11 АИ алата за прорачунске табеле који раде као магија [2023]

Табеле су основни алат за неколико тимова, организација и агенција. Они се широко користе за складиштење, визуелизацију, организовање, анализу и управљање пословним подацима. Од анализе података до једноставног израчунавања, табеле могу да вам помогну у многим свакодневним задацима.

Међутим, поставља се питање да ли су они најбољи и најефикаснији алати за све?

Одговор је не, посебно ако сте нестручњак. Табеле представљају многе потешкоће када се баве великом количином података, што их чини неприкладним за употребу и тешким за унос и визуелизацију података.

Штавише, табеле су склоније грешкама при уносу података, као што су грешке у формулама и погрешно форматирање, што може бити изазов за уочавање грешака и довести до недоследности, посебно за нестручњаке. У ствари, према статистикама, око 88% свих табела се састоји од најмање једне грешке.

Остали проблеми са табелама укључују недостатак видљивости процеса у реалном времену, лошу организациону скалабилност, смањену продуктивност, угрожену безбедност података и слаб оквир усклађености.

Овде АИ алати за табеле играју огромну улогу.

У овом чланку ћемо истражити шта је АИ алат за табеле, његове предности у односу на традиционалне табеле и различите алате за АИ табеле које можете да користите да бисте максимизирали своју продуктивност и брзину. Идемо!

Шта је алатка за АИ табеле?

Алати за табеле са вештачком интелигенцијом користе алгоритме вештачке интелигенције (АИ) за анализу, управљање и визуелизацију података брзо и тачно. Они користе функције као што су обрада природног језика (НЛП), алгоритми машинског учења (МЛ), предиктивна анализа и визуелизација података да би аутоматизовали анализу података.

Можете користити ове алате за сортирање, сумирање и филтрирање података из неколико извора да бисте идентификовали трендове и обрасце у подацима, креирали графиконе и графиконе, обрађивали финансијске информације и формулисали препоруке.

Дакле, за разлику од традиционалних табела, АИ алати за табеле аутоматизују:

 • Откривање грешке да би се осигурала висока тачност података
 • Анализа података како би одлуке засноване на подацима учиниле доступним и пружиле вредне увиде
 • Предвиђање за предвиђање исхода и будућих трендова на основу историјских података и бољег доношења одлука

Можете да користите ове алатке за АИ табеле као проширења за апликације за табеларне прорачуне, као што су Мицрософт Екцел и Гоогле Схеетс, или као самосталне апликације за табеларне прорачуне.

Предности АИ алата за прорачунске табеле у односу на традиционалне табеле

Према анкети компаније Ореилли, 48% испитаника користи АИ алате, МЛ и анализу података за решавање проблема квалитета података.

Коришћење алата за табеле са вештачком интелигенцијом је једна таква иницијатива у решавању и побољшању анализе података, визуелизације и предвиђања.

Ево неколико критичних предности АИ табела у односу на традиционалне алате за табеле:

 • Повећана прецизност: Пошто алати за АИ табеле користе МЛ алгоритме за анализу података, то смањује шансе за нетачности и грешке у процесу анализе података.
 • Бржа анализа података: АИ алати за прорачунске табеле повећавају брзину анализе података. Много брже сортира, анализира и филтрира податке, штедећи време и труд.
 • Лакша анализа података: Можете лако да приступите подацима и аналитици података које је тешко пронаћи из велике количине података помоћу алата за АИ табеле. Корисници могу искористити дубљи увид у скупове података користећи НЛП могућности и МЛ алгоритаме.
 • Аутоматизација анализе података: АИ алати за прорачунске табеле аутоматизују сувишне задатке, као што су креирање заокретних табела, чишћење података, визуелизација података, графичко представљање и класификација података, чинећи анализу сложених података много лакшом.
 • Побољшано доношење одлука: Уз благовремене и релевантне увиде у податке, алатке за АИ табеле вам омогућавају да доносите боље и брже одлуке откривањем скривених образаца података које би иначе било тешко уочити.
 • Побољшана безбедност: АИ алати за прорачунске табеле обезбеђују безбедност података и спречавају манипулацију и неовлашћени приступ својим уграђеним безбедносним протоколима. Ово вам омогућава да користите алатку без стреса због губитка критичних пословних података, што олакшава доношење кључних пословних одлука.
  10 најбољих апликација за обуку паса да вас слушају

Дакле, ако желите да искористите ове предности када радите на табелама и анализи података, ево најбољих алата за АИ табеле.

Ајелик

Ајелик је алатка за АИ табеле која вам помаже да лако пишете и објашњавате Екцел формуле много брже. Уз помоћ вештачке интелигенције, овај алат помаже у аутоматизацији задатака унакрсних табела 10 пута брже, попут превођења табела и генерисања шаблона.

Компатибилан је са Екцел-ом и Гоогле табелама и препознаје кључне речи за генерисање Екцел формула заснованих на кључним речима.

Ајелик вам омогућава да искористите неколико алата заснованих на вештачкој интелигенцији да бисте олакшали задатке у табели и продуктивност, укључујући:

 • Објашњење Гоогле Аппс скрипте
 • Гоогле Аппс Сцрипт Генератор
 • Објашњење формуле за Гоогле табеле
 • Генератор формула за Гоогле табеле
 • Екцел ВБА генератор скрипти
 • Екцел ВБА Сцрипт Екплаинер

Дакле, ако желите да повећате своју продуктивност и обавите посао много брже користећи горе поменуте алате, Ајелик је право решење.

Зохо Схеет

Зохо вам омогућава да креирате колаборативне табеле са аналитичарем података интегрисаним са вештачком интелигенцијом, аутоматизованим процесором података и 1000+ могућности интеграције. Ово чини да Зохо Схеет омогућава много лакше и ефикасније руковање подацима.

Пружа моћне алате, нпр

 • Динамичка заокретна табела или резиматор података.
 • 40 различитих живописних графикона за бољу визуализацију.
 • Уграђени аналитичар података са АИ-ом, Зиа аутоматизује анализу података.
 • Условно форматирање да би подаци били презентабилни.
 • Прилагодљива блиставост помаже у бољој визуализацији редова података.

Његова аутоматска обрада података и чишћење података уклања људске грешке или недоследности, попут уклањања дуплих грешака и обраде ваших података без напора.

Можете да уносите измене, коментаришете и разговарате са сарадњом у реалном времену у вашој табели. Помоћу Андроид и иОС апликација овог алата можете да уређујете своју табелу и приступате јој из било ког прегледача и сарађујете у покрету.

Дакле, Зохо Схеетс је брза, једноставна, ефикасна и паметна АИ табела која анализу података чини лаком.

Ботсхеетс

Ботсхеетс је алатка за табеле са вештачком интелигенцијом која се више фокусира на ваше разговоре, омогућавајући АИ да аутоматски идентификује податке који су вам потребни за развој вашег пословања.

На пример, омогућава вам да рукујете подацима о клијентима користећи АИ на следеће начине:

 • Прво повежите канале за размену порука корисника или клијената са Гоогле табелом.
 • Додајте заглавља колона листа да бисте прикупили жељене податке о клијентима, као што су име клијента, пол, имејл, буџет и историја куповине.
 • Управљајте подацима и анализирајте их да бисте открили могућности које ће вам помоћи да развијете своје пословање.

Дакле, Ботсхеетс вам омогућавају да аутоматизујете токове цхатбот-а за ефикасно прикупљање података о клијентима са неколико кликова у секунди. То га чини одличним и бржим АИ алатом за предузећа е-трговине која раде са многим купцима.

Други случајеви употребе Ботсхеет-а укључују аутоматизовано генерисање потенцијалних клијената, идентификацију трендова и поједностављену корисничку подршку.

СхеетАИ

СхеетАИ користи моћ вештачке интелигенције да обезбеди скуп АИ функција које вам помажу да аутоматизујете задатке и генеришете дубље увиде.

  Зашто Инстаграм није последњи активан? Ево како да укључите активност

Све што треба да урадите је да опишете шта желите у једној ћелији у Гоогле табели и да користите функције СхеетАИ да бисте добили жељени резултат у другој ћелији листа. Различите функције које можете да користите су СХЕЕТАИ, СХЕЕТАИ_ЛИСТ, СХЕЕТАИ_ТАБЛЕ, СХЕЕТАИ_ИМАГЕ, СХЕЕТАИ_ЕДИТ, СХЕЕТАИ_ФИЛЛ и СХЕЕТАИ_ЕКСТРАЦТ.

На пример, ако желите да направите табелу са десет најбољих поврћа са највишом нутритивном вредношћу, као што је највише гвожђа, магнезијума, калцијума и витамина Д. У том случају, можете описати овај захтев и користити функцију =СХЕЕТАИ_ТАБЛЕ за алат за генерисање табеле по потреби.

Штавише, његова функција СХЕЕТАИ_БРАИН чини писање текстова ефикасним, омогућавајући вам да брзо креирате садржај и слогане тако што ћете моћи да преузмете кључне информације.

Бројни АИ

Ако желите да искористите моћ коришћења ЦхатГПТ-а у својим Гоогле табелама, Нумероус АИ је прави избор алата.

Користећи ову алатку, можете користити функцију =АИ да затражите од ЦхатГПТ-а да добијете жељене резултате. На пример, ЦхатГПТ упити могу помоћи да се направи интелектуална и образована нагађања, да се издвоје одређени делови текста, да се сумирају текст у разумне тачке, да се анализира анализа осећања и још много тога.

Ево неколико ефикаснијих случајева употребе бројне вештачке интелигенције:

 • Користите функцију =ИНФЕР() да научите алат да извршава задатке који се понављају.
 • Користите функцију =ВРИТЕ() да натерате ЦхатГПТ да пише текст од нуле, аутоматизујући генерисање маркетиншких копија, одговоре на поруке клијената, СЕО мета ознаке и још много тога.
 • Генеришите сложене формуле и функције као што су ВЛООКУП, РЕГЕКС и КУЕРИ једноставним описом формуле коју желите.
 • Добијте објашњење сложених формула за боље разумевање.

Можете да користите бројну вештачку интелигенцију и за Гоогле табеле и за Екцел и дозволите вештачкој интелигенцији да аутоматизује сувишне задатке како бисте посао могли да обавите брже и ефикасније.

Арцвисе АИ

Арцвисе АИ је моћна алатка за АИ табеле којој верује више од 5000 корисника и компанија, као што су Нетфлик, Бумбле и Датабрицкс.

Делује као ваш копилот за Гоогле табеле, тренутно разуме, уноси и чисти податке у Гоогле табелама помоћу ЦхатГПТ-а.

Можете да користите Арцвисе да добијете резимее табела, описе међузависности прорачуна и предлоге формула свесних на контекст, штедећи вам много времена и труда.

Штавише, такође може да извуче податке из веб претраживача, очисти податке, обезбеди правилно форматирање, издвоји податке и још много тога. Арцвисе АИ такође планира да ускоро уведе приступ предлозима који покреће ГПТ-4 како би пружио 10 пута боља објашњења листова и предлоге формула.

Схеетплус АИ

Схеетплус АИ је временски ефикасан и бржи алат који вам омогућава да пишете формуле Екцел и Гоогле Схеетс 10 пута брже од традиционалног ручног процеса.

Можете лако да трансформишете било који текст у тачне формуле Екцел-а или Гоогле табеле у року од неколико секунди, уклањајући муку са памћењем сложених Екцел формула.

Такође генерише тренутна објашњења о специфичној формули, са детаљним прегледом компоненти сваке формуле, функције и начина на који она функционише.

Стога је табела АИ ефикасан алат за унапређење ваших вештина у табелама, било да сте почетник или искусан корисник, и оснаживање вашег тима да се фокусира на друге пројекте и задатке.

ПромптЛооп

ПромптЛооп пружа једноставне формуле за табеларне прорачуне за аутоматизацију задатака Гоогле табела и Екцел-а. Поред тога, омогућава вам да направите моделе који издвајају, трансформишу, генеришу и сумирају било који текст са својим АИ моделима.

Његови случајеви употребе и критичне карактеристике укључују:

 • Анализирајте продајне листе и податке компаније да бисте се фокусирали на квалификоване потенцијалне клијенте.
 • Нацртајте моћне поруке клијентима у великом обиму за ваше листе е-трговине.
 • Извршите проширена истраживања користећи прилагођене моделе за анализу хиљада редова података.
 • Нацртајте персонализоване поруке е-поште и домет у великом обиму.
 • Разумите и анализирајте хиљаде одговора на анкету помоћу једне формуле на истом листу.
 • Трансформишите неуредан текст тако што ћете извући важне информације.
  Како потпуно онемогућити све вибрације на вашем иПхоне-у

Дакле, ПромптЛооп је персонализовани алат за АИ табеларне табеле који вам омогућава да креирате прилагођене токове посла да бисте убрзали свој рад и обучили прилагођене АИ моделе за обављање изазовних задатака.

Лумеликр АИ

Лумеликр АИ смањује време за проналажење праве Екцел формуле и побољшава вашу продуктивност практичним коришћењем алата за генерисање формула. Једноставно поставите питање и Лумеликр ће генерисати формуле генерисане вештачком интелигенцијом за ваш одговор.

Овај алат поред вас делује као стручњак за Екцел, спреман да реши ваше недоумице у вези са Екцелом и омогућава вам да се више фокусирате на анализу података него на манипулацију подацима.

Лумеликр АИ је идеалан за почетнике и почетнике Екцел кориснике са основним основним знањем којима су потребни једноставни и брзи одговори на њихова питања.

Луминал

Луминал поједностављује анализу података, уклањајући сложеност анализе велике количине података. Можете анализирати, очистити и трансформисати велику количину података користећи једноставан природни језик.

Луминал покреће и подржава Питхон, што олакшава одговарање на софистицирана питања, обављање моћних операција чишћења и креирање прелепих визуелизација за кратко време.

Ефикасно рукује милионима табела са редовима, штедећи сате проведене у ручној обради података. Штавише, обезбеђује високу безбедност података обезбеђујући енкрипцију података, нулту постојаност података и сигуран хостинг.

СхеетГод

СхеетГод компаније Болоформс је АИ алат који генерише једноставан обичан енглески у сложене Екцел формуле за неколико секунди. Омогућава вам да креирате регуларне изразе, макрое, основне задатке и исечке Гоогле Аппсцрипт кода да бисте убрзали и аутоматизовали свој свакодневни рад.

Ево како СхеетГод ради:

 • Изаберите одговарајућу категорију питања, као што су формуле, регуларни израз, ВБА или Аппсцрипт.
 • Поставите своје питање тачно и детаљно користећи обичан енглески.
 • Добијте АИ генерисан излаз од СхеетГод-а који ћете користити за своје потребе.

Такође пружа упутства корак по корак за основне Гоогле табеле и Екцел задатке, што олакшава разумевање и учење како да ефикасно користите његове алате. Такође можете да га користите за генерисање масовних ПДФ-ова и слање маркетиншких е-порука, што вам омогућава да користите податке за креирање извештаја и комуникацију са клијентима.

Такође можете да проширите функционалност своје табеле и да аутоматизујете више задатака користећи СхеетГод-ове додатке за Мицрософт Екцел и Гоогле Воркспаце.

Дакле, СхеетГод је опсежна и веома моћна алатка за АИ табеле којој верује више од 50.000 компанија, а такође нуди 1-1 Зоом и ВхатсАпп онбоардинг и 30-дневну гаранцију поврата новца.

Завршне речи

АИ трансформише сваки пословни аспект, укључујући управљање подацима и анализу.

Предузећа се у великој мери ослањају на алатке као што су Гоогле табеле и Мицрософт Екцел за складиштење, управљање и анализу података. А управљање гломазним и великим количинама података не само да одузима много времена већ је и подложно многим грешкама и грешкама у подацима.

Алати за табеларне прорачуне са вештачком интелигенцијом елиминишу ове ризике, повећавајући продуктивност и поједностављујући анализу и управљање подацима. Штавише, значајно смањује шансе за грешке и грешке тако што генерише тачне резултате и формуле, чинећи их веома поузданим и временски ефикасним.

Дакле, без обзира да ли сте пословни професионалац, студент, маркетиншки стручњак, стручњак за СЕО или финансијски аналитичар, максимално искористите горенаведене алатке за табеларне прорачуне АИ да бисте побољшали своју продуктивност и ефикасност и уклонили сате потрошене на ручне операције.

Затим погледајте МС Екцел формуле да бисте савладали анализу података.