10 начина на које вам ЦхатГПТ може помоћи да нађете посао на ЛинкедИн-у

Користите ЦхатГПТ да побољшате своје шансе за добијање послова на ЛинкедИн-у. Ево неколико начина на које ОпенАИ платформа може учинити ваш профил импресивнијим и повећати вашу кандидатуру за могућности за каријеру.

1. Напишите упечатљиву биографију

Са 2.600 доступних карактера, одељак Абоут на вашем ЛинкедИн профилу је одличан простор за детаљније објашњење о вашој позадини, вештинама, страстима и будућим циљевима. Погледајте своју ЛинкедИн биографију као сажети резиме вашег професионалног искуства, вештина и тежњи.

Дајте ЦхатГПТ-у листу свих својих победничких квалитета или копирајте и налепите своју биографију у њу. Замолите цхатбот да сачини професионалну биографију користећи информације. Обавезно наведите његову максималну дужину.

Исправите шта АИ производи и додајте детаље који недостају који би оставили добар утисак. Можете да уређујете ЦхатГПТ или потпуно препишете нови нацрт према вашим спецификацијама.

Када завршите, налепите биографију у поље ЛинкедИн Абоут. Што је убедљивији, веће су вам шансе да добијете интервју за тај кул посао који сте пронашли на ЛинкедИн-у.

2. Напишите описе послова

Уместо да само наведете шта сте урадили, научили и постигли на свакој позицији, могли бисте да додате мали, елоквентан пасус који сумира све. Регрутерима даје нешто занимљивије за читање што боље одражава ваш карактер.

Наведите ЦхатГПТ информације о дотичном послу и затражите опис од једног пасуса од највише 2000 знакова. Можда ћете морати да уредите резултате или да генеришете нови опис у другом стилу или тону да бисте задовољили своје потребе.

На вашем ЛинкедИн профилу, оно што би требало да добијете испод сваког назива посла је неколико сажетих и лако читљивих редова. Требало би да истакну шта је позиција укључивала, зашто сте уживали у њој и како је допринијела вашем тренутном скупу вјештина.

  Шта је бежични ХДМИ и да ли треба да га користите?

3. Пишите персонализоване поруке

Добијање посла на ЛинкедИн-у подразумева размену много порука. ЦхатГПТ може да их напише за вас. Тада бисте имали персонализоване шаблоне порука за поздрављање регрутовалаца, тражење детаља о послу, договарање интервјуа и још много тога.

У сваком случају, наведите чему служи порука, како АИ треба да је изрази и шта желите да садржи. На пример, ако знате име свог примаоца, укључите га. Ако наводите детаље о својој доступности и имате времена и датуме за дељење, замолите ЦхатГПТ да их уредно наведе.

Као и увек, проверите резултате цхатбота да ли има грешака или незграпних фраза. Што је најважније, персонализујте шаблоне порука које користите у различитим интеракцијама, пазећи да се природно уклапају и да вам буду од користи као кандидату за посао.

4. Пишите пропратна писма

Ако ЦхатГПТ може да пише глатке, елоквентне поруке, можете бити сигурни да може да произведе и веома ефикасна пропратна писма. Можете да налепите ЛинкедИн оглас за посао у одзивник или да ручно унесете његове захтеве и начин на који их испуњавате. Наведите да вам је потребно професионално пропратно писмо.

Цхатбот ће узети све те податке и конструисати формални одговор на спецификације позиције, понекад са пољима у која можете да попуните своје име и контакт детаље, на пример.

Имајте на уму да ће информације које пружите вештачкој интелигенцији одредити тачке које ће покушати да направи да подржи вашу пријаву за посао. Дакле, пажљиво структурирајте свој упит за најбољи исход. И не заборавите да прилагодите писмо ЦхатГПТ-а и учините га својим.

5. Направите резиме

Слично томе, ако дате ЦхатГПТ детаље о свом запослењу и историји образовања, професионалним квалитетима и тако даље, он може брзо да испише сваки део вашег животописа. Све можете залепити у један документ.

Још нешто у чему вам ЦхатГПТ може помоћи када тражење посла на ЛинкедИн-у разуме шта треба да укључите у свој животопис или пропратно писмо када се пријављујете за било који посао. АИ ће разложити оно што вам треба јасно и концизно. Само треба да следите његова упутства тамо где је применљиво.

  8 савета за проверу да ли је еБаи продавац легалан

6. Припремите одговоре на питања за интервју

Са ЛинкедИн-овим функцијама за припрему за интервју, лако је научити о различитим улогама на послу, њиховим очекивањима и како се најбоље припремити за њих, почевши од процеса интервјуа. Још боље, ЦхатГПТ може дати сјајне одговоре на потенцијална питања за интервју.

Само налепите питање у одзивник и замолите цхатбот да предложи одговоре. Не само да доноси добре опције, већ и објашњава разлоге који стоје иза њих. Можете их запамтити дословно или вежбати да их прилагодите различитим ситуацијама интервјуа.

У сваком случају, бићете боље припремљени да се суочите са анкетарима и надмашите своју конкуренцију за ЛинкедИн посао који желите.

7. Планирајте и уређујте постове

Постоје ограничења за писање садржаја помоћу АИ цхат робота, као што су монотони језички обрасци, без провере чињеница и ризик од кршења ауторских права. Дакле, користите ЦхатГПТ само за подешавање чланака или постова на друштвеним медијима, а не да их у потпуности пишете.

С тим у вези, активно присуство ЛинкедИн-а може привући послодавце једнако ефикасно као и углађен ЦВ. Размислите о својој области стручности и о томе какав садржај бисте могли да делите. Веома је важно показати своје знање и принципе.

ЦхатГПТ може са вама да размишља о идејама и најбољој структури за сваки чланак, слику или видео. Такође може да измени и побољша било који текст који наведете, па чак и да предложи наслове, мото и кључне речи. То поједностављује ваш креативни процес.

8. Проверите тачност било ког текста

ЦхатГПТ може да уочи грешке и недоследности у било којој копији коју напишете за свој ЛинкедИн профил или апликацију. За још боље резултате, надоградите на ЦхатГПТ Плус и његове функције, као што су приступ Бинг-у и напредна аналитика података за већу тачност и ефикасност.

Свака верзија може да поправи ваш правопис и граматику. Али помаже ако наведете језик или формат који вас занима. Енглески или амерички енглески? Чикашки или АМА приручник за стил? На основу ваших упутстава, АИ ће побољшати ваш текст.

  Како пренети датотеке са ВиртуалБок-а на хост

Када је у питању провера чињеница, боље је да се ослоните на ОпенАИ-јев премиум пакет, пошто се база података бесплатне верзије састоји само од извора до 2021. Недостаје јој знање да исправи било шта што укључује концепте или догађаје који су се десили након те године.

9. Проверите своју подобност за улогу

Да бисте добили одговарајући посао на ЛинкедИн-у, најбоље је да циљате могућности које одговарају неким или свим вашим вештинама. Чак и ако послодавац понуди обуку, они ће преферирати кандидате који већ покривају већину њихових захтева.

За објективну процену ваше компатибилности са одређеним пословима, почните тако што ћете ЦхатГПТ-у дати јасан преглед ваших професионалних способности. Ако сте креирали биографије и пропратна писма на платформи, АИ ће имати потребне податке.

Копирајте опис огласа за посао са ЛинкедИн-а и налепите га у ЦхатГПТ. Замолите АИ да то упореди са вашим скупом вештина, израчуна вашу подобност и предложи начине да побољшате своје шансе да добијете позицију или друге сличне.

Немојте доносити одлуке о каријери искључиво на основу ЦхатГПТ савета; то је згодан алат за утврђивање ваших предности, слабости и могућности на које се можете фокусирати.

10. Пратите информације

Постоји много начина да користите ЦхатГПТ за даљински рад. Поред задатака као што су планирање, писање и уређивање садржаја, може да функционише као водич, тренер и пратилац.

Када је у питању тражење посла, било на ЛинкедИну или негде другде, можете користити платформу да запамтите и анализирате различите информације. За које сте се улоге или компаније пријавили? Које повратне информације сте добили, ако их има? Које вештине вам често недостају?

ЦхатГПТ не само да може да води евиденцију о вашим активностима, успесима и промашајима, већ може и да открије обрасце за вас. На пример, након што детаљно евидентирате неколико апликација и њихове резултате, замолите АИ да пронађе које улоге вам најбоље одговарају и у којим областима бисте могли да се побољшате.

Добићете детаљну анализу вашег идеалног пута у каријери, па чак и развојних циљева који могу да ојачају вашу кандидатуру.

Тражење посла на ЛинкедИн-у постало је лакше уз ЦхатГПТ

Постоји много тога за проналажење, пријављивање и слање послова на ЛинкедИн-у, али ОпенАИ-јева супер-интелигентна платформа може поједноставити процес.

Уз помоћ ЦхатГПТ-а, можете побољшати свој профил и присуство на ЛинкедИн-у, поједноставити професионалну комуникацију, импресионирати регруте одличним животописима и пропратним писмима и много ефикасније управљати својим апликацијама.