Како омогућити пријаву путем отиска прста и ПИН-а на Виндовс 10 1803

Ажурирање за Виндовс 10 за април довело је до тога да уређаји за динамичко закључавање више не раде за неке кориснике. За кориснике оперативног система Виндовс 10 који су повезани на домен, чини се да су откључавање отиском прста и пријављивање на ПИН престали да раде. Када корисници оду у апликацију Подешавања да би омогућили пријаву на отисак прста и ПИН, опције су засивљене. Постоји прилично једноставно решење за ово, али укључује уређивање Виндовс регистра.

Пријава отиска прста и ПИН-а

Да бисте уређивали Виндовс регистар, потребна су вам административна права. Отворите регистар тако што ћете унети регедит у Виндовс претрагу или у оквир за покретање.

Идите до следеће локације. Можете га налепити на траку локације у уређивачу регистра Виндовс и скочити директно на њу.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsSystem

Овде потражите ДВОРД вредност под називом АлловДомаинПИНЛогон. Ако га нема, кликните десним тастером миша на Систем и изаберите Ново> ДВОРД (32-битна) вредност. Именујте га АлловДомаинПИНЛогон и поставите његову вредност на 00000001.

Поново покрените систем, а затим отворите апликацију Подешавања. Идите у групу подешавања налога. Изаберите картицу „Опције пријаве“ и требало би да омогућите опције отиска прста и откључавања ПИН-ом.

Ово изгледа као грешка, али је урађено намерно. У идеалном случају, додавање ДВОРД вредности назад у Виндовс регистар требало би да реши проблем. Виндовс 10 би и даље требало да памти ваш ПИН и ваше отиске прстију након ажурирања, међутим, то није случај за све.

Ако након додавања ДВОРД вредности, Виндовс 10 не препозна ваш ПИН или сачуване отиске прстију, уклоните их све и додајте их поново. Ово је нешто слично проблему са динамичким закључавањем који је морао бити решен уклањањем уређаја који се користе за закључавање/откључавање уређаја, а затим њиховим поновним додавањем. Ово решење ради за кориснике који су повезани на домен. Ако нисте повезани са доменом, али имате исти проблем, можете испробати ову исправку, али нема гаранција да ће функционисати.

  Шта вам свака картица у Виндовс 7 Таск Манагер-у говори

Ако и даље не можете да користите ПИН или отисак прста за откључавање, обратите се администратору мреже. Можда постоје додатне мере које спречавају рад функције. Ако је ваш хардвер, тј. скенер отиска прста посебно застарео, могуће је да ново ажурирање није компатибилно са њим. Не постоји једноставан начин да се утврди да ли је уређај компатибилан или не. Можете покушати да проверите на веб локацији произвођача или помоћу екстерног скенера да видите да ли ради. Ако јесте, вероватно је проблем у вашем уређају. Покушајте да се вратите на старији управљачки програм за скенер отиска прста и можда ће поново функционисати. Ако није, можда ћете морати да потражите екстерни скенер или да надоградите систем.