Како инсталирати Видиот видео едитор на Линук

Да ли вам је потребан једноставан нелинеарни видео уређивач за Линук? Размислите о провери Видиота. То је једноставан алат за уређивање намењен новим корисницима. Ради основне ствари попут компоновања, промене брзине, прелаза, наслова и других битних ствари које би корисник желео приликом уређивања.

Видиот видео едитор ради на Линук-у, а програмер је пренео програм на Убунту и Дебиан преко ДЕБ пакета који се може преузети. Поред тога, корисници могу да инсталирају апликацију преко самосталне ТарГЗ архиве и Снап пакета преко Снап продавнице. Ево како да га натерате да ради на вашем Линук систему.

Упутства за инсталацију Убунтуа

Да бисте покренули Видиот на вашем Убунту Линук систему, почните тако што ћете отворити прозор терминала на Убунту радној површини. Притисните Цтрл + Алт + Т на Линук радној површини да бисте покренули прозор терминала. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и наставите да ради на тај начин.

Са прозором терминала на Убунту радној површини, користите вгет преузми команду да преузмеш најновије издање Видиота на свој рачунар. Алтернативно, идите на СоурцеФорге и преузмите датотеку „Видиот-0.3.34-и386.деб“ преко веб претраживача.

wget https://sourceforge.net/projects/vidiot/files/Vidiot-0.3.34-i386.deb/download -O ~/Downloads/Vidiot-0.3.34-i386.deb

Са командом преузетом на ваш рачунар, користите ЦД команду за прелазак у фасциклу „Преузимања“ у којој се налази ДЕБ пакет. Затим користите апт инсталл команду да бисте инсталирали Видиот апликацију на ваш рачунар.

sudo apt install ./Vidiot-0.3.34-i386.deb

Дебиан упутства за инсталацију

Моћи ћете да користите Видиот на Дебиан Линук-у преко ДЕБ пакета који се може преузети и који програмер доставља на СоурцеФорге страници свог пројекта. Да бисте започели преузимање ДЕБ пакета, отворите прозор терминала на Дебиан радној површини.

Да бисте отворили прозор терминала на Дебиан радној површини, притисните Цтрл + Алт + Т комбинација тастатуре. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га на тај начин. Када је прозор терминала отворен, користите вгет команда за преузимање да преузмете најновије издање Видиот ДЕБ-а. Или идите на СоурцеФорге и преузмите датотеку „Видиот-0.3.34-и386.деб“ преко веб претраживача.

wget https://sourceforge.net/projects/vidiot/files/Vidiot-0.3.34-i386.deb/download -O ~/Downloads/Vidiot-0.3.34-i386.deb

Након што преузмете ДЕБ пакет на свој рачунар, потребно је да приступите фасцикли „Преузимања“ на рачунару. Да бисте то урадили, користите ЦД команду и приступ фасцикли. Или кликните на „Преузимања“ у Дебиан менаџеру датотека.

cd ~/Downloads/

Унутар фасцикле „Преузимања“ користите дпкг -и команду за инсталирање најновије верзије Видиот-а на ваш Дебиан Линук ПЦ.

sudo dpkg -i Vidiot-0.3.34-i386.deb

Када се пакет инсталира на ваш рачунар, мораћете да исправите све проблеме зависности који су се можда појавили током процеса инсталације.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук упутства за инсталацију

Нажалост, тренутно не постоји начин да се Видиот инсталира на Арцх Линук преко званичних репозиторија софтвера. Такође није доступан за Арцх Линук кориснике преко Арцх Линук АУР-а. Ако желите да ова апликација ради на вашем Арцх систему, мораћете да користите Снап.

Да бисте започели инсталацију на Арцх Линук-у, уверите се да имате Снапд рунтиме инсталирано са АУР-а. Ако не, пратите наш водич на ту тему. Када је постављен на вашем рачунару, користите следеће снап инсталл наредбу испод да инсталирате Видиот на Арцх.

sudo snap install vidiot

Федора упутства за инсталацију

Видиот ради на Федора Линук-у, али нигде нема РПМ пакета који се може преузети. Дакле, уместо тога, ако желите да користите овај софтвер на свом Федора Линук систему, мораћете да га натерате да ради преко Снап продавнице.

Да бисте започели инсталацију на Федора Линук-у, уверите се да имате „Снапд“ рунтиме инсталирано преко Федора ДНФ менаџера пакета. Ако нисте подесили ово време извођења на свом рачунару, пратите наш водич на ту тему.

Након подешавања Снапд рунтиме-а на вашем Федора Линук систему, инсталација Видиота може да почне. Помоћу снап инсталл команду испод, подесите апликацију на рачунару.

sudo snap instal vidiot

ОпенСУСЕ упутства за инсталацију

Као Арцх Линук и Федора Линук, ОпенСУСЕ нема начин да преузме и инсталира Видиот апликацију на систем. Нажалост, програмери нису направили изворни РПМ пакет за апликацију. Срећом, ОпенСУСЕ може да покрене Снап продавницу апликација, тако да је још увек могуће покренути апликацију.

Да би најновије издање Видиота радило на вашем ОпенСУСЕ Линук систему, почните тако што ћете инсталирати „Снапд“ рунтиме на свој рачунар користећи Зиппер пакет менаџер. Након што подесите Снап рунтиме на вашем ОпенСУСЕ рачунару, можете да инсталирате најновију верзију Видиот-а на свој рачунар са следећим снап инсталл наредба испод.

sudo snap install vidiot