Како спречити Андроид-ов говор у тексту да блокира псовке

Претварање говора у текст, такође названо Режим диктирања, је невероватно корисна функција. Кад би ти бар дозволило да се закунеш.

Подразумевано, Андроид-ова функција говора у текст цензурише псовке помоћу звездица. На срећу оних који не воле да раде, ово је лако искључити без обзира на то коју тастатуру користи ваш телефон. Ево како да онемогућите филтер вулгарности и дозволите псовке на Андроид-у у Гбоард-у и Самсунг тастатури.

Омогућите псовање говором у текст у Гбоард-у и Гоогле куцању гласом

Већина телефона подразумевано користи Гоогле-ову апликацију за тастатуру за куцање и куцање гласом. Гбоард има много сјајних функција, али и даље подразумевано цензурише ваше псовке. Иако вам омогућава да псујете, она замењује све осим првог слова речи звездицама.

Постоје два начина да то промените: у апликацији Гбоард и у апликацији Гоогле Воице Типинг. Пошто је Гбоард најчешћи, почнимо од тога.

 • Прво морате да отворите подешавања Гбоард-а. Постоји неколико начина да то урадите.
 • Отворите Гбоард у било којој апликацији која дозвољава унос текста и додирните икону зупчаника на траци са алаткама. Ако се не види, дуго притисните зарез, а затим додирните икону зупчаника када се појави.
 • Алтернативно, можете се кретати кроз мени Подешавања. Идите на Подешавања > Систем (или Опште управљање) > Језици и унос > Тастатура на екрану > Гбоард.
 • Сада изаберите мени Исправљање текста, где ћете видети опцију са ознаком Блокирај увредљиве речи. Искључи ово.
 • Ово ће такође омогућити Гбоард-у да предложи вулгарност у свом предвидљивом тексту када куцате, а такође функционише када користите говор у текст.
 •   Како зауставити аутоматско преузимање у ВхатсАпп-у на Андроид-у и иПхоне-у

  Ако сте променили Андроид тастатуру у другу апликацију, и даље можете да се крећете до подешавања те апликације на овај начин.

  Дозволите псовање у Гоогле куцању гласом

  Ако често користите куцање гласом, уместо тога можете да користите апликацију Гоогле куцање гласом. Ово такође цензурише ваше псовке звездицама, али и то можете променити.

  Да бисте изабрали унос текста гласом, отворите апликацију која омогућава унос текста и додирните поље за унос текста (апликација за белешке или чак адресна трака прегледача ће послужити). Изаберите икону тастатуре на траци за навигацију у доњем десном углу и додирните Гоогле Воице Типинг.

 • Када се отвори Гоогле Воице Типинг, додирните икону зупчаника лево од дугмета микрофона.
 • Искључи Блокирај увредљиве речи.
 • Сада изговорите неколико псовки у апликацији да бисте је тестирали и требало би да их видите у свој њиховој поквареној слави.

  СвифтКеи тастатура користи Гоогле-ов софтвер за претварање говора у текст, тако да ћете морати да прилагодите Гоогле подешавања да бисте искључили цензуру у СвифтКеи-у.

  Искључите цензуру на Самсунг тастатури

  На Самсунг телефонима, подразумевана апликација Самсунг тастатура користи Бикби за диктирање, тако да морате да одете у Бикби-јева подешавања да бисте је променили. Међутим, нећете их пронаћи у менију за подешавања система.

 • Започните отварањем функције говора у текст. Да бисте то урадили, повуците тастатуру у било којој апликацији и притисните микрофон да би Бикби почео да слуша.
 • Док је микрофон укључен, додирните икону зупчаника да бисте отворили подешавања гласа.
 • На екрану подешавања поништите избор опције Сакриј увредљиве речи. Бикби ће престати да цензурише ваше псовке када диктирате.
 •   Како повезати Андроид телефон са рачунаром са оперативним системом Виндовс 10 помоћу Мицрософт-ове апликације „Ваш телефон“.

  Сада га брзо тестирајте да бисте били сигурни да ради.

  Ако заиста желите да ваша тастатура цензурише ваш језик — тако да можете да избегнете слање вулгарне тираде својој баки, на пример, — једноставно обрните кораке за све горње тастатуре. Ипак, пазите да не ради беспрекорно. Неколико погрешно чутих речи још увек може да се провуче!

  Деблокирајте увредљиве речи на Андроиду

  Када прилагодите ова подешавања, можете наставити да псујете као морнар у режиму диктата. Само се побрините да још једном проверите тачност начина на који софтвер транскрибује ваш говор да бисте избегли било какве несрећне незгоде!

  Док сте тамо, можда бисте желели да уштедите мало туге тако што ћете прилагодити аутоисправку, тако да и ваш писани текст буде укусан.