10 најбољих софтверских планова производа за брз напредак

Мапе пута производа су важан ресурс за добро планирано путовање развоја производа. Истражите софтвер за креирање мапе пута производа да бисте креирали добро дефинисане мапе пута за своје пословање.

Успешан производ директно зависи од процеса развоја, који је веома тежак јер траје дуго. На процес утичу различити фактори које није увек могуће микроуправљати.

Ово изискује потребу за креирањем кристално јасног документа који бележи цео пут стварања производа елиминишући забуну тако да сви остају на истој страници.

Мапа пута производа је стратешки документ који кохерентно бележи производ и његов животни циклус развоја, постигнуту прекретницу и тренутни статус производа. Мапа пута је као алат за усмеравање за чланове тима, који указује на кључне прекретнице, рокове, текуће активности итд.

Они организују све на једном месту, и свако, на први поглед, може да разуме пут пројекта и његову улогу у процесу развоја.

Како функционишу мапе пута производа?

Мапе пута производа генерално су дизајниране и одржаване од стране менаџера производа и доступне су свим члановима тима и заинтересованим странама, наравно, уз наметнуте услове.

У зависности од тога зашто су адресирани, они могу бити детаљни, пружајући чак и најситније детаље процеса креирања производа. С друге стране, могу бити дизајнирани да пруже преглед пута генерације производа и предстојећих прекретница.

Мапе пута производа документују процес креирања производа разбијањем стратегије пројекта на добро дефинисане блокове. Чланови тима да визуелно разумеју процес развоја, завршене модуле, текуће и предстојеће задатке и ко је за шта одговоран.

Непотребно је рећи да мапе пута прецизно идентификују ризике много раније указујући на зависности којима се може систематски бавити.

Без сумње, мапе пута производа усклађују чланове тима побољшавајући продуктивност, али могу бити веома неуредне за дизајн и ажурирање, посебно у великим тимовима. Овде су многи људи можда задужени за одржавање мапа пута, што може додатно да закомпликује процес.

Појављује се потреба за одговарајућим алатима за креирање мапе пута како би се аутоматизовали процеси креирања и управљања мапама пута.

На тржишту постоји мноштво алата за креирање мапе пута који тврде да помажу вашој организацији да се носи са задацима, али не испуњавају сви обећање и можда им недостају кључне карактеристике. Испод је листа функција које никада не бисте требали пропустити када бирате софтвер за мапу производа за своју организацију.

Функције које треба тражити у софтверу за мапу производа

Када тражите најбољи софтвер за мапу пута за своје пословање, уверите се да нуди следеће функције:

 • Чист, интуитиван кориснички интерфејс са пристојним бројем унапред дизајнираних шаблона мапе пута.
 • Флексибилност представљања различитих ставова различитим члановима тима или заинтересованим странама.
 • Способност сарадње и дељења мапа пута са члановима тима.
 • Подршка за интеграцију софтвера за управљање пројектима као што су Асана, Слацк, Јира и ГитХуб.
 • Софтвер би требало да буде лак за учење и требало би да нуди широку корисничку подршку.
  Како аутоматски попунити слова од А-ја у Екцелу

Сада када имате идеју о томе како изгледа компетентан софтвер за мапу пута, хајде да наставимо да истражујемо неке од најснажнијих доступних опција.

Понедељак

Почнимо са понедељком, робусним софтвером за управљање производима који подржава агилне конфигурације тока посла и омогућава детаљну визуализацију података како би се олакшало креирање исцрпних мапа пута производа. То је прикладан алат који је привлачан тимовима свих величина који желе да планирају, прате и управљају задацима и током рада.

Мондаи отелотворује прелеп и интуитиван кориснички интерфејс препун занимљивих функција за сарадњу као што су коментари, @-означавање и прилози који ће се показати корисним за све величине тима производа.

Софтвер долази са визуелним и флексибилним функцијама које помажу тимовима којима је потребан агилан радни ток за сарадњу на пројектима. Доступност 24/7 подршке олакшава коришћење овог софтвера.

Мондаи нуди следеће функције за убрзање процеса прављења производа:

 • Синхронизује све алате за развој и сарадњу у реалном времену
 • Креирајте флексибилне токове посла који воде процес од концептуализације до лансирања производа
 • Прилагодите процес развоја производа око јединствене стратегије производа.
 • Подржава интеграцију са апликацијама за управљање пројектима као што су Слацк, Гоогле Дриве, Гмаил, Гоогле календар и Јира.

Врике

Врике је још један алат за мапирање пута производа за који би свакако требало да се одлучите за управљање задацима и пројектима, сарадњу са члановима тима и прављење мапа пута према клијентима.

Софтвер одржава потпуну видљивост процеса креирања производа обезбеђујући да се одељења синхронизују и деле напредак сваке фазе и да су потпуно усклађени са циљевима.

Врике убрзава пут производа помажући вам да визуализујете сваку прекретницу коју постигнете детаљнијим планирањем.

Врике помаже у планирању следећих задатака без напора:

 • Омогућава свестраност тако што вам омогућава да изаберете нови приступ за нови тим или пројекат.
 • Прилагодљиви Гантови графикони омогућавају члановима тима да визуализују сваку фазу мапе пута.
 • Омогућава заинтересованим странама да испитају напредак у реалном времену.
 • Централизовани календар синхронизује сва одељења и додаје слојеве како би се избегли сукоби на послу.
 • Приказује приоритете лансирања производа раздвојене по седмицама и минимизира потенцијална кашњења.

ЦлицкУп

ЦлицкУп омогућава тимовима да креирају стратешке временске рокове који подстичу бољу тимску сарадњу потребну за постизање жељеног циља. Платформа нуди прилагођено поље које се може прилагодити за додавање прекретница, трошкова и кључних контаката ако желите да креирате прилагођене мапе пута.

Интерфејс је чист и без нереда, а сви ваши задаци су организовани на једном месту, што олакшава рад и сарадњу са члановима тима са централизованог места.

Хајде да видимо шта све ЦлицкУп може да понуди:

 • Гантови графикони приказују преклапања, зависности, временске оквире и издања, помажући вам да идентификујете уска грла и ризике много раније.
 • Поставите прекретнице и временске распореде како би чланови вашег тима завршили своје задатке на време.
 • Робустан модул за извештавање прецизно мери ефикасност саиграча и предвиђа оствариве циљеве у датом временском оквиру.
 • Сачувајте старе мапе пута као шаблоне који задржавају ваше детаље, прилоге, рокове, коментаре и све потребне информације и касније их поново користите.
 • Делите мапе пута са клијентима или спољним заинтересованим странама и контролишете њихов приступ додељивањем дозвола.
  Како управљати употребом меморије Мицрософт Теамс-а

РоадМунк

Брендови као што су Мицрософт, Делл и Хулу, поједностављују циклус развоја производа користећи РоадМунк-ову мапу пута коју води клијент.

Алат за мапу пута од краја до краја ефикасно хвата повратне информације корисника како би одредио приоритет на чему би тим требало да ради следеће. РоадМунк је једноставан за коришћење и омогућава вам да креирате мапе пута спремне за састанке за само неколико минута.

РоадМунк ефикасно комуницира вашу стратегију кроз следеће функције:

 • Више од 35 потпуно прилагодљивих шаблона који подржавају приказ временске линије и приказ пливачке стазе
 • Лако извезите своје дизајне мапа пута у УРЛ, ПНГ и ХТМЛ формате и поделите их са заинтересованим странама.
 • Снимите и сачувајте повратне информације од ваших клијената или тимова за подршку директно у алатку и користите је за подстицање мапе пута.

План производа

Користите ПродуцтПлан као платформу све-у-једном за дизајнирање победничке стратегије и могућности у мапи пута за стицање конкурентске предности. Нуди холистички поглед на вашу стратегију производа, дајући вредан увид у стварне пословне резултате.

ПродуцтПлан вам омогућава да извршите следеће функције:

 • Направите вишеструки портфељ мапа пута за различите линије производа који се могу видети са једне платформе.
 • Користите прилагођене приказе и филтере да бисте контролисали приступ публике информацијама.
 • Флексибилне опције распореда омогућавају тимовима да визуализују рокове и прегледају податке као листу.
 • Скалирајте и поједноставите токове рада производа за прављење мапа пута, давање приоритета идејама и лансирање нових производа.
 • Користите нагласке у мапи пута да визуализујете колико је ваша стратегија успешна и шта треба побољшати.
 • Интеграције са апликацијама независних произвођача омогућавају синхронизацију података између других алата, а РЕСТ АПИ вам омогућава да направите прилагођену интеграцију.

ПродуцтБоард

Идемо даље, имамо ПродуцтБоард, софтвер за мапирање пута који ефикасно усклађује све, укључујући чланове тима и заинтересоване стране, око мапе пута производа. Алат резултира агилним и веома прилагодљивим мапама пута производа које су у великој мери вођене повратним информацијама купаца и потребама заинтересованих страна.

Алат за генерисање мапе пута помаже груписати карактеристике производа на основу издања, спринта, широких временских хоризонта или сегмента сада/следеће/касније.

На овај начин помаже у праћењу зависности потребних за ублажавање ризика много раније. ПродуцтБоард осигурава да су купци центар стратегије креирања мапе пута, чиме нуди неограничен тимски приступ повратним информацијама корисника.

Алат помаже да развојни тим буде синхронизован тако што нуди интеграције са алатима као што су Јира, Азуре ДевОпс, ГитХуб, Трелло и Пивотал Трацкер.

Остале функције су следеће:

 • Динамички организујте, креирајте и ажурирајте мапе пута
 • Прилагодите структуру мапе пута да бисте развили детаљне планове издања
 • Детаљна временска линија помаже да се визуелизује када треба започети и завршити рад на задацима и иницијативама.

Аирфоцус

Пружајући свеобухватно решење за пројектне тимове да управљају и комуницирају стратегијом, Аирфоцус дефинитивно треба да буде поменут на листи. Овај модеран алат помаже члановима тима да дају приоритет свом раду и да изграде мапе пута на основу повратних информација које дају купци.

Платформа нуди интеграцију са неколико апликација за управљање пројектима као што су Јира, Азуре ДевОпс, Трелло, Схортцут и још много тога, омогућавајући вам да се позабавите специфичним проблемима као што су одређивање приоритета и прикупљање повратних информација.

  Како ће 5Г технологија револуционирати комуникацију

Аирфоцус усклађује све са визијом тако што гради некомпликоване мапе пута производа и олакшава сарадњу са члановима тима, производима и другим јединицама међусобно повезаних радних простора.

Омогућава тимовима да визуализују зависност између различитих компоненти, чиме се боље идентификују ризици и планирају циљеви и прекретнице. Аирфоцус такође пружа богате шаблоне, веома прилагодљиве да задовоље све ваше потребе управљања производом.

ТогглПлан

ТогглПлан приказује кристално јасан поглед на планове производа који помажу у изградњи бољих производа. Уноси транспарентност у радно окружење тако што свима даје до знања на којим задацима неко ради и које прекретнице треба постићи.

ТогглПлан помаже у следећем:

 • Временски оквири пројекта означени бојама помажу да се једним погледом идентификује напредак додељених задатака.
 • Лако делите планове пројекта са било ким притиском на дугме, укључујући спољне заинтересоване стране.
 • Драг-анд-дроп едитор помаже у дизајнирању мапа пута за неколико минута без икаквих захтева за спољном обуком.
 • Канбан табле приказују сегментиране задатке према њиховом тренутном статусу, обезбеђујући да ниједан задатак не буде пропуштен.
 • Дозволите увоз података из табела када прелазите са других алата као што су Асана или Трелло да бисте брже започели.

Аха!

Аха! чини могућности мапирања пута доступним свима захваљујући својим једноставним функцијама које обављају задатке за кратко време.

Платформа нуди боље карактеристике од других алата за креирање мапе пута; повезује иницијативе за циљеве и задатке директно са издањима производа, еповима и другим компонентама, техником превлачења и испуштања да би се приказало стратешко усклађивање.

Платформа нуди шест различитих дизајна шаблона за различите потребе производа, који се могу лако прилагодити без потребе за стручношћу за дизајнирање мапе пута.

Мапе пута нису важан документ за чланове тима; изузетно је лако поделити их са заинтересованим странама и купцима као ПДФ, слику или безбедну веб страницу.

Аха! Настоји да све аспекте у вези са пројектом доведе на једну платформу ради лакшег приступа и управљања. Увиди и повратне информације купаца уграђени су директно у алат за добијање инспирације и имплементацију у следећем издању.

ПроПад

Завршимо са ПроПад-ом, деценијским софтвером за управљање пројектима који има изузетно интуитиван и визуелни интерфејс.

Прилагодљиви визуелни графикони на платформи помажу члановима тима да дају приоритет задацима и покажу њихов напредак. Подешавања дозвола се могу конфигурисати тако да ограниче неважне податке од спољних заинтересованих страна.

Софтвер ПроПад мапе пута првенствено прати приступ глобалне мапе пута за леан производ. Ово повезује трагове мапе пута са циљевима и кључним резултатима (ОКР) и контекстуализује сваки текући задатак.

ПроПад подржава интеграцију Азуре ДевОпс, Дропбок, ГитХуб, Трелло, Слацк и Салесфорце, а доступан је и као додатак за Цхроме. Осим тога, они такође нуде приступ АПИ-ју и прилагођене веб-хукове за даљу приступачност.

Кључне Такеаваис

Сат планирања може вам уштедети десет сати рада. Ово се посебно односи на сценарије развоја производа. Горе наведени софтвер за мапу производа помоћи ће да се поједностави пут развоја производа тако што ће сви бити у току.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за управљање пројектима за мала и средња предузећа.