Како бесплатно пронаћи регистрованог власника возила

Понекад бисте желели да пронађете возило користећи податке регистрованих регистарских таблица. Можда ће вам бити потребне информације ако сте сведок или жртва инцидента који се догодио или сте били укључени у несрећу. Само сте бацили поглед на број регистарске таблице и желели бисте да потражите детаље. Али, у САД и другим земљама, владе намећу строге прописе како би заштитиле приватност сваког појединца. Ако се питате како да бесплатно пронађете регистрованог власника возила, на правом сте месту! У овом чланку ћемо вам помоћи да разумете како да проверите податке о власнику возила по регистрацији и да пронађете власника аутомобила по регистрацијском броју бесплатно. Дакле, хајде да почнемо!

Како бесплатно пронаћи регистрованог власника возила

Како да пронађете регистрованог власника возила и проверите податке о власнику возила бесплатном регистрацијом сазнаћете даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Како можете бесплатно пронаћи регистрованог власника возила?

Испод су неке од наведених метода за бесплатно претраживање и проналажење регистрованог власника возила.

Метод 1: Коришћење веб локација за идентификацију ВИН-а

Више информација о регистрованом власнику можете пронаћи користећи ВИН. Идентификациони број возила је број који се користи за идентификацију марке и модела аутомобила са његовом историјом. Користећи ВИН, можете бесплатно пронаћи регистрованог власника возила и спречити лажну идентификацију.

Можете извршити претрагу преко идентификационог броја возила (ВИН) који се налази на самом возилу. Ако живите у САД или Канади, овај метод ће вам бити од користи. Штавише, неки од ових сајтова ће вам такође омогућити да добијете податке о возилу према регистарским таблицама.

 • Обично се ВИН користи за добијање више детаља о возилу.
 • На одређеним местима возила можете пронаћи локацију ВИН-а.
 • На ветробранском стаклу возила биће метална ознака на предњем седишту возача. ВИН ће бити одштампан на тој металној етикети.
 • Такође можете пронаћи ВИН на праговима возачевих врата или стубовима за ВИН налепнице.
 • ВИН се такође може наћи на службеној документацији возила, продајном рачуну, полисама осигурања итд.

Хајде да видимо неке веб странице за претрагу које се могу користити за претрагу регистрованих возила помоћу ВИН-а.

1. ЕпицВИН

ЕпицВИН нуди и тражење возила као и тражење ВИН-а, тако да можете добити детаље о особи.

 • Они такође пружају извештај о историји возила који приказује сву историју возила, укључујући финансијске трансакције и трансакције осигурања у вези са возилом.
 • Ако намеравате да купите половно возило, потрага за ВИН-ом може се показати вредном труда јер можете сазнати више детаља о возилу.

2. ВИНПит

ВИНПит је још једна веб локација за тражење власника возила.

 • Можете потражити власника возила само уношењем ВИН-а.
 • Постоји и функција извештаја о историји возила која вам пружа комплетну историју возила укључујући крађу возила, осигурање итд.

3. ФАКСВИН

ФАКСВИН је још једна веб локација која вам пружа бесплатну услугу изгледа регистарских таблица.

 • ФАКСВИН нуди претрагу и детаље о америчким и канадским моторним возилима.
 • ФАКСВИН вам пружа детаљан извештај за моторна возила.
 • Они такође пружају историју возила да бисте добили информације о прошлим детаљима возила.
  Инфраструктура као код наспрам управљања конфигурацијом: кључне разлике

4. ВИНхисториУСА

ВИНхисториУСА пружа услуге провере ВИН-а и лако је тражити информације о возилу власника, ово је поуздан начин да бесплатно пронађете регистрованог власника возила.

 • ВИНхисториУСА пружа проверу назива и модела аутомобила.
 • Они такође дају детаљан извештај о возилу и његовим услугама, ако су извршене сервисне поправке.
 • Нуде евиденцију незгода и сервис за дотично возило.

5. СеарцхКуарри

СеарцхКуарри нуди претрагу по ВИН-у у различитим државама у САД и такође помаже у проналажењу власника возила. Они такође нуде претрагу регистарских таблица која се може сузити градским филтером.

Ово је један од најбољих начина да бесплатно пронађете власника аутомобила по регистрацијском броју.

Метод 2: Контактирајте органе за спровођење закона

Ако сте сведок или жртва инцидента удеса, можете пријавити инцидент вашој локалној полицијској станици, а они би вам могли помоћи да пронађете дотично возило јер имају ресурсе да учине исто. Неће вам бити дати подаци о власнику, али ће вам из ваљаних разлога помоћи у потрази за власником возила. Овако можете бесплатно пронаћи власника аутомобила по регистрацијском броју.

Напомена: Обавезно наведите ваљан разлог за праћење возила, јер прописи неких земаља ограничавају приступ приватном приступу некоме. А ако се открије да лажете или дајете лажне информације, то може да вас ували у невоље.

Метод 3: Обратите се Канцеларији локалне самоуправе

У свим земљама, ако возило има регистарску таблицу, издаје их државна агенција за моторна возила. Дакле, можете посетити канцеларију задужену за регистрацију моторних возила. Државна канцеларија вам дозвољава да проверите податке о власнику возила само регистрацијом уз навођење ваљаног разлога за исто.

1. На пример, у држави Калифорнија постоји а Калифорнијско одељење за моторна возила (ДМВ) која управља регистрацијом свих возила у Калифорнији.

Напомена: Правила о томе ко може да има приступ информацијама разликују се од државе до државе и од земље до земље.

2. Пре него што посетите своју оближњу канцеларију, уверите се да имате одговарајући разлог за добијање информација о истом.

3. На неким местима не можете пронаћи тачно име власника возила, а информације које добијате варирају од места до места.

4. Након посете локалној регистрацији моторног возила, можете их питати о детаљима. Већина владиних канцеларија као што је ДМВ (Одељење за моторна возила) ће вам дати образац захтева у којем можете да попуните детаље.

5. Пажљиво прочитајте образац захтева и унесите детаље укључујући регистровани број возила. Образац такође садржи поља у којима се од вас тражи разлог за добијање података о власнику возила, које бисте попунили од вас.

Напомена: У случају да желите да погледате званични документ за припрему, можете пронаћи копију званичног документа који попуњавате онлајн на званичном сајту. Можете их проверити да бисте унапред планирали шта ћете написати у писму захтева.

6. Доставите све документе укључујући и писмо за верификацију, доказ идентитета итд.

  3 ЛинкедИн функције које вам помажу да се боље умрежите

Напомена: Ова услуга најчешће захтева плаћање накнаде. Висина накнаде ће бити максимално 50 долара.

7. Неке аутомобилске агенције захтевају да доставе додатне документе пре него што вам доставе детаље.

8. Након подношења докумената, резултате можете добити поштом на адресу становања.

Понекад може проћи и неколико недеља да ваш захтев буде санкционисан. Можете се обратити владиној канцеларији ако се не јавите више од месец дана.

Метод 4: Унајмите приватног истражитеља (плаћено)

Такође можете потражити приватног детектива на мрежи да бисте пронашли регистрованог власника возила.

Напомена 1: Приватни истражитељи обично захтевају да се плате пре него што обаве своје услуге.

Напомена 2: Ако сте заинтересовани за приватног детектива, можете потписати уговор са њим да бисте прихватили одредбе и услове.

Приватни истражитељ ће извршити претресе у име вашег захтева. Будите обавештени да је лиценцирани истражитељ легалан. Можда ћете морати детаљно да истражите приватног истражитеља и валидност њихове лиценце пре него што их ангажујете, јер постоје преваре око одређених истражитеља.

Након што проверите валидност приватног истражитеља, можете контактирати тог истражитеља. Такође можете директно питати приватног истражитеља да ли врши претрагу лиценце и да ли има релевантно искуство и/или евиденцију у прошлости за исту. Имајте на уму да већина приватних истражитеља ступа у контакт са локалним органима за спровођење закона пре него што наставите са вашом истрагом, тако да је то званична истрага.

Хајде да видимо још неколико метода за проналажење власника аутомобила по регистрацијском броју бесплатно.

Метод 5: Постављањем огласа

Можете покушати да поставите оглас на друштвеним мрежама и у часописима ако се ваша претрага чини неуспешном.

 • Можете објавити на друштвеним мрежама као оглас за тражење власника возила. На овај начин ћете бесплатно пронаћи регистрованог власника возила.
 • Такође можете поставити мали оглас у часопис за аутомобиле. Имајте на уму да може бити наплата, за разлику од платформи друштвених медија.

Ако желите бесплатно да пронађете регистрованог власника возила, најбоља опција је да објавите на друштвеним мрежама, као нпр Фејсбук или Цраигслистможете пронаћи и разне групе аутомобила на којима можете поставити оглас.

Напомена: Побрините се да у огласу будете што је могуће прецизнији и наведите своје контакт податке како би особа која има возило могла да вас контактира.

Метод 6: Преко локалних ауто клубова

Локални аутоклубови су такође добар извор информација за бесплатно проналажење регистрованог власника возила. Можете потражити било који локални ауто клуб и питати менаџера или чланове о власнику аутомобила тако што ћете дати детаље.

Пре него што одете у локални ауто-клуб, уверите се да знате све детаље о дотичном аутомобилу. Можете лако тражити модел аутомобила и друге детаље претраживањем по ВИН-у уз помоћ метода поменутих раније у овом чланку. Локалне ауто-клубове можете тражити и на мрежи, а можете ступити у контакт са њима преко контакт бројева.

Метод 7: Преко службене папирологије

Такође можете искористити званичну документацију која је повезана са дотичним аутомобилом да бисте пронашли регистрованог власника возила.

 • Да ли сте продали аутомобил и ако тражите новог власника који је тренутно у поседу вашег аутомобила, можете проверити са власничким листом. Ова папирологија је норма приликом продаје и куповине половних возила.
 • Осим сертификата о власништву, можете проверити и продајни лист. Ова признаница садржи детаље које можете проверити.
 • Коначно, можете погледати и своје извештаје о незгодама и осигурању. У овим извештајима постоји могућност присуства броја лиценце или ВИН-а који такође можете користити за тражење власника.
  Како да увек добијете фотографију коју желите

Овако можете проверити податке о власнику возила регистрацијом.

Зашто вам треба ВИН?

Постоје различити разлози и сценарији зашто би вам требао ВИН:

 • Можда ће вам требати идентификациони број возила да бисте проверили извештаје о историји возила ако намеравате да купите аутомобил. Извештај укључује извештаје о незгодама, сервисне извештаје итд.
 • Можете добити потпуне детаље о моделу возила ако га купујете јер он открива оригиналност аутомобила ако се изврши провера ВИН-а.
 • Можете да упоредите измене урађене на возилу тако што ћете упарити тренутни број мотора и километраже возила са ВИН провером пошто ће ова очитавања бити приказана у провери историје ВИН-а.
 • Такође можете одредити претходног власника дотичног возила.

Како се генерише идентификациони број возила (ВИН)?

Идентификациони број возила није насумичан број јер се генерише на основу различитих информација о возилу. Ако сте заинтересовани, прочитајте испод да бисте сазнали више о ВИН-у.

 • ВИН се састоји од 17 цифара и има и абецеде и нумеричке знакове.
 • Прво слово ВИН-а приказује локацију на којој је возило направљено.
 • Други и трећи знак представљају произвођача возила.
 • Четврти до осми знакови говоре више о моделу аутомобила, типу мотора, марки итд.
 • Девети знак представља сигурносни код за возило.
 • Десети знак говори о години модела аутомобила или возила.
 • Једанаесто слово приказује фабрику у којој је возило састављено.
 • Преосталих 6 карактера су серијски број возила.

Укратко, идентификациони број возила је јединствени број који се разликује од возила до возила. Провером ВИН-а лако можете добити идеју о возилу. Прочитајте овај чланак од почетка да бисте сазнали како да проверите податке о власнику возила регистрацијом.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Можемо ли добити потпуне личне податке користећи само идентификациони број возила (ВИН)?

Анс. Не, најчешће не можете добити информације само користећи ВИН. Употреба ВИН-а је да идентификује марку и модел аутомобила и извештаје о историји возила. Пратите овај чланак од почетка да бисте бесплатно пронашли власника аутомобила по регистрацијском броју.

К2. Могу ли да пронађем власника возила користећи само регистарски број возила?

Анс. Да, можете посетити државни ДМВ и поднети захтев за исто, а резултате можете добити у року од месец дана.

***

Дакле, надамо се да сте разумели како да бесплатно пронађете регистрованог власника возила и проверите податке о власнику возила регистрацијом са детаљним корацима који ће вам помоћи. Можете нам јавити сва питања или сугестије о било којој другој теми о којој желите да направимо чланак. Оставите их у одељку за коментаре испод да бисмо знали.