10 практичних алата за претварање ЈСОН-а у Екцел

Ручно претварање ЈСОН-а у Екцел може бити напоран процес. Не брини; неки сјајни алати ће вам олакшати посао.

ЈСОН датотеке нису само текстуалне датотеке са много бројева и стрингова, већ су то структуре података које се састоје од објеката и низова како би се сачувао редослед којим су унесени.

Овај чланак ће вам помоћи да брзо претворите ЈСОН структуре података у употребљив Екцел документ. Ови алати су идеални за скенирање ЈСОН датотеке и претварање у Екцел лист којим се може манипулисати.

Шта је ЈСОН датотека?

ЈСОН је акроним за ЈаваСцрипт нотацију објеката. То је формат за размену података који се обично користи за пренос података преко интернета. ЈСОН датотеке су текстуалне датотеке које садрже информације о објекту или низу објеката и дефинишу сваки елемент као пар име-вредност. Стога се ЈСОН датотеке често користе за пренос података између апликација.

Зашто бисте желели да конвертујете ЈСОН у Екцел?

Чување, прегледање и разумевање података је боље у Екцел формату. Екцел има бројне функције за обављање детаљне аналитике. Има напредне функције које вам омогућавају да издвојите део података који су вам потребни. Ако имате огромну ЈСОН датотеку и желите да извршите неке операције на њој, много је лакше да је конвертујете у Екцел, извршите потребне операције и екстракције и поново их претворите у ЈСОН.

Колико је корисно чувати и преносити објекте података у ЈСОН-у?

Структуре података ЈСОН-а су одличан начин за складиштење и пренос објеката података. Нису само стрингови и бројеви оно што их чини толико корисним, већ је редослед којим су унети сачуван за каснију анализу, тако да ако имате много података које желите да пратите, коришћење ЈСОН датотеке је једноставан начин да запамтите шта све то значи.

Помоћу ЈСОН датотеке можете пратити све функције одједном помоћу структуре засноване на објектима. Редослед којим су они наведени помаже им да имају на уму њихов одговарајући приоритет. Ево примера ЈСОН угнежђеног објекта где ЈСОН објекат има други објекат:

Ево примера:

{ 
   "firstName": "Ruby",  
   "lastName": "Jaiswal",  
   "age": 27, 
   "address" : { 
     "streetAddress": "Plot-6, Ram Nagar", 
     "city": "New Delhi", 
     "state": "Delhi", 
     "postalCode": "110056" 
   } 
 } 

Ево неких од најпопуларнијих алата за претварање ЈСОН-а у Екцел.

  Како се придружити Менса друштву високог ИК-а: Водич

Алати за конверзију

Алати за конверзију је један од најпопуларнијих начина за претварање ЈСОН датотека у Екцел листове јер има високу стопу конверзије, одличне критике и ниску цену. Такође је једноставан за употребу и не захтева никакво знање о програмирању или скриптовању. Овај алат нуди две методе конверзије: коришћење Довнлоадер-а или коришћење Уплоадер-а.

Опција Уплоадер вам омогућава да отпремите датотеку са рачунара, а затим дозволите апликацији да је конвертује уместо вас. Насупрот томе, опција Довнлоадер вам омогућава да прегледате и уредите своју датотеку пре него што се конвертује у Екцел документ.

Само превуците и отпустите датотеку, изаберите тип екцел формата (КСЛСКС Екцел 2007+, КСЛС Екцел 97-2007) и кликните на дугме Покрени конверзију. За нерегистроване кориснике, постоји ограничење од 10 МБ величине датотеке и десет конверзија дневно. Регистровани корисници могу да отпреме датотеке величине до 20 МБ и изврше 30 конверзија дневно.

Претвори ЦСВ

Претвори ЦСВ помаже вам да конвертујете своју ЈСОН датотеку у Екцел или ЦСВ документ. Направиће Екцел документ на основу информација које унесете у ЈСОН датотеку и биће сачуван као нова радна свеска под називом „ФилеНаме.клск“. Овај алат нуди интерфејс једноставан за коришћење који ефикасно одређује која поља желите да увезете и извезете из ЈСОН података, као што можете видети на илустрацији испод.

Конвертује датотеке са високом стопом конверзије и укључује напредне опције као што су сортирање колона након конверзије, преглед ЈСОН датотека пре конвертовања, филтрирање текста на основу регуларних израза, итд. Ваш ЈСОН унос може бити низ објеката или један објекат имена/ парови вредности или формат ЈСОНЛинес/МонгоДб са сваким ЈСОН записом у посебним редовима.

Алтернативна опција за претварање ЈСОН датотека је ЈСОН алат. Овај веб-базирани алат вам омогућава да конвертујете ЈСОН у Екцел без проблема! Овај алат је једноставан за употребу и захтева само неколико кликова. Ако не желите да користите ову услугу, програм такође можете бесплатно преузети кликом на дугме „Преузми“ на десној страни екрана.

Алат ЈСОН у Екцел вам омогућава да брзо и лако конвертујете ЈСОН податке, олакшавајући визуелизацију података. Уређај интелигентно прелази цео ЈСОН објекат из свог основног чвора, претварајући сваку ставку једну по једну у Екцел датотеку на економичан начин.

У случају нетачне конверзије или проблема са форматом ваше излазне датотеке, можете их замолити да је прераде за вас! Претпоставимо да се ваш унос састоји од објеката или низова који нису вредности стрингова који се не очекују у листи низова (јер се не могу конвертовати), као што су инстанце датума и времена, итд. У том случају, ове ставке се поново преводе у стринг. Дакле, уверите се да се сви подаци које пружите могу претворити у овај случај!

  Како истакнути текст у Гоогле слајдовима

Аспосе

Аспосе је згодан алат за претварање ЈСОН у Екцел документе у КСЛСКС или ЦСВ формату. Има различите функције које могу бити од помоћи приликом конверзије, као што су брзина конверзије, форматирање датума и времена, форматирање ћелија, ХТМЛ извоз и копирање ћелија са једног листа на други.

Брзо конвертујте више ЈСОН датотека у жељени формат – ПДФ, КСЛСКС, ДОЦКС, ППТКС, ОДС и још много тога. Отпремите датотеке на захтев са максимално 10 конверзија одједном!

ЦДКМ

ЦДКМ је бесплатна локација која ће претворити ЈСОН датотеке у Екцел документе. Можете да унесете УРЛ своје ЈСОН датотеке или да је директно отпремите са своје локалне машине и моћи ћете да преузмете текстуалну датотеку или Екцел документ. Ова веб локација има многе друге функције, укључујући излазне формате као што су ЦСВ, КСМЛ и ХТМЛ.

ТектЦомпаре

ТектЦомпаре је алатка која упоређује два низа. Ако унесете две различите ЈСОН датотеке, то ће вам рећи колико су сличне. Типови података за обе датотеке морају бити исти, а број објеката у свакој датотеци мора бити једнак.

То је бесплатни онлајн софтвер који може да прегледа и претвори ЈСОН датотеку у Екцел документ. Можете да унесете ЈСОН у поље за унос текста или да отпремите датотеку. Затим, ако желите да наставите и конвертујете датотеку у Екцел документ, изаберите опције рашчлањивања.

Кликните на дугме Прикажи излаз да бисте прегледали своју ЈСОН датотеку пре него што је конвертујете. На овај начин ћете имати могућност да видите како ће се производ појавити. Преузмите при преузимању да бисте добили своју Екцел датотеку.

Ацонверт

Ацонверт је бесплатни онлајн софтвер који може да прегледа и претвори ЈСОН датотеку у Екцел документ. Ево корака за претварање ЈСОН датотека у Екцел преко Ацонверт-

 • Кликните на дугме „Одабери датотеке“ да бисте изабрали више датотека на рачунару или кликните на дугме падајућег менија да бисте изабрали онлајн датотеку са УРЛ-а, Гоогле диска или Дропбок-а.
 • Конвертујте циљне датотеке из одређених формата докумената: подржавају ДОЦКС, КСЛСКС и ОДП. На пример, може да конвертује ДОЦ у ДОЦКС, али не може да конвертује ОДТ у ППТ.
 • Изаберите формат циљаног документа кликом на одговарајућу икону у доњем левом углу екрана.
 • Кликните на „Претвори сада!“ дугме за покретање групне конверзије.
  Зашто се неки торенти споро преузимају?

ТаблеЦонверт

ТаблеЦонверт је најједноставнији начин да конвертујете своју ЈСОН датотеку у Екцел. Наплаћује малу накнаду за своје услуге, али је једноставан за коришћење и одлично конвертује вашу датотеку без икаквих проблема.

Веза отвара ТаблеЦонверт, али ову локацију можете користити и за брзу конверзију. Ова веб локација није брза као ТаблеЦонверт, али је и даље једноставна за коришћење и одлично бира на које ћелије у вашем документу утичу подаци из ваше ЈСОН датотеке.

Ова локација са лакоћом и брзином конвертује ЈСОН датотеке у Екцел документе јер користи КССЛТ (КСМЛ трансформација стилова). Ако желите нешто што није тако једноставно за коришћење или не трансформише ваше податке на исти начин, ово је решење за вас јер брзо претвара ваше информације!

Да бисте започели, кликните на Отпреми или налепи своју везу или податке у једну датотеку. Када завршите, пређите на корак 2, где можете да уређујете онлајн по потреби у уређивачу табеле; када завршите, време је за корак 3! Картице раздвајају генерисани Екцел – копирајте и налепите у Мицрософт Екцел или преузмите као КСЛС датотеку из падајућег менија на дну странице.

БеаутифиТоолс Претварач Екцел у ЈСОН вам олакшава претварање било које ЈСОН датотеке у Екцел табелу са само неколико кликова! Они нуде три пакета који се крећу од 9,99 до 19,99 долара, а затим додатке за ваше потребе конверзије.

ЦоолУтилс

ЦоолУтилс веб локација ће претворити ЈСОН датотеку у Екцел документ. Једноставан је за употребу и не захтева никакво знање о кодирању.

Сумирајући!

ЈСОН је формат за размену података који нуди једноставан, брз и робустан начин складиштења структурираних података. Идеалан је за велике количине података и може се користити у бројним сценаријима, као што је прелазак из једне базе података у другу.

Екцел је широко распрострањен међу корисницима због свог запањујућег интерфејса и лакоће употребе за свакодневну употребу. Горе наведени практични алати могу помоћи да претворите ваше ЈСОН датотеке у Екцел табелу. Ови алати ће обавити тежак посао да се фокусирате на оно што је важно – резултат!

Такође можете погледати како да конвертујете ИАМЛ датотеке у ЈСОН.