10 система управљања најбољом праксом за медицинске професионалце [2023]

За руковање дигиталним медицинским картонима, праћење података о пацијентима и управљање онлајн фактурисањем, свима који су укључени у индустрију здравствене заштите потребан је систем управљања праксом.

Административним и оперативним деловима праксе здравствених радника може се управљати коришћењем софтвера за управљање ординацијом.

Са системом управљања праксом, такође можете смањити трошкове и лако обављати задатке. Ови системи помажу у обављању свих битних задатака као што су договарање термина, креирање фактура, обрада плаћања, управљање администрацијом картона пацијената и извештавање.

У овом чланку ћемо видети шта су системи управљања праксом и која је њихова употреба. Затим ћемо такође видети како функционише систем управљања праксом и које су његове предности. Касније ћемо такође научити о кључним карактеристикама које треба да тражите у систему управљања праксом.

На крају, проверићемо неке од система управљања најбољом праксом за медицинске стручњаке. Дакле, идемо!

Системи управљања праксом и њихова употреба?

Системи за управљање ординацијом или ПМС су слични виртуелним асистентима за предузећа, укључујући консултантске фирме, правне канцеларије и медицинске праксе.

Они помажу у обавезама укључујући заказивање термина, управљање документима, обраду рачуна и фактурисања, и праћење информација о клијентима или пацијентима. Долазе у облику софтвера и имају много модула и функција које олакшавају монотоне задатке.

ПМС софтвер чини ствари глаткијим комбиновањем свега и аутоматизацијом неколико задатака. То подразумева мање грешке, побољшање тимског рада и стриктно поштовање прописа.

Пошто ПМС штеди време на папирологији, практичари могу посветити више времена пружању помоћи пацијентима или клијентима. Ово побољшава задовољство купаца, генерише више прихода и генерално чини да пракса функционише глатко.

Како функционише систем управљања праксом?

Као што смо раније прочитали, систем управљања праксом поједностављује рутинске задатке, олакшава административни терет, побољшава комуникацију и помаже у вођењу структурираних записа. Ово доводи до повећане ефикасности и боље бриге о пацијентима или клијентима.

То постиже планирањем и аутоматизацијом кључних процеса у пословним процедурама. Управља наплатом и фактурисањем, поједностављује податке о пацијентима и олакшава заказивање термина.

Поред управљања папирима, ПМС промовише тимску интеракцију и аутоматизује задатке који се понављају попут подсетника. Олакшава усклађеност са прописима и пружа увид у рад у пракси. Са доступношћу заснованом на облаку, ПМС олакшава рад на даљину и повећава укупну ефикасност, омогућавајући лекарима да се више концентришу на пружање неге пацијентима и клијентима.

Које су предности система управљања праксом?

Системи управљања праксом нуде бројне предности. Неки од њих су дати у наставку:

 • Аутоматизацијом процеса и минимизирањем људског рада, ПМС повећава продуктивност и штеди време.
 • Поред тога, поједностављује активности заказивања и поједностављује процесе заказивања термина и подсетника.
 • ПМС смањује грешке путем аутоматизованих процедура.
 • Одржава кључне документе, централизује податке о пацијентима/клијентима и прати организационе ставке.
 • Такође, гарантује тачно фактурисање и праћење плаћања и има тачан обрачун.
 • Најбоља карактеристика је да интерна комуникација коју пружа ПМС побољшава тимску комуникацију.
 • Штавише, нуди информативне извештаје и увиде засноване на подацима за боље доношење одлука.
  11 најбољих бесплатних алата за маркетинг путем е-поште за слање билтена

Осим тога, ПМС помаже у одржавању исправне и усклађене евиденције. Штавише, омогућава разноврсност са доступношћу заснованом на облаку и пружа даљински приступ.

Које су кључне карактеристике које систем управљања праксом мора имати?

Различити елементи заједно оснажују праксу да ефикасно управља различитим задацима, на крају побољшавајући свеукупно управљање праксом и побољшавајући квалитет неге или пружене услуге. Кључне компоненте које би систем управљања праксом у идеалном случају требао укључивати су:

 • ПМС би требало да ефикасно управља и заказује састанке, са опцијом да прати доступност и шаље подсетнике.
 • Требало би да одржава детаљну евиденцију која укључује личне податке, историју болести и белешке ради лакшег проналажења под управљањем пацијентом/клијентом.
 • ПМС би требало да буде способан да генерише фактуре, да прати плаћања и да поједностави обраду онлајн плаћања.
 • Требало би да организује и безбедно чува основне документе који се односе на пацијенте, клијенте и практичне операције користећи управљање документима.
 • ПМС би такође требало да аутоматизује понављајуће послове као што су подсетници за састанке, праћење и папирологија тако што ће их аутоматизовати.
 • Такође би требало да има карактеристику интерне размене порука као комуникацијског алата за промовисање тимског рада и ефикасне комуникације међу запосленима.

На крају, требало би да пружи информације о учинку праксе кроз метрику, прилагођавање извештаја и да подржи поштовање индустријских правила одржавањем тачне евиденције и папирологије.

Вежбајте фузију

Вежбајте фузију је свеобухватна платформа за управљање праксама која нуди управљање ЕХР-ом, фактурисање, управљање е-прописивањем, лабораторије и снимање, између осталих услуга.

Има софтвер за управљање праксом и електронски здравствени картон заснован на облаку како би ваша медицинска установа радила несметано. Овај софтвер нуди решења која имају за циљ да поједноставе праћење и управљање групама пацијената кроз неколико клиничких метрика.

Својом медицинском праксом можете лако да управљате са било ког места захваљујући Працтице Фусион, која је једина платформа која нуди исте перформансе на вашем десктопу, лаптопу или иПад-у.

Њихови производи за управљање здрављем становништва помажу вам са обавештењима о клиничким одлукама, контролним таблама за перформансе и аутоматизованим алатима за комуникацију са пацијентима како би вам помогли да својим пацијентима пружите побољшану клиничку негу.

Азалеа Хеалтх

Азалеа Хеалтх користе независне клинике, сеоске здравствене установе и истакнутије болнице за поједностављење пословања, повећање прихода и побољшање квалитета здравствене заштите.

ЕХР систем пружа интерфејс за пацијента, телехеалтх, енкрипцију података, управљање циклусом прихода и још много тога. Азалејини подаци у реалном времену пружају лекарима комплетну историју болести пацијента, омогућавајући им да поставе тачне дијагнозе и дају ефикасне третмане.

Азалеа Хеалтх могу користити медицинско особље и стручњаци за заказивање, негу пацијената на даљину и комуникацију са пацијентима.

Лекари могу приступити свему са једног екрана због једноставне и једноставне навигације кроз интерфејс. Поред тога, Азалеа Хеалтх обезбеђује ресурсе за управљање приходима за брза плаћања и гарантоване надокнаде.

РКСНТ

РКСНТ је ОНЦ сертификовано медицинско софтверско решење засновано на облаку намењено побољшању управљања циклусом прихода и убрзању наплате.

  13 најслађих Фортните производа за куповину управо сада

Има функцију јединствене пријаве на месту лечења, што омогућава лекарима и другим здравственим радницима да брзо приступе картонима пацијената.

Прилагодљиви интелигентни обрасци из РКСНТ-а смањују умножавање и смањују шансу да захтев буде одбијен. Поред тога, укључује обавештења о захтевима и провере квалификованости у реалном времену које помажу у избегавању скупих жалби и одбијања.

РКСНТ-ови различити модули раде у тандему са целим пакетом да би произвели свеобухватно решење за управљање праксом. Чињеница да је прилагодљив различитим праксама и специјализацијама које захтевају бољи систем управљања приходима је његова најважнија карактеристика.

Ако провајдер не захтева или не жели комплетан систем, РКСНТ-ови модули се могу изградити на постојећим системима.

ЦуреМД

ЦуреМД је услуга заснована на облаку која управља различитим административним и клиничким функцијама за здравствене установе, од заказивања термина и документације пацијената до наплате и наплате.

Погодан је за низ здравствених специјалитета и организација различитих величина. На ЦуреМД-у, корисници могу брзо приступити и модификовати пацијентову медицинску документацију, као и аутоматизовати досадне процедуре које одузимају много времена.

Користећи ЦуреМД-ову Авалон ЕХР апликацију, можете безбедно да отпремате лабораторијске налоге, дијагнозе, виталне податке и друге информације о пацијенту. ЦуреМД вам такође омогућава да процените, потврдите, потпишете и доделите лабораторијске налазе користећи ЕХР-ов ЦПОЕ систем.

На сопственом уређају, пацијенти могу да виде резултате лабораторије, заказују састанке, траже допуну лекова, врше плаћања на мрежи и добијају комуникацију од својих лекара.

Греенваи Хеалтх

Софтвер за управљање медицинском праксом од Греенваи Хеалтх је интегрисани ПМ, ЕХР и систем наплате заснован на облаку који пружа преко 4000 прилагодљивих шаблона како би испунили све захтеве клиничке праксе.

Добављачи могу да остваре више прихода уз мање трошкове због својих могућности консолидованог обрачуна и финансијског извештавања у реалном времену.

Греенваи Хеалтх је дизајниран за пружаоце амбулантне здравствене неге са високим учинком који морају да аутоматизују и екстернализују задатке што је више могуће како би растеретили радно оптерећење својих запослених на фронт-енду. Нуди могућност увоза слика за идентификационе картице и картице осигурања, стављајући податке о пацијентима директно у њихове датотеке.

Пацијентима можете пружити бројне фармацеутске листе путем софтвера како бисте побољшали ефикасност. На крају, али не и најмање важно, услуге медицинског кодирања и ревизије Греенваи Хеалтх-а побољшавају прикупљање потраживања и минимизирају грешке.

ТхераНест

ТхераНест је систем управљања праксом који је у интеракцији са Вилеи Планнерс за несметано заказивање и администрацију заказивања.

Уврштен је међу 20 најбољих софтверских опција за ментално здравље од стране компаније Цаптерра у 2020. Нуди мобилне апликације за иОС и Андроид и доступан је као СааС заснован на облаку.

ТхераНест је најбољи избор за психологе, саветнике, терапеуте и социјалне раднике. Погодан је за мала и средња предузећа, непрофитне и образовне институције.

Са алаткама као што су заказивање и календари, процедуре наплате које укључују фактуре, плаћања и изводе и неограничено складиштење датотека, ТхераНест помаже клијентима да поједноставе своје праксе.

Нуди ресурсе, укључујући портал за клијенте, телехеалтх, планере термина за праксе, подсетнике за састанке и обраду платних картица. Такође, убрзава процедуре без папира и штеди време. Безбедан је и усклађен са ХИПАА.

  5 најбољих решења за филтрирање нежељене е-поште у 2023

Вежбајте ЕХР

Вежбајте ЕХР је једноставан, скалабилан систем заснован на облаку који се бави оперативним обавезама свих здравствених установа. Поред тога, подржава мобилне уређаје и нуди професионалне РЦМ услуге са синхронизованим и аутоматизованим наплатом.

Овај програм вам омогућава приступ специјализацијама као што су подијатрија, киропрактика, хитна нега и још много тога.

Систем управљања праксом ЕХР-а у пракси поједностављује процедуру фактурисања. Елегантан, савремени распоред чини навигацију једноставном и интуитивном, не захтевајући никакву обуку. Процеси платформе прилагођени кориснику чине је једноставним за коришћење и разумевање, а истовремено аутоматизују свакодневне операције и поједностављују трансакције електронске размене података (ЕДИ).

РевенуеКСЛ

Са више од 15 година искуства, најсавременијом технологијом и особљем стручњака у свим деловима администрације праксе, РевенуеКСЛ је искусан добављач здравствених решења. Нуди комплетна, свеобухватна решења за мале ординације на сваком нивоу.

РевенуеКСЛ може брзо да одреди и потврди ниво квалификованости за бенефиције за осигурање пацијената и идеалан је за операције на више локација, више пружалаца услуга или операције са више група. Поред тога, може да инсталира клириншку кућу по вашем избору због бројних интеграција софтвера и може брже да прихвати плаћања пацијената, захваљујући интеграцији плаћања на мрежи.

РевенуеКСЛ може додатно прилагодити креирање изјава пацијената кроз неколико категорија на одређени дан у месецу. Штавише, побољшава ефикасност особља и лекара, поједностављује комуникацију и поједностављује финансијске и административне обавезе.

Пулсе ИНЦ

Тхе ПулсеПро Систем управљања праксом из Пулсе Хеалтхцаре комбинује административне, клиничке и финансијске процедуре у један пакет користећи аутоматизовану логику тока посла.

Слободни сте да се концентришете на важнија питања јер вас то ослобађа административних обавеза.

ПулсеПро нуди најбоље функције за заказивање посета, регистрацију пацијената, наплату здравствених услуга и обраду захтева. Једноставан је за употребу и инсталацију. Са његовим листама тока посла, можете лако да одредите сваку фазу задатка, као што је завршетак А/Р у року од 90 дана, ради брзог завршетка.

Можете смањити време проведено на административним задацима и повећати приход са ПулсеПро-овим потпуно аутоматизованим и интегрисаним системом подсетника за пацијенте. То је једноставан, приступачан систем управљања праксом који користи модерне, интуитивне процесе и једноставну навигацију по екрану.

Следећа генерација

Следећа генерација Оффице је систем за управљање праксама заснован на облаку намењен већим организацијама. Пружа систем који се може подесити и користити одмах из кутије са једноставном интернет везом.

Карактеристике укључују портал за пацијенте прилагођен кориснику, посебне ЕХР-ове и МАЦРА/МИПС контролну таблу.

НектГен је савршен за здравствене раднике који желе „плуг-анд-плаи“ решење и спремни су да унапреде управљање и аутоматизацију своје праксе без личне посете.

Запослени могу брзо да прегледају своје свакодневне задатке захваљујући шаблонима означеним бојама. Поред аутоматизованих захтева за дозволу, НектГен има уграђене и друге функције, као што су статус платиоца и верификација подобности.

Закључак

Основа ефективног пословања за различите професионалце је систем управљања праксом. То потпуно поједностављује кућне послове и побољшава квалитет услуге кроз различите модуле као што су заказивање термина, администрација пацијената/клијента, наплата и алати за комуникацију.

Такође, ПМС омогућава приступачност засновану на облаку, пружа увид у перформансе и помаже у одржавању усклађености са прописима. Добар ПМС је неопходан за тренутну администрацију у пракси у светлу технолошког напретка, пружајући ефикасност и првокласну негу или услугу. Стога се побрините да пронађете ПМС софтвер који задовољава све ваше потребе и ефикасно извршава задатке.

Затим погледајте најбоља ЦРМ решења за здравствену заштиту.