Како отворити нумеричку датотеку у Екцелу

Аппле има пакет за продуктивност, иВорк, који укључује апликацију за табеларне прорачуне под називом Нумберс. Има сопствени формат датотеке за чување датотека иако подржава ЦСВ. Датотека Нумберс има свој сопствени формат што значи да отварање или уређивање неће бити лако ако немате приступ Мац-у и апликацији Нумберс.

бројеви у екцел-у

Датотека бројева у Екцел-у

Нумберс је прилично популаран, али нема приближно исти број корисника као Мицрософтов Екцел. Екцел је доступан и за мацОС и за Виндовс 10, што значи да је много већа вероватноћа да ће се користити од апликације Нумберс. Ако имате датотеку .НУМБЕРС и треба да је отворите у Екцел-у, видећете да формат није компатибилан. Екцел ће покушати да отвори или поправи датотеку, али неће моћи.

Извезите датотеку бројева у Екцел

Ако желите да отворите датотеку Нумберс у Екцел-у, прво ћете морати да је конвертујете. Ово је поуздано могуће само ако имате приступ Мац-у и ако је на њему инсталирана апликација Нумберс.

Отворите датотеку Нумберс у апликацији Нумберс.
Идите на Филе>Екпорт>Екцел.
Сачувајте датотеку у Екцел формату.
Отворите извезену датотеку.

Отворите у иЦлоуд-у

Иако не можете да отворите датотеку Нумберс у Екцел-у или у Гоогле табелама, још увек можете да је отворите на мрежи у иЦлоуд-у. Потребан вам је Аппле ИД, али не морате да поседујете Мац.

Посетите иЦлоуд.
Пријавите се са својим Аппле ИД-ом.
Изаберите апликацију Бројеви.
Кликните на икону за отпремање.
Изаберите датотеку Нумберс и отпремите је.
Када се отпреми, можете отворити датотеку у свом претраживачу.

  Како инсталирати напајање (ПСУ) на свој рачунар

Онлине алати за конверзију

Постоје онлајн алати за конверзију који тврде да могу да конвертују нумеричку датотеку у Екцел датотеку. Они могу или не морају радити. Они можда могу да конвертују датотеку, али да ли се конвертована датотека отвара у Екцел-у је друга прича. Ако се отвори, постоји велика шанса да ће неки подаци бити изгубљени.

Закључак

Апликација Нумберс и формат Нумберс су власнички, што значи да не можете много да урадите поводом тога. Аппле задржава право да формат задржи ексклузиван колико жели и вероватно ће га задржати што ексклузивнијим. Познато је да се то ради. Ако сте примили датотеку Нумберс и треба да је отворите у Екцел-у, замолите пошиљаоца датотеке да је конвертује уместо вас. Алат за конверзију је уграђен у апликацију тако да није тешко.