Како да решите проблеме са Орацле виртуелном кутијом у оперативном систему Виндовс 11

Мицрософт је покушао да прогура УВП платформу за Виндовс апликације, али десктоп апликације остају доминантна врста апликација за Виндовс 10. Апликације као што су ВЛЦ плаиер и Спотифи имају и верзију за десктоп и УВП верзију. Мицрософт није приморао програмере да изаберу УВП и напусте десктоп апликације. Исто тако, са Виндовс 11, све апликације које би могле да раде на Виндовс 10, 8/8.1 и 7 су компатибилне са новим ОС. Једини изузетак до сада је Орацлеов ВиртуалБок.

Проблеми са Орацле виртуелном кутијом у оперативном систему Виндовс 11

Проблеми са Орацле ВиртуалБок-ом у оперативном систему Виндовс 11

Орацле-ов ВритуалБок је популарна, бесплатна алатка за ВМ која се широко користи. Моћан је и много бољи од многих плаћених алтернатива. Нажалост, већина корисника који покушавају да покрену ВиртуалБок на Виндовс 11 не могу да покрену виртуелну машину. Сама апликација се савршено добро инсталира на Виндовс 11, али када се своди на учитавање и покретање виртуелне машине, машина се не покреће.

1. Онемогућите Хипер-В на Виндовс 11

Мицрософт је признао да постоји проблем са ВиртуалБок-ом који ради на Виндовс 11. Да би га заобишли, корисници морају да онемогуће Хипер-В на свом систему.

Да бисте онемогућили Хипер-В у оперативном систему Виндовс 11, следите ове кораке.

Отворите Цонтрол Панел.
Идите на Програми.
Изаберите Укључи или искључи функције оперативног система Виндовс.
Са листе функција опозовите избор Хипер-В.
Кликните на Ок.

  9 алата за проверу саобраћаја на веб локацији за истраживање конкурената

Напомена: ако не видите Хипер-В, потражите Виндовс Хипервисор Платформу или Виндовс Сандбок и онемогућите га.

2. Сачекајте ажурирање ВиртуалБок-а

Проблем компатибилности ВиртуалБок-а је на страни Орацле-а. То значи да Орацле мора да објави нову верзију ВиртуалБок-а, а ова нова верзија мора да реши проблем компатибилности. Орацле ради на ажурирању, али за сада нема датума када ће поправка бити уведена.

Када ажурирање буде доступно, само следеће верзије ће се покретати у оперативном систему Виндовс 11, што значи да ћете можда морати да надоградите подешавања својих ВМ машина како би могле да раде на најновијој верзији.

3. Деинсталирајте ВиртуалБок

Ако не користите ВиртуалБок, можете без проблема деинсталирати апликацију и надоградити на Виндовс 11. Ако сте пронашли алтернативу ВиртуалБок-у која одговара вашим потребама, безбедно је да уклоните апликацију са система, а затим извршите надоградњу. Тренутно, Мицрософт блокира надоградњу на системима који користе ВиртуалБок.

Отворите Цонтрол Панел.
Идите на Програми>Деинсталирај програм.
Изаберите ВиртуалБок са листе инсталираних апликација.
Кликните на дугме Деинсталирај.
Дозволите апликацији да се деинсталира.

Закључак

Мицрософт није блокирао ВиртуалБок на Виндовс 11. Ово је једноставан проблем са компатибилношћу апликација. То се може поправити када се апликација надогради и то не укључује драстичне промене или поштовање нових правила за развој. Међутим, Орацле би ускоро требало да објави ажурирање, с обзиром на то да нема толико корисника на Виндовс 11, компанија ће можда одлучити да објави ажурирање касније него раније.