблема са начином плаћања. Предузећа е-трговине и дигиталне малопродаје користе дубоке везе да воде кориснике до заборављених колица.

#3. Руковање одустајањем од банкарског процеса

Банке, осигурање и инвестиционе нише користе дубоке везе за оживљавање процеса уласка нових клијената. Ако клијенти оставе образац за регистрацију или пријаву, дубоки линкови ће се приказати преко Гоогле Адс-а и других образаца као банери. Када корисници кликну на њега, они директно иду у поље обрасца одакле су напустили процес.

Неки други популарни примери дубоког повезивања су:

 • Слање промоција и попуста
 • Представљамо нове функције апликације
 • Понудите персонализовани садржај
 • Промовишите вести и садржај у тренду
 • Слање вирусних видео записа и мемова
 • Нудећи персонализована путовања за клијента или корисника

Програмери, трговци и корисници морају престати да користе дубоке везе у несигурним мрежама. Такође, корисник не би требало да додирује дубоке везе ако сумња да је неко хаковао уређај.

Дубоке везе преносе безбедне податке између сервера апликација и мобилног уређаја. Дакле, хакери могу да користе лажно представљање у апликацији, друштвени инжењеринг и пхисхинг да би натерали корисника да преузме лажну апликацију. Затим, нападачи могу украсти податке и ексфилтрирати податке, а да то чак ни корисници не знају.

Завршне речи

Ако знате како да развијете и имплементирате систем дубоког повезивања за своју мобилну апликацију, можете постићи максималне маркетиншке циљеве уз минимално улагање.

Корисници такође воле овај приступ јер је интуитиван приступ промовисаним функцијама апликације, садржају, производима, попустима и још много тога.

Све што треба да урадите, као паметни продавац апликација, јесте да стратешки користите систем дубоког повезивања да бисте уживали у максималним предностима ове маркетиншке технике.

Затим погледајте најбоље алате за оптимизацију продавнице апликација (АСО).