Како спаковати своју електронику за путовање авионом

Одмор се показао као одлична прилика да користите своју електронику далеко од куће. Али само ове године, америчка влада је забранила литијум-јонске батерије у чекираним торбама. Па, како би требало да спакујете тај лаптоп?

Ово није само питање усаглашености са ТСА; ово је питање погодности. Ако планирате да понесете гомилу велике електронике на свој следећи одмор, морате да будете у могућности да их организујете у својој ручној торби. У супротном, ваш лет ће бити још већа сметња.

Морате да спакујете електронику у ручну торбу

Литијум-јонске батерије су релативно стабилан извор енергије. Али, ако успете да пробушите или прегрејете Ли-јонску батерију, она ће се запалити. Амерички ДОТ зна да ово представља безбедносни ризик за авионе и забранио је литијум-јонске батерије у теретном простору на свим путничким летовима.

Ово није само мера предострожности против бомби и предумишљаја Ли-јонских пожара. Сетите се када су били Самсунг телефони разношење у народним џеповима? Да, испоставило се да се неисправна или оштећена Ли-јонска батерија може случајно запалити. А мрачни, неуредни товарни простор у авиону је вероватно последње место где желите да запалите ватру.

Шта ово значи за вас? Па, мораћете да понесете сву своју Ли-јонску електронику у ручну торбу (или у џеп). Са телефонима или таблетима, ово није велика ствар. Али то може бити велика непријатност ако на свој лет покушавате да понесете лаптоп, Блуетоотх звучник, преносиве батерије или другу велику Ли-јонску електронику.

  ГИФДецк претвара презентације на СлидеСхаре у ГИФ-ове

Уопштено говорећи, можете понети онолико литијум-јонских батерија у својој ручној торби колико желите. Неке авио-компаније имају сопствена ограничења, али ако носите само неколико уређаја, онда вероватно немате превише да бринете.

Поштујте забрану, чак и ако се не спроводи

Сећате се како сам вам рекао да су литијум-јонске батерије забрањене у товарном делу путничких летова? Нисам лагао, али Федерална управа за ваздухопловство још увек не спроводи увелико ову забрану.

Према ФАА, уређаје који садрже литијум-јонске батерије „треба држати у ручном пртљагу“. Али ако занемарите забрану и спакујете ову електронику у чекирани пртљаг, онда „треба да буде потпуно искључена, заштићена од случајног активирања и спакована, тако да је заштићена од оштећења“.

Дакле, технички можете спаковати своје торбе како год желите. Али ја бих снажно предложио да третирате забрану као да је закон. Влада је неуредан, бирократски посао. Само зато што ФАА третира ову забрану као да је сугестија не значи да се ваши локални агенти ТСА осећају исто. Осим тога, ваша електроника је ионако сигурнија у ручном пртљагу.

Како се спаковати за ТСА контролни пункт

Свиђало вам се то или не, ТСА је ваша највећа литијум-јонска препрека пре лета. Да ли знате како ТСА захтева да своје ципеле и торбе за ручни пртљаг ставите у пластичну канту? Па, такође би требало да уклоните сву електронику која је већа од мобилног телефона из торбе. Затим ставите ову електронику у одвојене канте, јер се не могу слагати једна на другу.

Ово није највећа гњаважа на планети, све док је ваша торба уредно организована. Ако користите ранац или мали кофер, покушајте да спакујете своју одећу према дну, а електронику према врху. Или, можете посветити аташеа својој електроници. На тај начин можете брзо уклонити и заменити своју електронику док пролазите кроз ТСА контролни пункт.

  Блокирајте ИоуТубе предлоге када прегледате без пријављивања

Ако на лет носите гомилу мале електронике, попут каблова и батерија, онда бих предложио да их спакујете у БАГСМАРТ или Амазон Басицс кућиште за каблове. Ови случајеви олакшавају лоцирање ваших ствари и могу помоћи у ублажавању било каквих необичних ТСА сусрета.

Како максимално искористити ручни пртљаг

Мораћете да носите сву своју електронику кроз ручни пртљаг, али постоји шанса да не морате да је користите у току лета. Пошто очигледно не можете да досегнете електронику која се налази у одељку изнад главе, можда ћете желети да држите корисну електронику, попут таблета и преносивих конзола за игре, у мањој торби која може да стане испод вашег седишта или у крило. Ранац, испод седишта, аташе, или организатор електронике требало би да ради сасвим добро. Или, можете само да извадите потрепштине из свог пртљага пре него што лет почне.

У идеалном случају, ваш ручни пртљаг ће бити што лакши. Можете понети само неколико предмета одеће, хигијенских производа, књигу, грицкалице и своју електронику у својој ручној торби. Али ако сте јефтиноћа (као ја), онда постоји велика шанса да волите да се мучите тако што ћете све носити у ранцу и потпуно се одрећи скупог и досадног искуства са чекираним пртљагом.

Постоје неки проблеми са садистичком методом ручне пртљаге. Ако вам је торба неорганизована, тешко је у журби пронаћи ствари које су вам потребне. Ако је превелик да стане испод вашег седишта, онда га морате бацити у одељак изнад главе. опет, вреће испод седишта, аташе, и организатори електронике направити разлику овде. Руксак или кофер можете посветити одећи и користити малу додатну торбу или организатор за своју електронику.

  Поправите апликације које не раде на Року ТВ-у

Размислите о томе да се пријавите за ТСА Пре-Цхецк

Паковање ваше електронике је прилично лако, све док останете организовани. Али ако мрзите да организујете торбе и мрзите да износите своју електронику за ТСА, онда ДОТ-ова литијум-јонска правила могу бити супер досадна. Срећом, можете се пријавити за програм ТСА Пре-Цхецк и прескочити уобичајени процес скрининга.

Упис у ТСА Пре-Цхецк може бити дуготрајно, али је вредно труда. Морате да обавите интервју лицем у лице, да дате отиске прстију и дозволите ТСА да изврши савезну проверу прошлости. Ако сте се икада пријавили за државни посао, то је практично исти процес. Када вас ТСА провери, плаћате 85 долара за петогодишњи упис и то је то.

Када се упишете у ТСА Пре-Цхецк, можете да идете низ ТСА Пре-Цхецк траку уместо уобичајене, плебејске ТСА траке. Искуство је упоредиво са Диснеи Фаст Пасс-ом. Ред није тако дугачак, не морате да вадите електронику из торбе и не морате да скидате ципеле.

Извори: ФАА