Најбоље апликације и веб локације за праћење ЦОВИД-19

Многе нове апликације тврде да имају за циљ да помогну у борби против коронавируса. Неки пружају важна обавештења и савете, али други су пуни дезинформација и превара. Зато препоручујемо следеће, поуздане изворе.

Увек истражите аутентичност и ауторитет било које апликације или веб-сајта који тврди да пружа информације о ЦОВИД-19. Многи од њих ће дозволити свакоме да самостално пријави податке и објави своје чланке без провере чињеница.

Центар за контролу болести (ЦДЦ)

Тхе Веб страница Центра за контролу болести (ЦДЦ). има много одличних информација о пандемији корона вируса. То је примарна савезна агенција задужена за заштиту јавног здравља у САД. Наћи ћете све, од општих информација и статистике случајева у САД, до самоконтроле симптома и водича за прављење сопствене маске за лице.

ЦДЦ такође има широк спектар апликација укључујући неке посебно за здравствених услуга. у „Општа јавност”., наћи ћете апликације прилагођене деци, као и неке које нуде алатке за безбедност на радном месту, праћење здравља и савете.

Примарна ЦДЦ мобилна апликација је доступан на Андроид и Аппле уређаја. Садржи велики број меродавних информација о тренутном стању пандемије. Ту су и корисни савети за грађане САД о томе како најбоље да заштитите себе и друге од инфекције.

Због тренутног недостатка доступности тестирања у САД, апликација ЦДЦ такође пружа самопроверу коронавируса ако се осећате болесним. Није намењена да понуди дијагнозу; уместо тога, пружа једноставна питања и одговоре који ће вам помоћи да идентификујете да ли сте можда заражени.

  Како променити име хоста у Линуку?

Федерална агенција за ванредне ситуације (ФЕМА)

Тхе Федерална агенција за ванредне ситуације (ФЕМА) има јавну апликацију за Андроид и Аппле уређаји који пружају важна обавештења у вези са хитним случајевима или епидемијама у вашој области.

Ако не желите да инсталирате апликацију ФЕМА, и даље можете пронаћи огромну количину важних, веродостојних информација на своју веб страницу. Наводи места где можете да донирате или волонтирате, изворе који разоткривају гласине и најбоље праксе за суочавање са пандемијом.

Оно што је најважније, апликација пружа виталне ресурсе за оне којима је потребна. Преко ФЕМА апликације можете контактирати представника, поднијети захтјев за помоћ, пронаћи склониште или центар за опоравак у вашем подручју или поднијети широк спектар захтјева. Апликација такође пружа све горе наведене информације (осим упозорења) и на шпанском језику.

Ковид-19 Трацкер Универзитета Џонс Хопкинс

Центар за системске науке и инжењерство (ЦССЕ) на Универзитету Џонс Хопкинс користи АрцГИС, власнички систем географског моделирања за анализу и мапирање података о тренутном стању пандемије. Један од најбоље контролне табле за праћење пандемије, контролну таблу ЦОВИД-19 пружа и мобилне и десктоп приказе за лакши приступ.

Контролна табла је интерактивна и садржи детаљне мапе и уцртане графиконе. Такође пружа статистичке податке из званичних извора који документују пораст и пад случајева вируса у различитим земљама, америчким државама, територијама и популацијама.

Такође можете читати ЦССЕ блог за велики увид и анализу о томе како иницијативе попут ове утичу на пандемију. Сви необрађени подаци из пројекта су такође доступни на своју ЦОВИД-19 ГитХуб страницу.

  Основни водич за ИоуТуберс

Контролна табла за корона вирус нЦоВ2019.ливе

Тхе

Можете захвалити средњошколцима, Ави Шифман, за овај преглед важне статистике пандемије. Његов сајт, нцов2019.ливе, обједињује неколико званичних извора, укључујући ЦДЦ и Светска здравствена организација (СЗО). На сајту је приказан укупан број потврђених случајева и тестираних људи, као и број жртава и оних који су се опоравили. Видећете мобилну или десктоп верзију сајта, у зависности од уређаја који користите.

Контролна табла нЦоВ2019 рашчлањује бројеве глобално, регионално и по држава САД. Ове анализе такође укључују важне диференцијаторе, укључујући стрелице за истицање дневних скокова, и диспаритете у угроженим популацијама, као што су Порторико и Навахо нација.

Иницијатива за праћење контаката Гоогле-а и Аппле-а

Дана 10. априла 2020. Гоогле и Аппле најавио заједнички пројекат који ће идентификовати, документовати и пратити случајеве коронавируса путем серије апликација развијених око јавног АПИ-ја. Овај приступ заснован на уређајима за борбу против епидемија се зове праћење контаката. Омогућава вашем Аппле или Андроид уређају да вас обавести ако сте у домету некога ко је раније био изложен или му је дијагностикован ЦОВИД-19.

Иако ово представља очигледна питања приватности, могућност праћења пута избијања из близине могла би бити моћно средство за одбрану јавног здравља. Замислите то као Покемон Го, али уместо да пронађете Покемоне, пријављује се програмеру апликације ако се нађете у кругу од шест стопа од некога ко је или имао коронавирус или се заразио њиме у будућности. Тада бисте добијали обавештења и овлашћена упутства о следећим корацима од званичних извора, као што су СЗО и ЦДЦ.

  Снимите сцреенцаст-ове и сачувајте их као ГИФ-ове високог квалитета

Пројекат је још увек у првој фази, тако да је још увек нејасно како ће се овај координисани напор реализовати. Обе корпорације покушавају да буду транспарентне и отворене у погледу процеса развоја. Очекује се да прве верзије стигну у мају. Када ЦОВИД-19 више не буде претња, ова функција ће бити уклоњена.

За више информација о спецификацијама приватности, Блуетоотх-а и криптографије, погледајте Аппле и Гоогле веб странице за праћење уговора.

Ове апликације и веб локације могу вам донети мало мира. Они пружају ауторитативне информације о ЦОВИД-19, било да се борите са кризом или само покушавате да управљате сопственим здрављем. Будите скептични, безбедни и опери руке!