Како да померите мени Старт на Виндовс 11 налево

Мицрософт није престао да експериментише са Старт менијем. Преглед оперативног система Виндовс 11 који је тренутно доступан на каналима за програмере и бета верзију садржи потпуно нови Старт мени.

Старт мени на Виндовс 11

Старт мени на Виндовс 11

Значајне промене направљене у Старт менију на Виндовс 11 су;

Уклонио је леву траку са дугмадима и померио је на дно
Уклоњене плочице и групе апликација
Дугме Старт је премештено у центар траке задатака са другим системским апликацијама

Померите мени Старт на Виндовс 11 улево

Нова позиција Старт менија није лоша. Додаје неку врсту „мацОС-Доцк“ изгледа на траку задатака и ОС у целини. Изгледа добро, али није оно на шта су људи навикли. Срећом, Мицрософт је невероватно лако померио мени Старт назад на леву ивицу траке задатака.

Кликните десним тастером миша на траку задатака и изаберите Подешавања траке задатака из контекстног менија.
Проширите понашања траке задатака.
Отворите падајући мени поред Поравнање траке задатака и изаберите Лево.
Дугме Старт, мени Старт и група закачених апликација биће померени улево.

Преузмите Виндовс 10 Старт мени на Виндовс 11

Ако вам се не свиђа нови мени Старт, имате мало прибегавања. Дошло је до хаковања регистра који је омогућио корисницима да добију Виндовс 10 Старт Мену на Виндовс 11, али га је Мицрософт брзо уклонио у ажурирању за Виндовс 11. Мало је вероватно да ће бити додат у стабилну верзију Виндовс 11.

  7 начина да ослободите простор у оперативном систему Виндовс 11 без брисања личних података

Нови Старт мени у оперативном систему Виндовс 11 се разликује по томе што више нема плочице, али је на много начина исти као Старт мени у Виндовс 10. Постоје промене корисничког интерфејса, нпр. локација дугмета за напајање и подешавања и како приказане су апликације којима сте недавно приступили, али то није велика промена.

Једина разочаравајућа ствар у вези са новим Старт менијем у оперативном систему Виндовс 11 је да закачене апликације сада имају много мање простора. Преливају се ако их закачите превише и морате да скролујете надоле да бисте им приступили. Побеђује сврху коју су плочице у менију Старт у оперативном систему Виндовс 10 тако добро испуниле.

Закључак

Нови Старт мени је другачији, али не мислимо да ће бити примљен тако лоше као почетни екран Виндовс 8. Мицрософт је поставио неке основе за нови кориснички интерфејс са начином на који је дизајнирао Виндовс 10 Старт мени. Уз то, ако вам се не свиђа, без сумње ће бити развијене апликације трећих страна да то поправе.