10 софтвер за управљање пројектима агенција за несметано управљање клијентима вдзвдз

Овај невероватни софтвер за управљање агенцијским пројектима може вам помоћи ако сматрате да је управљање пројектима агенција изазовно.

Дигитални маркетинг је постао златни маркетиншки стандард за било који производ и услугу. Већина предузећа којима је потребан дигитални маркетинг можда неће функционално управљати интернет маркетингом јер им недостаје посвећен тим.

Да би се попунила празнина, појавиле су се многе агенције за дигитални маркетинг. Сходно томе, алати за управљање пројектима агенција постали су обавезни за такве агенције.

Овај чланак ће вас упознати са неким водећим и приступачним софтвером за управљање агенцијама који ваш маркетиншки тим може да користи.

Уобичајени проблеми са којима се суочавају маркетиншке агенције

#1. Управљање клијентима

Већина маркетиншких агенција извештава да је управљање клијентима у реалном времену главни изазов. Када ваша агенција порасте, управљаћете са 5 до 10 клијената одједном. То је такође неопходно за приход и профитабилност. Али свакодневно надгледање пројеката свих клијената и извештавање о напретку је застрашујуће.

#2. Пројектни менаџмент

Када ваша клијентела расте, расте и број активних пројеката. Више не можете да управљате овим пројектима у табели. Да не спомињемо, људске грешке, случајно брисање задатака, задаци на чекању дуго, нема ресурса за задатке и тако даље чине управљање вашом агенцијом ноћном мором.

#3. Сарадња

Када покренете агенцију за дигитални маркетинг и прихватите пројекте клијената, ускоро ћете видети да пројектни тим ради у силосима.

Власници агенција често примећују да је тим заузет задацима који им се допадају, углавном лаким. И сматрају да је изазовно комуницирати са целим тимом о завршетку задатка, развоју садржаја итд.

#4. Управљање маркетиншким ресурсима

Управљање више клијената значи да ћете на крају мешати садржај једног клијента са другим. Да не спомињемо, складиштење свега на рачунарима одвојених креатора садржаја отежава приступ медијским средствима када тим за управљање друштвеним медијима или ППЦ треба да објави садржај.

#5. Испорука резултата пројекта на време

Чланови вашег пројектног тима могу одуговлачити са испоруком резултата пројекта на време јер вам недостаје јасан надзор над пројектом.

Алтернативно, ваш медијски материјал, садржај, постови на друштвеним мрежама, ППЦ огласи, итд., су спремни, али дотични тим не напредује са својим задацима.

Да не спомињемо, открили сте да је тражени садржај креиран, али нико није помислио да то пошаље е-поштом клијенту.

Без обзира на разлог, сигурно ћете искусити кашњења у пројектима клијената када одржавате агенцију за дигитални маркетинг.

Шта је софтвер за управљање пројектима агенције?

Алати за управљање пројектима агенције су посебне апликације на радном месту које помажу агенцијама за дигитални маркетинг.

Софтвер за управљање пројектима агенције обично долази са следећим карактеристикама:

 • Командни центар агенције или контролна табла за холистички приказ свих пројеката на једном екрану
 • Аутоматски унос распореда за пројекте по сату
 • Обезбеђено и централизовано складиште садржаја за сва креативна средства
 • Дигиталне табле за сесије размишљања
 • Алат за анализу података за креирање извештаја о пројекту
 • Приступ алату заснован на улогама за беспрекорну спољну и унутрашњу сарадњу
 • Приступ пословним апликацијама са било ког места на било ком уређају без угрожавања безбедности
 • Алати за управљање пројектима као што су Гантови графикони, управљање зависностима, матрица приоритета итд.

Када пребаците пројекте своје агенције на такву апликацију и примените њену употребу за све клијентске пројекте у тимовима, уклањате већину уских грла у управљању пројектом.

Како софтвер за управљање пројектима агенције помаже?

 • Добијате потпуну контролу над свим пројектима клијента са приказом контролне табле текућих пројеката.
 • Пратите радни дан коришћења ресурса пројекта и рационално распоређујте задатке.
 • Направите инвентар вештина, тако да се не бавите пројектом клијента за који нису доступне потребне вештине.
 • Омогућите пројектном тиму лак приступ пословним апликацијама, медијским средствима, садржају и тако даље из централизованог софтвера.
 • Забележите активности свих ресурса пројекта за ревизију и евалуацију учинка.
 • Никада не пропустите наплативе сате или садржај из пројекта клијента.
 • Дајте члановима вашег тима приступачан радни простор за лаку сарадњу на идејама, креативним средствима, садржају, кодовима итд.

До сада сте прошли кроз основе софтвера за управљање пројектима агенција. Сада у наставку пронађите неке изванредне апликације за управљање агенцијама које користе успешне агенције за дигитални маркетинг широм света:

Понедељак

Ако сте креативна агенција, мондаи.цом вам омогућава да управљате свиме — пројектима, маркетиншким кампањама, продајним каналима, календарима догађаја и још много тога. Овде агенције могу да прате пројекте клијената, управљају историјом клијената, планирају интерне задатке, сарађују на пројектима и управљају фактурама и плаћањима.

На мондаи.цом компаније могу лако да додељују задатке саиграчима и прате их. Приликом додељивања новог задатка, особа добија обавештење, што повећава власништво и одговорност. Можете видети све пројекте и задатке у приказима временске линије и календара.

мондаи.цом вам помаже да успешно испуните рокове, приказујући на први поглед статус пројекта и рок. Тако тимови могу знати који су пројекти на путу, а који касни. Овде су такође доступни дељива табла и разни шаблони.

Ова платформа такође има функцију праћења времена за праћење времена које потрошите на сваки задатак и пројекат. Штавише, ако вам клијенти плаћају по сату, можете користити овај исти алат да забележите укупно време уложено у пројекат за потребе наплате.

Врике

Врике је ефикасан софтвер за управљање пројектима агенција који вам омогућава да урадите више пројеката за мање времена. Нуди поглед од 360° на сваки задатак и пројекат који имате у рукама за максималан профит.

Ова платформа је обједињени радни простор који складишти све ваше ресурсе како би побољшао вашу ефикасност и поједноставио тимску комуникацију. Пошто колеге могу неприметно да сарађују, неће бити препрека на путу и ​​више продуктивности.

Штавише, овај алат вам помаже у пружању видљивости и транспарентности тако да можете усрећити све заинтересоване стране и очекивати од њих лојалност. Његове друге истакнуте карактеристике укључују:

 • Алат за визуелно означавање у реалном времену
 • Преглед радног оптерећења
 • Заједнички тимски календари
 • Гантов графикон једним кликом
 • Тиме-трацкер
 • Прилагођавање тока посла

Ако користите овај софтвер, нема потребе да прелазите између других апликација које користите. Подржава интеграцију са Салесфорце, Таблеау, Гоогле Дриве, СхареПоинт, ОнеДриве, Јира, МС Екцел, Слацк, Дропбок и ХубСпот.

АгенциАналитицс

АгенциАналитицс је поуздан алат за маркетиншке агенције. Омогућава вам да проширите своје пословање помоћу функција као што су аутоматско извештавање о клијентима и прилагодљиве контролне табле. Агенције ће такође добити следеће атрибуте од овог алата:

 • Прилагодљиви шаблони маркетиншких извештаја
 • Превуците и испустите креатор извештаја за аутоматизацију
 • Персонализована контролна табла са прилагођеним показатељима, циљевима, виџетима и садржајем који се може уградити
 • Функција за праћење напретка ка циљевима
 • Пакет СЕО алата за ревизију сајта, рангирање кључних речи и праћење повратних веза

Штавише, можете се повезати са 70+ маркетиншких канала агенције АгенциАналитицс, укључујући Ахрефс, Амазон огласе, БригхтЛоцал, Цампаигн Монитор, Дрип, Фацебоок Адс, Гоогле Адс, Гоогле Аналитицс, ХубСпот, Инстаграм, ЛинкедИн, Маилцхимп, Моз, Семрусх, Схопифи, Стрипе , ИоуТубе, Вимео, ВооЦоммерце.

Продуктиван

Продуцтиве је дестинација на једном месту за све агенције које траже профитабилност и снажну контролу над својим пословањем. Ова скалабилна платформа се може користити за консолидацију података, планирање ресурса, сложено буџетирање и још много тога.

Поред тога, маркетиншке компаније могу да га користе и за складиштење финансијских података, управљање потенцијалним клијентима, креирање буџета и тимску комуникацију. Ако желите брже да испоручите своје пројекте, користите ову платформу да бисте све своје саиграче усредсредили на своје приоритете и тако поједноставили рад на пројекту.

Продуцтиве такође може да прати време које се наплаћује да би уштедело време аутоматским генерисањем фактура. Такође, иста платформа може пратити ваш буџет и профитне марже у реалном времену.

Вхатаграпх

Свака маркетиншка агенција мора да креира много извештаја за унакрсне тимове и клијенте. Вхатаграпх олакшава овај задатак аутоматизацијом процеса креирања и достављања извештаја. Ова платформа није само лака за употребу и скалабилна, већ је и способна да повуче податке из 40+ извора како би их представила транспарентно.

Агенције могу да користе било који од својих унапред направљених шаблона или да креирају извештај од нуле. Његови драг-анд-дроп виџети омогућавају флексибилност за кориснике. Такође, можете мешати податке на Вхатаграпх-у користећи прилагођене формуле.

Штавише, ова платформа подржава дељење извештавања уживо путем линкова и заказивање извештаја који се аутоматски шаљу. Такође вам даје преглед вашег учинка по тимовима, налозима или регионима.

Кошница

Хиве вам нуди све алате потребне маркетиншкој агенцији да се истакне у управљању пројектима. Овде можете планирати и организовати многе сложене пројекте и задатке. Такође је погодан за постављање основа пројекта и додељивање задатака различитим члановима тима.

Овде можете означити и категоризовати активности да бисте добили потпуну видљивост својих активности у реалном времену. Исту платформу можете користити за снимање времена и наплативих сати. Хиве такође може да централизује клијентова одобрења, повратне информације и захтеве.

Гаинапп

Гаинапп је посебно погодан за агенције за дигитални маркетинг са приоритетним фокусом на ангажмане друштвених медија. У кампањама на друштвеним мрежама, ваша агенција мора да сарађује са клијентом и тимом креатора садржаја у реалном времену.

Дизајни и копије текста морају да се крећу од креатора садржаја до клијента и назад ради повратних информација о дизајну, креативних предлога и одобрења. Све ово можете да урадите на Гаинапп-у без напора.

Гаинапп креира следећи ток рада који је једноставан за коришћење за вашу маркетиншку агенцију на друштвеним медијима:

 • Креирајте, увезите и отпремите креативни садржај и копије
 • Ставите сав садржај у безбедно складиште у облаку у одељцима
 • Поделите потребан одељак са клијентом за повратне информације и сугестије
 • Менаџери клијената и агенција могу аутоматски одобрити садржај
 • Објавите садржај на друштвеним мрежама

Можете започети бесплатну пробну верзију да бисте сазнали више о њиховом интерфејсу пре него што прођете кроз њихове плаћене планове.

Тимски рад

Можете користити Тимски рад да разбијете сложене пројекте на више задатака и подзадатака. Затим их организујте у временској линији према њиховом планираном времену до завршетка, роковима и зависностима.

То није само за један пројекат. То можете да урадите за што више пројеката, било да се понављају, са наплатом по сату или једнократно.

Следеће су кључне карактеристике софтвера за управљање пројектима ове агенције:

 • Управљајте неограниченим једноставним или сложеним пројектима клијената
 • Пратите и пратите све наплативе сате
 • Клијенти такође могу приступити верзији апликације која се налази на зиду
 • Повећајте и смањите како се пројекти клијената повећавају или смањују

У време писања овог текста, више од 6.000 глобалних агенција користи Тимски рад за ефикасно и приступачно управљање пројектима за удаљене, сталне и хибридне агенције.

Аццело

Аццело је постао водећи програмер софтвера за аутоматизацију пословања из дигиталне агенције. Дакле, разуме болне тачке управљања агенцијама за дигитални маркетинг.

Са својим искуством у индустрији, створио је алат за управљање агенцијом Аццело који вам користи у следећим тачкама:

 • Доводи ваше особље, фактурисање и клијенте у једну централну апликацију
 • Тачно забележите све наплативе сате
 • Синхронизујте распореде целог особља ваше агенције за дигитални маркетинг да бисте ефикасно искористили радни дан особља
 • Креирајте медиј за комуникацију са клијентима без напора да бисте били срећни
 • Држите пројекте клијената у оквиру буџета
 • Управљање пројектима на мрежи за једнократне, сатне и понављајуће клијентске пројекте
 • Учините своју агенцију профитабилном од првог дана смањењем наплативих сати и цурења

Импровадо

Импровадо примењује технику издвајања, трансформације и учитавања или ЕТЛ алате за интеграцију података. Уз помоћ ЕТЛ-а, алат агрегира маркетиншке податке агенције из различитих пројеката, тимова, појединачних запослених и пословних апликација како би вам пружио преглед статуса агенције без нереда.

Алат вам омогућава да повежете изворе података трећих страна са различитих платформи кампања као што су Гоогле Адс, Инстаграм, Твиттер, Схопифи, Бинг огласи, ЛинкедИн, ИоуТубе, Фацебоок огласи и тако даље.

Када прикупите податке о пројекту из горе наведених извора, можете креирати визуализације података на платформама као што су Гоогле Дата Студио, Таблеау, Повер БИ и Лоокер директно из веб апликације Импровадо.

Такође можете да складиштите податке своје агенције за дигитални маркетинг на робусним платформама база података као што су ПостгреСКЛ, Гоогле Биг Куери, ЦлицкХоусе, МариаДБ, Сновфлаке и још много тога.

Завршне речи

Према недавном истраживању о глобалном дигиталном маркетингу, Екперт Маркет Ресеарцх (ЕМР) је известио да је дигитални маркетинг створио огроман посао од приближно 305 милијарди долара у 2020.

Извештај такође каже да би индустрија требало да оствари сложену годишњу стопу раста (ЦАГР) од 17,6% од 2021. до 2026. године и да ће акумулирати приход од приближно 807 милијарди долара до краја 2026.

Укратко, агенције за дигитални маркетинг су ту да остану. Међутим, они морају да усвоје софтвер за управљање пројектима агенције да би олакшали управљање клијентима.

Затим можете да проверите алате за дигитални маркетинг да бисте повећали приход и ангажовање.