Како инсталирати Виндовс 10 ажурирање за октобар 2020. (20Х2)

Виндовс 10 ажурирање за октобар 2020. (20Х2) објављено је 20. октобра 2020.—некако. Као и обично, Мицрософт полако уводи ажурирање на мали број рачунара истовремено, дозвољавајући људима да одаберу да га инсталирају и виде како функционише на њиховим рачунарима.

Ако вам се не жури, препоручујемо вам да сачекате док Виндовс Упдате аутоматски не понуди ажурирање вашем рачунару. Ово осигурава да је ажурирање што стабилније пре него што га добијете. Ево Мицрософтове званичне листе актуелни познати проблеми са ажурирањем.

Како добити ажурирање са Виндовс Упдате-а

Од 20. октобра 2020., Мицрософт каже да ће се ово ажурирање појавити у Виндовс Упдате-у—за неке уређаје.

Да бисте га пронашли, идите на Подешавања> Ажурирање и безбедност> Виндовс Упдате. Кликните на „Провери ажурирања“.

Ако је ажурирање доступно, видећете поруку која то каже и можете да кликнете на „Преузми и инсталирај“ да бисте је инсталирали. Виндовс ће преузети ажурирање. Када се преузимање заврши, Виндовс ће вас обавестити и можете одабрати време када желите да завршите инсталацију и поново покренете рачунар.

Ако не видите ажурирање, можда ћете морати да сачекате још неко време—Виндовс ставља „заштитно чекање“ на уређаје са проблемима са компатибилношћу тако да неће инсталирати ажурирање док се проблеми не отклоне.

Како присилити надоградњу на ажурирање из октобра 2020

Мицрософт препоручује да сачекате док Виндовс Упдате не понуди ажурирање на вашем рачунару. Ако не видите ажурирање, могуће је да ваш рачунар има проблем са компатибилношћу који би требало да се реши пре него што инсталирате ажурирање.

  Како искључити датотеке и фасцикле из Цортана претраге у оперативном систему Виндовс 10

Али, ако ипак желите да инсталирате ажурирање, то је избор који можете да направите.

Упозорење: Препоручујемо да то не радите јер прескачете део процеса тестирања. Можда ћете имати грешке или друге проблеме.

Да бисте прескочили Мицрософтов постепени процес увођења, посетите Мицрософт Преузмите Виндовс 10 страна. Кликните на „Преузми одмах“ да бисте преузели помоћника за ажурирање и покренули преузету ЕКСЕ датотеку.

Видећете поруку која вам говори коју верзију оперативног система Виндовс 10 користите. Рећи ће да је најновија верзија Виндовс 10 верзија 2009, што је ажурирање за октобар 2020.

Да бисте наставили са ажурирањем, кликните на „Ажурирај сада“ да бисте га инсталирали. Овим се прескачу сва „задржавања“ Виндовс Упдате која ће можда морати да спречи надоградњу вашег рачунара. Преузеће ажурирање и на крају ће од вас затражити да поново покренете рачунар.

Кликните

Ако наиђете на проблем, можете да се вратите на стару верзију оперативног система Виндовс 10 из Подешавања > Ажурирање и безбедност > Опоравак. Међутим, то морате учинити у првих десет дана након инсталирања ажурирања. Ево како да деинсталирате ажурирање из октобра 2020. или било које друго велико ажурирање за Виндовс 10.