Како променити глас Гоогле мапа на иПхоне-у и Андроид-у

Апликација Гоогле мапе корисницима нуди упутства за коришћење без употребе руку, обавештења о путовању и још много тога. Његов уграђени гласовни механизам нуди ово вашим омиљеним гласом, са опцијама заснованим на региону или језику. Ако желите да промените глас Гоогле мапа, ево како.

Нажалост, постоје нека ограничења којих морате бити свесни. Иако Гоогле мапе нуде различите гласове на основу региона или језика, не нуде варијације полова. Тренутно не можете да прелазите између мушког и женског гласа, а друге гласовне опције су и даље прилично ограничене.

Промените Глас Гоогле мапа на Андроид-у

Подешавања гласа и језика које користе Гоогле мапе разликују се од уграђених подешавања за претварање текста у говор за Андроид. Промена подешавања претварања текста у говор изгледа да нема утицаја на глас који ћете чути у апликацији Гоогле мапе.

Уместо тога, Гоогле мапе користе сопствени гласовни механизам и подешавања језика за генерисање говорних упутстава и обавештења о путовању. Да бисте ово променили, мораћете да отворите апликацију „Гоогле мапе“, а затим да додирнете кружну икону налога на траци за претрагу.

Ово ће отворити мени Гоогле мапа. Одавде додирните опцију „Подешавања“.

У менију „Подешавања“ померите се надоле док не пронађете опцију „Подешавања навигације“—тапните ово да бисте ушли у мени.

Мени „Подешавања навигације“ вам омогућава да промените начин на који вам се пушта навигација без употребе руку. Да бисте променили подешавања гласа за апликацију Гоогле мапе, изаберите опцију „Избор гласа“.

Ово ће приказати листу доступних гласова. Они су раздвојени по језику или, у неким случајевима, по регионима. На пример, гласовне поставке „Енглески САД“ и „Енглески УК“ говоре на енглеском, али ће користити различите акценте и терминологију.

Изаберите једну од ових опција да бисте пребацили глас Гоогле мапа на то подешавање.

Ово ће аутоматски затворити мени — можете се вратити на почетни екран Гоогле мапа. Глас који Гоогле Мапс користи следећи пут када извршите претрагу за упутства ће се подударати са гласом који сте изабрали.

Промените Глас Гоогле мапа на иПхоне-у

За разлику од Андроид апликације, апликација Гоогле мапе на иПхоне-у не користи сопствени гласовни механизам. Уместо тога, ослања се на подразумевана подешавања за претварање текста у говор и језик које нуди иОС. Да бисте променили глас Гоогле мапа на иПхоне-у, мораћете да промените језик у иОС-у.

Ова промена ће променити глас за све апликације на вашем иПхоне-у, а избори су ограничени на један глас по језику или региону, тако да можда неће бити корисна опција за већину корисника (осим ако не желите да прелазите са енглеског на амерички или енглески). Велика Британија, на пример).

Ако је ово проблем, можда ћете радије користити апликацију Аппле Мапс. Аппле вам омогућава да прелазите између језика, регионалних акцента и да користите мушке или женске гласове. Мораћете да промените подешавања гласа Сири ако то одлучите.

Да бисте променили глас Гоогле мапа на свом иПхоне-у, мораћете да отворите апликацију „Подешавања“, а затим да додирнете опцију „Опште“.

Одавде изаберите опцију „Језик и регион“ да бисте приступили подешавањима језика вашег уређаја.

Да бисте се пребацили на други глас, додирните листу „Језик“ за свој уређај (нпр. „иПхоне Лангуаге“).

Изаберите нови језички гласовни пакет са листе, а затим додирните дугме „Готово“ да бисте потврдили.

Од вас ће бити затражено да ово потврдите — изаберите опцију „Промени у“ за језик који сте изабрали.

Ово ће аутоматски ажурирати цео језик вашег уређаја тако да одговара. Гоогле мапе ће користити ову гласовну опцију за сва упутства или захтеве које упутите путем апликације.