Како да видите скривени „цхеат Схеет“ пречица на тастатури на иПад-у

Ако користите тастатуру са својим иПад-ом, постоји брза и лака пречица која ће приказати „шамарицу“ доступних пречица на тастатури док користите већину Аппле апликација и неке апликације трећих страна. Ево како да га користите.

Када је тастатура повезана са вашим иПад-ом, држите притиснут тастер Цомманд око две секунде и појавиће се прозор са списком доступних пречица на том екрану. На пример, на почетном екрану искачући прозор изгледа овако.

Овај искачући прозор наводи пречице на тастатури које можете да користите на почетном екрану, као што је покретање Спотлигхт претраге са Цомманд+Спаце или Оптион+Цомманд+Д да бисте приказали Доцк.

Позивање „штипалице“ пречица на тастатури помоћу тастера Цомманд ради на скоро свим иПад апликацијама које је направио Аппле. Неке апликације трећих страна, као што је Твиттер, такође имају уграђене варалице, али то није универзално. Мораћете да користите покушаје и грешке да видите да ли ваша омиљена апликација то подржава.

У Сафарију, тастер за пречицу холд-Цомманд открива три странице пречица на тастатури које можете прстом да превучете лево или десно. Мораћете да наставите да држите тастер Цомманд док превлачите између страница.

Наведене су све пречице које можете очекивати (као што је Цомманд+Т за нову картицу) и можда ћете видети неке које вас изненађују, као што су Повећавање и Умањивање помоћу Цомманд + „+“ и Цомманд + „-“.

Ако држите Цомманд притиснут две секунде у апликацији Филес, открива се листа моћних пречица, као што је креирање новог документа помоћу Цомманд+Н или Дуплирање датотеке помоћу Цомманд+Д.

  Ултимативни водич за омогућавање тамног режима свуда

Чак и Аппле Апп Сторе подржава пречице на тастатури. Држање Цомманд две секунде у тој апликацији открива кратку листу која се углавном фокусира на пребацивање између делова продавнице.

Постоји још много пречица на тастатури на иПад-у за учење. Ако се осећате авантуристички, испробајте шифру тастера Цомманд у свим својим омиљеним апликацијама. Можда ћете бити изненађени ширином подршке за тастатуру коју су Аппле и други програмери донели овој платформи усмереној на додир.