10 најбољих алата за означавање веб страница које ће нам олакшати живот (бесплатно и плаћено)

Напомене на веб локацији су корисне за професионалце који користе онлајн ресурсе за подучавање, дизајн, креирање садржаја, развој производа, отклањање грешака и још много тога.

Међутим, проналажење правог алата из океана многих апликација за означавање веб локација није тако лако.

Морате уложити много свог и времена тима да бисте открили одговарајућу апликацију коју можете користити за многе пројекте. Поврх тога, неки ће наплатити велику накнаду за коришћење.

Престани да губиш време! Прочитајте овај чланак до краја да бисте пронашли неке ручно одабране алате за означавање веб локација. Такође смо јасно идентификовали плаћене и бесплатне за вашу удобност.

Шта је напомена на веб локацији?

Читаоци често истичу текстове, заокружују одељке или стављају коментаре на маргине штампаног садржаја, као што су новине, материјал за учење, нацрти дизајна, итд. Међутим, та опција није доступна ван оквира на веб локацијама.

Да би решила овај проблем, Радна група за веб белешке компаније В3Ц развила је архитектуру веб белешки.

Према безбедносним смерницама ове групе, програмери софтвера су смислили програме који могу да истичу, пишу, коментаришу, изрезују и раде више на веб локацијама уживо. Белешка на веб локацији не прави никакве промене на стварној веб локацији.

Такође можете да делите везе ка веб страницама са коментарима, виртуелно сарађујете, откривате веб напомене и чувате их за будућу употребу.

Укратко, белешке на веб страници доносе нови слој креирања садржаја, повезивања и интерактивности на врху живе ознаке веб странице.

Зашто вам је потребна анотација на веб локацији?

Белешке на веб локацији вам помажу да истакнете садржај на веб локацији и извршите лектуру пре него што постану доступни анотатори веб странице; корисници треба да одштампају веб локацију и напишу коментаре или физички истакну проблеме. Затим су морали да скенирају папир да би послали напомену дизајнеру или програмеру.

Алтернативно, корисници би направили снимке екрана веб странице коју треба да забележе. Затим сачувајте снимак екрана као слику у апликацији Виндовс Паинт. И тек након тога би било могуће додавање текстова, истакнутих делова, кругова, коментара итд.

Овај припремни рад је некада одузимао много времена. Заинтересоване стране у пројекту, креатори садржаја, уредници, дизајнери и програмери губили су хиљаде сати продуктивности.

Чим су се на тржишту појавиле апликације за означавање веб локација, корисници су прешли на такве алате за означавање онлајн ресурса. То штеди време и чини да белешке раде уживо, сарадничке и поновљиве.

Случајеви употребе белешки на веб локацији

#1. Побољшање корисничког искуства

Можете да користите белешке на веб страници да бисте мапирали садржај и функције своје веб странице. Нови посетиоци могу да се ослоне на њега да се крећу кроз веб локацију без напора.

#2. Креирање визуелне мапе сајта

Веб локације углавном користе различите симболе дијаграма тока за креирање мапе сајта типа жичане структуре. Уместо тога, можете да користите праве веб странице и садржај да нацртате однос између њих у апликацији за бележење веб странице.

  Ручно подесите баланс белог, брзину затварача, ИСО и још много тога уз Реук [Paid]

#3. Отклањање грешака на веб локацији

Отклањање грешака на веб локацији и на даљину је изазовно без алата за напомене. Можете решити уско грло за отклањање грешака на веб страници помоћу апликације за веб напомене.

#4. Онлине Теацхинг

Наставници могу лако да се позову на онлајн ресурсе и да их без напора покажу својим ученицима кроз напомене као што су истакнути делови, текстови, пажња итд.

#5. Подршка муштеријама

Агенти за бригу о корисницима из неколико индустрија који нуде корисничку подршку на даљину могу користити ову функцију да истакну акције, садржај, кораке за решавање проблема итд.

#6. Побољшајте садржај веб странице

Уредници садржаја и лектори могу да коментаришу различите грешке и проблеме у садржају у реалном времену и објасне своје потребе тиму за садржај.

Како сарађивати на анотацији веб странице?

Док означавате веб страницу, биће вам потребна апликација за дељење екрана за сарадњу на мрежи. Можете користити било који од доле наведених алата за задатак напомене уз следеће кораке:

 • Кликните на Цхроме проширење Маркуп Херо.
 • Отвориће се апликација Маркуп Херо.
 • Сада кликните на картицу за померање екрана.

 • Апликација ће направити снимке екрана свих екрана од врха до дна тренутне странице.

 • Затим ће се отворити радни простор у којем можете користити алате за напомене као што су Маркуп, Хигхлигхт, Мултиселецт, Цроп Цанвас, итд.
 • Док обављате стварну напомену, покрените дељење екрана са својим тимом помоћу Гоогле Меет-а или било које друге апликације.
 • Такође, позовите их на сарадњу тако што ћете поделити везу до радног простора за напомене.

Затим, хајде да разговарамо о саветима за избор алата за означавање веб локација.

Савети за одабир најбоље алатке за означавање веб локација

Пре него што изаберете алатку за означавање веб страница за ваш предстојећи пројекат, размотрите следеће савете:

 • Апликација треба да понуди онлајн сарадњу у радном простору за напомене путем дељења линкова.
 • Такође би требало да вам омогући да чувате напомене у облаку или као преузете слике за будућу употребу.
 • Изаберите апликацију у облаку уместо самосталне апликације јер су згодне.
 • Анотатор веб странице треба да понуди низ алатки за напомене као што су линије, стрелице, маркер, облици, замућење, преклапање слика, е-потписи и још много тога.
 • Веб апликација и проширење за прегледач обезбеђују ССЛ енкрипцију за безбедност интелектуалне својине.

Дакле, сада знате шта је напомена на веб локацији. Савршен! Сада је време да испод погледате неке изванредне апликације за означавање веб локација које користе стручни веб програмери, програмери за отклањање грешака, дизајнери и наставници.

Пастел

Пастел претвара веб локације у визуелни радни простор у који можете додати коментаре, слике, видео записе и још много тога. Морате да додате УРЛ веб локацији коју желите да забележите. Алат ће отворити веб локацију у новој картици у истом прегледачу.

Док објављујете коментаре, можете да користите @помињања да обавестите саиграча коме доделите задатак. Такође, можете интегрисати алат са апликацијама за управљање пројектима као што су Трелло, Асана, мондаи.цом, итд., за ажурирање задатака или креирање нових задатака.

Ако прегледате веб страницу окренуту мобилним уређајима, можете да пребаците радни простор за напомене у приказ за мобилне уређаје да бисте визуелизовали како ће се мобилна верзија приказати. Када се преглед и коментарисање заврши, можете сачувати стање. Апликација нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију за фреемиум кориснике.

  Како претраживати текст у више ПДФ датотека без отварања

БугХерд

БугХерд чини отклањање грешака на веб локацији, креирање задатака и сарадњу супер згодним. Долази са проширењем за Цхроме за коментарисање директно на веб локацији уживо.

Када се напомена заврши, алат ће од вас тражити да креирате задатак са детаљима као што су носилац, озбиљност, заостатак, ознаке, снимци екрана проблема итд.

Када креирате задатак, он ће се појавити на БугХерд контролној табли. Штавише, можете позвати чланове тима како би могли да преузму задатке за отклањање грешака на веб локацији са БугХерд контролне табле и почну да раде на њима.

Штавише, можете да креирате видео повратне информације о грешци на веб локацији или проблему са садржајем тако да ваш тим може лако да разуме које промене тражите.

Алат тренутно нуди ограничену бесплатну пробну верзију у трајању од 14 дана. Након овог периода, потребно је да се пријавите за плаћени план.

Маркер.ио

Да ли сте програмер веб сајта који треба да прикупи повратне информације о веб локацији од ваших колега, менаџмента, клијената и корисника? Маркер.ио вам омогућава да пошаљете повратне информације директно са веб локације.

За сваку напомену можете додати наслов, описати проблем и ставити га под ознаку ради лакшег сортирања и претраживања. Његова трака са алаткама укључује различите функције, као што је додавање стрелица, текста, облика, емотикона и слика.

Такође, можете да замутите делове, промените боју, поништите и поновите радње. За сарадничку комуникацију, омогућава вам да коментаришете, додајете прилоге и ажурирате статус задатка. Пре него што купите било који од његових планова, можете испробати и његову бесплатну пробну верзију.

Нимбус Цаптуре

Нимбус Цаптуре је алатка за сарадњу са функцијом веб белешки. Када правите видео записе помоћу ове апликације, такође можете да користите атрибуте траке са алаткама, као што су додавање стрелица, текстова, облика, подвлачења и водених жигова.

Такође можете преузети његову Виндовс апликацију или користити проширење за Цхроме. Они који желе да се одлуче за Пословни план овог алата могу се одлучити за бесплатну пробну верзију којој нису потребни подаци о кредитној картици.

Инстацап (бесплатно)

Користите Инстацап и поштедите свој тим непотребне комуникације напред-назад. Сада не морате да отварате више апликација да бисте делили веб страницу која се помера и садржи напомене и коментаре. Такође има једноставан кориснички интерфејс коме није потребна крива учења.

Са овом апликацијом прикупљање и дељење визуелних повратних информација постаје беспрекорно. Корисници могу да додају текст, кругове, цртеже, стрелице и многе друге елементе за белешке. Овај алат има бесплатан план и може се додати у ваш Гоогле Цхроме као додатак.

ДИСБУГ

Да ли желите да прегледате дизајн своје веб странице сарађујући са програмерима? Погледајте ДИСБУГ, алатку која вам омогућава да директно уређујете текст, фонт, боју и размаке веб објеката путем напомена на веб локацији уживо.

Не морате да правите снимке екрана или видео записе јер вам омогућава да директно коментаришете веб објекте да бисте визуелно испричали проблеме. Иако је алат који се плаћа, можете испробати његове функционалности користећи 7-дневну бесплатну пробну верзију.

Снагит

Пројекти који укључују сарадњу између удаљеног тима захтевају алате за бележење као што је Снагит. Са овом апликацијом можете да делите информације које друге стране могу лако да разумеју. Сада немојте само да снимите оно што видите на екрану, већ додајте додатни контекст за бржи ток посла.

  Када ће Дисцовери Плус бити доступан на ПС4?

Овај алат може препознати текст и брзо га уредити уз промене фонта, боје и величине. Поред тога, апликација вам омогућава да коментаришете снимке екрана помоћу професионалних алата за означавање, печата и паметних потеза. Снагит има опцију бесплатног пробног периода за нове кориснике.

Маркер странице (бесплатно)

Паге Маркер је додатак за Гоогле Цхроме који вам омогућава да нацртате или истакнете било коју веб локацију. Корисници могу одмах да додају текст, линије и облике пре него што сачувају свој рад. Можете користити курсор или прст (за уређаје са екраном осетљивим на додир) за писање напомена пре него што их сачувате на рачунару.

Током обележавања, можете да изаберете боју текста или маркера, да цртате равне линије, истакнете линије текста, изаберете дебљину линије, поништите/поновите и још много тога. Такође нуди неколико пречица које ће вам олакшати задатак.

Маркуп Херо (бесплатно)

Они који траже алатку за белешке која је доступна на вебу и као софтвер за преузимање требало би да испробају Маркуп Херо.

Без обзира да ли користите Виндовс, Линук, Мац или Цхроме, ову алатку можете користити без потешкоћа. Са функцијама које омогућавају брзо хватање идеја и јасну комуникацију, помаже вам да останете организовани и убрзате ток посла.

Маркуп Херо има шарену и разноврсну траку са алаткама која садржи алате за преношење порука на веб локацијама, сликама или ПДФ-овима. Омогућава вам да приступите свим својим напоменама са једног места и да их мењате у покрету.

Да бисте све ово организовали, можете додати наслове и ставити их у колекције. Такође можете да одредите ко може да им приступи помоћу прилагођених подешавања приватности. Програмери такође могу да користе његов АПИ за напомене за своје апликације.

Руттл (бесплатно)

Руттл је алатка која омогућава брзу услугу означавања веб локација за дељење мисли. Уз његову помоћ, можете остављати коментаре на веб локацији и делити повратне информације са својим програмерима и дизајнерима.

Можете пријавити било коју УРЛ адресу веб локације као пројекат и почети да означавате његове делове текстуалним коментарима. Такође вам омогућава да оставите детаљне повратне информације на веб страницама уживо са видео снимцима.

Штавише, можете означити колеге, доделити задатке саиграчима са коментарима, поставити рокове и означити задатак као завршен једним кликом. Дељењем линкова такође можете дозволити гостима да коментаришу без пријављивања.

Коментари на ову алатку такође могу да се извезу у Асана, Слацк и Трелло. Такође нуди бесплатан план за своје кориснике са неким ограничењима функција.

Завршне речи

До сада сте прошли кроз детаљан чланак о напоменама на веб локацији који објашњава његову дефиницију, предности, случајеве употребе, заједничко коришћење и неке савете за одабир најбоље алатке за ваше пословање.

Чланак је такође навео неке од најбољих апликација за означавање веб локација са најбољим карактеристикама, функционалностима и практичношћу.

Дакле, изаберите ону која одговара вашим пословним или личним потребама и почните лако да бележите веб странице и да останете продуктивни.

Следе неки изванредни креатори веб локација за недизајнере и не-техничаре које можете користити за пословне или личне потребе.