Како стари Андроид телефон претворити у сигурносну камеру

Ако имате стари телефон који лежи около, можете га лако искористити тако што ћете га претворити у мобилну сигурносну камеру. Уз помоћ апликације Едварда Сноудена, супер је једноставно. Ево како.

Ваш телефон већ има компоненте „праве“ сигурносне камере — наиме, сочиво камере и интернет везу. Већ годинама то можете да радите са Андроид телефоном, али постоји новији начин који је још безбеднији.

Користићемо апликацију под називом Хавен, коју је направио процурели НСА Едвард Сноуден. Можете да користите апликацију на скоро сваком Андроид телефону или таблету, од свог старог резервног места у фиоци до јефтиног телефона од 50 долара из ВалМарта. Све док ваш уређај има исправну камеру и микрофон, можете га користити као сигурносну камеру. Можете да инсталирате Хавен бета са Гоогле Плаи продавница или сами саставите из свог Гитхуб спремишта.

Хавен ће радити било да је ваш телефон повезан на Ви-Фи или са УСБ-то-Етхернет адаптером. Ако идете путем жичног Интернета, обавезно га набавите адаптер који такође носи струју. Сама апликација Хавен ради само на Андроид уређајима, али можете је подесити да упозорава ваш иПхоне.

Подешавање Хавен-а на старом телефону

Пре него што подесите апликацију Хавен, уверите се да ваше идеално место има довољно простора за постављање вашег телефона, напајање и где можете да покренете Етхернет кабл или добијете Ви-Фи. Када се то реши, отворите апликацију Хавен. Превуците кроз првих неколико екрана, а затим изаберите „Конфигуриши“.

Додирните „Дозволи“ на упитима за дозволу за приступ фотографијама, медијима и датотекама, као и да снимате слике и видео записе.

  Мад Магазине'с Ицониц Спи Вс. Шпијунска игра је изашла одмах за Андроид [Paid]

Додирните „Дозволи“ на следећем упиту за дозволу да бисте снимили слике и видео.

Следећи екран ће бити ваш феед камере уживо. Додирните икону у доњем левом углу да бисте се пребацивали између предње и задње камере и користите клизач дуж дна екрана да бисте подесили колико желите да детекција покрета буде осетљива. Увек можете да се вратите и повећате или смањите осетљивост на покрет како бисте боље одговарали вашем окружењу. Додирните „Назад“ у горњем левом углу да бисте видели више опција.

Затим прихватите упит за дозволу за снимање звука како бисте могли да чујете окружење око камере. Опет, користите клизач на дну екрана да подесите осетљивост детекције. Поново додирните дугме „Назад“ у горњем левом углу.

Затим протресите телефон или користите клизач на дну да бисте подесили детекцију покрета. Ово ће омогућити вашој камери да почне да снима ако се телефон физички помери, на пример ако уљез почне да лупа о страну ваше куће. Још једном додирните дугме „Назад“ у горњем левом углу.

Превуците кроз остале уводне екране. Дајте дозволу за слање и преглед СМС порука ако желите да се СМС упозорења шаљу на ваш примарни телефон, а затим унесите свој број телефона. Мораћете да имате инсталирану активну СИМ картицу за слање СМС порука или можете да конфигуришете Сигнал за упозорења у подешавањима апликације (више о томе за тренутак) ако користите само интернет везу.

Превуците још један екран, а затим додирните „Заврши“.

Када то учините, додирните „Започни одмах“ да бисте почели да надгледате своје окружење. Додирните зупчаник Подешавања у доњем десном углу да бисте подесили камеру, звук и осетљивост на покрет, променили подешавања за СМС или сигналне поруке и још много тога.

  Како да решите проблем са везом или неважећи ММИ код на Андроид уређају

Подесите Хавенов видео надзор

Детекција покрета и звука је одлична, али Хавен вам такође омогућава да снимате видео у одређеном периоду. Додирните зупчаник за подешавања у доњем десном углу главног екрана, а затим укључите прекидач „Видео надзор“.

Додирните „Сет Видео Мониторинг Ленгтх” да одаберете колико дуго ће Хавен снимати окружење.

Уз то, имате јефтину и поуздану сигурносну камеру! Ваши догађаји — заједно са фотографијама и звуком — аутоматски ће бити послати путем СМС-а или сигнала, а ви увек можете да се вратите и погледате догађаје са самог старог телефона. Имајте на уму да ћете морати ручно да покренете надгледање пре него што кренете, и оно ће остати укључено док га поново ручно не искључите. Чак и са тим мањим ограничењима, ово је одличан начин да поново користите стари телефон!