10 најбољих Веб 3.0 криптова за гледање у 2023

Веб 3.0 криптовалуте, нова генерација криптовалута, комбинују блокчејн технологију са паметним уговорима и имају за циљ да претворе децентрализовану визију Веб 3.0 у стварност довршавања трансакције без трећих страна и контроле њихових података.

Све су индикације да ће жестока крипто трка која је озбиљно започела 2021. године када је светска капитализација крипто тржишне вредности премашила 3 ​​милиона долара, постати жешћа 2023. године.

Појава Веб 3.0, најновије популарне речи у крипто сфери, која је за петама метаверзума, заузела је интернет олујом и обећава да ће даље проширити крипто простор.

Веб 1.0 и Веб 2.0 су одиграли значајну улогу у развоју интернета. Нови Веб 3.0 фокусиран на децентрализацију и давање корисницима контроле над њиховим подацима изгледа авантуристички. Међутим, шта је тачно Веб 3.0, а шта Веб 3.0 крипто кованице?

Овај чланак је саставио листу најбољих и најсигурнијих Веб 3.0 криптовалута које можете гледати 2023. и купити као дугорочну инвестицију. Такође, погађање најбољих може бити тешко на тржишту са више од 1000 Веб 3.0 криптова. Добродошли на лет.

Шта је Веб 3.0?

Веб 3.0, најновији термин који се односи на интернет, односи се на његову следећу значајну еволуцију. Историјски гледано, Веб 1.0 се односи на интернет између 1990. и 2004. године, када су веб странице биле статичне и углавном у власништву и контролисаних од стране великих корпорација.

То је било када би упућени појединци куповали имена домена, а ако би имали среће, касније би их продавали компанијама којима су били потребни.

Затим смо ушли у еру Веб 2.0 између 2004. и 2020. године, која је постала синоним за друштвене медије и садржај који генеришу корисници. Транзиција је укључивала велику количину креирања садржаја.

Корисници интернета су током овог периода углавном комуницирали и повезивали се преко платформи друштвених медија путем влогова, блогова и водећих сајтова друштвених медија. Међутим, сви подаци су били централизовани, а многи технолошки гиганти, укључујући Мицрософт, Гугл и Фејсбук, контролисали су податке корисника и имали користи од њих. То је довело до проблема, укључујући судске спорове у вези са приватношћу и безбедношћу података корисника.

Трећа еволуција интернета је покренута концептом пеер-то-пеер интернет трансакција где корисници имају контролу над својим подацима. Веб 3.0, трећа итерација интернета, има за циљ да се бави власништвом и безбедношћу података корисника и фокусира се на децентрализацију.

Крајњи циљ Веб 3.0 је побољшање отворености података и доступности садржаја од стране корисника на основу блоцкцхаин технологије и њених различитих апликација или услуга, укључујући вештачку интелигенцију (АИ), машинско учење (МЛ) и метаверзум.

Евентуално усвајање Веб 3.0 могло би помоћи да се искоријени потреба за централизованим властима које чувају корисничке податке, осим што ће поново успоставити контролу у рукама корисника, а не било које велике корпорације.

Веб 2.0 вс. Веб 3.0

Веб 2.0 и Веб 3.0 могу имати сличне позадине и користити сличне технологије; разлика је у томе како они приступају изазовима. Значајна разлика је у томе што се Веб 2.0 првенствено користи за писање и читање садржаја, док је Веб 3.0 семантички веб који се углавном користи за креирање садржаја.

  Курсор миша нестаје на Мац-у? 18 решења за решавање проблема!

Ово чини Веб 3.0 бољом технологијом јер омогућава глаткију размену информација између веб корисника, осим што побољшава сајбер безбедност. Тамо где је Веб 2.0 углавном повезивао људе, Веб 3.0 је увео податке у матрицу и помогао да се повећа поверење због децентрализације.

Друге значајне разлике укључују следеће:

Валута: Трансакције у Веб 2.0 се углавном плаћају коришћењем фиат валуте (новца који издаје влада). Међутим, Веб 3.0 трансакције се врше коришћењем криптовалута, шифрованих дигиталних валута које се користе за финансирање трансакција.

Власништво над садржајем: Веб 2.0 мреже поседују и контролишу складиштење информација, што изазива забринутост у вези са приступом, анонимношћу и безбедности података на мрежи. Међутим, Веб 3.0 нуди решење за овај проблем јер корисници могу директно и истовремено да размењују податке на различитим локацијама.

Примена: Док је Веб 2.0 специјализован за обележавање друштвених мрежа, подкастове, РСС фидове, блогове и видео сајтове, Веб 3.0 уводи концепте као што су МЛ, ДА апликације које покреће вештачка интелигенција, 3Д портали и виртуелни светови попут метаверзума.

Приватност: Веб 3.0 нуди повећану сигурност података пошто су подаци корисника анонимни, а њихов дигитални идентитет није повезан са њиховим стварним идентитетом. Компаније које користе податке не могу да вас прате или прате, као у случају Веба 2.0, пошто су сви подаци ускладиштени у блок ланцу.

Шта је Веб 3.0 Цриптос?

Веб 3.0 криптовалуте су децентрализоване дигиталне валуте које покрећу паметне уговоре преко интернета и користе се за обезбеђење блокчејн пројеката или омогућавају функционисање њихових матичних блок ланаца.

Добар пример је Етер (ЕТХ), званична валута за Етхереум блоцкцхаин и средство за плаћање трансакција извршених на блокчејну, као што су куповине игара и накнаде или друге сродне активности.

Док би корисник могао да заврши ове трансакције преко Веб 2.0, коришћење Веб 3.0 новчића значи да може дискретно да заврши своје трансакције без да га трећа страна посматра.

Штавише, како Веб 3.0 корисницима даје већу контролу над њиховим подацима, корисници Веб 3.0 новчића поседују део интернета.

По чему се Веб 3.0 Црипто разликује од других криптовалута?

Веб 3.0 се појавио у време када су технолошки гиганти попут Фејсбука и Гугла остварили огроман профит доминирајући интернетом и уновчавајући личне податке које су добијали од корисника који су приступали њиховим платформама и услугама.

Веб 3.0 све то мења пошто корисници поседују своје податке и имају једнако право на корист, што значи да свако може да прода своје податке оглашивачима и задржи власништво и приватност података.

Са појавом Веба 3.0, више вам нису потребни различити налози да бисте приступили другим платформама друштвених медија. Потребан вам је само један налог да бисте претраживали различите платформе друштвених медија или куповали на мрежи.

Међутим, имајте на уму да Веб 3.0 није посебан блок ланац или криптовалута – то је децентрализована верзија интернета и потребни су вам Веб 3.0 крипто новчићи да бисте приступили његовим бројним услугама.

Такође, Веб 3.0 и сродне криптовалуте функционишу на јавним блок-чејновима са неким сличностима, као што су неповерљивост, децентрализација, једнак приступ свим корисницима и технологија отвореног кода.

  грешка: редефинисање ап_хацк_апр_аллоцатор_цреате

Међу услугама којима можете да приступите на Веб 3.0 платформама користећи Веб 3.0 новчиће спадају складиштење података, мрежна инфраструктура, индексирање података, пропусни опсег и подела моћи за обраду, друштвене мреже, незаменљиви токени (НФТ), блокчејн игре и многе друге као што су листа наставља да расте.

Иако крипто сфера доживљава турбуленције захваљујући крипто зими и банкротима који утичу на значајне играче, стотине Веб 3.0 пројеката долазе.

Као резултат тога, од суштинске је важности да научите о најбољим крипто кованицама Веб 3.0 на које треба обратити пажњу, јер су они капија за ове пројекте и нуде могућност корисницима да зараде додатни новчић.

Наш водич ће сада размотрити најбоље Веб 3.0 крипто кованице на основу њихове корисности, континуиране вуче и мрежног ефекта, тако да можете одлучити да ли одлучите да инвестирате у њих.

Хајде да истражимо.

хелијум (ХНТ)

Хелијум је децентрализована блокчејн мрежа коју покреће Интернет ствари (ИоТ) и уређаји који користе алгоритам за проверу покривености.

Корисници хелијума могу да изграде децентрализовану бежичну инфраструктуру која омогућава уређајима мале снаге да комуницирају и преносе податке преко мреже чворова који се називају хотспотови који покривају одређени проценат мреже.

Вруће тачке се понашају као рудари, и где корисници мреже који купују или граде хотспот могу истовремено да управљају чворовима или копају ХНТ, изворну криптовалуту блокчејна.

Етхереум (ЕТХ)

Етхереум је оригинални блок ланац паметног уговора који је остао водећи блок ланац на тржишту. Блоцкцхаин отвореног кода је најкоришћенија мрежа која подржава многе ДАппс и ДеФи мреже, што га чини врхунским крипто новчићем Веб 3.0.

Етхереум је недавно прошао надоградњу под називом Тхе Мерге када је прешао са доказа о раду на механизам консензуса доказа о улозима, тако да је остао блок ланац избора међу корисницима.

Етхереум је такође дом неких од водећих НФТ тржишта, као што је ОпенСеа, који нуди чувену колекцију НФТ токена Боред Апе Иацхт Цлуб (БАИЦ).

Дасх 2 трговина (Д2Т)

Дасх 2 Траде је међу новијим крипто кованицама Веб 3.0 који су пркосили свим очекивањима и прикупили преко 400.000 долара током прва 24 сата након објављивања у претпродаји. Убрзо након тога, његових 70.000 инвеститора прикупило је додатних 6 милиона долара, што значи да је Д2Т брзо заокупио машту инвеститора заинтересованих за улагања у Веб 3.0.

Дасх 2 Траде је спреман да постане водећи алат за крипто инвеститоре који су заинтересовани за доношење информисаних избора. Неке врхунске карактеристике Д2Т-а укључују аналитику за истицање трендова у ланцу, уграђене могућности повратног тестирања, креатор стратегије и упозорење за листе у крипто берзама.

Сви ови фактори чине Д2Т добрим кандидатом за улагања у Веб 3.0 крипто новчиће.

Цхаинлинк децентрализована мрежа је изграђена на Етхереум блок ланцу и најпознатија је као прва платформа која омогућава паметне уговоре засноване на подацима из стварног света.

Платформа се лако интегрише са другим блокчејновима, због чега је постала нашироко коришћена за орацле услуге.

Од свог лансирања 2017. године, ЛИНК, изворни токен Цхаинлинк-а, остварио је повећање цене од 4.190% и има користи од тога што је међу пионирским мрежама паметних уговора.

  30 слика које ће вам помоћи да одаберете страну

Филецоин

Филецоин је децентрализована пеер-то-пеер мрежа за складиштење која омогућава корисницима да зараде ФИЛ, изворни токен платформе, изнајмљивањем вишка простора на својим рачунарима.

Међу примарним предностима које корисници добијају од Филецоин-а је простор за складиштење дигиталне имовине попут музике и уметности у облику НФТ-а. Све док су у Филецоин мрежи, сваки појединачни корисник или центар података може постати добављач складишта ако има довољно простора на диску и приступ интернету.

Количина токена и накнада за трансакције које можете зарадити преко Филецоин-а је одређена количином простора на диску који нудите.

Тхета Токен

Тхета Токен је децентрализована блоцкцхаин платформа дизајнирана посебно за пеер-то-пеер видео стримовање.

Мрежа има за циљ да олакша испоруку видео садржаја међу корисницима који користе чворове за валидацију предузећа Гоогле, Сони, Самсунг и других компанија. Изворни токен платформе се зове Тхета новчић.

Полкадот

Платформа Полкадот олакшава пренос средстава и података преко различитих блок ланаца и нуди услугу која није ограничена на токене. Корисници Полкадот мреже могу да интероперишу између више блок ланаца користећи парацхаине унутар Полкадот мреже.

Главна разлика између Полкадота и његових конкурената као што је Етхереум је у томе што су парацхаинс независни и јединствени, они могу да комуницирају једни са другима, што је основни принцип Веб 3.0. Изворни токен платформе се зове ДОТ.

Солана

У бројним круговима се воде расправе о томе да ли Солана, чији је изворни токен $СОЛ, чини основни слој за Веб 3.0. Поносно назван алтернативом Етхереум-у или Етхереум убицом, Солана има велики број следбеника од корисника блоцкцхаин-а углавном због своје високе скалабилности и нижих нивоа трансакција.

Поред тога, неколико НФТ заједница за своје пројекте бира Солану уместо Етхереума, са примерима укључујући Инфинити Лабс, Цетс он Црецк, Окаи Беас и Дегенерате Апе Ацадеми.

Сиацоин

Сиацоин је децентрализована платформа за складиштење у облаку и тржиште где се датотеке и подаци учитавају и криптографски хеширају пре него што се складиште у дистрибуираној мрежи.

Приступ и власништво над подацима се одобравају клијентима, осигуравајући потпуну приватност и сигурност. Најбоља ствар је што је цена Сиа-а најмање 90% нижа од вашег редовног добављача услуга у облаку.

Поред тога, Сиа је представила АПИ отвореног кода који омогућава програмерима глобално да креирају своје апликације на платформи. Једном креиран, сваки корисник заинтересован за пројекат програмера плаћа им $СЦ пре него што га откључају, дајући на тај начин програмерима да уновче свој рад и остваре приход.

Основни токен пажње (БАТ)

Основни токен пажње (БАТ) промовише програм дигиталног оглашавања заснованог на блокчејну преко Браве Бровсер-а. Док БАТ штити приватност корисника, оглашивачи могу циљати своје огласе како би максимизирали очекиване резултате.

Сваки пут када оглашивач плати своју рекламу помоћу БАТ токена, део средстава се дистрибуира корисницима као награда за гледање огласа.

Завршне речи

Веб 3.0 арена крипто новчића је динамична и наставља да расте, што значи да нико не може прецизно да одреди како ће будући дигитални пејзаж на крају изгледати.

Пошто постоји много Веб 3.0 пројеката и платформи које можете изабрати, препоручујемо вам да спроведете темељно истраживање пре него што изаберете у које новчиће ћете улагати.

Док нико не може да каже који је пројекат најбољи крипто новчић Веб 3.0, потребно је да испитате случајеве употребе различитих пројеката да бисте открили шта ће вероватно постати вредније у дигиталном свету. Стога је овај водич ваш први корак у проналажењу Веб 3.0 пројеката за гледање.

Затим можете проверити све о крипто картицама.