Поправите мрежну грешку 0к00028001 на Виндовс 10

Понекад, када се повежете на било коју ограничену мрежу, можете завршити са Без интернета, обезбеђено обавештење. Дакле, када покренете алатку за мрежну дијагностику, на екрану ће се појавити код грешке 0к00028001. Најчешћи разлог за овај код грешке је што је ваша мрежа повезана на ограничену мрежу ВиФи везе. Ако се такође суочавате са шифром мрежне грешке 0к00028001, овај водич ће вам помоћи да решите исто. Дакле, наставите да читате.

Преглед садржаја

Како да поправите мрежну грешку 0к00028001 на Виндовс 10

Можда се питате зашто се мрежна грешка 0к00028001 јавља на Виндовс 10. Ево неколико ваљаних разлога који покрећу овај проблем на вашем уређају.

 • Инфраструктурни квар вашег Виндовс 10 рачунара.
 • Мрежна веза је веома лоша.
 • Кабл који повезује рутер и модем је оштећен или покварен.
 • Превише људи је повезано на исту мрежу.
 • Бежичне сметње између рутера и вашег уређаја.
 • Застарели мрежни драјвери.

У овом одељку прикупили смо неке потенцијалне исправке које ће вам помоћи да поправите код грешке 0к00028001. Пратите упутства да бисте постигли савршене резултате.

Напомена: Увек се уверите да сте креирали тачку за враћање система да бисте вратили рачунар ако нешто крене наопако.

Основне методе за решавање проблема

Следите доле наведене основне кораке за решавање проблема пре него што прођете кроз напредне методе.

1. Поново покрените рачунар

1. Притисните тастере Алт + Ф4 заједно да бисте отворили прозор Искључи Виндовс.

2. Изаберите опцију Рестарт и притисните тастер Ентер.

2. Обезбедите јак мрежни сигнал

Нећете се суочити са проблемима са повезивањем на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 само ако имате јаку мрежну везу. Ако постоје било какве препреке између вашег рутера и рачунара, оне могу ометати бежични сигнал и узроковати повремене проблеме са везом.

1. Преместите рутер на неко друго место и проверите интернет везу.

2. Пронађите јачину сигнала ваше мреже и ако је веома слаба, уклоните све препреке између пута.

3. Избегавајте превише уређаја повезаних на исту мрежу.

4. Избегавајте бежичне сметње од уређаја као што су бежичне слушалице, слушалице, ТВ и још много тога.

5. Приближите рачунар рутеру и проверите да ли се грешка поново појављује.

3. Поново покрените рутер

Ово је једноставно решење које ће вам помоћи да поправите код грешке 0к00028001 у једноставним корацима. Ово такође обезбеђује јаку и поуздану мрежну везу. Пратите доле наведене кораке да бисте поново покренули рутер. На тај начин успоставићете нову интернет везу између клијента и сервера. Можете поново покренути рутер тако што ћете пратити наш водич Поново покрените рутер или модем. Када се ваш рутер поново покрене, проверите да ли сте могли да поправите грешку.

4. Поново се повежите на Интернет

Ово је још једно једноставно решење које поправља код грешке 0к00028001. Ваш рачунар мора истовремено да се повеже на Етхернет или на Ви-Фи мрежу. Проверите да ли се овај услов односи на ваш рачунар и ако претпоставите било какве прекиде између ваших жичаних и бежичних веза, поново их повежите према упутствима у наставку.

1. Прекините везу са мрежом, сачекајте неко време и поново је повежите.

2. Ако је Етхернет кабл прикључен, уклоните га из рачунара. Затим га поново повежите или повежите на Ви-Фи мрежу. Ово ће осигурати да нема треперења између жичне и бежичне везе.

5. Онемогућите режим рада у авиону

Омогућавање режима у авиону ће онемогућити ВиФи, Блуетоотх, мобилни режим, све радио услуге итд. Стога вам се саветује да онемогућите режим рада у авиону да бисте поправили код грешке 0к00028001. Обично на вашој тастатури постоји наменски тастер за омогућавање или онемогућавање режима рада у авиону. Притисните тастер да урадите исто или примените доле наведена упутства.

  Побољшајте своје искуство са Виндовс 11 помоћу ових 8 хакова за регистар

1. Притисните и држите Виндовс + А тастере заједно да бисте отворили Акциони центар. Проверите да ли је режим рада у авиону укључен.

2А. Ако је режим рада у авиону укључен, кликните на поставку да бисте је искључили.

2Б. Ако режим рада у авиону није укључен, пређите на следећи метод.

6. Омогућите Ви-Фи везу

Понекад, ако Ви-Фи адаптери нису омогућени на вашем рачунару, суочићете се са кодом грешке 0к00028001. Али постоји неколико једноставних упутстава да омогућите ВиФи на рачунару.

1. Дођите до дијалога Покрени тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + Р.

2. Откуцајте нцпа.цпл и притисните тастер Ентер.

3. Сада кликните десним тастером миша на ваш активни мрежни адаптер и проверите да ли је омогућен или онемогућен.

3А. Кликните на Омогући ако је статус онемогућен.

3Б. Ако је статус већ у Омогући, пређите на следећи метод.

Проверите да ли сте поправили 0к00028001 код грешке је исправљен.

Метод 1: Поново покрените Виндовс Екплорер процес

Неки корисници су известили да ће поновно покретање процеса Виндовс Екплорер-а помоћи да се реши код грешке 0к00028001. Пратите доле наведена упутства да бисте урадили исто.

1. Притисните заједно тастере Цтрл + Схифт + Есц да бисте отворили Таск Манагер.

2. На картици Процеси кликните на Виндовс Екплорер и изаберите дугме Рестарт.

3. Сада се Виндовс Екплорер поново покреће и 0к00028001 код грешке ће сада бити исправљен.

2. метод: Покрените алатку за решавање проблема са мрежом

Да бисте решили различите проблеме са интернет везом, можете да користите уграђени алат који се налази у Виндовс 10 рачунару кад год је то потребно. Коришћењем Виндовс алатке за решавање проблема са мрежом, можете анализирати и дијагностиковати све уобичајене проблеме везане за мрежу. То је систематски процес, када се имплементира корак по корак, помоћи ће вам да поправите код грешке 0к00028001. Пратите наш водич Како да решите проблеме са мрежним везом у оперативном систему Виндовс 10 да бисте научили основне кораке за решавање проблема да бисте решили све проблеме у вези са мрежом помоћу алатке за решавање проблема са Виндовс мрежним адаптером.

Можете да користите кораке наведене у водичу да бисте дијагностиковали Ви-Фи везе, Етхернет и све мрежне адаптере на рачунару са оперативним системом Виндовс 10. На крају, проверите да ли сте поправили код грешке 0к00028001.

Метод 3: Изађите из свих позадинских процеса

Ако постоји велики број позадинских процеса на вашем Виндовс 10 рачунару, не можете тако лако приступити мрежи, јер ће сви ти процеси заузети део мреже. Такође, потрошња РАМ-а ће бити већа и перформансе уређаја ће се очигледно успорити. Пратите наш водич Како да завршите задатак у оперативном систему Виндовс 10 да бисте затворили све остале позадинске процесе на рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Након што затворите све позадинске процесе, проверите да ли је код грешке 0к00028001 исправљен или не.

Метод 4: Поправи системске датотеке

Ако у вашем Виндовс оперативном систему постоје оштећене системске датотеке, ваш рачунар се може суочити са многим проблемима са интернет конекцијом. Ако имате код грешке 0к00028001 врло недавно, постоје неке шансе да су датотеке на вашем рачунару оштећене или оштећене. Срећом, ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 10 има уграђене алате за поправку као што су СФЦ (провера системских датотека) и ДИСМ (сервисирање и управљање сликама за примену) који ће вам помоћи да поправите све оштећене датотеке. Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке на Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

Метод 5: Покрените скенирање малвера

Изненадни напад вируса или малвера довешће до проблема са мрежом на вашем рачунару. Ако је у том случају напад вируса веома озбиљан, уопште не можете да се повежете ни на једну мрежу. Да бисте решили проблем, морате у потпуности да уклоните вирус или малвер са свог Виндовс 10 рачунара. Саветујемо вам да скенирате свој рачунар према упутствима у нашем водичу Како да покренем скенирање вируса на свом рачунару?

Такође, ако желите да уклоните малвер са свог рачунара, погледајте наш водич Како да уклоните малвер са рачунара у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 6: Ажурирајте Виндовс

Такође можете да искорените софтверске грешке на рачунару тако што ћете ажурирати оперативни систем. Увек проверите да ли сте ажурирали свој Виндовс оперативни систем и да ли постоје ажурирања на чекању, користите наш водич Како да преузмете и инсталирате најновију исправку за Виндовс 10

  Како омогућити Ксбок Гаме Бар у Виндовс-у

Након ажурирања оперативног система Виндовс, проверите да ли можете да се повежете на своју мрежу.

Метод 7: Онемогућите ВПН и прокси сервер

Понекад ћете се, због неприкладних мрежних конфигурација на вашем Виндовс 10 рачунару, суочити са кодом грешке 0к00028001. Ако сте инсталирали било коју ВПН услугу или користите прокси сервере на свом рачунару, прочитајте наше Како да онемогућите ВПН и прокси на Виндовс 10 и примените кораке према упутствима у чланку.

Након што онемогућите ВПН клијент и прокси сервере, проверите да ли сте поправили код грешке 0к00028001. Ипак, ако се суочите са истим проблемом, покушајте да се повежете на мобилну приступну тачку.

Метод 8: Ресетујте ТЦП или ИП протокол

ТЦП (Трансмиссион Цонтрол Протоцол) је основни протокол мрежне везе који додељује и идентификује правила и стандардне процедуре преко интернета. ТЦП/ИП протоколи су одговорни за пренос пакета података од пошиљаоца и примаоца. Ако постоји конфликт у процесу, ресетовање протокола заједно са ИП адресом ће вам помоћи да решите проблем о коме се расправља. Пратите наш водич о томе како да решите проблеме са мрежном везом у оперативном систему Виндовс 10 да бисте ресетовали ТЦП/ИП.

Након имплементације корака, проверите да ли можете да поправите да мрежа стално пада или не.

Метод 9: Користите Гоогле ДНС

Адресе система имена домена (ДНС) су одговорне за успостављање мрежне везе између клијента и сервера. Многи технички стручњаци су сугерисали да им је коришћење Гоогле ДНС адреса помогло да поправе код грешке 0к00028001. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да промените ДНС поставке у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 10: Онемогућите режим уштеде енергије

Понекад се можете суочити са кодом грешке 0к00028001 ако сте омогућили режим уштеде енергије на рачунару са оперативним системом Виндовс 10. Ово доводи до неколико проблема са мрежним повезивањем. Саветујемо вам да онемогућите режим уштеде енергије као што је доле наведено.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Девице Манагер и кликните на Опен.

2. Сада двапут кликните на одељак Мрежни адаптери.

3. Затим кликните десним тастером миша на ваш мрежни адаптер и изаберите опцију Својства као што је приказано.

4. Затим пређите на прозор Управљање напајањем у прозору са својствима мрежног адаптера и опозовите избор у пољу за потврду поред Дозволи рачунару да искључи овај уређај ради уштеде енергије.

5. На крају, кликните на ОК да бисте сачували промене.

Проверите да ли ваш рачунар нема проблема са мрежном везом.

Метод 11: Омогућите основне услуге

Да бисте избегли и спречили појављивање кода грешке 0к00028001 на вашем рачунару, неколико основних услуга мора имати активан статус. Када постоји проблем са било којом од ових услуга, суочићете се са неколико сукоба у повезивању на мрежу. Ево неколико упутстава да проверите да ли су основне услуге покренуте на вашем рачунару.

1. Откуцајте Сервицес у пољу за претрагу и кликните на Опен.

2. Сада померите надоле и потражите услугу Виндовс ЕвентЛог.

3. Проверите статус услуге.

3А. Ако је Статус постављен на Руннинг, кликните десним тастером миша на услугу и изаберите опцију Стоп. Сачекајте неко време, а затим поново кликните на Старт.

3Б. Ако Статус није постављен на Руннинг, кликните десним тастером миша на услугу и изаберите опцију Старт.

4. Поновите горе наведене кораке и за доле наведене услуге.

 • Позив за удаљену процедуру (РПЦ)
 • Виндовс Упдате
 • ДХЦП клијент
 • Аутоматско подешавање мрежних уређаја
 • Брокер мрежне везе
 • Мрежне везе
 • Помоћник за мрежно повезивање
 • Услуга мрежне листе
 • Свест о мрежној локацији
 • Услуга мрежног подешавања
 • Услуга интерфејса мрежне продавнице

На крају, проверите да ли сте решили спорни проблем.

Метод 12: Привремено онемогућите антивирусни програм (ако је применљиво)

Неки некомпатибилни антивирусни програми инсталирани на вашем рачунару ће узроковати грешку мреже 0к00028001 код грешке. Да бисте избегли конфликте, морате да обезбедите безбедносне поставке вашег Виндовс 10 рачунара и проверите да ли су стабилне или не. Да бисте сазнали да ли је антивирусни пакет разлог зашто мрежа нестаје, онемогућите га једном и покушајте да се повежете на мрежу. Прочитајте наш водич о томе како да привремено онемогућите антивирусни програм на Виндовс 10 и пратите упутства да привремено онемогућите антивирусни програм на рачунару.

Ако се нисте суочили са проблемима са интернет везом након што сте онемогућили антивирусни програм на рачунару, саветујемо вам да потпуно деинсталирате програм са рачунара. Прочитајте наш водич Присилно деинсталирајте програме који се неће деинсталирати у оперативном систему Виндовс 10 да бисте деинсталирали свој антивирусни програм са рачунара.

  Поправи Оутлоок се отвара само у безбедном режиму на Виндовс 10

Метод 13: Онемогућите заштитни зид Виндовс Дефендер (не препоручује се)

Као и антивирусни програм, заштитни зид Виндовс Дефендер на вашем рачунару може да спречи приступ Интернету из неких безбедносних разлога. Ако је у случају да је ВиФи мрежу блокирао заштитни зид Виндовс Дефендер, морате је омогућити или привремено онемогућити заштитни зид са свог рачунара. Ако не знате како да онемогућите заштитни зид Виндовс Дефендер, наш водич Како да онемогућите заштитни зид Виндовс 10 ће вам помоћи у томе.

Метод 14: Ажурирајте мрежни драјвер

Увек проверите да ли користите ажуриране мрежне драјвере и ако постоје нека ажурирања на чекању, саветујемо вам да их преузмете и инсталирате. Пратите наш водич о томе како да ажурирате управљачке програме мрежног адаптера на Виндовс 10 да бисте то урадили. Када ажурирате мрежни драјвер, поново покрените рачунар и тестирајте мрежну везу. Нећете поново приказати код грешке 0к00028001.

Метод 15: Поново инсталирајте мрежни драјвер

Ипак, ако се суочите са кодом грешке 0к00028001 чак и након ажурирања мрежних управљачких програма, постоји још једно решење за брисање свих драјвера на рачунару и поновно их инсталирање. Овај процес стабилизује проблеме са мрежним повезивањем и на тај начин решавање проблема са мрежом доводи до прекида везе са Виндовс 10. Пратите наш водич Како да деинсталирате и поново инсталирате управљачке програме на Виндовс 10 да бисте поново инсталирали драјвере на свом рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Након поновног инсталирања мрежних драјвера, проверите да ли можете да се повежете на мрежу без икаквих проблема.

Метод 16: Враћање мрежних управљачких програма

Све тренутне верзије драјвера ће бити избрисане са вашег рачунара и њихова претходна верзија ће бити инсталирана када вратите своје мрежне драјвере. Ово је корисна функција када било који нови управљачки програм није компатибилан са системом. Пратите кораке према упутствима у нашем водичу Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10 да бисте поправили код грешке 0к00028001.

Након што је ваш Виндовс 10 рачунар инсталирао претходну верзију драјвера, проверите да ли може да се повеже на мрежу без икаквих прекида.

Метод 17: Ресетујте мрежна подешавања

Неколико корисника је изјавило да ће ресетовање мрежних подешавања решити чудне проблеме са мрежном везом. Овај метод ће заборавити све поставке мрежне конфигурације, сачуване акредитиве и много више безбедносног софтвера као што су ВПН и антивирусни програми. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да ресетујете мрежне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Метод 18: Извршите враћање система у претходно стање

Ако сте недавно ажурирали свој Виндовс 10 оперативни систем и касније се суочили са мрежном грешком 0к00028001 код грешке, најновије компоненте за ажурирање оперативног система Виндовс могу ометати било који софтвер присутан на вашем рачунару и могу довести до тога да мрежа непрестано прекида везу са Виндовс 10 проблемом. Дакле, у овом случају морате да вратите рачунар на претходну верзију када је добро радио. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да користите враћање система на Виндовс 10 и примените упутства као што је приказано.

Након што вратите свој Виндовс 10 рачунар у претходно стање, проверите да ли можете да се повежете на било коју мрежу без икаквих проблема.

Метод 19: Ресетујте рачунар

Ако вам ниједна од метода није помогла да поправите код грешке 0к00028001, морате очистити да инсталирате свој Виндовс оперативни систем. Да бисте очистили покретање рачунара, примените кораке према упутствима у нашем водичу Како да извршите чисту инсталацију оперативног система Виндовс 10

Метод 20: Контактирајте добављача Интернет услуга

На крају, али не и најмање важно, морате потражити техничку подршку ако горе наведене методе не успеју да реше грешку мрежне грешке 0к00028001. Ако ваш модем не комуницира са вашим Интернет провајдером, на вашем уређају се јавља много више техничких проблема са повезивањем.

На пример, када покушате да региструјете модем, али се суочите са проблемима током процеса, неколико покушаја аутентификације ће успорити вашу мрежну везу. Ово ће довести до грешке 0к00028001. Дакле, у овом случају морате да контактирате свог Интернет провајдера да бисте дијагностиковали и решили проблем. Интернет провајдери ће проверити да ли су уређаји ажурирани, компатибилни и правилно регистровани.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да поправите мрежну грешку 0к00028001 у оперативном систему Виндовс 10. Обавестите нас о чему желите да сазнате следеће. Такође, ако имате било каква питања/сугестије у вези са овим чланком, слободно их оставите у одељку за коментаре.