11 најбољих апликација за фласх картице које ће вам помоћи да брже научите [2023]

Тражите лаку за употребу, али моћну апликацију за фласх картице која ће вам олакшати процес учења? Дошли сте на право место!

Без обзира да ли сте студент који се припрема за испите или неко жели да допуни своје постојеће знање, коришћење флеш картица може бити ефикасан начин да убрзате процес учења.

Међутим, интернет има гомилу апликација за фласх картице, али проналажење оне која задовољава све ваше потребе може бити досадан задатак.

У овом чланку ћемо погледати неке од најбољих апликација за флеш картице које можете користити да бисте ефикасно побољшали своје учење.

Али, пре тога, ако не знате, хајде да погледамо шта су апликације за флеш картице

Шта су апликације Фласхцард?

Фласхцард апликације су мобилне апликације дизајниране да помогну корисницима да науче и упамте различите теме.

Фласх картице користе једноставну, али ефикасну технику приказивања кориснику једне стране картице (која често укључује текст или слике), а затим од њих захтевају да одговоре на повезано питање пре него што открију другу страну картице, која садржи одговор.

Коришћење апликације за флеш картице може бити невероватно корисно у помагању студентима да се припреме за тестове или испите јер пружају начин да брзо прегледају материјал на организован начин.

Пошто су вам ове апликације на дохват руке преко мобилног телефона или било ког другог уређаја, где год да идете, чине учење лакшим и практичнијим. Апликације за флеш картице долазе у различитим варијантама са различитим функцијама и функцијама.

Неке апликације вам омогућавају да вежбате квизове да бисте тестирали своје знање о одређеним темама, док друге нуде прилагодљиве опције за креирање персонализованих шпилова карата за одређене предмете или задатке. Многи такође укључују мултимедијалне елементе као што су аудио и видео снимци како би додатно помогли корисницима да савладају нове концепте и вештине.

Предности коришћења Фласх картица

Побољшава задржавање

Фласх картице вам омогућавају да чувате информације за брзо проналажење кад год вам затребају. Дугачак садржај можете да разбијете на мале потрошне делове (у облику флеш картица) које је лако научити. Фласх картице пружају ученицима ефикасан метод понављања који је од суштинског значаја у процесу уписивања материјала у дуготрајно памћење.

Можете да проучите материјал на картици и почнете да испитујете себе или неког другог да бисте тренирали свој мозак за брже памћење информација. Материјал можете често ревидирати ради бољег памћења.

Побољшава активно памћење

Фласх картице могу бити од велике помоћи у побољшању вашег памћења јер користе технику активног присјећања. Када користите флеш картице за учење, ваш мозак је стално стимулисан да се сети информација. Пошто се од вас тражи да се сетите информација из вашег памћења, то доводи до бољег дугорочног памћења и омогућава вам да брже запамтите.

Помаже метакогницију

Метакогниција се односи на способност да се постане процес размишљања и учења. Када одговорите на питање и упоредите га са одговором наведеним на флеш картици, анализирате да ли сте били у праву или погрешили и колико добро памтите одговор.

Коришћењем флеш картица добијате могућност самоанализе памћења и мисаоног процеса. Примена технике метакогниције помаже да се информације дуже задрже у памћењу.

Понављање засновано на самопоуздању

Понављање засновано на самопоуздању или стално засновано на понављању је техника која има за циљ да побољша памћење ученика тако што им стално даје мале потрошне делове материјала за учење.

  Како одабрати апликацију за листу куповине у апликацији Гоогле Хоме

Користећи технике понављања засноване на самопоуздању, ове картице вам могу помоћи да ојачате памћење и осигурате да кључне концепте посветите дугорочном складиштењу. Доказано је да редовно понављање помаже ученицима да постигну течност и дуже памте детаље, што им олакшава да се присете одређених ствари када је то потребно.

Погодно за особе са различитим способностима

Учење може бити изазов за особе са различитим способностима. Фласх картице могу добро функционисати за оне који имају било какве физичке недостатке. Зато што захтевају минимално писање или куцање, а потребне су само основне фине моторичке вештине као што су држање карата и одговарајући парови.

Поред тога, визуелни елемент флеш картице још више поједностављује процес учења за појединце са различитим потребама учења, укључујући поремећај слушне обраде, дислексију или друге разлике у учењу. Појединци који се боре са фокусом или концентрацијом због сензорног преоптерећења могу имати користи од тога.

Како Фласх картице помажу у побољшању учења?

Фласх картице вам помажу да учите и задржите оно што сте научили вежбањем кроз самотестирање. Фласх картице вам омогућавају да разбијете велике концепте на мале делове којима се може управљати. Они су идеални за помоћ ученицима да запамте кључне тачке док елиминишу сувишне детаље који би могли да ометају њихово учење.

Можете да креирате дигиталне флеш картице да бисте организовали и чували кључне информације и лако прегледали садржај када је то потребно. Помоћу картица можете пратити напредак током времена и тачно и ефикасно вежбати важне концепте.

Апликације Фласхцард вам омогућавају да тачно вежбате јер је на свако питање одговорено тачно или нетачно.

Оно што фласх картице чини још ефикаснијим је аспект тестирања који они нуде. Доказано је да квизовање флеш картицама драматично побољшава дугорочно задржавање и разумевање концепата јер служи као пракса за ваше будуће тестове.

Хајде да погледамо најбоље апликације за фласх картице да бисмо вам олакшали учење и убрзали припреме

АнкиДроид Фласхцардс

АнкиДроид Фласхцардс је апликација за фласх картице заснована на Андроиду за ученике да побољшају свој процес учења. Апликација у потпуности користи предности размакнутих система понављања, који одвајају сесије прегледа картица тако да информације остају у дуготрајној меморији корисника боље од традиционалних метода учења.

Ова Андроид апликација омогућава корисницима да креирају прилагођене картице са сликама, текстом и звуком за занимљивије искуство учења. Такође подржава више начина учења као што су набијање, тестови самооцењивања, квизови са вишеструким избором, прегледи система размакнутих понављања (СРС) и још много тога.

АнкиДроид Фласх картице долазе са софистицираним алгоритмима и елегантним дизајном који омогућава корисницима да се мање фокусирају на досадне задатке управљања, а више на учење.

Ова апликација пружа бесплатан план, а плаћени почињу од 25 долара.

АнкиАпп Фласхцардс је иОС апликација доступна у Апп Сторе-у за иПхоне, иПад, Мац и Аппле Ватцх.

Браинсцапе Фласхцардс

Браинсцапе Фласхцардс је свеобухватна платформа за Андроид и иОС картице која омогућава корисницима да направе своје дигиталне шпилове и прегледају унапред направљене колекције других ученика и наставника. Браинсцапе се истиче због свог адаптивног алгоритма који оптимизује време излагања картице на основу одговора корисника.

Апликација садржи хиљаде картица са различитим темама, укључујући језике, књижевност, историју, науке, математику и још много тога. Корисници могу претраживати постојеће шпилове или креирати сопствене користећи било који текстуални садржај који одаберу.

Сваки шпил има прилагодљиве функције као што су прилози слика, аудио снимци и синхронизација са Гоогле диском тако да можете да приступите својим картицама било када и било где.

  10 најбољих додатака за генерисање потенцијалних клијената за ВордПресс у 2023

Једна од сјајних ствари у вези са Браинсцапе-ом је то што је бесплатан! Корисници могу приступити већини садржаја апликације без плаћања новчића.

Фласхцардс Делуке

Фласхцардс Делуке је моћна апликација за фласх картице која помаже корисницима да повећају задржавање меморије и базу знања и изоштре своје вештине учења.

Ова апликација је веома једноставна; можете креирати виртуелне флеш картице од текста, звука, видеа, па чак и фотографија да бисте помогли вашим сесијама учења. Након што креирате картице, можете их организовати у теме или шпилове, па чак и сами испитати информације садржане на картицама.

Једна од јединствених карактеристика Фласхцардс Делуке-а је његов персонализовани уређај за праћење напретка који прати резултате учења корисника и стопе успеха током времена. Помаже вам да пратите свој напредак, прилагодите се у складу са тим и стекнете увид у оно што су научили.

Можете надоградити на њихов професионални план за неограничен приступ, који долази у три пакета.

Доступан је и на платформама Андроид и иОС.

Црам

Црам долази са свим основним карактеристикама апликације за фласх картице. Апликација долази са два режима, меморисање и набијање, а можете одабрати режим у зависности од потребе за учењем.

Ова апликација такође има иновативну функцију претраживања која олакшава проналажење одређених термина или тема. Одличан је за тренутке када заборавите одређене термине или дефиниције. Црам вам такође омогућава да додате белешке на сваку флеш картицу која функционише као трешња на врху и побољшава ваш процес учења.

Апликација је доступна и на Андроид-у и на иОС-у и невероватно је лака за коришћење, што олакшава ученицима да уче брже док задржавају више информација током времена.

Нуди и бесплатне и плаћене планове, који могу да прихвате различите буџете.

Куизлет

Куизлет је једна од најпопуларнијих апликација за фласх картице на тржишту. Омогућава вам да лако креирате виртуелне картице са текстом, сликама, аудио клиповима и још много тога. Такође има моћан претраживач који олакшава проналажење одређених тема.

Уз Куизлет, можете побољшати своје искуство учења коришћењем ексклузивних модова учења као што су игре за подударање и тестови за вежбање. Доступан је и за Андроид и иОС.

За оне који желе да побољшају своје навике учења и стопу задржавања, Куизлет има много корисних функција. Његова функција „Учи“ пружа интерактивни начин за савладавање информација помоћу начина учења као што су подударање термина и дефиниција, тачне или нетачне изјаве и квизови за попуњавање празнине.

Помаже вам да се фокусирате на посебно изазовне теме и добијете детаљна објашњења када одаберете нетачне одговоре.

Куизлет је бесплатан и има плаћене унапред направљене шпилове флеш картица доступних за одређене теме.

Фласхцардс Ворлд

Фласхцардс Ворлд је још једна популарна образовна андроид апликација која вам може помоћи да побољшате своје знање креирањем, проучавањем и дељењем флеш картица.

Једна од најупечатљивијих ствари у вези са Фласхцардс Ворлд-ом је то што пружа корисне савете о креирању и проучавању ефикасних флеш картица, обезбеђујући практично и квалитетно искуство учења.

Друга кључна карактеристика Фласхцардс Ворлд-а је његов аспект заједнице. Фласхцардс Ворлд Андроид апликација омогућава корисницима да лако деле своје шпилове флеш картица са пријатељима или чак да их учине јавним како би их други корисници могли пронаћи. Са овом функцијом, корисници могу брзо да открију нове материјале и теме које могу да додају у своје сетове флеш картица.

Фласхцардс

Фласх картице су прилично једноставне које вам омогућавају да креирате сопствене студијске сетове и имплементирају одличне стратегије учења као што су размакнуто понављање, паметни подсетници итд.

  Најбољи партнерски програми за хостинг који се плаћају за блогере

Користећи ову апликацију фласхцардс, можете направити свој речник, транскрипције и белешке са интегрисаним сликама и вежбати их играјући пет јединствених игара. Апликација подржава 118 језика и долази са флексибилношћу прилагођених обавештења.

За све који желе да побољшају свој процес учења и учине га забавнијим, али ефикаснијим, Фласхцардс Плус може бити одлична опција за избор!

Фласхцардс Макер

Са Фласхцард Макер-ом добијате приступ интуитивном и свестраном начину креирања и управљања прилагођеним флеш картицама. Ова апликација за фласх картице чини учење лаким, ефикасним и забавним!

Произвођач Фласх картица има неколико јединствених функција које се издвајају од других апликација за фласх картице. Прво, корисници могу прилагодити своје материјале за учење креирањем шпилова на основу својих потреба.

Интерфејс за креирање картице превуци и испусти чини прављење флеш картица брзом и једноставном. Поред тога, свака картица садржи свој одељак за коментаре, омогућавајући корисницима да прате све промене које направе током времена.

Апликација ће анализирати корисничке податке како би генерисала свеобухватан распоред прегледа који покрива све концепте на било коју тему.

СтудиБлуе Фласх картице и квизови

Са више од 400 милиона виртуелних картица које су креирали милиони ученика широм света, СтудиБлуе Фласхцардс & Куиззес би требало да буду ваш избор ако желите приступ широком спектру ресурса који су посебно прилагођени вашем предмету интересовања или образовном нивоу.

Са алатом за прављење квизова, можете креирати квиз на основу било које групе картица у само неколико корака. Такође укључује аутоматизовано оцењивање, које помаже корисницима да добију тренутну процену свог разумевања материјала након завршетка квиза. Још једна сјајна карактеристика коју СтудиБлуе нуди је могућност сарадње.

Симпле Фласхцардс Плус

Симпле Фласхцардс Плус помаже корисницима да на најбољи начин искористе своје учење. Симпле Фласхцардс Плус има много основних и напредних функција и ради ван мреже и на мрежи. Омогућава вам да неприметно претражујете милионе флеш картица ако не желите да креирате сопствене.

Да бисте пратили свој успех, можете означити научено/ненаучено, увозити и извозити флеш картице и претворити све картице у квизове. Такође има згодне могућности дељења, које омогућавају ученицима да сарађују са вршњацима са било ког места у свету.

Кориснички интерфејс Симпле Фласхцардс Плус је добро дизајниран са модерним изгледом и интуитивним контролама навигације, побољшавајући ваше корисничко искуство.

Фласх Цардс Фласхцардс Макер

Фласх Цардс Фласхцардс Макер има интуитиван интерфејс који свима олакшава креирање и управљање флеш картицама. То је једна од најбржих и најпогоднијих апликација Фласхцардс за иОС кориснике.

Корисници су слободни да додају карте и шпилове у трену, где сваки сет долази са флеш картицама које се могу персонализовати различитим сликама или бојама како би их боље запамтили. Можете чак и да поделите своје флеш картице са својим вршњацима.

Апликација има много додатних функција које побољшавају ваше искуство учења, као што су подебљане и курзивне могућности, покрети превлачења, функција једним додиром за окретање картица итд.

Поседује бесплатни и плаћени про план са неким додатним функцијама.

Закључак

Пре него што изаберете најбољу апликацију за фласх картице, морате бити јасни са својим захтевима и свим функцијама потребним за врхунско искуство учења.

Поврх тога, потребно је да научите уметност креирања ефективних Фласх картица за несметан и ефикасан процес учења. Једноставно не можете насумично креирати фласх картице. За најбоље резултате морате знати шта да додате на своју флеш картицу.

Након тога, можете наставити са било којом фласх картицом поменутом горе наведеном апликацијом на основу ваших захтева и буџета. Такође можете истражити свакодневне апликације за учење како бисте свакодневно научили нешто ново.