Како продати свој лаптоп, телефон или таблет за најбољи долар

Дакле, одлучили сте да ту стару електронику претворите у готовину. Али ако покушавате да претворите пензионисани телефон или лаптоп у велике новце, мораћете да ставите мало масти за лактове.

Ако желите новац, продајте га сами

Ако желите да добијете врхунски долар за стари телефон или лаптоп, онда морате сами да га продате. То значи да ћете уложити додатни напор. Да, постоје сајтови попут Газеле који могу да ураде посао уместо вас, али у том процесу узимају дебео део вашег профита.

Постоји много места за препродају вашег старог уређаја, али сви раде на исти начин. Наводите свој производ са фотографијом, описом и ценом. Неке од ових веб локација вам омогућавају да направите листу на националном или глобалном нивоу, али већина њих је фокусирана на локалне листе. Генерално, веб локације које нуде локалне листе су супер једноставне за коришћење и испуњавање, али нису увек добре за максимизирање профита.

еБаи – Национална или глобална. Једноставан за коришћење.
Сваппа – Као еБаи, али лакши за коришћење.
Амазон – широм земље. Најбоље за сличне нове производе.
Цраигслист – Локални
Пустити – Локални
Фацебоок Маркетплаце – Локални
Понудити -Локално

Али не можете само да избаците листу производа са мало труда и очекујете да ћете зарадити гомилу новца. Морате да ваш унос буде што чистији, детаљнији и професионалнији. На тај начин ће потенцијални купци потрошити новац на ваш стари телефон или лаптоп без трунке оклевања или анксиозности.

  Како поправити гласан звучни сигнал на крају телефонских позива на Андроиду

Размислите о томе на овај начин: Ви сте продавац, тако да је ваш посао да продате свој уређај. Посао купца је да купује, и он треба да испуни ову улогу као да је друга природа. Ако купац има било каква питања или резерве у вези са вашим уносом, онда нисте добро обавили посао продавши му свој производ.

Морате да будете сигурни да фотографије, опис и цена вашег производа могу да се допадну и информишу потенцијалне купце. Ово може бити тешко и дуготрајно, али ми ћемо вас провести кроз то корак по корак.

Форматирајте своје податке и проверите да ли је нешто покварено

Немојте продавати телефон или лаптоп који је пун личних фотографија и информација за пријављивање на Гоогле. То је глупа идеја. Одвојите минут да форматирате телефон, лаптоп или таблет пре него што га продате. Ово је једноставан корак и даје вам прилику да видите да ли уређај и даље ради.

Још увек можете да продате покварени уређај за пристојну суму новца, али уређај који ради увек ће вам донети више новца. Проверите да ли ништа није у реду са екраном, да ли ће се батерија и даље пунити и да ли сва дугмад раде. Можете да одете у радионицу да бисте решили све проблеме – или не. Неки људи ће купити покварену електронику.

Форматирање поквареног уређаја може бити незгодно, али је и даље важан корак. Ако је екран вашег телефона покварен, размислите о томе да га поправите и затим форматирате уређај. Поправка ће повећати вредност вашег телефона и моћи ћете да обришете своје податке. Алтернативно, можете користити софтвер као што је ЛоцкВипер да форматирате свој покварени телефон са рачунара.

  Како пронаћи картицу са високом употребом ЦПУ-а на Цхроме-у и Фирефок-у

Нека ваш производ изгледа што је могуће новије

Не