Како задржати форматирање документа приликом објављивања из Гоогле докумената


Гоогле документи су алатка која се углавном користи за сарадњу и/или прављење докумената када десктоп процесор текста није доступан. Они раде изузетно добро и испуњавају сваки појединачни захтев, а затим и неке које бисте имали када користите процесор текста, али веб апликација је такође алат за објављивање. Можете га користити за објављивање докумената на вебу. Једини проблем је када користите функцију ‘Објави на вебу’, документ који добијете је мање него привлачан. Форматирање је готово уништено. Упознајте Гоогле Доц Публисхер, невероватну малу апликацију која ће се побринути да било која датотека Гоогле докумената коју објавите задржи своје форматирање и да изгледа добро ономе ко је отвори.

Гоогле Доц Публисхер није Гоогле производ, али је отворен за све који су заинтересовани да их боље погледају. Да бисте користили апликацију, једноставно налепите везу Гоогле докумената генерисану када је објавите у назначено поље. Апликација ће вам дати нову везу за дељење. Ова нова веза ће бити ваш документ са нетакнутим форматирањем.

У сврху тестирања, користили смо једноставан ворд документ који је имао слику као прву ставку на страници праћену текстом. Слика је била поравната са леве стране. Када је објављена на вебу, слика се повукла у крајњи десни део екрана. Што је већи прозор, то је био даље удесно.

Насупрот томе, документ је задржао своје форматирање много боље након што је објављен у Гоогле Доц Публисхер-у. Слика је задржала своју позицију у односу на текст и ни на који начин није пореметила редослед редова. Ово је разлика коју је направио за једноставан документ са основним форматирањем и вероватно ће исто тако побољшати сложени форматирани документ.

  Објашњени сви тренутни типови ВиФи мреже (5, 6, 6е, 7).

Гоогле Доц Публисхер такође чини да се документ појављује као непрекидна страница, слично као што би то чинила веб страница. Дефинитивно је одличан алат за свакога ко користи Гоогле документе за објављивање било чега.

Посетите Гоогле Доц Публисхер