Зашто се ваш Оцулус Го не пуни?

Оцулус Го ВР слушалице омогућавају свакоме да искуси пун потенцијал виртуелне стварности. Могућност покретања свих најбољих ВР искустава без потребе за повезивањем са другим уређајем је бриљантно избалансирана. Размотрићемо разлоге зашто се ваш Оцулус Го неће наплаћивати у овом чланку. Може постојати више разлога зашто се Оцулус Го слушалице не пуне. Ако сте корисник Оцулус Го-а, питате се колико дуго траје батерија Оцулус Го-а. Ако сте неко ко тражи више информација у вези са Оцулус Го, доносимо вам користан водич који ће решити сва ваша питања о томе како да поправите да се ваш Оцулус не пуни.

Зашто се ваш Оцулус Го не пуни?

У овом чланку ћете сазнати зашто се ваш Оцулус Го више не пуни. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Можете ли да користите Оцулус Го током пуњења?

Не. Засебан систем хлађења користи Оцулус Го. Оцулус Го само укључује хладњак, који је предња плоча слушалица која пасивно дистрибуира топлоту у ваздух, за разлику од уграђеног вентилатора за хлађење Оцулус Куеста. Ако користите Оцулус Го док се пуни, може постати превише врућ. У ствари, веб локација Оцулус изричито упозорава да не би требало да користите Оцулус Го током пуњења. Поред тога, Оцулус Го кабл за пуњење је дугачак само 3,3 стопе. Јасно је да се не подразумева коришћење слушалица док се пуне.

Колико је потребно да се батерија Оцулус Го напуни?

Оцулус Го се може у потпуности напунити испорученим пуњачем за око 3 сата. Не препоручује се коришћење алтернативних пуњача, укључујући резервне преносиве батерије, према упутству за употребу.

Колико дуго траје батерија Оцулус Го?

Уграђена литијум-јонска батерија Оцулус Го од 2600 мАх обезбеђује 1,5 до 2 сата непрекидног играња или око 2 до 2,5 сата гледања видео записа. Оцулусове пројекције времена рада су такође прилично тачне. Ваше слушалице могу да трају нешто дуже од 2 сата када се користе и за видео и за игре, и скоро 3 сата када се користе једноставно за Нетфлик.

Да ли се Оцулус прегрева?

Да. Оцулус Го се заиста превише загрева, а за то постоји неколико разлога. Претпоставимо да сте повезали свој Оцулус са зидним пуњачем и да је унутрашња батерија Го-а била мање од 60 до 70% напуњена када сте почели. У том случају, пуњач покушава да истовремено напуни унутрашњу батерију, што изгледа да производи мало топлоте. Препуштајући унутрашњем пад нивоа батерије испод 30% је још један фактор који може довести до прегревања Го-а. Како Ли-јонске батерије почињу да производе више топлоте јер њихова ефикасност пада испод 30%. Зато покушајте да спречите да ваша Го батерија падне испод 30%.

Како знате да се ваш Оцулус пуни?

Постоји неколико ствари које можете да проверите ако нисте сигурни да ли се Оцулус Го пуни или не.

  • Прво проверите да ли је УСБ кабл чврсто повезан са слушалицама и да је адаптер за напајање прикључен на утичницу. Проверите ЛЕД светло на адаптеру за напајање да ли се чини да је све исправно прикључено. Ако светли, ваш Оцулус Го би требало да се пуни и адаптер за напајање исправно функционише. Поново повежите адаптер за напајање ако је ЛЕД светло искључено тако што ћете га прво искључити. Ово повремено може помоћи у поступку пуњења.
  • Ако посетите мени Подешавања на свом Оцулус Го-у, такође можете да проверите ниво батерије. Изаберите Батерија да бисте сазнали колико су напуњене ваше слушалице. И даље се наплаћује ако је проценат мањи од 100%.

Ако се Оцулус Го и даље не пуни, можда постоји проблем са батеријом. Можете покушати да извадите и поново инсталирате батерију да бисте били сигурни. Можда ћете морати да контактирате Оцулус корисничку подршку ако она не реши проблем уместо вас.

Зашто се ваш Оцулус споро пуни?

Ваш Оцулус може бити полако се пуни из разних разлога.

  • Током репродукције, батерија слушалица се можда неће пунити тако брзо.
  • Пре пуњења, батерија слушалица ће можда морати да се охлади ако је изузетно врућа.
  • Порт за пуњење је можда покварен.

Зашто се ваш Оцулус Го не укључује?

Оцулус Го се можда неће укључити због неколико потешкоћа.

  • Слушалице се можда неће укључити ако батерије нису довољно напуњене или су истрошене.
  • Лампице које се не пале могу такође бити узроковане заглављеним или прекинутим ажурирањима фирмвера.

Зашто се ваш Оцулус Го не пуни?

Ваш Оцулус Го се можда не пуни из више разлога. Ево разлога зашто се Оцулус Го не наплаћује.

  • Ако Оцулус Го није исправно конфигурисан
  • Адаптер за напајање је прикључен на утичницу.
  • Можда постоји проблем са напајањем или Оцулус Го.

Како да поправите да се Оцулус не пуни?

Постоји неколико решења која можете користити да бисте решили проблем и натерали слушалице да се нормално покрену. Ево водича о томе како да поправите да се ваш Оцулус не пуни.

Метод 1: Прегледајте кабл за пуњење

Могуће је да се ваш Оцулус не укључује зато што је при крају. Потражите светлосни индикатор пуњења када пуните гаџет. Такође је могуће да се слушалице уопште нису пуниле иако сте их оставили да се пуне због проблема са каблом за пуњење или лабаве везе. Иако сте га правилно прикључили, ако нема индикатора лампице за пуњење, ваш кабл за пуњење можда неће исправно радити. У овој ситуацији, мораћете да замените кабл за пуњење да бисте видели да ли ће напунити ваше слушалице.

Метод 2: Извршите тврдо поновно покретање

Када искусите овај проблем, прва ствар коју треба да урадите је да извршите хард ребоот. Испоставило се да је понекад присилно гашење могло оставити уређај у неочекиваном стању и спречити га да се правилно укључи. Тешко поновно покретање у овој ситуацији требало би да реши проблем. Нећете ресетовати подешавања ако то урадите, тако да не брините. Тешко поновно покретање је прилично лако извршити.

1. Притисните и држите дугме за напајање дуже од 30 секунди.

Напомена: У неким околностима, можда ћете морати да га држите око 60 секунди.

2. Када ЛЕД светло постане бело, отпустите дугме за напајање.

Гаџет је хард ресетован.

Зашто се ваш Оцулус Куест не укључује или пуни?

Постоји неколико могућих разлога због којих се Оцулус Куест 2 слушалице не укључују. Можда ћете морати да напуните слушалице пре употребе ако, на пример, имају празну батерију. Поред тога, постоје и друге варијабле које могу бити у игри када наиђете на овај проблем. Ваше слушалице се можда неће укључити у одређеним ситуацијама ако су биле подвргнуте неуобичајеном стању као резултат неправилног искључивања.

***

Надамо се да сте сазнали зашто се ваш Оцулус Го не пуни и како да поправите да се Оцулус не пуни. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам шта желите да научите следеће.