11 најбољих ЦМП решења за осигурање усклађености пре прикупљања података

Управљање пристанком је окосница приватности и заштите података. Он потврђује да су компаније у складу са захтевима приватности и законима о заштити података. Без тога, предузеће ризикује да изгуби поверење својих купаца, да добије казне, а можда и да оде на суд.

Управљање пристанком је од суштинског значаја за прикупљање, коришћење и дељење личних података о клијентима. Омогућава предузећима да добију, забележе и управљају пристанком корисника док прикупљају њихове податке. Сходно томе, осигурава да људи имају потпуну контролу над начином на који се користе њихови лични подаци.

Управљање пристанком је важно за свако онлајн пословање јер штити права и слободе појединца. Он намеће организације да се придржавају Општих прописа о заштити података (ГДПР) и Калифорнијског закона о приватности потрошача (ЦЦПА). Штавише, са порастом сајбер напада, управљање пристанком штити од крађе података и злоупотребе.

У овом чланку ћемо вас упознати са платформом за управљање пристанком (ЦМП) и њеним предностима. Поред тога, проћи ћемо кроз како да изаберемо најбољи ЦМП пре него што истакнемо неке од најбољих алата.

Платформа за управљање пристанком помаже предузећима да се придржавају регулаторних захтева ЕУ. Омогућава предузећима да добију корисничку дозволу пре прикупљања и обраде личних података. Општа уредба о заштити података (ГДПР) и Калифорнијски закон о приватности потрошача (ЦЦПА) спроводе законе о приватности.

Када људи говоре о ЦМП-у, то често значи оквир транспарентности и сагласности (ТЦФ) ИАБ Еуропе и регистроване платформе за управљање пристанком. ИАБ & ТЦФ је оквир намењен добијању дозволе корисника и одржавању личних података. Ови подаци се прикупљају преко добављача и деле са трећим лицима.

Користећи ИАБ ТЦФ (ГДПР), компаније могу да осигурају да раде са партнерима за оглашавање који се придржавају правила о приватности података. Ово повећава отвореност и одговорност у целом ланцу снабдевања оглашавањем. То је корисно и за издаваче и за рекламне партнере

Како функционише платформа за управљање пристанком?

Да би прикупио и обрадио податке корисника, ЦМП ће приказати искачући прозор или банер на веб локацији. Одлука да прихвати или одбије захтев је на кориснику.

ЦМП прикупља корисничке информације након што добије ауторизацију од корисника и чува их у бази података. Међутим, ако корисници одлуче да одбију, веб локација не може прикупљати или управљати њиховим подацима.

Следе процедуре које следи платформа за управљање пристанком:

 • Приказивање банера и искачућих прозора: Платформа приказује банере и искачуће прозоре на веб локацијама (мобилним и десктоп). Циљ је информисати кориснике о подацима које сајт прикупља и њиховом коришћењу. Корисницима се тада пружа опција да дају или одбију своју сагласност.
 • Чување сагласности: Чува и управља корисничким пристанцима у централној бази података.
 • Праћење сагласности корисника: Води евиденцију о свим подешавањима сагласности корисника. Такође, ажурира релевантне информације кад год их корисник одабере.
 • Руковање колачићима: Платформа контролише и управља постављањем и употребом колачића на уређајима корисника.
 • Одржавање транспарентности: Пружа потпуну транспарентност прикупљања и коришћења корисничких података.
 • Приказивање или блокирање ознака: Приказује или блокира употребу ознака у маркетиншким или огласним каналима.
 • Надгледање и извештавање: Даје детаљне информације о подешавањима сагласности корисника, која су корисна за усклађеност и ревизију.

Хајде да сада испитамо предности које веб локације са решењима за управљање пристанком могу да понуде предузећима.

Предности платформе за управљање пристанком за предузећа

Због злоупотребе и кршења података, закони о приватности података сваким даном постају строжи. Алати за управљање пристанком тако постају кључни за комерцијалне организације.

Компаније на мрежи могу једноставно да добију и задрже корисничку дозволу да прикупљају и користе личне податке клијената користећи ЦМП софтвер. На крају крајева, ЦМП су одговорни за заштиту корисничких података и усклађеност са прописима.

  8 софтвера за предлоге за брже склапање послова вдзвдз

Међутим, предности коришћења платформе за управљање пристанком су:

 • Придржавање прописа: Платформа за управљање пристанком вам омогућава да се придржавате закона о заштити података (ГДПР и ЦЦПА). Користећи алатку за управљање пристанком, можете брзо да затражите и документујете дозволу посетилаца, дајући доказ о усклађености.
 • Побољшана транспарентност: ЦМП вам омогућава да будете отворени и искрени у вези са информацијама које прикупљате и користите. Ако будете транспарентни, можете придобити поверење својих посетилаца и повећати њихову спремност да вам дају дозволу.
 • Овлашћење за прикупљање података: Захваљујући платформи за управљање пристанком, имате потпуну контролу над подацима које прикупљате о својим посетиоцима. Можете одабрати које ћете информације прикупити и добити само потребан део.
 • Обрасци који се могу мењати: Са ЦМП-ом можете да мењате обрасце сагласности које посетиоци могу да виде. Обрасце можете прилагодити својим специфичним потребама. На пример, креирање обрасца за прикупљање конкретнијих информација.
 • Аутоматизација контроле колачића: Са имплементацијом ЦМП-а, можете аутоматизовати контролу колачића. Ово укључује онемогућавање колачића трећих страна како би се спречило кршење података.
 • Оптимизација корисничког искуства: Платформа за управљање пристанком може значајно да побољша корисничко искуство јер посетиоцима пружа једноставан начин за прилагођавање поставки приватности података. Због тога могу брзо да схвате да ли да дају или одбију сагласност.
 • Једноставно надгледање и снимање: ЦМП олакшава снимање и праћење података које даје корисник. Стога постаје лако пронаћи ко је дао сагласност и који подаци су добили дозволу.

Како одабрати најбољу платформу за управљање пристанком

Одабир идеалне платформе за управљање пристанком за ваше пословање може бити тежак подухват јер постоји неколико доступних ЦМП избора који ће задовољити различите потребе различитих компанија.

Морате узети у обзир своје специфичне захтеве, буџет и прописе о заштити података са којима се морате придржавати. Међутим, пре него што се одлучите за ЦМП платформу, размотрите следеће заједничке карактеристике:

 • Образац сагласности: Опција за израду и персонализацију образаца за сагласност који се могу презентовати посетиоцима. Такође, обезбедите опције да омогућите или онемогућите обрасце сагласности за одбијање или прихватање сагласности за прикупљање и коришћење података.
 • Администрација усклађености: Апликација треба да гарантује да се поштују стандарди заштите података као што су ГДПР и ЦЦПА.
 • Снимање сагласности: Апликација треба да има капацитет да ухвати и сачува снимање пристанка. Подаци се затим могу користити за демонстрирање усклађености са прописима и праћење ко је дао сагласност.
 • Управљање колачићима: Ово се односи на могућност праћења и управљања колачићима на вашој веб локацији. Такође, требало би да блокира колачиће трећих страна и да регулише колачиће који се чувају на уређају посетиоца.
 • Аналитика и извештавање: Капацитет за прављење извештаја и анализу података за праћење односа сагласности како би се откриле области побољшања.
 • Ревизија података: Могућност обављања ревизије података о сагласности како би се гарантовала усклађеност са прописима.
 • Флексибилност дизајна: Опција за промену изгледа и стила образаца за сагласност, искачућих прозора и других компоненти ради координације са вашом веб локацијом.
 • Подршка на више језика: Требало би да обезбеди подршку на више језика како би се осигурало да посетиоци са различитих локација разумеју образац за сагласност.
 • Интеграција са различитим системима: Повезаће се са другим системима, укључујући управљање односима са клијентима (ЦРМ) и платформе за аутоматизацију маркетинга.
 • Интерфејс прилагођен кориснику: Нудиће интерфејс прилагођен кориснику који је једноставан за прегледавање и који ће олакшати прикупљање сагласности.

Саставили смо неке од најбољих платформи за управљање пристанком да смањимо ваш труд. Ова решења за управљање пристанком ће вам сигурно помоћи у прикупљању података тако што ће обезбедити усклађеност:

Иубенда

Иубенда вам помаже да пратите сагласност и изборе приватности које су ваши корисници направили за ГДПР и ЛГПД. Лако је чувати, управљати, пратити и преузимати поставке сагласности за сваког корисника. Ради беспрекорно са обрасцима које користите за прикупљање сагласности и приказује вам све записе на контролној табли.

  Како пиратерија чини легалне услуге стримовања бољим

Кључне карактеристике:

 • Креирајте и прилагодите обавештења о сагласности за колачиће
 • Креирајте, прилагодите и аутоматски генеришите Политику приватности
 • Нуди алате за управљање прописима о заштити података (ГДПР & ЦЦПА)
 • Укључује аналитичку и скрипту за праћење, која се може уградити на веб локацију

Термли

Следећи на нашој листи је Темрли, решење повољно за буџет које чини усклађеност података једноставним за кориснике. Нуди најсвеобухватније решење за политику и сагласност на тржишту. Пошто се закони о приватности података развијају, одржава се транспарентност у прикупљању и одржавању података о клијентима.

Кључне карактеристике:

 • Креирајте прилагодљиву политику приватности, услове и услове, одрицање одговорности и политику рефундирања
 • Доступан је напредни алат за управљање пристанком на колачиће
 • Преузмите кориснички центар за подешавања, аутоматски блокатор, језик и подешавања банера
 • Примените решења и смернице о сагласности на своју веб локацију једним кликом
 • Увек у току са најновијим политикама приватности и прописима о подацима

Онетруст

Потреба за приватношћу потрошача расте са порастом дигиталних платформи и онлајн пословања. Овде долази Онетруст са робусним решењем за управљање пристанком који је једноставан за коришћење.

Ово решење олакшава снимање, централизовање, праћење и синхронизацију преференција пристанка. Тако је задовољена транспарентност у интеракцији са потрошачима и прописи о приватности података.

Кључне карактеристике:

 • Креирајте и управљајте сагласношћу за колачиће и банерима на веб локацијама
 • Пружа мобилну апликацију за управљање пристанком
 • Помаже организацији да остане у складу са прописима о заштити података
 • Нуди алате за управљање ризицима независних добављача
 • Интегрише се са АПИ-јима, СДК-овима, фидовима података и још много тога

ТермсФеед

ТермсФеед је напредно решење за управљање пристанком потрошача, политиком приватности, Т&Ц, ЕУЛА и још много тога. Ова платформа за управљање пристанком је доступна као десктоп и мобилна апликација, е-трговина, СааС и још много тога. Целокупно управљање колачићима и процес креирања банера сагласности су веома једноставни за корисника.

Кључне карактеристике:

 • Можете креирати прилагођене правне уговоре (Услови и услови, политика приватности, итд.)
 • Унапред направљени правни шаблони доступни су за помоћ корисницима
 • Приказује образац сагласности и сагласност на језику који жели корисник
 • Рутински доступна ажурирања у свим прописима о усклађености података
 • Интегрисати у различите платформе (ВордПресс и Скуареспаце, итд.)

Дидоми

Потрошачи су забринути како се њихови подаци користе на веб локацији. Уз Дидоми можете одржавати прописе о усклађености података и осигурати приватност података својим клијентима. Као резултат тога, можете створити вредност тако што ћете стећи поверење купаца и претворити приватност у пословну прилику.

Кључне карактеристике:

 • Поштујте глобалне прописе о заштити података и локалне власти за заштиту података.
 • Нуди технолошку инфраструктуру за чување и управљање пристанком на колачиће.
 • Подаци о сагласности који се могу делити за интерне системе и са поузданим трећим странама.
 • Добијте бољу контролу над својим стопама сагласности и аналитиком за корисне увиде.

Цоокиебот

Цоокиебот је ЦМП алат који осигурава да ваша веб локација прати прописе о заштити података како би заштитила податке корисника. Помоћу ове алатке лако је пратити колачиће, а људи пристају да их користе. Штавише, долази са најсавременијом технологијом скенирања и глатко се интегрише са режимом Гоогле сагласности.

Кључне карактеристике:

 • Технологија скенирања следеће генерације која аутоматски препознаје све колачиће и трагаче
 • Доступан је потпуно конфигурабилан банер за сагласност за колачиће
 • Кориснички прилагођени виџети који омогућавају корисницима да ажурирају своју сагласност у било ком тренутку
 • Могућност складиштења сагласности у облаку
 • Добијте подршку за банер сагласности за колачиће и декларацију са 40+ језика

Усерцентрицс

Усерцентрицс тврди да је једна од најбољих платформи за управљање пристанком. Усклађен је са ГДПР, ЦЦПА, ЛГПД и ПОПИА усклађеношћу за веб локације и апликације. Ово решење нуди неке невероватне алате који су неопходни за преузимање потпуне контроле над пристанком корисника.

Кључне карактеристике:

 • Потпуно прилагодљив ЦМП где можете да направите банере за колачиће, зидове за приватност и још много тога.
 • Прилагодљив најновијим законским захтевима.
 • Да бисте оптимизовали сагласност, можете да примените А/Б тестове.
 • Контекстуална сагласност за канале као што су Гоогле мапе, ИоуТубе и још много тога.
 • Интегрише се са неким од најбољих маркетиншких алата, као што су МаилЦхимп, Хотјар и још много тога.
  Како користити ВхатсАпп са радне површине

Куантцаст

Ако тражите бесплатно решење платформе за управљање пристанком, онда је Куантцаст ваш алат. Поједностављује управљање пристанком тако што омогућава приступ увидима публике у реалном времену путем сагласности.

Кључне карактеристике:

 • Побољшана контрола и управљање добављачима
 • Овластите приступ подацима о сагласности за различите типове корисника
 • Оптимизован кориснички интерфејс за високу стопу сагласности
 • Власници сајтова могу да прегледају и одржавају евиденцију ревизије
 • Подржава главне прописе о приватности података (ГДПР, ЦЦПА, ТЦФ в2.0)
 • Подесите подешавања приватности за посетиоце веб локације

Цровнпеак

Раније познат као Евидон, Цровнпеак је решење платформе за управљање приватношћу и пристанком. Овај ЦМП је направљен за предузећа и усклађен је са свим глобалним прописима о приватности података.

Можете лако да примените ово решење на свом сајту и добијете дубок увид и побољшану контролу над дељењем података. Штавише, трговци могу да задрже корисничко искуство, као и да обезбеде највиши ниво усклађености.

Кључне карактеристике:

 • Имплементирајте овај ЦМП са минималним и чак без икаквог кода
 • Креирајте идеалне унапред подешене поставке за прописе као што су ГДПР, ЦЦПА, ЛГПД и још много тога
 • Обавештења су увек ажурна са скенирањима у реалном времену и корисничким подацима
 • Веома прилагодљива обавештења укључују шаблоне, језике, опције уређаја и још много тога.
 • Доступна је контролна табла за сагласност са опцијом извештавања за анализу података
 • Одржава безбедност података и побољшава перформансе веб локације

Цларип

Цларип је још један ЦМП алат који ће помоћи вашем маркетиншком тиму у испуњавању правила о заштити података. Алат за формирање обрасца сагласности ће помоћи у аквизицији потенцијалних клијената и праћењу сагласности.

Алат укључује усклађеност са ГДПР и ЦЦПА прописима о усклађености података. Одржава преференције клијената и омогућава предузећима да добију сагласност за прикупљање, дељење и коришћење бројних података.

Кључне карактеристике:

 • Беспрекорно се интегрише са платформом за управљање корпоративним преференцијама.
 • Добијте сагласност корисника док управљате подешавањима на различитим каналима.
 • Информације о сагласности Цоллет заснивају се на локацији и понашању.
 • Централна контролна табла нуди детаљан увид у купце.
 • Укључује извозник који вам омогућава да извезете листу корисника који су дали сагласност.

Сирдата

ЦМП софтвер Сирдата једноставан за коришћење нуди врхунско, прилагодљиво решење. То олакшава издавачима и медијским компанијама да се придржавају закона о приватности података на својим веб локацијама.

Након конфигурисања тренутног банера и избора партнера, овај ЦМП се може применити за неколико минута. Овај алат испуњава спецификације издавача и оглашивача, који се стално ажурира најновијим прописима.

Кључне карактеристике:

 • Прилагодите банер сагласности са жељеним брендом, бојом, логотипом, текстом и још много тога.
 • Циљеви издавача и прималаца су испуњени спречавањем кршења података.
 • Прихвата подешавања у складу са еПриваци, ЦЦПА и ГДПР.
 • Доступна је опција за више језика са опцијом аутоматског избора језика.
 • Доступан на десктоп и мобилним платформама и ради у Гоогле АМП окружењу.

Последње мисли

Предузећа могу да напредују без бриге о обезбеђивању усклађености коришћењем ЦМП софтвера јер ће ЦМП решења управљати свим прописима о усклађености безбедности података, укључујући ГДПР, ЦЦПА и друге законе.

Штавише, купци ће се осећати безбедно у вези са својим подацима када се прави ЦМП алат имплементира на веб локацију. Дакле, спровођење прописа о приватности података је обавезно без обзира колико података прикупљате у рекламне и маркетиншке сврхе.

Избор најбоље платформе за управљање пристанком за вашу организацију зависи од фактора као што су ваше специфичне потребе, буџет и једноставност коришћења. Укључили смо нека од најбољих решења за управљање пристанком на тржишту.

Неке платформе су дизајниране за одређене индустрије, док друге нуде широк спектар функција. Топло вам препоручујемо да одаберете ону која је у оквиру вашег буџета и која испуњава ваше пословне захтеве.

Помоћу ових алата можете да генеришете политику приватности, услове и сагласност за колачиће за своју веб локацију.