Како да поправите Ецхо или Гоогле Хоме који се неће повезати на ВиФи

Честитамо, имате нови Гоогле Хоме или Амазон Ецхо уређај! Али из неког разлога, иако сте сигурни да имате исправну лозинку, она се неће повезати на Ви-Фи. Добра вест је да постоје лака решења за испробавање.

Без обзира да ли имате нови Гоогле Хоме или нови Амазон Ецхо уређај, подешавање би требало да буде лако. Све док имате креиране исправне налоге, апликације вас воде кроз све кораке на једноставан начин. Али повремено ћете можда остати без везе са повезивањем на Ви-Фи, чак и када сте сигурни да имате исправну лозинку. Често проблем није ваша лозинка, већ мрежа коју сте одабрали или што ваш паметни телефон покушава да одржи исправну интернет везу.

Омогућите режим рада у авиону и укључите Ви-Фи

Ецхо и Гоогле Хоме уређаји уче ваше Ви-Фи детаље путем примопредаје. Ваш паметни телефон се директно повезује са уређајем (стварајући привремену Ви-Фи мрежу за њих), а затим апликација Гоогле или Амазон преноси информације о вашем ССИД-у (назив ваше Ви-Фи мреже) и лозинку. Нажалост, паметни телефони су агресивни у погледу одржавања добре мрежне везе. Када се повежете на нову мрежу, ваш уређај би могао да схвати да не може да пронађе интернет и да се врати на коришћење ваших мобилних података. Када се то догоди, ваш телефон прекида везу са Гоогле Хоме или Ецхо и процес подешавања не може да се заврши.

  8 најбољих алата за креирање, прикупљање и мерење вашег Нет Промотер Сцоре (НПС)

Да бисте то избегли, пре него што започнете процес подешавања, укључите режим рада у авиону у подешавањима телефона. Затим укључите Ви-Фи (који је режим у авиону управо искључен). Када се поново повежете на своју мрежу, покрените апликацију Гоогле Хоме или Алека и покушајте поново са процесом подешавања.

Повратак на мобилну мрежу је довољно чест проблем да Винк даје исти предлог приликом подешавања свог чворишта.

Испробајте другачији Ви-Фи опсег

Гоогле Хоме и Амазон Ецхо могу да се повежу на опсег од 2,4 ГХз или 5 ГХз. Може бити примамљиво да користите опсег од 5 ГХз јер има тенденцију да наиђе на мање проблема са загушењем и обезбеди веће брзине, и из тих разлога, вероватно би требало да буде ваш први избор. Али размислите колико је ваш нови гласовни асистент удаљен од рутера. Ако је та удаљеност далеко (на ивицама сте своје куће), онда ваша веза можда неће бити поуздана. У том сценарију, испробајте опсег од 2,4 ГХз. Ако већ покушавате да користите опсег од 2,4 ГХз, покушајте са опсегом од 5 ГХз, јер сметње могу бити проблем. Ако имате мрежасти систем, он ће се побринути за одабир најбоље траке за вас.

Ад-Хоц мреже можда нису подржане

Амазон напомиње да ад-хоц мреже нису подржане, тако да ако је користите, мораћете да пређете на традиционалнији инфраструктурни режим да би се ваши Ецхо уређаји повезали на Ви-Фи. Гоогле не наводи да ли можете да користите ад-хоц мрежу са њиховим кућним уређајима, али ако имате проблема, можда би било вредно тестирања на инфраструктурном режиму да видите да ли то помаже.

  10 ЦСС Грид Генератора за визуелну изградњу сложених распореда

Поново покрените рутер

Можда изгледа глупо, али чак и данас је поновно покретање рутера поуздан корак за решавање проблема. Чак и ако можете успешно да повежете друге уређаје ако ништа друго не успе, можете да покушате са овим кораком и он би могао да реши ваш проблем. Само искључите кабл за напајање рутера и сачекајте најмање десет секунди пре него што га поново укључите. Док то радите, Амазон препоручује поновно покретање Ецхо-а као корак за решавање проблема. Процес је исти, искључите га, а затим сачекајте десет секунди пре него што га поново укључите. Ако имате Гоогле Хоме, исти процес такође може бити од помоћи.

Неким рутерима ће можда бити потребни додатни кораци да би добро радили и са уређајима са гласовним помоћником. Гугл примећује да неки Нетгеар Нигхтхавк моделима је потребно да је онемогућен приступ контролисаном приступу и омогућена опција „Дозволи гостима да се виде и приступе мојој локалној мрежи“ за рад са Гоогле кућним уређајима.

Ако све прође како треба, требало би да будете спремни за кратко време. Само запамтите да искључите режим рада у авиону када завршите!

Ако и даље имате проблема, консултујте се са Гоогле и Амазон странице подршке директно за даље решавање проблема. Имали смо добра искуства са обе њихове опције помоћи за ћаскање и успели су да реше неколико проблема на које смо наишли, а које нисмо могли сами да решимо. Можда ће вас натерати да покушате са корацима за решавање проблема, тако да може бити од помоћи да користите лаптоп или прикључите свој гласовни помоћник у близини радне површине. Само будите стрпљиви и обавестите их које сте кораке већ предузели да бисте избегли понављање превише посла.

  Најбољи ВордПресс хостинг у 2023 (мај)