Да ли је Спотифи-јев АИ ДЈ добар? 5 побољшања која су му потребна

Већ неколико недеља користим Спотифи-јев АИ ДЈ, марљиво дозвољавајући Спотифи-овом АИ алгоритму да води моје аудио искуство сваки дан.

Углавном је то била добра вожња—али постоје нека побољшања која би Спотифи могао да направи на свом АИ ДЈ-у која би га учинила бриљантним и отворила га за више корисника.

1. Прилагодљиви опсези, улази и персонализација

У свом свакодневном раду слушам велику количину електронске музике, која обухвата многе различите жанрове под том ознаком. Али такође слушам многе друге врсте музике и за десет година коришћења Спотифаја слушао сам огроман опсег.

Али како је моја недавна историја слушања пондерисана електронској музици више него било чему другом, Спотифијев АИ ДЈ подразумевано користи ово. Сада, углавном, ово је у реду; Слушам добру музику, од којих су многе песме познате.

Међутим, било би корисно још мало разноврсности из мог задњег каталога музичке историје. Мислим да ми није дао скуп нумера из било чега што сам слушао раније од 2019. када се појавио и пустио неке од мојих омиљених нумера из те године (имајте на уму, омиљене нумере које су пуштане те године – није да неће пуштају нумере претходних генерација). Могућност проширења опсега АИ ДЈ-а било би корисно да спречите његово застајање.

Још један начин на који би Спотифи АИ ДЈ могао мало да се побољша је више персонализације. Да ли би било тако тешко чути своје име или корисничко име током сета? Наравно, то би могло постати надмоћно, али то би био још један лични печат који АИ ДЈ уноси у сваки „сет“.

  6 најбољих онлајн решења за табеле за сарадничке тимове

2. Директан унос

Пратећи горе наведено, заправо не постоји начин за интеракцију са АИ ДЈ-ем осим да га померите напред или прескочите део АИ нумера из његовог избора.

Али гурнути АИ ДЈ-а с времена на време да каже да желим више овога или мање овога би било корисно. Ови улази су доступни свуда на Спотифи-у—дугме Плус (раније икона срца) и дугме за уклањање „Не занима ме“. Све што АИ ДЈ има је „Дугме за избор различитих ДЈ-ева“, које се налази доле поред траке за јачину звука.

3. Распон ДЈ гласова

Спотифи-јевом АИ ДЈ-у глас даје шеф одељења за културна партнерства компаније, Ксавијер „Кс“ Џерниган. Свако ко је пробао АИ ДЈ биће упознат са његовом линијом „То је твој ДЈ, Кс“ – али шта ако постоје друге опције?

Сада постоје бројни АИ генератори гласа, заједно са алатима као што је ЕлевенЛабс, који могу да креирају АИ глас од вашег сопственог. Било би потребно мало обуке да се обучи нови глас вештачке интелигенције на милионима песама и извођача доступних на Спотифају, али ништа што се не може постићи напретком АИ технологије. Уз довољно напредну технологију, свако може постати јединствени Спотифи АИ ДЈ!

4. Доведите АИ ДЈ-а у Спотифи Бленд

Спотифи Бленд аутоматски креира нову листу за репродукцију упарујући ваша аудио интересовања са пријатељем. Али зар не би било сјајно када бисте могли да спојите своја музичка интересовања са пријатељем или двојицом да би АИ ДЈ могао да бира и да настави да свира?

  Шта је ВебП датотека (и како да је отворим)?

Доступне су веће Спотифи Бленд листе песама, које донекле испуњавају ову улогу, признајем. Али могућност да АИ ДЈ може да миксује са ширег спектра аудио извора био би одличан додатак.

5. Учините Спотифи АИ ДЈ лакшим за проналажење

Није увек јасно где или како приступити АИ ДЈ-у, у зависности од ваше платформе. Прво, АИ ДЈ је доступан само онима који имају Премиум налог, али ви имате тај приступ. Дакле, ако користите бесплатан Спотифи налог, АИ ДЈ се ионако неће појавити.

За оне са приступом, вероватно сте отишли ​​да користите Спотифи АИ ДЈ у плејеру веб претраживача, само да бисте открили да не можете да пронађете ту опцију. Заобилазно решење за ово је да отворите АИ ДЈ у апликацији Спотифи на свом паметном телефону, а затим промените уређај за слушање. Међутим, не добијате АИ ДЈ преклоп или опције, а чини се да је то само обична листа за репродукцију. Боље јединство међу платформама би било још један користан додатак.

Да ли сте пробали Спотифи АИ ДЈ?

Спотифи АИ ДЈ је згодан алат за кориснике Спотифаја. Много сам га користио, и сјајно је када не могу да се трудим да прелиставам листе песама да пронађем нешто што желим да слушам или чак да помислим на бенд који желим да чујем у том тренутку.

Али са неколико подешавања, Спотифи АИ ДЈ би могао бити још бољи!