10 бесплатних курсева на мрежи од Гоогле-а за усавршавање себе

Гоогле је центар многих бесплатних сертификата онлајн курсева за ИТ сектор. Свако може да им приступи да научи различите професионалне вештине, унапреди своју базу знања и постигне веће висине у каријери.

Очигледно је да се професионалци унапређују у својим каријерама. Корпоративни свет наставља да се шири и одлучан је да пружи најбољи резултат уз инклузивност креативних и самоуверених запослених. Ово ствара висок ниво конкуренције на тржишту рада.

Било да се ради о производу, услузи, академици, професији или било којој другој индустрији, не може се избећи здрава конкуренција са шалтерима. Због тога је неопходно учити и расти кроз аутентична решења, а да притом останете релевантни.

Гоогле је дизајнирао неке сертификате онлајн курсева са високим индустријским признањем за квалитет скупова вештина припремљених од стране појединца. Ако сте професионалац у ИТ сектору или планирате да почнете у овој области, онда погледајте како вам Гоогле може помоћи да се такмичите са својим колегама.

Ево неких од најбољих бесплатних Гоогле курсева на мрежи да бисте унапредили своје знање. Хајде да прво разумемо како то функционише.

Шта су Гоогле бесплатни онлајн курсеви?

Гоогле нуди прилику кандидатима који се радују напредовању у каријери тако што ће проћи брзу онлајн обуку. Погодно је за свакога ко тражи поуздано окружење за учење без одмора од редовног распореда послова или студија.

Примењује најновије технике са прецизним материјалом за учење како би просветлио ову тему. Постоје кратки видео снимци који објашњавају сваки модул, а садржају можете поново приступити више пута док не схватите концепт.

Када успешно завршите изабрани курс, Гоогле ће вам такође обезбедити онлајн сертификат за потврду аутентичности вашег развоја вештина. То је један од најбољих начина да напредујете у својој професији путем кредибилног технолошког искуства.

Једна од главних предности ових курсева за Гоогле сертификате је то што су бесплатни. Скоро свако ко има Гоогле налог може да учи директно и тренутно преко панела са било ког места широм света.

Више од 100 таквих курсева је доступно на Гоогле-у, за које можете затражити сертификат након завршетка. Ови сертификати се могу делити на ЛинкедИн-у да бисте показали ваше способности. Можете се уписати у било који од њих без бриге о подобности у погледу година, образовних квалификација или професионалног искуства.

У овом чланку сам навео најтраженије Гоогле бесплатне онлине курсеве како бих вас упознао са његовим карактеристикама и предностима у тренутном сценарију.

Гоогле сертификат за професионалну сајбер безбедност

Можете зарадити Гоогле сертификат за професионалну сајбер безбедност завршавањем свих осам курсева серије. Потребно је отприлике шест месеци да се заврши курс тако што ћете посветити 7 – 8 сати недељно и започети своју каријеру у сајбер безбедности са вештином која се захтева професионално.

Најбоље квалификоване улоге: аналитичар за сајбер безбедност, аналитичар безбедности, аналитичар безбедносног оперативног центра (СОЦ)

Истакнути скупови вештина: Питхон, Линук, СКЛ, СИЕМ алати (безбедносне информације и управљање догађајима), ИДС (системи за откривање упада)

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (7 сати недељно) Модули 8 звездица Оцена4,9

Овај онлајн курс укратко објашњава његову улогу у организацијама, узимајући у обзир ризик од потенцијалних претњи или слабости. Са 170 сати сесија, такође покривате практичну обуку са практичним задацима да бисте добили увид у упите из стварног света.

Научићете о многим корисним вештинама за руковање уређајима и мрежама за неовлашћени приступ. То је сертификат за обуку на нивоу почетника који вам помаже да се квалификујете за многе одговорне улоге у организацији за одржавање сајбер безбедности.

  Како привремено онемогућити свој Инстаграм налог

Истраживање у САД 2022. године показало је да је више од 75% власника сертификата постигло позитивне резултате у каријери. Више од 150 фирми као што су Делоитте, Адобе, Валмарт, итд., разматрају појединце са Гоогле-овим сертификатом за директна отварања у сајбер безбедности.

Гоогле Циберсецурити Ацтион Теам: Циберсецурити Ессентиалс

Тхе Гоогле-ов акциони тим за сајбер безбедност курс сертификата пружа основна знања о овој области. Овде ћете научити о основама, терминима, акронимима или контролним системима, који су кључни за инжењере да разумеју основне детаље.

Врхунске квалификационе улоге: Стручњаци за сајбер безбедност

Истакнути скупови вештина: контроле, решења за сајбер безбедност, концепти сајбер безбедности, претње и управљање ризицима, претње и идентификација ризика.

Спецификације Ниво Почетници Трајање 3 недеље (3 сата недељно) Модули 6 звездица Оцена4,6

То је кратак курс сертификата са 9 сати теоријског временског оквира, а можете га завршити са потпуним концептуалним знањем за мање од три недеље. Овај сертификат осигурава да имате интелект да будете одлучни у негативним сајбер нападима.

Након завршетка курса, моћи ћете да пратите рањивости у заштитним зидовима, енкрипцијама, антивирусима, детекторима малвера, системима за откривање упада итд.

Курс је изузетно користан за пословне професионалце јер им даје основно разумевање терминологије и метода укључених у заштиту од сајбер напада. Шест безбедносних домена укључује континуитет пословања и реаговање у случају катастрофе, заједно са примерима управљања задацима.

Сертификат стручњака за Гоогле напредну аналитику података

Тхе Гоогле Адванцед Дата Аналитицс Профессионал сертификат је курс напредног нивоа за појединце да унапреде своје вештине у области науке о подацима и технологије. Добијате потпуне детаље о раду организација истражујући моделе података користећи статистичку анализу, регресију и друге технике.

Улоге за најбоље квалификоване послове: аналитичар података, млађи научник за податке, аналитичар науке о подацима

Истакнути скупови вештина: Питхон, наука о подацима, регресиони модели, статистичка анализа, истраживање анализе података (ЕДА) машинско учење, Јупитер бележница, предиктивно моделирање, табела, ДатаВиз, Каггле

Спецификације НивоНапредноТрајање6 месеци (10 сати недељно)Модули7 звездица Оцена4,7

Са сертификатом на овом курсу, можете се пријавити за послове који захтевају анализу и тумачење великих скупова података. Моћи ћете да користите напредне алате и технике обухваћене овим курсом за сертификат.

Дизајнирали су га искусни професионалци који раде са Гоогле-ом у току науке о подацима и укључује седам специфичних модула. Проћи ћете кроз 200 сати инструкција, укључујући видео записе, процене и практичне лабораторијске сесије.

Људи који раде у области науке о подацима или поседују дипломе из Аналитике података могу да се упишу на овај напредни истакнути курс и да се усавршавају за мање од шест месеци.

Гоогле Бусинесс Интеллигенце Профессионал сертификат

Тхе Гоогле Бусинесс Интеллигенце Профессионал сертификат је краткотрајни курс за стицање напредног знања у моделирању података, визуелизацији података, контролној табли и другим вештинама.

Улоге за најбоље квалификоване послове: аналитичар пословне интелигенције, инжењер пословне интелигенције, програмер пословне интелигенције.

Истакнути скупови вештина: БигКуери, СКЛ, моделирање података, пословна анализа, листови, екстракција, трансформација и учитавање (ЕТЛ), Таблеау софтвер, анализа података, пословни процес, визуелизација података, пословна интелигенција, контролна табла и извештавање

Спецификације НивоНапредноТрајање2 месеца (10 сати недељно)Модули Оцена: 3 звездице4,7

Професионалци у БИ области ће боље разумети пословна питања док вежбају процес екстракције, трансформације и учитавања података (ЕТЛ). Научили би да ефикасно прате напредак пословања, прате приходе и расходе и организују податке на контролној табли.

Заинтересоване стране у пословању користе ове прикупљене информације за доношење брзих одлука. Стога су сертификовани професионалци у пословној интелигенцији увек тражени од стране великих организација као што су Таргет, Веризон и друге.

Са овим сертификатом можете се квалификовати за више радних улога у пословној интелигенцији. Преко 75% професионалаца са сертификатом Гоогле-а су се истакли у каријери у року од шест месеци од завршетка курса.

70 сати видео инструкција и 50+ вежби ће вам помоћи да стекнете увид у стварне проблеме на терену. Такође ћете проћи кроз портфолио пројекат у овом трајању који можете поделити са послодавцима.

  12 најбољих колаборативних бележница за науку о подацима [Jupyter Alternatives]

Професионални сертификат Гоогле аналитике података

Тхе Професионалац за Гоогле аналитику података сертификат вам омогућава да стекнете почетне вештине у овој области и чини вас спремним за посао у року од шест месеци од завршетка курса. Добићете дубоко разумевање процедура које примењују професионалци у анализи података.

Најбоље квалификоване улоге: аналитичар података, млађи аналитичар података, сарадник аналитичар података

Истакнути скупови вештина: портфолио послова, чишћење података, СКЛ, ДатаВиз, студија случаја, табеле, метаподаци, прикупљање података, етика података, СКЛ, агрегација података, Р програмирање, Р Маркдовн, Рстудио, Таблеау, одређивање величине узорка, интегритет података, испитивање, Доношење одлука, решавање проблема

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (10 сати недељно) Модули 8 звездица Оцена4,8

Припрема вас за критичне аналитичке вештине, заједно са алатима за чишћење и визуелизацију података, које можете користити у процесима предвиђања и доношења одлука. Стећи ћете самопоуздање у коришћењу СКЛ-а, Р програмирања, прорачунских табела или Таблеау-а и представити налазе података на контролној табли или другим платформама.

Сет од осам модула је дизајниран да покрије 180 сати лекција заједно са практичним проценама како би вас припремили за послове почетника. Такође ћете радити на студији случаја за реалистично учење, а детаље можете поделити са својим потенцијалним послодавцем током интервјуа.

Гоогле-ов професионални сертификат за дигитални маркетинг и е-трговину

Тхе Гоогле професионалац за дигитални маркетинг и е-трговину сертификат је за појединце који траже каријеру у дигиталном маркетингу. Не морате да поседујете претходно образовање или искуство за упис.

Врхунске квалификационе улоге: маркетиншки координатор, сарадник за е-трговину, стручњак за плаћену претрагу

Истакнути скупови вештина: маркетинг, е-трговина, мултимедијално оглашавање, маркетинг путем е-поште, оптимизација претраживача (СЕО)

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (10 сати недељно) Модули 7 звездица Оцена4,8

Материјал курса је дизајниран за почетнике да стекну увид у маркетиншке перформансе кроз аналитику. Моћи ћете да анализирате његов учинак у привлачењу онлајн саобраћаја и конверзија купаца путем више канала.

Вештине које сте научили кроз овај курс помоћи ће вам у креирању онлајн продавница е-трговине. Такође ћете научити да користите Цанва, Цонстант Цонтацт, Гоогле Адс, Гоогле Аналитицс, Хоотсуите, ХубСпот, Маилцхимп, Схопифи, Кс (Твиттер) и друге алате.

Око 86% пословних лидера прихвата да дигитални маркетинг има огроман обим за запошљавање, и зато многи маркетиншки професионалци више воле да добију овај сертификат.

Гоогле Пројецт Манагемент: Стручни сертификат

Тхе Гоогле Пројецт Манагемент: Профессионал курс сертификата ће вас унапредити у великом броју професионалних вештина. Има велику предност међу онима који траже посао, јер вас може професионално обучити за мање од шест месеци без потребе❌ образовних квалификација или искуства у каријери.

Врхунске квалификационе улоге: менаџер пројекта, координатор пројекта, асистент на пројекту

Истакнуте вештине: организациона култура, развој каријере, стратешко размишљање, управљање променама, управљање пројектима, управљање квалитетом, извођење пројекта, управљање ризиком, тренирање, утицање, агилно управљање, решавање проблема, скрум, управљање заинтересованим странама, ефикасна комуникација, пословно писање, повеља пројекта , планирање пројекта, процена задатака, набавка

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (10 сати недељно) Модули 6 Звездица Оцена4,8

Припрема појединца за руковање различитим позицијама млађег управљања пројектима док разуме и креира пројектну документацију са артефактима. Курс такође укључује критичко знање о Сцрум и Агиле системима управљања пројектима.

Након завршетка сертификата о курсу, квалификоваћете се за 100 сати едукације за управљање пројектима. То вас чини погодним за глобално признате сертификате као што је ЦАПМ (Сертификовани сарадник у управљању пројектима).

Потребно је 140 сати наставе и неколико стотина процена да бисте добили сертификат на терену. Шест сесија модула ће вам такође пружити разумевање управљања тимом и буџетом.

Гоогле УКС Десигн Профессионал сертификат

Тхе Гоогле УКС Десигн Профессионал сертификат ће вам омогућити да стекнете једну од најчешћих вештина за разумевање корисничког искуства на веб локацијама и апликацијама.

Најбоље квалификоване улоге: дизајнер корисничког искуства (УКС), дизајнер корисничког интерфејса, дизајнер интеракције

  Како да добијете најбржу руту Гоогле мапа са више одредишта

Истакнути скупови вештина: корисничко искуство (УКС), УКС истраживање, жичани оквир, прототип, дизајн корисничког искуства (УКСД), моцкуп, Фигма, тестирање употребљивости, Адобе КСД, послови у дизајну УКС-а

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (10 сати недељно) Модули 7 звездица Оцена4,8

Добићете основно знање о УКС истраживању, укључујући више аспеката као што су интервјуи или студије. Да би се добили оптимизовани резултати, он дефинише најефикаснији процес дизајна, који укључује производ, решење, жичани оквир, прототип итд.

Материјал за курс укључује израду пројекта који се састоји од дизајнирања веб странице, мобилне📱 апликације и више платформе. Серија од седам модула укључује израду папира, као и дигиталних дизајна на Фигма или Адобе.

Дакле, завршени курсеви ће додатно сложити три значајна пројекта са вашим УКС портфолиом који можете приказати док се пријављујете за профиле за посао. 200 сати инструкција, укључујући видео записе са теоријом и практичним лекцијама, довољно је да вас научи о дизајну и решењима за тестирање.

Сертификат стручњака за Гоогле ИТ подршку

Тхе Гоогле професионалац за ИТ подршку Сертификат је веома погодан за добијање основног посла у ИТ фирми. Не морате да представљате никакву диплому или искуство да бисте се уписали на овај курс.

Улоге за најбоље квалификоване послове: ИТ стручњак, стручњак за техничку подршку, стручњак за ИТ подршку

Истакнути скупови вештина: отклањање грешака, алгоритми и технике шифровања, корисничка служба, мрежни протоколи, рачунарство у облаку, Виндовс, Линук, системска администрација

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (10 сати недељно) Модули Оцена од 5 звездица4,8

Пружиће вам дубоко учење о обрасцу рада у задацима који се односе на ИТ подршку који могу укључивати склапање рачунара, бежично умрежавање, инсталацију програма или услуге везане за кориснике.

Током шестомесечног курса, стећи ћете знање о вишеструким задацима, као што је корисничка подршка📞, идентификацијом проблема. Поред тога, користи вам да се упознате са више алата као што су Линук, системи имена домена, интерфејс командне линије или бинарни код.

Курс је веома пожељан међу онима који траже посао због веома позитивних резултата у каријери. 100 сати инструкција и вежби такође ће вам помоћи да се квалификујете за ЦомпТИА А+ испите који су стандардни у ИТ сертификатима.

Након завршетка курса и испита, двоструки акредитив ће вам донети петнаест факултетских кредита, што је једнако добро као да похађате пет курсева за диплому.

Гоогле ИТ аутоматизација са Питхон професионалним сертификатом

Тхе Гоогле ИТ аутоматизација са Питхон Профессионал сертификат је још један веома тражен основни курс у ИТ сегменту. Утире успешан пут за напредовање у каријери омогућавајући основно знање о програмирању у Питхон-у, Гиту, и заједно са другим вештинама ИТ аутоматизације.

Врхунске квалификационе улоге: Напредни стручњак за ИТ подршку, млађи систем администратор

Истакнути скупови вештина: Коришћење контроле верзија, решавање проблема и отклањање грешака, Питхон програмирање, управљање конфигурацијом, аутоматизација, Гит

Спецификације Ниво Почетници Трајање 6 месеци (10 сати недељно) Модули 6 Звездица Оцена4,8

Научићете да пишете скрипте у Питхон-у да бисте аутоматизовали уобичајене задатке системске администрације или да користите ГитХуб за контролу верзија. Кандидати ће научити да отклоне проблеме и да их стратешки реше аутоматизацијом скале. Научићете да ефикасно користите ИТ ресурсе у конфигурисању машина или за управљање облаком.

Овај комплетан курс од 107 сати⏲ учиниће вас вештим професионалцем у Питхон програмирању. Можете успешно завршити свих шест модула за мање од шест месеци, без обзира на то да ли имате претходно знање о кодирању.

Моје мишљење: Када да се упишете за бесплатне курсеве на Гоогле-у

Увек се препоручује да наставите да надограђујете своје знање од поузданих добављача решења, а Гоогле је несумњиво најверодостојнија платформа за учење и усавршавање.

Најчешће, студенти или професионалци у својим областима игноришу да размишљају ван оквира како би учили и стекли нове вештине за напредовање у каријери🤵‍♂. То је најважнији корак у данашњем свету ако неко мора да победи конкуренцију тако што се чини релевантнијим за било коју жељену позицију.

Најбољи део уписа на Гоогле курсеве је то што су бесплатни и што им се може приступити са вашег личног рачунара на мрежи без физичког придруживања учионици. Дакле, не губите ништа ако се придружите овим курсевима. Након завршетка, Гоогле обезбеђује онлајн сертификат који можете приложити професионалним сајтовима.

Универзитети као што су Харвард, Станфорд и МИТ такође нуде бесплатне курсеве, којима можете приступити директно на Цоурсера или другим порталима. Такође, погледајте курсеве које је навео Универзитет Харвард које можете похађати бесплатно.