10 најбољих Дунгеон Цравлер игара за упуштање у потрагу препуну акције

Дунгеон Цравлер Гамес су познате међу РПГ ентузијастима, зар не? Дакле, зашто не истражите неке од најбољих које можете испробати?

Када сам приметио растућу опсесију мог рођака видео игрицама, посебно тамницама, постао сам заинтригиран и желео сам да сазнам више о њима. Иако сам оклевао да испробам игре с тамницом, зависност мог рођака ме је инспирисала да их испробам.

Као резултат тога, истражио сам неколико дунгеон-цравлер игара и ручно одабрао неке од најбољих које морају да пробају сви љубитељи РПГ игара. Да ли вас занима зашто препоручујем ове игре посебно за РПГ ентузијасте? Наставите да читате до краја!

Шта је Дунгеон Цравлерс?

Дунгеон цравлерс су типичне фантазијске игре које од играча чине херојем игре и доживљавају авантуре истраживања тамнице, борбе са непријатељима, ажурирања ликова и довршавања дефинисане мисије — нема сумње зашто су дунгеон цравлери означени као поџанр РПГ-а.

Публика нашироко воли игре тамница због њиховог савршеног споја приче и узбуђења. Игре овог жанра чине да се играчи држе екрана због уграђених елемената у пакет напајања.

Важност стратегије и тактике у Дунгеон Цравлерс

Дунгеон цравлер игре су непотпуне без стратешких и тактичких вештина. Ове игре имају блиставе елементе који одржавају умове играча активним и брзим. Критични елементи игре дунгеон цравлерс укључују:

  • Авантура – ​​Дунгеон цравлерс је друго име за акционо-авантурну игру. Ове игре имају јединствене приче са темама као што су чаробњаци, зомбији, вилењаци, патуљци, итд. Дунгеон цравлерс имају непредвидиве заплете, што их чини авантуристичкијим.
  • Главни лик – Игре су непотпуне без примарног лика. Дунгеон цравлерс омогућавају играчима да одаберу авантуристичке ликове на почетку са различитим квалитетима. Одабир узорног лика са правим способностима није лак, јер је игра непредвидива.
  • Непријатељска створења – Ако игра има другачију тему, имаће и различите непријатеље. Игре Дунгеон цравлерс имају чудна непријатељска створења. Ова створења су језивог изгледа, па чак и изазовна за борбу за напредак.
  • Плен и опрема – Ако се суочавате са толико опасности током игре, добијање награда за то је неопходно. Као резултат тога, чак и игре за пузање у тамницама ово укључују. Можете пљачкати и зарадити опрему тако што ћете победити непријатеље, решавати загонетке и још много тога.
  • Загонетке и тестови – игре Дунгеон цравлерс пуне су загонетки и тестова. Играч брзо решава ове загонетке и тестира да би напредовао у игри и добио плен или опрему.

Дунгеон цравлерс укључује неколико других елемената. Међутим, увођење ових елемената игре може наговестити колико су кључне стратешке и тактичке вештине у тамничарима. Било да се ради о избору ликова, решавању загонетки или доношењу одлука, поседовање тактичких и стратешких вештина је од суштинског значаја у играма у тамницама. Како се одлуке доносе, играч утиче на предстојеће изазове у овим играма.

  Како да убрзате и обезбедите своју веб локацију помоћу Цлоудфларе-а?

Дунгеон цравлерс су игре које могу да излуде људе свих узраста. Нарочито она деца и одрасли који уживају у темама фантазије. Дакле, ево најбољих дунгеон цравлер игара које су вам потребне у вашем играчком искуству.

Балдур’с Гате ИИ: Енханцед Едитион

Балдур’с Гате ИИ је увек збуњен између Схадов оф Амм и побољшаног издања. Говорим о Балдур’с Гате ИИ: Енханцед Едитион, ремастерисаној верзији Схадовс Амм-а и проширењу Балдур’с Гате ИИ: Тхроне оф Бхаал.

Побољшано издање има исти начин игре као Схадовс оф Амм, са бољом резолуцијом, компатибилношћу са различитим платформама и неколико промена у ликовима и причи. Дакле, ово је напредна игра улога у тамницама и змајевима.

Главна мисија игре нуди 50 до 60 сати играња, укључујући све споредне задатке, а може ићи и до 300 сати. Игра омогућава играчу да контролише до 6 ликова, укључујући једног протагониста.

Балдур’с Гате ИИ: Енханцед Едитион омогућава играчу да прилагоди лик или одабере постојећи лик. Балдур’с Гате ИИ смештена је у 1369. годину ДР, где играч треба да се бори са чаробњацима са капуљама, лоповима из сенке.

Издање – новембар 2013

Жанр – Акционо играње улога

Програмер/Издавач – Атари, Беамдог

Платформе – ПЦ, ПС 4, Нинтендо Свитцх, Ксбок Оне

Деца Морте

Дунгеон игре са рогуелике елементима су трешња на торти, а Цхилдрен оф Морта је савршен пример за то. Цхилдрен оф Морта је акциона видео игра улога. Игра прати причу породице Бергсон, који су чувари Моунт Морте.

Игра има укупно седам ликова за игру који су чланови породице Бергсон. Играч добија контролу над једним од тих ликова, а остали ликови се на крају откључавају достигнућима.

Примарни циљ играча је да пређе неколико тамница унутар пећина планине Морта, што ће као резултат помоћи играчу да очисти разне непријатеље и шефове. Цхилдрен оф Морта је модерна игра са примесама класичних тема.

Издање – септембар 2019

Жанр – Рогуелике, Акциона игра улога

Програмер/Издавач – 11Бит Студиос

Платформе – ПЦ, Нинтендо Свитцх, ПС4, Ксбок Оне

Крипта НецроДанцера

Да ли сте икада пробали било коју видео игрицу рогуелике ритма? Ако не, онда вам Црипт оф тхе НецроДанцер може пружити најбоље искуство у овом жанру. Црипт оф тхе НецроДанцер је мешавина истраживања тамнице попут рогуелике и ритам игре која се уклапа у оригиналну музику.

Крипта НецроДанцера држи играча супер активним. Како играч треба да помери скуп карактера у ритму песме, он ће бити оштећен ако промаши било који ритам. Због тога играч мора научити ритмичке обрасце које следе различита створења.

Играч игре добија контролу над изабраним ликом да истражи неколико нивоа тамнице. Играч мора да се креће и изводи акцију у ритму музике док се спасава и напада непријатељска створења.

Непријатељи испуштају новчиће када су убијени, који се умножавају ако не пропустите ниједан ударац. Крипта НецроДанцера је пуна неколико награда и опреме, што игру чини узбудљивом и изазовном.

Издање – април 2015

Жанр – Рогуелике, Ритам

Програмер/Издавач – Браце Иоурселф Гамес

  Како зауставити учитавање ГИФ-ова у Фирефок-у

Платформе – ПЦ, ПС4, ПС Вита, Нинтендо Свитцх, Ксбок Оне

Даркест Дунгеон

Даркест Дунгеон је још једна популарна рогуелике игра улога са базом обожаватеља широм света. Играч у игри мора да управља списком хероја и истражује тамнице испод готичке виле.

Примарна карактеристика Даркест Дунгеон-а је ниво стреса сваког хероја, који се додатно повећава са истраживањем и борбом. Стога, играч треба да води рачуна о нивоу стреса ликова колико и о себи.

Поред јединственог концепта игара, мрачна тамница нуди јединствену причу. У овој игри, играч доживљава причу и дела предака, бори се са духовима и још много тога. Даркест Дунгеон је типична стратешка игра у реалном времену коју морате приметити и уживати у њој као луди.

Издање – јануар 2016

Жанр – играње улога

Програмер/Издавач – Ред Хоок Студиос

Платформе – ПЦ, ПС4, ПС Вита, Нинтендо Свитцх, Ксбок Оне

Дарксидерс Генесис

Испробајте Дарксидерс Генесис са својим пријатељем или партнером ако више волите игре за више играча. Међу бројним рогуелике играма, Дарксидерс вас може учинити зависним са лакоћом кроз свој жанр хацк-анд-сласх.

Ова игра се игра у перспективи одозго надоле, где играч добија контролу над два лика по имену Стрифе и Вар. Примарни циљ играча је да се бори против четири коњаника који наносе штету човечанству и шире зло.

Играч може спасити свет уз помоћ ова два лика, у којима оба лика имају различите способности и оружје за борбу. Поред тога, играч може да контролише ликове и прелази између њих у било ком тренутку, или може да игра игру са својим пријатељем у кооперативном режиму. Дарксидерс Генесис има мрачну причу и заплет за играче. Ако волите фантазије, морате пробати ову.

Издање – децембар 2019

Жанр – Акциона игра улога, хацк-анд-сласх

Програмер/Издавач – Аирсхип Синдицате

Платформе – Нинтендо Свитцх, ПС4, Ксбок Оне, ПЦ

Диабло ИИИ

Ова листа садржи неколико рогуелике и рогуе-лите игара, али се Диабло ИИИ истиче. Диабло ИИИ је трећи део чувене серије игара Диабло. Означио сам га ван кутије због његове мрачне приче и игре.

Што се тиче игре, Диабло ИИИ наставља традицију или елементе Диабла и Диабло ИИ. Међутим, Диабло ИИИ је брза игра улога са борбом у реалном времену и изометријским графичким мотором.

Игра се састоји од класичних елемената мрачне фантазије. Улога играча игра примарни лик у игри, чији је циљ да спасе свет Санцтуари-а од злих сила пакла. Диабло ИИИ је измишљена игра на врхунцу пуне магије и завера.

Издање – мај 2012

Жанр – Акциона игра улога, хацк-анд-сласх

Програмер/Издавач – Близзард Ентертаинмент

Платформе – ПЦ, ПС3, ПС 4, Ксбок Оне, Нинтендо Свитцх

Ноита

Нотиа је популарна рогуе-лите игра у свету где је сваки пиксел физички симулиран. Играч контролише чаробњака који баца чини и ствара себе да победи непријатеље. Ова игра води играча на место у 2Д свету где играч треба да се бори са митолошким створењима.

Ноита је видео игра за једног играча са јединственим концептом. Игра се одвија у магичном свету где откривате нова окружења док више истражујете. Ноита је друго име за мистериозну игру са мало акције.

  Да ли вам је потребна наменска звучна картица за ваш рачунар?

Издање – октобар 2020

Жанр – Рогуе-лите

Програмер/Издавач – Нолла Гамес

Платформе – Стеам

Пут изгнанства

Патх оф Екиле је акциона игра улога у мрачном свету фантазије. Играч контролише изгнанство бирајући једну од седам класа карактера: Мародер, Дуелист, Рангер, Схадов, итд.

Уз помоћ примарног лика, играч истражује велике отворене површине и тамнице. Играч мора у почетку да се бори са чудовиштима и испуни задатке ликова који нису играчи да би добио бодове искуства и опрему.

Патх оф Екиле нуди неколико модова играња или лига као што су стандардни, хард-цоре, соло селф-фоунд, итд. Игра има бескрајну авантуру у којој можете уживати чак и са својим пријатељима у режиму за више играча.

Издање – октобар 2013

Жанр – Акционо играње улога

Програмер/Издавач – Гриндинг Геар Гамес

Платформе – ПС4, Ксбок Оне и Стеам

Убиј Спире

Ова игра је савршена мешавина изградње шпила и рогуелике игре. Овде говорим о Слаи тхе Спире. Ова игра је првобитно објављена у јануару 2019. године и убрзо се сматрала једном од најбољих игара за прављење палубе рогуелике.

На почетку игре, играч бира једног од четири лика. Сваки лик има почетну количину здравља, злата, јединствену способност и шпил карата са основним картама за напад и одбрану. Примарни циљ играча је да пређе неколико нивоа стуба да би победио шефа на завршном нивоу.

Доћи до коначног шефа је сложеније. Играч мора да се бори са разним непријатељима и створењима да би зарадио награде, надоградио картице и још много тога. У овој игри шпила за једног играча, играч може да игра било коју комбинацију карата све док има енергије да плати. Слаи тхе Спире је стратешка игра која вас истовремено може оставити радозналим и узбуђеним.

Издање – јануар 2019

Жанр – Рогуелике палуба

Програмер/Издавач – МегаЦрит

Платформе – ПЦ, Нинтендо Свитцх, ПС4, Ксбок Оне

Чаробњак из легенде

Ко не воли игру са једноставном причом са неколико изазова? Чаробњак из легенде је исти. Ова индие рогуелике игра брзо је постала популарна међу играчима због своје узбудљиве графике и приче.

Визард оф Легенд је 2Д рогуелике игра одозго надоле. Играч у игри контролише чаробњака и покушава да пређе процедурално генерисану тамницу од 10 спратова. Међутим, примарни циљ играча је да освоји исту титулу као и име.

Да ли је то лако? Па не. Играч мора да користи разне чаролије да победи мафије. Поред тога, да би добио титулу „Чаробњак из легенде“, играч мора да победи три главна шефа и коначног шефа. Визард оф Легенд је још једна интерактивна игра са неколико интерактивних елемената и функција.

Издање – мај 2018

Жанр – Рогуелике, дунгеон цравлер

Програмер/Издавач – Хумбле Бундле

Платформе – ПЦ, ПС4, Нинтендо Свитцх, Ксбок Оне

Окончање

Игре у тамницама су забавне за играње. Драго ми је што ме је мој рођак упознао са овим жанром и помогао ми да стекнем боље искуство играња. Без обзира који жанр волите, волећете да истражујете ове тамничке игре. Почните одмах да пронађете оно најбоље које одговара вашем укусу!

Затим, такође можете испробати неке од најбољих игара за изградњу града.