11 најбољих апликација за учење гитаре за Андроид и иОС

Ако волите да свирате гитару, не би требало да пропустите овај чланак, јер ће све бити о неким вредним апликацијама за учење гитаре које можете да испробате.

Када почнете са учењем гитаре, схватићете да морате да уложите ригорозну праксу да бисте одсвирали чак и малу мелодију. Није лако научити гитару ако нема ко да те менторира. Морате бити спремни да уложите време и труд да бисте постали бољи у свирању гитаре.

Није свима лако, а овде апликације за учење гитаре могу да вам промене игру.

Данас постоје бројни ресурси за е-учење. Неколико се може користити за побољшање ваших редовних часова гитаре, док би их други могли потпуно заменити. Саставили смо листу најбољих апликација за учење гитаре коју можете испробати.

Да ли је могуће научити гитару преко апликације?

Вежбање гитаре помоћу апликације може бити одличан начин за почетак. Програми могу бити прилагођени тако да одговарају вашој методи учења и да дођу до вас ако сте усред своје креативне авантуре. Ово вам помаже да журите на уређен начин. Када имате 10 минута слободно, извуците телефон и вежбајте акорд или два на гитари.

Апликације за гитару такође могу пружити повратне информације у реалном времену док свирате. Уместо да увежбавате песму са нетачним распоредом акорда до ваше сесије следеће недеље, апликација приказује ваше грешке како бисте их могли побољшати. Апликација за гитару може бити пријатан метод без стреса да научите да свирате гитару.

Изаберите апликацију која одговара вашем узрасту и приступу тренингу. На срећу, бројне бесплатне апликације за паметне телефоне могу вам помоћи да научите како да свирате гитару. Иако сте почетник, те Андроид и иОС апликације могу вам помоћи да брже разумете и да се осећате робусније уз гитару.

Предности коришћења апликација за учење гитаре

Погодно за путовања

Ако сте често ван града, може бити тешко држати корак са личним састанцима. Ако редовно путујете, апликација за гитару је од помоћи. Апликација за учење гитаре је преносиви и џепни учитељ гитаре. Апликација за гитару омогућава свакоме да оствари своје амбиције и научи да свира гитару где год да их води.

Јефтино

Пошто су апликације јефтиније од часова лично, многи их преферирају. Апликације за гитару могу коштати само 20 долара месечно. Многе апликације за чланство такође пружају бесплатне пробне верзије пре куповине плана тако да можете да видите да ли се савршено слаже. Постоји и неколико бесплатних апликација за гитару за Андроид и иПхоне.

Типична лекција гитаре креће се од 30 до 60 долара по сату. Недељни курсеви могу коштати до 250 долара месечно. Уз ту накнаду, можете да вежбате сваки дан са апликацијом за гитару током целе године.

Играјте сопственим темпом

Апликација за гитару вам омогућава да вежбате гитару сопственим темпом. Одвојите тренутак за вежбање ако желите да убрзате свој раст. Ако имате само ограничено време, можете паузирати програм кад год вам је потребно да се одморите. Такође можете проћи претходне часове да побољшате своје способности. Нема потребе да изводите за свог ментора док користите апликацију за гитару. Можда ћете открити када и како је најефикаснији за вас.

  Покретач на бочној траци додаје Андроид-у панел за више задатака који се извлачи

Карактеристике апликације за учење гитаре

Одабир идеалне апликације за учење гитаре зависи од функционалности. Нове платформе се прилагођавају различитим типовима играча на основу нивоа њихових способности и јавних захтева. Када купујете савршену апликацију за учење гитаре за себе, морате имати на уму следеће тачке.

Тјунер гитаре

Сваки искусни гитариста ће вам рећи да је поуздан штимер за гитару витално средство за све гитаристе. Подешавање гитаре по слуху је опција, али професионални тјунер ће обезбедити много прецизније подешавање. Алати за подешавање гитаре могу бити од помоћи, али понекад могу бити скупи и гломазни. Уместо да носите гитарски тјунер, покушајте да инсталирате софтвер за тјунер који ради подједнако добро, ако не и боље.

Ниво вештина

Различите апликације за учење вам омогућавају да одаберете степен тежине који одговара вашим талентима и знању свирања гитаре.

Почињете са основама. Чак и ако сте већ прошли основну фазу, они су одлична прилика за учење кроз апликације за гитару. Када унапредите своје гитаристичке таленте до нивоа 5, моћи ћете да пуштате праве песме из каталога песама. Ниво 10 је за стручне играче који су већ савладали основе и бројне напредне гитарске вештине, као што су соло и баре акорди.

Поуке и тешкоће

Свирање гитаре може да одузима много времена, са само ресурсима за учење за учење. Као резултат тога, добра апликација за гитару треба да обезбеди пријатне и подстицајне курсеве и потешкоће које предају квалификовани наставници. Користећи унапред снимљене интернет часове гитаре, можете учити сопственим темпом када вам то највише одговара.

Збирка песама

Има ли бољег начина да научите да свирате гитару него да слушате праве песме? Савладавање песама на гитари је такође одличан приступ за побољшање различитих вештина свирања, укључујући хаммер-он, хаммер-офф, алтернативно бирање и слајдове. Учићете водећу и ритам гитару уз огромну музичку колекцију пуну стварних мелодија.

Цена

Једна од предности коришћења апликација за гитару за учење је та што су јефтиније од других метода учења. Док су лични часови гитаре одличан метод учења, они нису најбоља алтернатива за све због високе цене. Многе апликације пружају бесплатну верзију са ограниченом функционалношћу или, у најмању руку, бесплатну пробну верзију која вам омогућава да тестирате апликацију пре куповине.

Прилагодљивост

Најизврсније апликације за свирање гитаре могу бити прилагођене специфичним захтевима играча. Само неки гитаристи су дешњаци. Као резултат тога, софтвер мора бити употребљив и за леворуке гитаристе. Осим леворуких и десноруких гитариста, неки појединци бирају акустичну гитару у односу на електричну гитару.

Коришћење акустичне гитаре није проблем ако софтвер може да вас чује како свирате. У овој ситуацији, апликација преузима звук помоћу уграђеног микрофона вашег уређаја. Међутим, специфичне апликације за гитару омогућавају повезивање електричног или полуакустичног инструмента са таблетом и извођење.

Дакле, ево комплетне листе неких од најбољих апликација за учење гитаре за иОС и Андроид које бисте свакако требали провјерити.

Иоусициан

Иоусициан је идеалан програм за учење свирања гитаре, било да сте почетник или искусан професионалац. Наставите са популарним песмама из многих стилова на конвенционалној или електричној гитари и баците своје способности на тест у потрази и потешкоћама.

Иоусициан-ове онлајн часове гитаре креирају ентузијастични и компетентни наставници музике који вас воде кроз различите идеје и методе извођења, почевши од најосновнијих гитарских рифова и гитарских елемената.

Програм је компатибилан са Андроид и иОС уређајима заједно са рачунарима, пружајући још више прилагођавања приликом учења и дрндања.

  Како сакрити прегледе обавештења само када је ваш иПхоне закључан у иОС-у 10

Џастинова гитара

Јустин има ручно одабране стазе за сваки ниво руте за обуку за апликацију коју ћете моћи да тренирате и изводите. Апликација захтева претплату. Можете га пронаћи и на Андроид и иОС уређајима.

Софтвер укључује преко 1000 песама са променљивим синтисајзерима, речима и мелодијама, чинећи учење нових способности угоднијим и ефикаснијим. Сваки модул укључује ручно одабрану музичку листу за репродукцију која ће вам помоћи да вежбате своје нове способности. Стазе су пажљиво одабране како би задовољиле ваш ниво способности.

Можете испробати апликацију седам дана након што се пријавите за бесплатну пробну верзију; стога вам препоручујемо да то учините! Након 7-дневне бесплатне демо верзије, можете наставити да користите Модул 1, осим 30 секунди прегледа музике.

Фендер Плаи

Фендер Плаи је у основи за свакога ко жели да научи основе гитаре, баса или укелелеа. У том погледу ради одлично. Часови су доброг темпа, кратки и свеобухватни. Свако учи другачије, а Фендер Плаи је успешно избалансирао теорију и праксу.

Поврх тога, можете им лако приступити на својим Андроид и иОС уређајима.

Као неко ко је као клинац имао неколико часова гитаре, то није мали труд. На крају крајева, Фендер Плаи је одличан алат за подучавање људи основама свирања гитаре. Курсеви су кратки, темељни и забавни.

Једноставно гитара

Основе гитаре 1 је једина бесплатна класа којој се може приступити пре него што је потребан премијум налог у апликацији Симпли Гуитар. Можете га преузети и на своје иОС уређаје.

Појавиће се кратка лекција која ће вам помоћи да започнете са програмом, прилагодите музику, понудите вам неке смернице и разјасните неке концепте гитаре. Не заборавите да укључите микрофон на телефону јер апликација може да вас чује док играте да би поправила грешке и водила вас на вашој рути.

Да бисте умањили бол, почећете тако што ћете открити како да подесите гитару и разумете како да лепо седите током извођења. Следећа фаза је да схватите како да погодите одговарајуће акорде на правим нитима.

Ако се исплати, имаћете потпун приступ Синг или Симпли Пиано ако купите претплату. Такође можете користити апликацију за бесплатно учење клавира и постати бољи вокал. Користите исту пријаву за све апликације. Једно чланство може да садржи до пет профила, што га чини идеалним за породице.

ГуитарТрицкс

ГуитарТрицкс је један од иницијалних онлајн сајтова за учење гитаре. Током деценија, ГуитарТрицкс се показао као врхунска алтернатива за е-учење.

То је огроман део софтвера са преко 11.000 видео снимака са упутствима који покривају све што бисте можда желели да научите о жанровима, способностима, мелодијама и још много тога. Можете га инсталирати на своје Андроид и иОС уређаје.

„Основни метод учења“ из ГуитарТрицкс-а је ручни, надгледани метод за подучавање основа. Задржали су га на месту чак и док су наставили да се развијају. Основни систем учења је један од разлога за успех ове апликације.

ГуитарТуна

ГуитарТуна укључује темпо, хармонички претварач, тјунер и још много тога! Стисните било који акорд на гитари да бисте почели да користите ГуитарТуна. Софтвер ће идентификовати тон нити и обезбедити брзо подешавање помоћу микрофона на вашем Андроид или иОС уређају.

Подешавање никада није било једноставније – или прецизније. ГуитарТуна комбинује систем аудио идентификације са смањењем шума да би вам пружио невероватно тачну мелодију која вам је потребна.

Неограничена употреба хармоничког претварача и 100+ штимова, укључујући гитару, гитару са 7 жица, балалајку, бенџо и бенџо Хк калибрацију са 5 жица, опција за леву руку и избор акустичких и електричних хеадстоцк-а.

  Како прећи уживо на ТикТок Андроид

Сонгстерр

Бесплатно Сонгстерр чланство је један од најбољих ресурса за табове за гитару, са једноставним бодовањем и одређеним временским ознакама. То га је учинило једним од најистакнутијих места за проучавање гитарске музике, посебно међу бесплатним сервисима директно на вашим Андроид и иОС уређајима.

Нажалост, са 9,90 долара месечно, чланство у ПЛУС-у је изузетно скупо и мора да обезбеди више погодности да би оправдало додатне трошкове. Сонгстерр је међу најчешће препорученим апликацијама за гитару.

Они су међу најједноставнијим за коришћење и такође имају један од најквалитетнијих формата таблатура са комплетном партитуром и МИДИ репродукцијом за сваку мелодију у њиховој колекцији.

Ултимате Гуитар

Ултимате Гуитар је несумњиво међу најпознатијим сајтовима који пружају бесплатне табове и акорде. Са својом огромном библиотеком нове и старе музике, постоји велика вероватноћа да веб локација има било коју мелодију коју тражите.

Ако сте икада користили Ултимате Гуитар, сигурно сте приметили да они пружају врхунски програм под називом „Ултимате Гуитар Про“.

Ултимате Гуитар Про нуди бољу доступност акордима, табовима и неколико додатних алата који ће вам помоћи да научите песме. Можете пронаћи табове и акорде својих омиљених песама чак и у апликацији Ултимате Гуитар за Андроид и иОС.

То чини изазовом претплатити се на месечно чланство. То ће вас коштати огромних 24,99 долара сваког месеца. Куповина годишње пружа најбољу вредност, са просечном годишњом ценом од 99,99 УСД у тренутку писања коју ћете платити када истекне 7-дневна бесплатна пробна верзија.

Смарт Цхордс

Смарт Цхордс има 40 фантастичних алата за учење, креирање и извођење за студенте и професионалце. Ради на гитари, укулелеу, басу и другим електричним гитарама.

Очекујте да ће ово бити најбољи ресурс за акорде, скале и технике чупања у било којој мелодији. То је такође одлична књига ресурса, која има приступ најзначајнијим светским збиркама текстова, мелодија и таблатура.

Тјунер, метроном и квинте су све основе. Тјунер, на пример, има додатну опцију за промену жица, а метроном укључује тренажер брзине. Све у свему, то је фантастична апликација за ученике гитаре!

Цоацх Гуитар

Цоацх Гуитар је одличан нови начин учења гитаре који користи само пет боја. На електро-акустичним гитарама ученици могу научити како да изводе познате мелодије.

Цоацх Гуитар ће вас трансформисати у вашег инструктора гитаре. То је јединствена традиционална наставна идеја која користи боје за ваше Андроид и иОС уређаје.

Не предаје теорију музике; уместо тога, приказује вам видео туторијале корак по корак са илустрованим прстом. Брзо научите да свирате гитарске мелодије опонашањем.

Лекције гитаре, које су развили стручни учитељи гитаре, могу помоћи гитаристима свих способности да се развију рекордном брзином, без обзира да ли сте почетник или професионалац.

Гуитар Цхордс

Са акордима и табовима за гитару за ваше Андроид и иОС уређаје, можете научити да свирате мноштво песама за гитару, бас, бубањ и укулеле. Апликација такође пружа офлајн приступ за чување неких од ваших омиљених картица песама. Можете прегледати дијаграме акорда да бисте их савршено разумели за сваки инструмент.

Апликација вам омогућава да креирате и сачувате сопствену песму. Можете да надоградите на ПРО верзију апликације да бисте уклонили огласе, користили тамну тему и такође добили бољи приступ нотама неких од најновијих песама.

Закључак

Избегавајте скупу и дуготрајну тјунер опрему и апликације које пуштају само звуке разних гитара. Горе наведене апликације функционишу као активни тјунери за гитару и друге стандардне жичане уређаје. У стварности, то је много више од подешавања.

Библиотека акорда за гитару, темпо, тренинг слуха и други вредни алати су такође укључени. Штавише, функција Смарт Сцролл вам такође омогућава да свирате акорде ваших омиљених мелодија. Инсталирајте било коју од ових апликација на свој Андроид или иОС мобилни уређај да бисте имали ментора гитаре поред себе.

Затим можете погледати неке од најбољих апликација за певање караока.