Како преуредити закачене ставке на листама за скокове на траци задатака у оперативном систему Виндовс 10


Скочне листе у Виндовс-у је функција која је преживела претходне две верзије Виндовс-а. Мицрософт је знао да је ова карактеристика била веома омиљена у његовој бази корисника. Прескочне листе су одличан начин за приступ омиљеним и често коришћеним датотекама и фасциклама. Сваки програм који сте закачили на траку задатака и сваки програм који је тренутно покренут има своју листу за скокове која осигурава да честе и омиљене датотеке и фасцикле остају раздвојене програмима у којима им се приступа. Виндовс 10 је задржао листе за скокове непромењене углавном, али је укинули смо функцију превлачења и испуштања која вам је омогућавала да преуредите ставке закачене на Јумплист. Ево како можете да преуредите ставке на листи за скок у оперативном систему Виндовс 10.

Отворите листу скокова за програм за који желите да је уредите. Видећете листу закачених ставки и ставки којима често приступате из наведеног програма. Превуци и испусти неће радити ни на једном од њих. Њихов редослед је дефинисан редоследом у коме су закачени, а последња закачена ставка се појављује на самом дну листе. Да бисте преуредили ове ставке, морате их откачити и поново закачити редоследом којим желите да се појављују.

Кликните десним тастером миша на ставку на листи за скок и откачите је. Следите све ставке, а затим их поново закачите редоследом којим желите да се појављују. Запамтите да се последња закачена ставка појављује на дну листе тако да можете да почнете да их качите у низу од 1,2,3… где прва ставка је она коју желите да се појави на врху листе.

  Како оптимизовати УСБ складиште за боље перформансе у оперативном систему Виндовс 10

Нема потребе да истичете очигледно, тј. ово је невероватно досадно, дуготрајно, и мораћете то да урадите сваки пут када желите да промените редослед ставки које се појављују на листи. Мицрософт није учинио много доброг тако што је уклонио функцију драг & дроп и оставио кориснике да се ослоне на овај веома архаични метод за сортирање и наручивање ставки.