19 најбољих платформи за рударење криптовалута [High Performing Pool]

Рударство криптовалута је бесплатан новац, али само ако сте довољно паметни. Можете зарадити доприносећи софтверској технологији која покреће крипто блок ланац!

Чак и ваш лични рачунар може да заради понеки долар док дуго гледате своје омиљене емисије на Нетфлик-у. У овом чланку ћу поделити разне платформе за рударење криптовалута како бисте остварили пасивни приход.

Рударство је спас крипто света. Он потврђује текуће трансакције и кује нове кованице у оптицај. Једноставним речима, рудар решава неке сложене математичке проблеме да би проверио трансакције.

То је процес којим рудар тргује својом рачунарском снагом и струјом за награду за блок. Награда за блок је подстицај за рудара да помогне у одржавању блоцкцхаин технологије која стоји иза криптовалута.

Једноставно речено, блоцкцхаин је темељ свега крипто и НФТ универзума. То је дигитална дистрибуирана књига са евиденцијом сваког уноса заштићеном од неовлашћеног приступа.

Следећи одељак говори о разним предностима крипто рударења.

Предности крипто рударења

Ако сте крипто-рудар, онда то може бити прилично добра споредна свирка. Уз мало анализе, можете генерисати пасивни приход на основу ваше рачунарске снаге без икаквих обавеза. Гет–Сет–Форгет.

Затим, можете бити витални део крипто покрета, јер рудари примарни доприносе стварању децентрализованих финансија.

Коначно, имате право вета за било коју промену у мрежним протоколима.

Минед вс. Нон-Минед Цриптоцурренци

Механизам консензуса је метод за одобравање трансакција у децентрализованом систему као што је блоцкцхаин. Такође помаже да се систем заштити од могућих рањивости као што је напад од 51%.

Напад од 51% је када лош актер контролише више од 51% блоцкцхаина. Ова већина овлашћује преваранта да обликује протоколе по вољи. Механизам консензуса одржава моћ децентрализованом. Такав степен децентрализације захтева огромне рачунарске способности и рад да би се извршио напад од 51%. На крају, преваранти су склони да изгубе више него што би евентуално добили.

Постоји много метода консензуса као што су доказ о раду, доказ удјела, доказ капацитета и доказ активности.

У зависности од типа механизма консензуса, крипто новчићи могу захтевати рударење или другачије.

Минед Цриптоцурренци

Блоцкцхаинс који користе механизам консензуса доказа о раду захтевају рударење.

Они користе рударе за одобравање уноса (трансакција). Кад год се трансакције повећају за верификацију, рудари почињу да се такмиче у решавању хексадецималног броја од 64 цифре.

Ко први пронађе решење, емитује га на целу мрежу као доказ рада. Ова победа даје награду победнику док остали чекају на следећи изазов.

Овај процес се понавља сваки пут за блок трансакција. Блок није ништа друго до група трансакција од укупно 1 мегабајта података.

Битцоин и Етхереум, две највеће криптовалуте, користе доказ о раду и многе друге. Стога им је потребно рударење да би проверили двоструку потрошњу.

Једини недостатак доказа о раду је потрошена енергија и време по трансакцији, јер сви рудари осим победника на крају троше своју рачунарску снагу узалуд.

Криптовалута која није рударена

Све криптовалуте које не користе доказ о раду се не могу рударити, као што су Риппле, Цардано, итд.

Они користе енергетски конзервативније методе за валидацију трансакција. Прооф-оф-стаке је један такав протокол консензуса који је алтернатива доказу о раду.

Доказ о улози уклања конкуренцију. Блокови се не минирају. Уместо тога, они су потврђени од стране заинтересованих страна. Валидатори се бирају насумично. Они улажу свој део криптовалута за одобравање било ког блока. И губе свој улог (делимичан или пун) на основу степена недоличног понашања.

Док је прооф-оф-стаке еколошки прихватљив, он има своје недостатке, тако да промовише сакупљање криптовалута, а не његову потрошњу.

Дакле, тренутно, у догледној будућности, доказ о раду (рударство) нема јаке алтернативе.

Ко може да рудари криптовалуте?

Генерално, свако ко има подржан новчаник, интернет везу и моћан хардвер може да почне да рудари криптовалуту. Такође зависи од врсте криптовалуте коју одаберете за рударење.

Можете ићи са соло рударењем или базеном.

У соло, сами решавате за хеш, док је то више групни напор у базену. Слично томе, такође се заснива на типу хардвера који сте применили, ЦПУ, ГПУ или професионални АСИЦ (интегрисано коло специфично за апликацију) рудари.

Прођите кроз овај водич да бисте детаљно разумели рударење криптовалута.

Платформе за рударење криптовалута

У наредним одељцима ће се расправљати о неким од главних рударских платформи и услужних програма који олакшавају процедуру рударења – резање већег дела техничког подешавања.

Пре него што започнете, уверите се да имате новчаник за криптовалуте и софтвер за рударење који подржава ваш избор криптовалуте.

Без даљег одлагања, почнимо са неким од најбољих рударских платформи.

Ецос

Ецос себе назива пуноправном крипто инвестиционом платформом. А када видите њихову ширину у крипто домену, можда ћете помислити исто.

Има новчаник за криптовалуте, размену, уговоре о рударењу у облаку и крипто портфеље за инвеститоре. Поред тога, ЕЦОС има згодну мобилну апликацију. Доступан је у Апп Сторе-у и Гоогле Плаи-у.

Међутим, њихови уговори о рударењу у облаку су само за Битцоин рударење. Можете направити уговор од 75 до 50 000 УСД, који важи од 15 до 50 месеци.

Прихватају плаћања са картица и у неколико криптовалута: БТЦ, ЕТХ, КСРП и ЛТЦ.

Занимљиво је да можете купити Битмаин Антминер са њихове веб странице. И рудариће биткоине у свом рударском објекту. Коначно, можете га послати на вашу адресу када вам одговара. Они свакодневно плаћају за рударење у облаку и уговоре о хостингу рудара. Све детаљне статистике можете видети на свом налогу.

Главна карактеристика ЕЦОС платформе је да они пружају бесплатан уговор о рударењу у облаку на 1 месец за тестирање своје платформе!

  Како обављати видео позиве са Фацебоок Мессенгер-ом

СтормГаин

СтормГаин је једна од најједноставнијих платформи за рударење. Има процес рударења једним кликом који не троши ваше локалне ресурсе и бесплатан је. Али постоји квака!

Као што се рекламира, ово је све-у-једном крипто платформа. Можете купити, продати, трговати, разменити и рудник. Рударство је ограничено на Битцоин и обавља се на СтормГаин серверима.

Сада је цака, прво, рударење се обавља у смени од 4 сата. Дакле, морате да кликнете да бисте активирали рудар свака четири сата. Поред тога, ако не тргујете на СтормГаин-у, тада је брзина рударења спора до те мере да бисте рударили минијатурних 0,5 УСДТ (~УСД) по сесији рударења.

И друго, морате повећати ниво трговања да бисте повећали брзину рударења. Приметно, постоји још шест нивоа поред стартера. Највиши ниво је ВИП 3 за трговце који имају 75.000.000 УСДТ обима трговања по календарском месецу. Са овим вршним нивоом, можете имати бесплатан приход од рударења од близу 16.000 УСДТ месечно.

Накнаде за трговање, размену и повлачење су специфичне за тип новчића. Али, депозит је без икакве провизије.

СтормГаин има изворне апликације за Андроид и иОС. Можете га користити и као веб апликацију.

Коначно, СтормГаин је погодан само ако радите све са криптовалутом. Наставите да читате да бисте сазнали више о крипто платформама ако сте заинтересовани за само рударење.

Пега Поол

Пега Поол са седиштем у Великој Британији је један од најплаћенијих програма за рударење биткоина на свету за дату стопу хеширања.

На њиховој веб страници можете видети да се ова група бави зеленом енергијом, и та чињеница се одражава кроз све, чак и са накнадама за рударење. Ова накнада износи 1% зараде за оне који користе обновљиву енергију и 2% за остале.

Али чак и ако користите необновљив извор енергије, Пега Поол би садио дрвеће како би надокнадио тај угљенични отисак. Од овог писања, Пега Поол је засадио 220.000 стабала, бринући о 5.860 тона емисија које су резултат рударења биткоина који је интензивно угљеник.

Што се тиче перформанси, овај базен за рударење Битцоин је међу првих десет најпрофитабилнијих на глобалном нивоу.

Иако увек рударите Битцоин сами (под условом да имате моћан хардвер), придруживање Пега Поол-у је једноставно практичније и ефикасније.

Поред тога, можете се придружити њиховом партнерском програму плаћајући 50% доживотних накнада за ваше препоруке.

Браиинс Поол

Браиинс Поол, раније познат као Слусх Поол, је одлично место за улазак за све који циљају на рударење базена.

То је један од ветерана у рударењу биткоина, који тренутно рудари око 3,5% свих биткоина.

Браиинс Поол наплаћује 2% накнаде за коришћење своје платформе. Такође има опцију накнаде од 0% за неке подржане АСИЦ рударе.

Такође има званичну мобилну апликацију за иОС и Андроид. Апликација се може користити као алат за праћење налога. Браиинс Поол јасно каже да не можете рударити помоћу његове мобилне апликације.

Његова платформа има двофакторску аутентификацију (2ФА) за додатну сигурност. Поред уобичајених једнократних лозинки, можете користити уређаје за физичку аутентификацију компатибилне са ФИДО2 као што су ТРЕЗОР или Иубикеи.

Док је минимална исплата 0,001 БТЦ, плаћате накнаду за исплату од 0,0001 БТЦ за трансакције мање од 0,01 БТЦ. Исто важи и за исплате Зцасх-а.

Браиинс Поол има сервере за рударење Битцоин-а широм континената: САД, Европа, Канада, Јапан и Сингапур. Зцасх сервери за рударење се налазе у САД и Европи.

Авесоме Минер

Следећи на листи платформи за крипто рударење долази Авесоме Минер, који је сличан Цудо Минер-у. То је услужни програм за управљање рударењем за Виндовс и Линук кориснике.

Може се користити бесплатно за 2 рудара. Након тога, почиње његов плаћени план, почевши од 4 УСД месечно, наплате годишње.

Такође има претплату у облаку која нуди управљање рударењем са било ког места уз само интернет везу. Ова услуга почиње од 4 УСД месечно, а годишње се обрачунава за 10 рудара. Ова услуга има пробни период од 30 дана ако имате мање од 400 рударских уређаја.

Постоје и месечни планови који су мало скупљи од својих годишњих.

Чини се да је сјајан рудар одлично решење за огромне рударске фарме. Има богату документацију и помаже одељцима да помогну корисницима на сваки могући начин.

Зионодес

Зионодес је најприступачнија платформа за рударење БТЦ-а на коју смо наишли. Ова платформа долази са најглаткијим корисничким интерфејсом и помаже вам да се укључите и започнете рударење за само неколико секунди. Најбоља ствар је што је њихова контролна табла динамична; видите да се ваша зарада ажурира сваког минута.

Успон ове платформе се углавном може приписати њеном стратешком партнерству са ВиаБТЦ-ом и многим истакнутијим играчима у рударској индустрији. Таква стратешка партнерства осигуравају њихово упориште у удаљеном домену рударења биткоина.

Препоручујемо ову платформу јер, када купите од њих, ви сте једини власник хардвера и не морате да бринете о доступности рачунарске снаге. Хостовање хардвера у центрима података помаже вам да постигнете задивљујуће време непрекидног рада од 99,99%, тако да ефективно нема прекида у одржавању.

Прихватају више крипто метода плаћања као што су УСДП, ТУСД, ДАИ, БУСД, УСДТ и УСДЦ. Додатна предност могућности додавања тих новчића на више мрежа као што су Етхереум, Бинанце Смарт Цхаин и ТРОН. Зионодес има своје дата центре широм Северне Америке, Јужне Африке, Европе и Русије.

Штавише, ако планирате да наручите масовно са трговачког пулта, можете извршити уплату са само неколико кликова користећи МетаМаск УСДТ ЕРЦ токен.

Коначно, Зионодес је боља алтернатива разним платформама за рударење у облаку јер ради на модулима за даљинско рударење где сте ви власник рудара и можете њиме да управљате у складу са вашим потребама.

Наговестити! Пријавите се на тржиште и јавите им се, а они би вам могли пружити бесплатан пробни приступ рудару по вашем избору.

  Како укрштати ћелије између Мицрософт Екцел табела

Криптек

Криптек има за циљ да доведе рударство у масе својим постављањем без напора. Само преузмите апликацију и проверите очекивану зараду.

Затим направите налог и пустите га да ради у позадини док радите на рачунару, као и обично. Криптек такође има рударски калкулатор за проверу прихода на основу снаге графичке картице.

Крптек има два начина рударења, Лите и Про. Лите не утиче много на ваш рачунар, док Про заузима максималне рачунарске ресурсе за већи приход. Поред тога, можете одабрати да користите ЦПУ или одређене ГПУ-ове за примену за рударење, дајући вам већи степен контроле.

Од овог писања, апликација је доступна за Виндовс и дозвољава рударење ЕТХВ, ЕТЦ, РВН, ЕРГ, УБК и КСМР.

Такође можете изабрати да удружите руднике са сопственим фондом Криптек-а који обећава стабилне приносе. Повлачења могу бити у облику биткоина или готовине са минималном исплатом од само 0,5 долара. Поред тога, одељак са накнадама јасно указује на лимите исплате и накнаде за повлачење.

На крају, исплате су заштићене двофакторском аутентификацијом, а за било какве проблеме можете тражити подршку на њиховом телеграм каналу.

БитФуФу

БитФуФу нуди и рударење у облаку и производе за хостинг. Ово је платформа за рударење у облаку у коју БИТМАИН стратешки улаже.

Тренутно, сви наведени производи на њиховој веб страници користе С19 Про рударе, водећи модел компаније БИТМАИН. Они такође сарађују са рударским локацијама као што је Цоре Сциентифиц и рударским базенима као што је Антпоол.

На сајту БитФуФу-а можете одабрати број хешрејта од 30 Т до 500 Т или чак веће групе и трајање плана од 30 до 360 дана. Њихов модел рударења је да можете изабрати да унапред платите накнаду за струју за само 10 дана и да вам се следећи трошкови одбију на време или да платите у паушалном износу.

Такође можете пратити процес рударења тако што ћете кликнути на везу са ваше личне странице на БитФуФу-у да бисте прешли на систем за управљање рударским базенима треће стране да бисте испитали перформансе рудара.

Имају иОС и Андроид апликацију која вам омогућава да пратите тржиште и да наручујете према најновијој цени.

Наговестити! Они нуде ексклузивне понуде за своје мобилне апликације и накнаде за препоруке до 3%.

Салата

Салата је још један једноставан начин за улазак у универзум крипто рударења. Ово долази као апликација коју можете инсталирати да бисте зарадили награде у позадини.

Поседује режим ‘Ауто Старт’ који детектује неактивност тастатуре како би се максимизирале перформансе рударења и профит. Поред тога, апликација даје опцију за активирање/деактивирање ЦПУ-а и ГПУ-а уз означавање % искоришћености.

Исплате се могу искористити као игре, поклон картице, Паипал награде или донирати у добротворне сврхе.

Све у свему, то је метод без напора за рударење, при чему је главна ствар да водите рачуна о локалним ценама електричне енергије.

Битфли (Етхермине.орг)

Битфли је место где можете да рударите шест крипто кованица: ЕТХ, ЕТЦ, ЗЕЦ, БЕАМ, РВН и ЕРГ. Сваки од њих има различито име домена и упутства за подешавање која одговарају одређеном новчићу.

Наплаћује стандардну накнаду од 1% без обзира на новчић који рударите. Има апликације треће стране за праћење које су подржане на Андроид и иОС уређајима.

Битфли има специфичне водиче за конфигурацију у зависности од оперативног система, графичке картице и новчића.

Када кликнете на Старт Мининг, води вас до детаља сервера и опција софтвера за рударење. Након тога, само преузмете жељени услужни програм за рударење и подесите софтвер за рударење да бисте започели рударење.

Има рударске сервере у Европи, Азији и САД.

Битфли се може похвалити тренутним исплатама. Такође има Дисцорд канал, место за дељење знања са колегама рударима. Ово може бити корисно ако сте нови у рударском простору.

ЦриптоТаб претраживач

Ово је јединствен концепт за рударење криптовалуте током прегледавања. Има уграђене функције рударства.

ЦритоТаб Бровсер обећава аутоматско пребацивање алгоритма за повећање профита. Слично томе, он такође обезбеђује да се неће прегрејати или испразнити батерија док претражујете помоћу свог интерног претраживача.

Конвертује све награде у Битцоин. Минимална наведена исплата је 0,00001 БТЦ. Можете да зарадите од свог рударског хардвера, као и да добијете провизију за препоруке.

Овај претраживач је доступан за Виндовс, Мац, Андроид и иОС.

Ово се препоручује за нетехнолошке кориснике који желе да имају минималан укус рударења криптовалута.

Црукпоол

Веб локација веома модерног изгледа на којој пише: „Стабилан и предвидљив приход од крипто рударења.“

Можете рударити ЕТХ, ЕТЦ, БЕАМ и Равенцоин на Црукпоол-у. И додају нове новчиће док говоримо о овоме.

Али када одете на њихову страницу за рударење, они показују само два рударска базена, ЕТХ ЕТЦ.

Ова двојица су највећи од њихових базена. Међутим, њихов одељак помоћи приказује друге рударске фондове, Беам и Равенцоин.

Црукпоол наплаћује накнаду за базен од 1%.

Њихов водич за брзи почетак је детаљан и од помоћи у постављању рударства Етхереум и Етхереум Цлассиц. Помаже при покретању са различитим оперативним системима (Виндовс и Линук).

Минималне исплате су:

Етхереум – 0,01 ЕТХ
Етхереум Цлассиц – 0,1 ЕТЦ
Равенцоин – 50 РВН
Беам – 1 БЕАМ

НицеХасх

Ницехасх је најкомплетнији од базена/услуга које смо до сада прегледали. Али његова веб локација може лако преплавити новог рудара.

То је тржиште хеш стопе, услужни програм за рударење криптовалута и портал за размену криптовалута – спојени у једном.

Рударство не може бити лакше ако имате Виндовс 10. Погледајте овај видео за детаље:

Са Ницехасх-ом, имате две опције, или користите њихову интерну апликацију за рударење: НицеХасх Куицкминер, или можете користити било коју апликацију за рударе треће стране са НицеХасх Минер-ом.

У зависности од хардвера – ЦПУ/ГПУ или АСИЦ – можете пронаћи детаљне туторијале за почетак рударења са њима.

  Како ограничити време екрана на Ксбок Оне-у

НицеХасх ОС (НХОС) је сличан ономе што имамо ЦОС са ЦоинФли-ом. Можете бесплатно да повежете неограничене рударске платформе са НХОС-ом. То је додатна предност у поређењу са ЦОС-ом, који ће почети да се пуни након 4 уређаја.

НицеХасх је компатибилан са великим бројем пулова: Ф2Поол, СлусхПоол, 2Минерс, итд.

Ницехасх такође има мобилну апликацију за Андроид и иОС.

Лако рударење БТЦ-а

Еаси БТЦ Мининг нуди искуство рударења без муке уз уговор о рударењу у облаку. Цлоуд рударење вам омогућава да купите одређену количину хеш снаге за период уговора.

Процес је да се региструјете путем е-поште, а затим потпишете уговор за почетак рударења биткоина.

Минимална исплата је 0,0001 БТЦ, а њихова платформа обезбеђује тренутна и аутоматска плаћања.

Ова платформа подржава рударење БТЦ, ЕТХ и ЛТХ.

ЗХасх.про

ЗХасх.про нуди рударење базена уз накнаду од 0%.

Са њима можете да рударите 4 новчића: ЗЕЦ, ЗЕН, БТГ и ТЕНТ.

Процес за мој је једноставан и није потребна никаква регистрација. Потребан је само подржани новчаник и можете изабрати сервер по избору. Након тога, конфигуришите свој софтвер рудара и спремни сте.

Имају рударске сервере у Европи, САД и Азији.

Детаљна упутства су доступна за сва четири базена у складу са хардвером за рударење.

Такође имају Дисцорд канал за добијање помоћи од колега чланова базена.

Али величина групе, барем на основу неслагања, изгледа мала са само 89 онлајн чланова у поређењу са Етхермине-ом, који има 7.371 онлајн члана на истој платформи.

Мали базени нису нужно лоша ствар, а исплате су веће у поређењу са великим базенима. Међутим, вероватноћа проналажења блока може бити мања са мањим скуповима због мањег хешрате-а.

Да бисте избегли било какве страхове са ЗХасх.про, можете погледати њихову недавну листу исплата за сваки фонд.

Минималне исплате су 0,01 ЗЕЦ, 0,1 ЗЕН, 0,05 БТГ и 0,5 ТЕНТ.

К1Поол

К1Поол има опцију да оде на соло искуство рударења. Можете појединачно пронаћи блокове и задржати целу награду за себе.

Али соло рударење се препоручује само ако имате моћан хардвер или рударите криптовалуте са најмање мрежних потешкоћа.

Можете да рударите 16 криптовалута са К1Поол-ом. Има сервере у Кини, Европи и САД.

Морате да направите налог да бисте започели. Након тога, можете конфигурисати према локацији вашег хардвера и сервера.

Такође се може копати са хешрејтом купљеним на НицеХасх-у. За то имају посебан НицеХасх контролни панел.

Имају одељак за преузимање за скоро све главне софтвере за рударење. Њихов портал за преузимање помаже у избору најбољег софтвера за рударење према алгоритму за рударење.

Свака страница групе састоји се од виталних информација о том одређеном скупу, као што су минималне исплате, хешрејт скупа, учесталост исплата.

Такође имају канал за раздор и телеграм за добијање било какве помоћи од чланова базена. На основу броја запослених у каналу за неслагање, К1Поол се такође чини новим у рударској сфери.

Ипак, кориснички интерфејс је чист и има много информација које могу помоћи почетницима – вреди покушати.

СимплеМининг

СимплеМининиг је сличан Цоинфли-у по томе што има оперативни систем за рударење.

Можете користити њихове услуге бесплатно са једном рударском опремом 30 дана.

Кориснички интерфејс је довољно једноставан са корисним информацијама за почетак.

Можете се регистровати код њих и уплатити износ за наставак коришћења њихових услуга након пробног периода.

Погледајте ово за одличан видео водич за коришћење СимплеМининг ОС-а:

ЦудоМинер

Цудо Мининг пружа софтверска решења за рударење криптовалута.

Његова платформа за рударење Цудо помаже у аутоматизованом рударењу са минималном ручном конфигурацијом. Може да се похвали управљањем 100.000 рударских уређаја и АСИЦ рудара са једне платформе.

Има функцију аутоматског мењања новчића која се држи најпрофитабилнијег алгоритма за рударење за најбољи могући профит.

Такође имају ЦудоОС за наменске рударске платформе. Подешавање је слично оперативним системима за рударење које смо видели у овом чланку.

Можете да рударите 9 новчића са њиховим аутоматским рударењем од овог писања и преко 100 криптовалута са ручном конфигурацијом.

Има телеграм канал са преко 6,5 хиљада чланова. Кориснички интерфејс је одличан, а постоји мноштво чланака који ће вам помоћи да заобиђете крипто рударење.

Имају модел одређивања цена заснован на провизији, тако да нема унапред наплата. Њихов софтвер за рударење доступан је за главне десктоп оперативне системе, укључујући Виндовс, Линук и Мац.

БеттерХасх

БеттерХасх је аутоматизовани алат за рударење који је од сада доступан искључиво за Виндовс ОС. Он детектује ваш хардвер и бира најбољи алгоритам за максималну добит.

Погледајте овај видео да бисте имали увод у аутоматизовано рударење помоћу БеттерХасх-а:

Можете да рударите 9 криптовалута са БеттерХасх-ом, укључујући чувене БТЦ, ЕТХ, КСМР, ЗЕЦ.

Постоје два режима рударења: ручни и профит-свитцхинг (аутоматски).

Иако не постоји накнада за рударење за било који крипто новчић, постоји накнада за повлачење за Битцоин (за рачуне који нису засновани на цоинбасе) и ФИРО.

Сумминг Уп 👨‍🏫

Пошто криптовалута постаје појам у домаћинству, рударење криптовалута је на врхунцу свих времена. Постоји безброј платформи за рударење криптовалута које ће помоћи техничким почетницима и професионалним рударима.

Иако се чини логичним ставити рачунарску снагу у празном ходу на рударење, одређени степен техничке стручности је од суштинског значаја за одбацивање профита и избегавање губитака. Приликом одабира било које платформе за рударење криптовалута, критични фактори остају подржани новчићи, алгоритми за рударење, системи награђивања, минимална исплата, накнада за повлачење и рецензије корисника.

Алтернативно, требало би да размислите о набавци наменског хардвера као што је Антминер.

Упркос својој популарности, крипто рударење није за свакога – посебно онај са неефикасним хардвером треба да избегава рударење.

Иако се крипто рударење у облаку чини најлакшим методом за рударење, исплате нису загарантоване. То је слично улагању у берзу. А када потпишете уговор, обавезни сте да платите износ без обзира на приходе од рударења.

Дакле, савет који иде уз рударење у облаку је: наставите са опрезом и копајте дубоко пре него што закорачите у овај интригантан свет пасивног прихода.

Желите да сазнате више о криптовалутама? Ево неколико онлајн курсева криптовалута за почетнике до напредног нивоа.

Желите бесплатну криптовалуту? Ево неколико начина да зарадите бесплатну криптовалуту.