Како играти Деадцоре на Линуку

Деадцоре је платформер ФПС који комбинује и истраживање и брзо трчање. Игру је развио 5 Бит Гамес, а објавио БАНДАИ НАМЦО Ентертаинмент. Ево како да играте Деадцоре на Линук-у.

Покретање рада Деадцоре-а на Линук-у

Деадцоре је изворна Линук видео игра и прилично добро ради на Линуку. Уз то, доступан је само на Стеам-у за преузимање, тако да морате инсталирати Стеам на Линук-у да би он функционисао.

Да бисте започели инсталацију Стеам-а на Линук-у, мораћете да отворите прозор терминала. Отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га на тај начин.

Са отвореним прозором терминала и спремним за употребу, инсталација може почети. Користећи доленаведена упутства за инсталацију, пратите доленаведена упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који користите.

Убунту

Да би Стеам радио на Убунту-у, инсталирајте га помоћу наредбе апт инсталл испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Ако желите да користите Стеам на Дебиан-у, мораћете да преузмете најновији Стеам ДЕБ пакет директно са Стеам веб локације. Користите команду вгет доле да бисте преузели најновији ДЕБ пакет.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након преузимања ДЕБ пакета на ваш рачунар, инсталација Стеам-а може почети. Користећи команду дпкг -и, инсталирајте датотеку Стеам ДЕБ пакета на свој рачунар.

sudo dpkg -i steam.deb

Сада када је ДЕБ пакет инсталиран, мораћете да исправите зависности. Да бисте то урадили, користите следећу наредбу апт-гет инсталл -ф.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Апликација Стеам доступна је корисницима Арцх Линук-а у „мултилиб“ софтверском спремишту. Мораћете да омогућите „мултилиб“ софтверско складиште на вашем Арцх систему. Да бисте то урадили, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот).

Када је датотека отворена у уређивачу текста, пронађите репо софтвера „мултилиб“ и уклоните симбол # испред. Затим уклоните симболе са линија директно испод. Када завршите са уређивањем, сачувајте текстуалну датотеку и поново синхронизујте Арцх са репозиторијумом.

sudo pacman -Syy

Сада када је репо конфигурисан, користите пацман команду испод да бисте инсталирали апликацију Стам.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И ОпенСУСЕ Линук, као и Федора Линук, подржавају Стеам. Корисници га могу инсталирати са софтверским изворима укљученим у систем. Међутим, Стеам ради много боље на овим оперативним системима користећи Флатпак. Уместо тога, инсталирајте Стеам преко Флатпак-а.

Флатпак

Да би Стеам радио на Флатпак-у, прво ћете морати да подесите време извршавања Флатпак-а на свом рачунару. Молимо вас да пратите наш водич о томе како да подесите Флатпак рунтиме на свом рачунару.

Са конфигурисањем и подешавањем времена извршавања Флатпак на вашем рачунару, инсталација Стеам-а може да почне. Користећи две команде у наставку, подесите Стеам на рачунару.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Са инсталираним Стеам-ом, отворите апликацију и пријавите се користећи своје корисничке акредитиве. Затим следите доленаведена упутства корак по корак да бисте покренули Деадцоре да ради на Линук-у.

Корак 1: Пронађите дугме „Продавница“ унутар Стеам-а и кликните на њега мишем. Када изаберете ово дугме, Стеам ће учитати Стеам излог.

Када сте на излогу Стеам, пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем. Након што изаберете оквир за претрагу помоћу миша, укуцајте „Деадцоре“ у оквир за претрагу. Затим притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

Корак 2: Прегледајте резултате претраге за „Деадцоре“ и кликните мишем на игру у резултатима претраге. Након што кликнете на резултат претраге „Деадцоре“, Стеам ће учитати страницу излога игре.

На страници Деадцоре продавнице потражите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега мишем. Када изаберете ово дугме, игру ћете додати у своју Стеам корпу.

Корак 3: Кликните на икону Стеам колица и купите Деадцоре. Када купите Деадцоре, биће додат у вашу колекцију Стеам игара.

Пронађите дугме „Библиотека“ у Стеам-у и кликните на њега мишем. Када изаберете дугме „Библиотека“, моћи ћете да приступите библиотеци Стеам игара.

Корак 4: Унутар ваше Стеам библиотеке игара пронађите оквир за претрагу. Затим кликните на њега мишем. На пример, укуцајте „Деадцоре“ у поље за претрагу, а затим изаберите „Деадцоре“ да бисте приступили страници Стеам библиотеке игре.

На страници Деадцоре Стеам библиотеке пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ и кликните на њега мишем. Одабиром овог дугмета, он ће преузети Деадцоре на ваш Линук рачунар. Имати на уму; ово преузимање може потрајати.

Корак 5: Када се инсталација заврши, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Изаберите зелено дугме „ПЛАИ“ да бисте покренули игру.

Уживајте и срећно играње!