10 Линук Цхеат Схеетс за обележавање за почетнике

Са стотинама различитих Линук команди, постаје тешко запамтити их све. Коришћење најбоље Линук варалице штеди себи ову гњаважу и омогућава вам да наставите кохезивно са радом.

Разлог је што вас Линук команде могу застрашити када сте почетник или нисте навикли да се играте са терминалом. Наћи ћете тоне команди за обављање процеса и операција у Линук систему.

Можете позвати скоро све што Линук може да уради са терминала, али ово је веома модуларан оперативни систем. Његови алати могу произвести специфичне резултате, а познавање неких команди и њихово комбиновање може утрти пут за корисне резултате.

Због тога су Линук команде кључне, али не можете их све запамтити; осим тога, не треба. Због тога смо припремили ову Линук варалицу да вам помогнемо да користите било коју Линук команду која вам може затребати и олакшати ваше задатке.

Погледајте их!

Линук Траининг Ацадеми: Доступан и као копија и у ПДФ формату, овај Линук цхеат схеет је све што вам треба кад год желите да користите неке Линук команде. Садржи команде за информације о систему и хардверу, статистику и надгледање перформанси, корисничке податке и управљање, управљање процесима, команде директоријума и датотека, дозволе за датотеке, архиве, умрежавање, инсталирање пакета, ССХ пријаве, претрагу, коришћење диска, пренос датотека и директоријум навигација.

Цхеатограпхи: Ова једна страница Линук командне линије варалица Дејва Чајлда је златни рудник. Погледајте ово да бисте погледали најчешће Линук команде са искачућим везама. Он је курирао басх команде, нано пречице, операције директоријума, басх пречице, датотеке за претрагу, пречице на екрану, басх варијабле, операције и дозволе датотека, бројеве дозвола за датотеке, ИО преусмеравање, управљање процесима, цеви, листе команди и још много тога. Такође можете преузети ову варалицу да бисте је сачували у свом систему.

  Како инсталирати Линук на Цхромебоок: Водич корак по корак

Логгли: Логгли је још једна надалеко цењена веб локација за варалице са Линук командама. Ово је такође документ на једној страници на који можете да се обратите за основне Линук команде, поред управљања датотекама и дозвола, компресије датотека, уређивача датотека, мрежних команди, услужних програма директоријума и датотека, скриптовања, услужних програма за диск, меморије и процеса и разних команди . Свака информација је јасно видљива суптилним бојама.

ФОСС Линук: Ова веб локација је све што вам је потребно за приступ свим основним Линук командама на једном месту. Представља команде засноване на различитим категоријама са синтаксним правилима. Можете чак и да тражите одређену Линук команду да бисте уштедели време и да је користите без проласка кроз све њих. Варалица садржи команде са одговарајућим описом како бисте разумели концепт. Можете приступити основним Линук командама, командама за системске информације, дозволама за датотеке, умрежавању, компресији датотека, архивама, инсталацијским пакетима, ССХ пријавама, управљању датотекама и трансферима, коришћењу диска и услужним програмима, варијаблама окружења итд.

ПхоненикНАП: Овај цхеат схеет садржи најчешће Линук команде са примерима и синтаксом. Такође можете да га преузмете и сачувате као ПДФ на једној страници да бисте га користили кад год вам затреба. Можете пронаћи Линук команде за информације о хардверу, тражити одређене обрасце у документу користећи греп, команде датотека, навигацију директоријумом, компресију датотека и пренос датотека. Такође има команде за активне кориснике, инсталацију пакета, активне процесе, информације о систему, коришћење диска, ССХ пријаве, дозволу за датотеке, мрежне команде и пречице на тастатури.

Станица Кс: Линук командна линија Натхан Хоусе-а је добро структуиран ресурс који разматрате и преузимате. Направио је леп садржај иза којег следи свака тема која садржи команде и њихов опис. Лако ћете се кретати кроз страницу која садржи команде за информације о хардверу, информације о систему, статистику перформанси и надгледање, податке о употреби и управљање, управљање процесима, умрежавање, дозволе за датотеке, навигацију директоријума, коришћење диска, пренос датотека, ССХ пријаве, инсталација пакета и још много тога.

  7 најбољих претварача ПДФ-у-Ворд за Линук

ФОССвире: Ова варалица је најбоља ако желите потребне Линук команде на једној страници. Овај референтни водич за команде за Линук/Уник је лепо структуриран са читљивим фонтовима и богатим бојама. У Линук командама потражите информације о систему, компресије датотека, команде, дозволе, управљање процесима, мрежне команде, инсталацију, ССХ, претрагу и пречице.

Линоксид: Ово је такође одличан извор за брзи преглед стандардних Линук команди. Пронаћи ћете различите категорије и команде написане унутар одговарајућих прозора са њиховим објашњењем које ће вам помоћи да се сетите њихове употребе. Покрива команде за систем, мрежу, хардвер, датотеке, компресију или архиве, корисничке податке, инсталацију извора, инсталирање пакета, пријаве, претрагу, пренос датотека, коришћење диска, процесе и обилажење директоријума.

Думмиес.цом: Креирао Рицхард Блум, Линук фор Думмиес цхеат схеет чини коришћење Линук команди лаким. Корисно је за апсолутне почетнике и састоји се од Линук команди које ће вам можда требати свакодневно заједно са неким вредним страницама помоћи; оба вам омогућавају да се лако крећете по Линук окружењу помоћу тастатуре. Можете проћи кроз команде и прочитати опис који се спомиње против сваке од њих да бисте сазнали њихову употребу. Ова варалица укључује команде као што су цат, цд, цлеар, цхмод, цп, дате, ду, дф, филе, финд, килл, греп, ин, лесс, пассвд, пс, пвд, ссх, вхо и још много тога.

Ситес.туфтс.ду: Овај Линук цхеат схеет доступан је за преузимање као бесплатан ПДФ. Корисно је за почетнике и садржи добро дефинисане команде и објашњења која ће вам помоћи да јасно разумете употребљивост команде. Поред тога, можете пронаћи и неколико примера за обављање одређених задатака, као што је премештање датотека у надређени директоријум.

  Како подесити Сеафиле на Линук-у

Закључак

Линук команде могу олакшати ваше свакодневне задатке. Дакле, прођите кроз горње варалице и изаберите своје омиљене да бисте брже обављали своје задатке. Можете да их преузмете или сачувате као обележиваче у свом претраживачу да бисте наставили да их користите у свом раду.
Сазнајте како да додате, измените и уклоните корисника у Линук-у овде.