10 АИ алата за анализу података за боље пословне одлуке

Да ли сте недавно користили неке генеративне АИ алате и питали се да ли би вештачка интелигенција такође могла да анализира пословне податке за вас? Добро сте погодили! Ови алати за анализу АИ података уклањају уска грла у анализи пословних података аутоматизацијом већине делова.

АИ трансформише сектор анализе података какав познајемо. Различити генеративни АИ алати сада узимају природни језик као упутства и производе увиде који се могу применити. АИсо елиминише потребу за формирањем робусног одељења за анализу података.

Шта је анализа података?

Анализа података је прикупљање, организовање, анализа и визуелизација података. Део анализе обухвата примену математичких или статистичких формула у зависности од сценарија који желите да решите.

На пример, примена статистичке анализе средње вредности да бисте разумели колики је просечан обим продаје производа у различитим регионима. Или анализа рентабилности да бисте разумели када ваше предузеће не профитира нити губи од одређеног производа или услуге.

Од прикупљања података до коначне визуелизације, постоји много корака. Стандардни кораци које већина аналитичара података прати су провера сирових података, њихово чишћење, трансформација података и коначно, интерпретација.

Такође прочитајте: Започните своју каријеру аналитичара података помоћу ових курсева и ресурса

Како анализа података помаже у доношењу пословних одлука

Анализа података вам помаже да донесете критичне пословне одлуке тако што вам даје неке бројеве. На пример, желите да инвестирате у СааС посао. Да бисте разумели који СааС производ би донео највише прихода и профитне марже, потребно је да анализирате податке о приходима.

Као пример, недавни извештај из Спендеск показује да би предузећа и крајњи корисници потрошили 195,20 милијарди долара на производе за услуге апликација у облаку. Стога, ако верујете овој анализи података, требало би да инвестирате у услуге апликација у облаку.

Како АИ помаже у анализи пословних података

Анализа АИ података користи најсавременије рачунарске технологије као што су машинско учење, обрада природног језика, дубоко учење и неуронске мреже када сечете и секују ваши необрађени подаци. Аутоматизује већину дела анализе података, тако да можете да седнете и тражите од њега да произведе увиде које тражите.

Анализа АИ података уклања различита уска грла у процесу анализе пословних података. Уз генеративну вештачку интелигенцију коју покреће аналитика података, ваши запослени могу једноставно да дају команде на природном језику и добију увид који им је потребан.

На пример, погледајте следећу једноставну анализу података коју је ЦхатГПТ урадио за мене:

Навео сам замишљени обим продаје, куповну цену и продајну цену за неколико паметних телефона. Генеративни АИ алат је анализирао податке за мање од секунде и генерисао следеће:

 • Формула за добијање нето добити од куповне цене и МСРП-а
 • Добит од продаје датих уређаја
 • И на крају, предлог да продате који производ да бисте остварили максималну зараду
  Како ручно вратити свој иПхоне или иПад користећи свој Мац

Можете приступити разговору користећи ово ЦхатГПТ линк.

Укратко, алати за анализу података АИ нуде следеће:

 • Без кодног приступа аналитици података.
 • Свако ко има основно знање о математици и статистици, заједно са идејама за управљање пословањем, може да произведе увиде који се могу применити из алата за анализу података АИ.
 • Ови алати за вештачку интелигенцију смањују потребу за посвећеним аналитичарима података и научницима на неколико, тако да можете да уштедите на трошковима особља.
 • Алати за анализу АИ података могу да истраже скривене обрасце и корисне увиде из ваших пословних података за неколико секунди. Ово би научницима људских података требало месеци.

АИ алати за анализу података вс. Традиционални алати за анализу података

Карактеристике и функционалности АИ алати за анализу података Традиционални алати за анализу података Особље Не захтевају пуно одељење запослених.
Неколико аналитичара података или научника би било довољно. Потребно је више особља у поређењу са АИ алатима. Увид у дело. АИ алати могу брже и боље да генеришу увиде који се могу применити без претходног програмирања. генеришете нове увиде које нисте очекивали. Ови алати за анализу података увек зависе од људског оператера и програмера и тешко пате од људских грешака.
АИ алати су без људских грешака и ризика осим ако је позадинско програмирање погрешно. Ови алати за анализу података увек зависе од људског оператера и програмера и у великој мери пате од људских грешака Прилагодљивост АИ алати за анализу података су динамични и брзо се прилагођавају променама пословног модела Традиционална аналитика података алати су статични и не би се променили осим ако ваши научници за податке не репрограмирају алате. Генерисање резултата АИ алатке директно одговарају зашто је дошло до одређене промене у приходима или перформансама операција. Ови алати углавном одговарају на низ „Која питања“ у вашем пословању тако да можете да схватите „ Зашто „Зависност хипотезе АИ алати су заиста вођени подацима, а не хипотезом Традиционални алати за анализу података су увек зависни од хипотеза Планирање пројекта Ови алати углавном одговарају на низ „Која питања“ у вашем пословању тако да можете да схватите „Зашто“ Морате да планирате детаљан пројекат пре стварног догађаја анализе података тако да добијете ефективне резултате

Сада када знате важност апликација за анализу података за ваше пословање, ево премијум алата које предузећа могу да изаберу.

Мицрософт Повер БИ

Мицрософт Повер БИ је истакнута апликација која користи вештачку интелигенцију да би понудила моћне пословне увиде стварајући један извор истине. Све што треба да урадите је да поставите упит, а овај софтвер пословне интелигенције ће генерисати интерактивне визуелне извештаје користећи АИ алате следеће генерације. Апликација користи заштиту података од краја до краја за скупове података, контролне табле и извештаје.

Може да конвертује необрађене податке у привлачне визуелне елементе и превуци и испусти платно извештаја које свако може да користи без икаквих проблема. Повер БИ такође подржава интеграцију са различитим апликацијама (Повер Аппс, Повер Аутомате, Динамицс 365, Азуре, СхареПоинт, Екцел, Салесфорце, итд.) за брзо доношење одлука.

Зохо Аналитицс

Зохо Аналитицс је моћан алат за аналитику за аутоматизоване увиде. Чак има и помоћника за разговоре са АИ по имену Зиа. Пружа кључне аналитичке пословне увиде из сирових података у року од неколико секунди користећи НЛП.

  10 алата за проверу и побољшање читљивости садржаја

Можете започети разговор са Зијом да бисте добили одговоре на своја питања. Помоћник ће вам помоћи да брзо дођете до критичних пословних одлука кроз значајне увиде као што су КПИ и моћне визуелизације.

Без обзира да ли постављате питања о подацима о продаји, маркетингу или финансијама, то ће вам понудити потпуну видљивост вашег пословања. Штавише, може да обавља паметно тумачење и сугестије, предиктивну анализу и анализу у покрету; док подржава интеграцију са ЦхатГПТ.

Полимер Сеарцх је алатка за пословну интелигенцију вођена вештачком интелигенцијом која вам омогућава да за неколико минута направите занимљиве и лако разумљиве контролне табле и извештаје о учинку. Покренут помоћу АИ мотора за анализу података, алат вам предлаже формуле за анализу података и елементе визуелизације података које требате да користите у својим извештајима.

Алат је пажљиво припремљен за пословне нише као што су е-трговина, пословне операције, продаја и маркетинг. Долази са огромном листом интеграција конектора података, а листа стално расте. Можете хранити необрађене податке користећи КСЛС, ЦСВ, Гоогле табеле, Фацебоок огласе, Гоогле Адс, Схопифи, Јира, Линеар и још много тога.

Такође прочитајте: Алати за извештавање о Фацебоок огласима за експлозиван раст

Аккио

Аккио је АИ/МЛ алат за аналитику података и БИ, а такође вам помаже да креирате моделе машинског учења користећи АИ да бисте развили сопствене АИ апликације за прилагођену аналитику пословних података.

Модул за припрему података за ћаскање вам помаже у чишћењу, организовању и трансформацији необрађених података. Не морате да покрећете компликоване Питхон скрипте или команде упита за СКЛ базу података. Само замолите Аккио АИ да дода, споји, конвертује формате итд., а алат ће се побринути за остало.

За обраду природног језика постоји модул Цхат Екплоре. Након учитавања података из извора као што су Салесфорце, Биг Куери, Гоогле Схеетс, итд., можете једноставно да затражите од АИ модела увид који вам је потребан, на пример „Који је био обим продаје у прошлој години?“, „Како се Том понаша у продајни тим?“ итд.питања. Добијате брзе одговоре са графиконима, графиконима, табелама и контролним таблама.

КНИМЕ

КНИМЕ вам доноси аналитичку платформу отвореног кода. Можете га прилагодити онако како желите да се уклопи у пројекат анализе података вашег пословања. Има робусну аутоматизацију тока посла да убрза процес прикупљања, трансформације, анализе и визуелизације података.

Међутим, модули за аутоматизацију су доступни само ако купите основну или бољу претплату. Ако вам је потребна приступачна платформа за аутоматизацију табела и развој науке о подацима, можете погледати КНИМЕ.

Инсигхт7

Инсигхт7 помаже вам да разумете повратне информације о вашим производима или услугама директно од крајњих корисника и клијената за неколико секунди. Са Инсигхт7, прошли су они дани када сте морали да прикупљате разговоре са клијентима, телефонске транскрипте итд., и анализирате шта корисници причају месецима. Сада можете једноставно повезати изворе података са овим алатом за анализу АИ података и постављати питања на природном језику.

Алат ће проћи кроз терабајте интервјуа, НПС података, тикета за подршку и транскрипта позива. Затим генеришете визуелизацију података заједно са предлозима како да побољшате производ како би се купци више ангажовали.

  Шта је „шифровање војног нивоа“?

Посебно је АИ

Да ли имате пуно разговора са клијентима у имејловима, транскриптима телефонских позива и ћаскањима? Да ли такође имате податке из интервјуа, фокус група и онлајн прегледа? Нахрани их да Посебно је АИ и добити резиме и увиде за неколико секунди.

Такође, долази са популарним шаблонима као што су Интервју са пословним актерима, 4 шта је, Послови које треба обавити и још много тога, тако да можете да прескочите подешавање и пређете директно на увиде који су вам потребни.

Канариес

Да ли сте мали бизнис? Да ли водите школе или платформе за учење анализе података? Да ли сте велико предузеће са терабајтима необрађених пословних података који мирују у силосима? Почните да користите Канариес да видите разлику у минутима, ако не и секундама.

Његов проширени аналитички механизам обрађује необрађене податке које уносите и генерише професионалне увиде, обрасце, прогнозе и сугестије за развој пословања на начин на који желите.

Такође има потребне модуле за аутоматску припрему података за ваше пројекте науке о подацима. Ако већ имате робусну аналитику података, алат може постати њен део и генерисати увид заједно са постојећим стручњацима за податке.

АИ Сурге Цлоуд

АИ Сурге Цлоуд помаже вашем одељењу за науку о подацима да изврши више истраживања и развије увиде који се могу применити нудећи структуру података са ниским кодом. Примарна употреба овог АИ алата је за припрему података и анализу података. Пошто функционише као мрежа података, можете га користити у било којој индустрији, попут развоја софтвера, маркетинга, продаје, малопродаје итд.

Осим што нуди платформу за структуру података, алат вам такође помаже да развијете контролне табле за визуелизацију података. Алат вам такође помаже да генеришете препоруке, БИ и предиктивну аналитику извлачењем и трансформацијом података из многих извора података трећих страна.

Сеек АИ

Не дозволите да информационе баријере успоравају раст вашег пословања. Померити у Сеек АИ и направите најгенеративније упите базираних на вештачкој интелигенцији да бисте модернизовали своју пословну аналитику. Сада тимови за науку података не морају да постављају ад хоц захтеве јер овај софтвер омогућава пословним корисницима да користе своје скупове података.

Сеек АИ вас спречава да слепо реагујете на трендове у индустрији без критичних увида. Користи уграђену Воркфлов технологију (патентиран) како би се осигурала висока тачност у анализи података. Можете безбедно да повежете ову усаглашену платформу са различитим складиштима података као што су БигКуери, Сновфлаке, Редсхифт, АВС С3, СКЛ Сервер и Синапсе.

Како одабрати најбољи алат за анализу АИ података

 • Схватите сложеност и технологије анализе података које ће вам требати сада и у будућности. Сходно томе, изаберите софтвер који то може подржати.
 • Алат АИ мора имати потпуну приватност. Не би требало да шаље разговоре програмеру без обавештавања вас или вашег тима.
 • Алат за анализу података АИ мора да поседује напредно шифровање података и приступ заснован на улози, тако да можете лако да обезбедите поверљиве пословне податке.
 • Извршите опсежно тестирање тачности пре финализације.
 • Истражите техничку подршку и подршку за документацију за програмере од програмера алата за анализу АИ података.

Завршне речи

До сада сте требали да научите који алати за анализу података Аи стварају журку на тржишту. Ово су најбољи алати које можете добити да бисте операције анализе података вашег предузећа поставили у режим аутопилота. Испробајте горе наведене алате и изаберите онај који највише одговара вашем пословању.

Затим погледајте најбоље додатке за Гоогле табеле за мастер анализу података.