10 шаблона за управљање дигиталном имовином за поједностављење вашег креативног тока рада

Требате да управљате великом библиотеком дигиталних средстава за ваше пословање? Испробајте ове шаблоне одмах!

Дигитална имовина је неизоставан део данашњег пословања. Од евиденције запослених до продаје и маркетинга, дигитална средства су свуда. Прилично је лако управљати таквим медијским колатералима користећи шаблоне за управљање дигиталним средствима доступним за ваш специфични софтвер.

Шта је управљање дигиталном имовином?

Сваки дигитални садржај који вам омогућава да зарадите је дигитална предност вашег пословања. То могу бити слике за блогове, кодови за апликације, чланци на блоговима, векторске илустрације, видео снимци, подкасти, аудио интервјуи, позадински резултати итд.

Када безбедно складиштите, каталогизујете, делите, објављујете, ажурирате и архивирате такву дигиталну имовину, креирате систем за управљање дигиталним средствима (ДАМ). Овим пословним колатералима можете управљати на софтверу, на СхареПоинт локацији, у табели или једноставно преко ускладиштених датотека на мрежном складишту (НАС). Међутим, бесплатни или приступачни ДАМ шаблон је веома ефикасан за мала, средња и дигитална предузећа на нивоу покретања.

Шта је шаблон за управљање дигиталном имовином?

ДАМ шаблон је унапред конфигурисан радни простор за управљање дигиталним средствима за одговарајући ДАМ софтвер. Шаблон укључује колоне, редове, табеле, поља, категорије и чуваре места за садржај.

Само треба да персонализујете шаблон додавањем имена пројеката, чланова тима, контаката, правила дељења, коментара и интеграције апликација треће стране (Фигма, Анима, ГСуит, итд.) да бисте одмах покренули ДАМ пројекте. Више не морате да улажете време у планирање структуре целог радног простора ДАМ-а.

Већина ових шаблона је доступна од стране програмера ДАМ софтвера или независних креатора ДАМ шаблона.

Предности шаблона за управљање дигиталним средствима

У наставку пронађите зашто бисте можда желели да се ослоните на шаблоне на радном месту за системе за управљање дигиталном имовином уместо да их правите од нуле:

 • Уштедите стотине плаћених сати од пропадања само да бисте размишљали о структури радног простора ДАМ-а.
 • Лако је имплементирати доследност бренда коришћењем шаблона са унапред конфигурисаним средствима бренда за професионално управљање дељењем дигиталне имовине.
 • ДАМ шаблони вам омогућавају да креирате приступ дигиталним средствима заснован на улогама путем интранета или интернета.
 • Већина ДАМ шаблона долази са опцијом за аутоматизацију отпремања садржаја, управљање метаподацима, претрагу метаподатака, контролу верзија и тако даље.
 • Ако користите бесплатне шаблоне које је обезбедио програмер ДАМ софтвера, не морате да ангажујете задатак креирања радног простора ДАМ, а то штеди новац.
  Како инсталирати четке у Пхотосхопу

Дакле, сада знате основе шаблона за управљање дигиталном имовином и његове предности у управљању мултимедијалним средствима ваше веб локације, софтвера, мобилних апликација или пословања за развој игара. Сада у наставку пронађите најбоље шаблоне које можете испробати да бисте користили развоју вашег креативног садржаја и токовима испоруке:

Аиртабле

Ако користите веб-апликацију Аиртабле, онда можете користити овај предложак Аиртабле за лако управљање свим пословним датотекама, документима, базама кодова, сликама итд. Програмер је поделио ДАМ радни простор у следећа два одељка:

 • Радни одбор за управљање имовином
 • Укупна контролна табла за сва средства

Радни простор ДАМ укључује све стандардне колоне података које ће вам можда требати да категоризујете средство и све повезане улазе. Нека од главних поља која можете очекивати су:

 • Метаподаци или име
 • Различити датуми као што су стварање, рок, модификација итд.
 • Одобрење
 • Врста захтева
 • Име клијента или бренда
 • Захтевалац
 • Дизајнер
 • Приоритет
 • Напомене

Штавише, ово је бесплатни шаблон од Аиртабле-а и компатибилан је са било којом врстом претплате на Аиртабле апликацију. Можете га слободно користити у личне или комерцијалне сврхе.

мондаи.цом

Да ли већ користите мондаи.цом за управљање пројектима и производима? Затим ће вам се свидети и овај ДАМ шаблон са мондаи.цом. То је свеобухватан и лако разумљив ДАМ систем који свако у вашем послу може да користи. Пошто почињете са копирањем и изменом шаблона, такође нема криве учења.

Радни простор за управљање дигиталном имовином мондаи.цом укључује три главна приказа, а то су:

 • Ассет Цардс
 • Маин Табле
 • Галерија датотека

Унутар горњих приказа налазе се картице ставки, табеле, поља података, заглавља колона, итд. Можете добити укупан статус свих постојећих, захтеваних и дигиталних средстава која су у току у Галерији датотека са сличицама средстава, коментарима, верзијама историју, активност и метаподатке.

Спреадсхеет.цом

Шаблон Спреадсхеет.цом је приступ без кодирања за ДАМ систем. Претпоставимо да већ користите алатку Спреадсхеет.цом за управљање радом и радним простором; онда морате погледати и овај шаблон. Само кликните на везу и алатка ће аутоматски додати радни простор вашој веб апликацији Спреадсхеет.цом.

  Како укључити натписе у Мицрософт Екцел графиконе

Шаблон је прилично једноставан и једноставан. Омогућава вам да управљате пословним колатералима и датотекама у окружењу које личи на табеларне прорачуне. Шаблон се састоји од три примарна приказа, а они су овде наведени:

 • Примарна средства
 • Стацкед би Статус
 • Груписано по локацији

Можете додати још приказа ако вам је потребно са листе опција као што су следеће:

Смартсхеет

Ово је шаблон из Смартсхеет-а намењен за коришћење са Смартсхеет веб апликацијом за управљање пројектима, радом, тимом и портфолиом пројеката. Можете га користити само ако имате плаћену претплату на алат. Шаблони дозвољавају следеће радње:

 • Образац за регистрацију или тражење нове имовине
 • Пратите статус и коришћење средстава са рачунара или мобилног уређаја
 • Скенирајте средства да бисте приступили више информација помоћу бар кодова
 • Добијте укупан приказ свих статистичких података о средствима са контролне табле

Софтр.ио

Овај Софтр.ио шаблон за управљање дигиталном имовином подиже ваш ДАМ процес на следећи ниво помоћу апликација. Софтр.ио је платформа за развој апликација без кода. Можете да креирате аутоматизоване и робусне апликације за пословну и личну употребу помоћу акција превлачења и отпуштања. ДАМ шаблон такође функционише на сличан начин.

Можете да интегришете друге апликације за радни простор и управљање пројектима треће стране у овај шаблон да бисте додали садржај, активности, имена и друге информације у апликацију. На пример, тренутни шаблон вам омогућава да увезете Аиртабле податке у Софтр.ио шаблон за управљање дигиталним средствима.

Стацкби

Овај Стацкби ДАМ шаблон је компатибилан са Стацкби веб апликацијом. Ако ваш тим не може да пронађе прави колатерал када је то потребно или више пута захтева исти садржај пошто средства обезбеђења нису организована, можете испробати овај шаблон.

Шаблон укључује компоненте као што су средства, пројекти, теме итд. У шаблону постоји галерија средстава у којој подносилац захтева за садржај може лако да сортира и филтрира постојећа дигитална средства пре него што затражи нову.

Када је потребно, различити тимови вашег предузећа могу да поднесу образац захтева за дигиталну имовину како би пружили максималне податке о садржају како би дизајнер могао брзо да почне.

Трацуп

Овај Трацуп шаблон вам даје ДАМ решење без напора засновано на облаку. Помаже вама и члановима вашег тима да пронађете право дигитално средство за друштвене медије, онлајн оглашавање, креирање садржаја, објављивање веб сајтова и развој апликација. Постоје ефикасни филтери и дугмад за сортирање који олакшавају лако преузимање пословних колатерала у трену.

  Како избрисати ГитХуб спремиште?

У шаблону постоје и функције заједничког развоја и управљања имовином. Дакле, можете да креирате виртуелни састанак да бисте радили на новом дигиталном материјалу и делили везу до Трацуп радног простора за управљање имовином. Штавише, можете креирати права приступа садржају на основу улога чланова тима како бисте очували поверљивост пословних колатерала.

СкетцхБуббле

Овај СкетцхБуббле шаблон је савршен за представљање система за управљање дигиталном имовином или идеја за радни простор пословним актерима или потенцијалним клијентима.

ПоверПоинт презентација садржи више анимираних слајдова који објашњавају планирање и извођење ДАМ пројекта за било које пословање. Морате да се региструјете за плаћени налог на СкетцхБуббле-у да бисте добили лиценцу за комерцијалну употребу за ову ППТ датотеку.

ФППТ.ЦОМ

Да ли треба да представите ДАМ решење пословном клијенту или свом менаџеру? Користите овај бесплатни шаблон ФППТ.ЦОМ за Мицрософт ПоверПоинт да бисте са стилом изразили своје планове и токове посла.

Долази са модерним ППТ дизајном слајдова на светлој позадини. Дакле, ваша публика може лако да разуме садржај који покушавате да објасните. Међутим, у ППТ датотеци нема садржаја. Дакле, морате сами да саставите свој предлог решења за ДАМ.

Цанва

Тражите свеобухватно решење за управљање дигиталном имовином где ваши тимови могу без напора да размишљају, креирају, прегледају, ажурирају и деле дигиталну имовину? Можете испробати Цанва Теамс. Без сумње, Цанва је водећа онлајн апликација за графички дизајн и креирање мултимедијалних средстава.

Следеће функције Цанве вам омогућавају да без напора управљате пословним колатералима и датотекама у облаку:

 • Тимски фолдер за креирање и сарадњу
 • Цанва едитор
 • Праћење и лоцирање мултимедије помоћу оквира за претрагу
 • Контролисање верзија
 • Неограничени фолдери за сопствене и клијентове брендове
 • Цанва контролна табла лака за навигацију
 • До 1 ТБ складишта у облаку по члану тима
 • Приступ за уређивање и дељење заснован на улогама

Са својим Цанва Теамс решењем, можете да трансформишете апликацију за графичко дизајнирање у ДАМ радни простор са пуном услугом.

Завршне речи

Дигитална средства треба да буду доступна трговцима, менаџерима друштвених медија, оглашивачима и тимовима за садржај кад год им је потребно да унапреде ваше пословање. Не би требало да буде компликовано. Ако сматрате да је проток мултимедијалних средстава у вашем пословању изазован, испробајте било који од ДАМ шаблона наведених у овом чланку.

Затим погледајте софтвер за управљање дигиталном имовином.