Поправите прениску јачину звука у Виндовс 10

Понекад можете анализирати да је ниво јачине звука у вашем Виндовс 10 на врхунцу, али је ипак јако слаб. Ово је веома чест проблем који треба паметно решити. У овом чланку имамо листу разлога и метода које решавају проблем са прениским волуменом Виндовс-а. Надам се да ово ради за вас! Дакле, наставите да читате да бисте поправили прениску јачину звука рачунара на Виндовс 10.

Преглед садржаја

Како да поправите прениску јачину звука у Виндовс 10

Ако се суочавате са прениском јачином звука на лаптопу у оперативном систему Виндовс 10 док уживате у аудио садржају рачунара, највероватнији разлог би био због некомпатибилних аудио поставки. Ево неколико уобичајених разлога који доприносе томе да је јачина звука лаптопа премала због проблема са Виндовс 10.

 • Искључен звук или слаб звук.
 • Функције аудио побољшања су омогућене на рачунару.
 • Застарели аудио драјвери на рачунарима.
 • Оштећени каблови, утикачи и звучници.
 • Приступ микрофону није одобрен.
 • Застарели оперативни систем Виндовс.
 • Застарели/некомпатибилни аудио драјвери.
 • Присуство оштећених датотека на рачунару.
 • Неколико основних Виндовс Аудио услуга није омогућено.

Сада пређите на следећи одељак да бисте решили проблем са прениским јачином звука на лаптопу Виндовс 10. Разговараћемо о методама решавања проблема које ће вам помоћи да решите проблем са прениским волуменом Виндовс 10. Примењујте методе истим редоследом да бисте добили савршене резултате.

Прелиминарне провере

Пре него што кренете ка напредним методама за решавање проблема, неколико једноставних хакова ће вам помоћи да поправите прениску јачину звука рачунара у Виндовс 10 само једним кликом. Ако не постигнете никакво решење, пређите на следећи одељак.

1. Поново покрените рачунар и све привремене грешке повезане са рачунаром ће бити решене.

2. Осигурајте одговарајућу интернет конекцију, пошто аудио садржаји високог квалитета захтевају адекватно ограничење пропусног опсега. Можда ћете се суочити са проблемима са звуком када се налазите у средини било које видео/аудио датотеке ако се неки од пакета података изгубе због недовољног пропусног опсега.

3. Уверите се да користите микрофон високог квалитета и да је чврсто подешен на рачунару.

4. Уверите се да нисте у бучном окружењу са звуцима саобраћаја или буком гужве у позадини. Ово ће спречити да ваш глас нестане.

Метод 1: Замените оштећене каблове

Време је да проверите да ли има спољних оштећења на спољним звучницима, микрофону и другим аудио уређајима који доприносе проблему.

1. Проверите да ли су каблови лабави и да ли су сви остали каблови прикључени или не.

2. Уверите се да су сви остали каблови и каблови укључени у исправну утичницу. Ако нисте сигурни у исправне прикључке, контактирајте произвођача хардвера.

3. Проверите нивое јачине звука и да ли је напајање укључено.

4. Ако сте укључили и слушалице, искључите их и проверите да ли помаже.

Метод 2: Изаберите тачан уређај за репродукцију

Ако користите више од једног аудио излазног уређаја, обавезно проверите када се уређај потроши као излазни уређај. Пратите доле наведене кораке да бисте проверили аудио излаз.

1. Кликните на икону Звучници у доњем десном углу екрана.

2. Кликните на икону стрелице да бисте проширили листу аудио уређаја повезаних са рачунаром.

  Како уклонити/онемогућити претрагу веба из оперативног система Виндовс 10

3. Изаберите аудио уређај (који више волите) и уверите се да се звук репродукује преко изабраног уређаја.

Пређите на следећи метод ако ово не реши ваш проблем.

Метод 3: Омогућите звучни уређај

У овој методи морате да проверите да ли су подешавања звука исправна и компатибилна са аудио уређајем који користите. Ово вам помаже да решите проблем са прениским јачином звука на лаптопу са Виндовс 10 док следите доле наведене кораке.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана и кликните на Опен Волуме Микер.

2. Сада ће се отворити сет контрола јачине звука. Уверите се да сви нивои јачине звука нису искључени. Ако пронађете црвени круг са линијом, укључите ниво јачине звука.

3. Сада притисните и држите тастере Виндовс + И заједно да бисте отворили подешавања оперативног система Виндовс.

4. Кликните на Систем.

5. Затим кликните на Звук у левом окну и кликните на Својства уређаја у менију Излаз.

6. Уверите се да поље Дисабле није означено.

7. Поновите кораке 5-6 за улазне уређаје као што је приказано.

Проверите да ли сте решили проблем са прениским јачином звука Виндовс 10.

Метод 4: Покрените алатку за решавање проблема са звуком

Ваш рачунар садржи уграђени алат за решавање проблема који аутоматски исправља све проблеме и грешке. Аудио уређаји који су прикључени на ваш рачунар и уграђени аудио уређаји ће бити скенирани. Пратите наш водич Како да покренете алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима да бисте решили проблеме и решили све хардверске проблеме у вези са звуком на рачунару. Такође, можете појединачно да покренете алатку за решавање проблема са звуком према упутствима у нашем водичу Како да покренете алатку за решавање проблема Виндовс Упдате, али обавезно изаберите опцију Репродукција звука као што је приказано.

Метод 5: Затворите програме помоћу звука

Да бисте решили проблем, ако аудио услужни програм користе други програми на вашем Виндовс 10 рачунару, саветујемо вам да затворите све остале програме или апликације које раде у позадини један по један или да их присилите да се искључе помоћу Таск Манагер-а. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да завршите задатак у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 6: Дозволите приступ звуку

Ако апликација преко које чујете звук није на листи, не можете чути никакав аудио садржај. Стога, уверите се да су аудио поставке омогућене за вашу апликацију на рачунару пратећи доле наведене кораке.

1. Покрените Виндовс подешавања тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + И.

2. Кликните на Приватност.

3. Овде померите надоле лево окно и кликните на опцију Микрофон. Уверите се да је омогућена опција Дозволи апликацијама да приступе вашем микрофону.

Напомена: Покрените подешавања звука из менија за претрагу и изаберите одговарајући улазни уређај (микрофон (2-аудио уређај високе дефиниције)) као подразумевани.

Проверите да ли сте решили проблем са јачином звука на мом лаптопу са Виндовс 10.

Метод 7: Поставите подразумевани аудио уређај

Обавезно проверите да ли је аудио уређај, попут слушалица или звучника, постављен као подразумевани уређај. Претпоставимо случај повезивања екстерног монитора (који нема уграђене звучнике) на рачунар. Ако је овај монитор постављен као подразумевани излазни уређај, нећете моћи да чујете никакав звук. Поставите свој аудио уређај као подразумевани уређај према упутствима у наставку да бисте решили проблем са прениском јачином звука на лаптопу Виндовс 10.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана и изаберите опцију Звукови.

2. Пређите на картицу Репродукција и кликните десним тастером миша на аудио уређај који желите да поставите као подразумевани.

3. Изаберите опцију Постави као подразумевани уређај као што је означено и кликните на Примени и ОК да бисте сачували промене.

Метод 8: Поново омогућите звучну картицу

Можете лако да решите проблем прениске јачине звука Виндовс 10 тако што ћете поново покренути звучну картицу према упутствима у наставку.

  Како се пребацити на Гроове Мини Плаиер у Виндовс 10

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Девице Манагер и кликните на Опен.

2. Проширите контролере звука, видеа и игара тако што ћете двапут кликнути на њих.

3. Кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите опцију Онемогући уређај.

4. Сада потврдите упит тако што ћете кликнути на Да и поново покренути рачунар. Затим поновите кораке 1-2.

5. Затим кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите опцију Омогући уређај.

6. Сада покушајте да пустите било који звук у својој апликацији и проверите да ли је проблем решен или не.

Метод 8: Онемогућите аудио побољшања

Ако вам се чини да је звук лошег квалитета или бучан, саветујемо вам да промените брзину узорковања. Нискофреквентна брзина узорковања ће узроковати прениску јачину звука рачунара у Виндовс 10 проблемима, али можете одабрати већу фреквенцију узорковања пратећи доле наведене кораке.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана и изаберите опцију Звукови.

2. Пређите на картицу Репродукција и изаберите аудио уређај, а затим дугме Својства.

3. Затим, пређите на картицу Напредно и из падајућег менија под Подразумевани формат уверите се да сте изабрали највећи фреквентни опсег (24 бита, 48000 Хз).

Напомена: Уверите се да је опција „Онемогући аудио побољшања“ опозвана у оквиру „Побољшања сигнала“.

6. Кликните на Примени, а затим на ОК да бисте сачували промене. Проверите да ли се поново суочите са прениском јачином звука на лаптопу Виндовс 10. Ако је тако, подесите различите нивое фреквенцијских опсега понављањем ових корака и потврдите који опсег решава прениску јачину звука рачунара на проблему са Виндовс 10.

Метод 9: Поправите оштећене датотеке

Неколико основних датотека и програма мора да функционише на вашем рачунару. Али, ако су оштећени или погрешно конфигурисани, суочићете се са проблемима са Виндовс 10 са прениским јачином звука на лаптопу. Међутим, може се поправити коришћењем уграђених услужних програма вашег рачунара са оперативним системом Виндовс 10, односно Провера системских датотека и Сервис и управљање сликама за примену. Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке на Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

Сачекајте да се команде изврше и проверите да ли сте поправили проблем са јачином звука на мом лаптопу са Виндовс 10.

Метод 10: Поново покрените аудио услуге

Неке од основних Виндовс аудио услуга помоћи ће вам да спречите проблем прениске јачине звука Виндовс 10. Ако су ове услуге искључене, можете се суочити са неколико сукоба. Поново покрените неколико основних аудио услуга према упутствима у наставку да бисте решили овај проблем.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Услуге и кликните на Покрени као администратор.

2. Померите се надоле и двапут кликните на услугу Виндовс Аудио.

3. Сада, у новом искачућем прозору, изаберите Тип покретања на Аутоматски, као што је приказано. Кликните на Примени и ОК да сачувате промене.

Напомена: Ако је статус услуге Заустављен, кликните на дугме Старт. Ако је статус услуге Покренут, кликните на Заустави и поново је покрени.

4. Поновите све ове кораке за друге Виндовс услуге као што су Виндовс Аудио Ендпоинт Буилдер и Ремоте Процедуре Цалл (РПЦ).

Метод 11: Забраните ексклузивни приступ аудио уређају

Ипак, ако се борите са проблемом са прениском јачином звука рачунара у Виндовс 10, онда морате бити сигурни да ниједан други програм не преузима искључиву контролу над вашим аудио уређајем. Пратите доле наведене кораке да бисте онемогућили разматрану функцију.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници и изаберите опцију Звукови.

2. Изаберите свој аудио уређај и кликните на дугме Својства.

3. На картици Опште, уверите се да је опција Коришћење уређаја подешена на Користи овај уређај (омогући) као што је приказано. Кликните на Примени и ОК ако сте унели било какве промене.

4. Пређите на картицу Напредно и у менију Ексклузивни режим проверите да ли су следеће опције поништене.

 • Дозволите апликацијама да преузму искључиву контролу над овим уређајем.

 • Дајте приоритет апликацијама ексклузивног режима.

Напомена: Чим поништите избор опције Дозволи апликацијама да преузму искључиву контролу над овом опцијом уређаја, опција Дајте приоритет апликацијама у ексклузивном режиму ће аутоматски бити поништена.

5. На крају, кликните на Примени и ОК да сачувате промене. Сада бисте решили проблем са прениским јачином звука на лаптопу са Виндовс 10.

Метод 12: Ажурирајте аудио управљачке програме

Застарели и некомпатибилни аудио драјвери увек ће довести до проблема са прениским јачином звука у систему Виндовс 10. Обавезно користите ажурирану верзију аудио драјвера и ако вашем рачунару недостају најновији управљачки програми, саветујемо вам да их ажурирате према упутствима у нашем водичу Како да ажурирате Реалтек ХД аудио драјвере у оперативном систему Виндовс 10.

Када ажурирате аудио драјвере на најновију верзију, проверите да ли сте решили проблем са прениским јачином звука на лаптопу Виндовс 10.

Метод 13: Ажурирајте Виндовс

Све нове Мицрософт исправке које чекају да буду инсталиране на вашем рачунару, тада се неколико грешака и проблема не могу решити на вашем рачунару. Ажурирање рачунара са оперативним системом Виндовс 10 ће вам помоћи да решите проблем са Виндовс 10 премалом јачине звука лаптопа. Пратите наш водич о томе како да преузмете и инсталирате најновије ажурирање за Виндовс 10.

Проверите да ли проблем са оперативним системом Виндовс 10 и даље постоји или не.

Метод 14: Вратите аудио драјвере

Понекад тренутна верзија аудио драјвера може изазвати било какве аудио конфликте и у овом случају морате да вратите претходне верзије инсталираних драјвера. Можете лако да вратите управљачке програме рачунара у претходно стање пратећи наш водич Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10.

Метод 15: Поново инсталирајте аудио драјвере

Саветујемо вам да поново инсталирате некомпатибилне драјвере уређаја само ако не можете да постигнете било какво решење њиховим ажурирањем. Коришћењем апликације треће стране можете поново да инсталирате аудио драјвере или ручно примените кораке према упутствима у нашем водичу Како да деинсталирате и поново инсталирате драјвере на Виндовс 10

Након што поново инсталирате аудио драјвере, проверите да ли чујете звук у свом Виндовс 10.

Метод 16: Поправите и ресетујте конфликтну апликацију

Ако вам ниједна од метода није помогла да решите проблем са прениским јачином звука у оперативном систему Виндовс 10, али можете чути звук у другим апликацијама на рачунару, постоји могућност да је ваша аудио апликација преузета из Мицрософт Сторе-а негде у конфликту. Дакле, у овом случају, поправите или ресетујте апликацију ако је могуће да бисте решили проблем.

Напомена: У овом водичу су приказани кораци за поправку и ресетовање Минецрафт покретача. Пратите кораке у складу са својом игром.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Минецрафт Лаунцхер и кликните на Подешавања апликације.

3. Померите се надоле по екрану са подешавањима и кликните на опцију Поправи.

Напомена: То неће утицати на податке ваше апликације док поправљате Минецрафт Лаунцхер.

4. Проверите да ли сте решили проблем са звуком. Ако није, кликните на опцију Ресетуј.

Напомена: Ресетовање Минецрафт Лаунцхер-а ће избрисати податке апликације.

5. На крају, поново покрените рачунар. Ипак, ако се суочите са истим, покушајте да поново инсталирате апликацију као последњу опцију.

Метод 17: Извршите враћање система у претходно стање

Ако вам ниједна од метода није помогла, једина преостала опција је да вратите рачунар на претходну верзију. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да користите враћање система на Виндовс 10 и примените упутства као што је приказано.

Након враћања рачунара са оперативним системом Виндовс 10, проверите да ли је проблем са Виндовс 10 исправљен премало.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да решите проблем са прениским волуменом Виндовс 10. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод.