11 најбољих маркетиншких платформи за запошљавање које ће се користити у 2023

Маркетиншке платформе за запошљавање олакшавају предузећима да пронађу правог кандидата кроз различите алате, од управљања фондом талената до прилагођених кампања за запошљавање.

Индустрије раде више како би привукле врхунске изгледе на данашњем конкурентном тржишту рада. Циљ им је да привуку потенцијалне кандидате и прошире вест о својим најновијим радним местима.

Софтвер за маркетинг регрутације улази у слику овде. Ове технологије чине објављивање отворених радних места приступачнијим и охрабрују кандидате за отворене позиције. Ево згодне табеле са најбољим маркетиншким платформама за запошљавање.

Наслов

Опис

Истражите

Смарт Дреамерс

Консолидује стицање талената, регрутовање вођено вештачком интелигенцијом.

Јобвите

Аутоматизација вођена вештачком интелигенцијом, упаривање кандидата, разнолик ЦРМ.

Страна горе

Прилагодљиве веб странице за каријеру, аналитика, питања и одговори засновани на вештачкој интелигенцији.

СмартРецруитерс

Ефикасно листање послова, портал за препоруке, аутоматизација.

ТалентЛифт

Регрутовање омниканала, аналитика, персонализовани садржај.

иЦИМС

Поједностављује праћење, апликација „једног клика“, АИ технологија.

НАС Рецруитмент АЦТИВАТЕ

Праћење трошкова, перформансе медија, функција Гоогле Јобс.

Талентериа

Надограђује слободна радна места, приказује ЕВП, тимске увиде.

Хиерологи

Културно усклађивање, предиктивна аналитика, опсежно извештавање.

Зохо Рецруит

Повећање изложености, објављивање једним кликом, ЛинкедИн Еаси Аппли.

ТалентРееф

Више образаца за пријаву, интуитивна контролна табла, могућности интеграције.

Овај део ће детаљније испитати најбоља софтверска решења за маркетинг за запошљавање. Биће вам лако да изаберете платформу која најбоље одговара вашим потребама јер ћемо такође указати на јединствене квалитете сваке од њих и дати кратак опис.

Како се маркетинг регрутације разликује од регрутације?

Регрутовање подстиче кандидате који су претходно поднели пријаву за посао да прихвате понуду и придруже се вашој компанији.

Можда ће бити изазовно променити овај начин размишљања јер регрутери често морају да се усредсреде на маркетинг регрутовања, а то је само понекад у опису њиховог посла.

Насупрот томе, маркетинг регрутације садржи све радње које су потребне да се кандидати убеде да се пријаве, без обзира да ли активно траже посао. Због тога, маркетинг регрутације постаје каријера која се разликује од уобичајеног регрутовања.

Маркетинг регрутације користи различите стратегије и тактике, захтевајући различите скупове вештина. Изградња више веза одједном је фокус маркетинга запошљавања.

Ако апликант активно тражи посао, можда се прво пријави на вашу веб локацију. Они гледају на ваше странице друштвених медија из радозналости да сазнају више.

Овај пасивни тражилац посла боље упознаје ваше предузеће док ступа у интеракцију са вашим садржајем. Они би могли следеће да оду на вашу веб локацију за каријеру, која приказује изгледе за раст особља, одобрења клијената и пословне предности. Они обележавају вашу веб локацију за каријеру из дивљења за каснију употребу.

Када пасивни тражитељ посла на крају одлучи да активно тражи нови посао, могао би да оде на ЛинкедИн страницу ваше компаније или другу страницу друштвених медија, да се врати на веб локацију за каријеру коју је обележио или да на плочама за посао тражи отворе у вашој компанији.

Зашто бисте требали изабрати маркетиншку платформу за запошљавање?

Постоји много разлога да одаберете маркетиншке платформе за запошљавање како бисте олакшали процес запошљавања:

 • Омогућава детаљну аналитику и извештавање: Ваша фирма може да оптимизује радње запошљавања на основу проницљивих података прикупљених из пријава за посао и алата за процену пре запошљавања.
 • Оптимизује проналажење кандидата коришћењем префињених алата за претрагу: Можете да користите моћне алате за претрагу и беспрекорну интеграцију у таблу послова да бисте пронашли и контактирали непосредне кандидате.
 • Повећава привлачност ваше агенције врхунским талентима: Ова стратегија вас разликује од противника и привлачи појединце највишег калибра.
 • Подиже интересовање код кандидата: Пружајући циљану комуникацију, одржавајте интересовање кандидата током процеса запошљавања. Уз помоћ маркетиншких алата за запошљавање, ваша компанија може да подстакне односе са кандидатима и ниже стопе одустајања.
 • Такође сте свеснији тренутних стопа, тако да можете проактивно да практикујете добре мере бенчмаркинга плата, јер је важно задржати тај таленат!

Испод су најбољи маркетиншки софтвер за запошљавање који је доступан на тржишту. Ове платформе повећавају видљивост ваших унапређења за посао и помажу у привлачењу одличних кандидата.

Смарт Дреамерс

СмартДреамерс је маркетиншка платформа за запошљавање дизајнирана да помогне предузећима у проналажењу пасивних кандидата за посао. Он пружа клијентима алате за креирање циљаних кампања за регрутацију, ефикасно управљање фондовима талената и праћење поврата улагања (РОИ) у њиховим напорима за запошљавање.

Карактеристике:

 • Консолидује често фрагментирани екосистем за стицање талената у кохезивно решење.
 • Скалабилан оперативни систем и напредна вештачка интелигенција дају одличне резултате.
 • Додељује корисницима да трансформишу посетиоце веб локације у кандидате за посао без напора и, на крају, успешно запошљавају.
 • Организације могу значајно смањити своје трошкове запошљавања ослобађајући се зависности од решења трећих страна.

Регрутери могу управљати СмартДреамерс-ом како би побољшали свој бренд послодавца и остварили интеракцију са потенцијалним кандидатима на њиховим дигиталним платформама.

Јобвите

Послодавци могу активно откривати квалификоване кандидате и руковати позивима за интервју са њима Јобвите, добро позната платформа за маркетинг регрутације. Такође служи као свеобухватан систем управљања талентима, олакшавајући организовање и праћење пријава кандидата.

Карактеристике:

 • Обогатите послове кандидата и оперативну ефикасност кроз увођење аутоматизације вођене вештачком интелигенцијом.
 • Функционалност подударања кандидата управља системом бодовања заснованим на вештачкој интелигенцији како би упарила кандидате са одговарајућим могућностима за посао.
 • Потпуно се повезује са Талеметри Рецруитмент Маркетинг Суите-ом и ради са различитим ЦРМ програмима, веб локацијама за запошљавање и алатима за објављивање послова.
 • Има много карактеристичних опција филтрирања, овлашћујући кориснике прецизним и прилагођеним претрагама кандидата.

Сада, више него икада, послодавци креирају веб странице и користе огласне табле за објављивање отворених послова. Све компоненте процеса запошљавања су поједностављене уз Јобвите, који комбинује ове задатке у једно, интегрисано решење.

Страна горе

Страна горе је платформа за регрутовање која помаже у привлачењу, планирању и трансформацији врхунских појединаца.

Карактеристике:

 • Овлашћује вас да измислите приступачне и прилагодљиве веб странице за каријеру које тачно представљају бренд вашег послодавца.
 • Користи модул за анализу да би пружио широк увид у пут кандидата, помажући вам да прецизно одредите највредније странице, канале и садржај.
 • Спаја се са популарним софтверским решењима као што су Фит2ворк, КСРЕФ, ВидЦруитер и Фларе.
 • ПагеУп нуди флексибилне и прилагођене опције цена, доступне на захтев.

ПагеУп користи функције за дискусију питања и одговора засноване на вештачкој интелигенцији како би упоредио потенцијалне запослене са тренутним запосленима у организацији. Ово гарантује да се садржај који генеришу запослени који допуњује имиџ вашег бренда може лако да се дели.

СмартРецруитерс

Фирме са високим учинком које желе да открију врхунско особље често се обраћају СмартРецруитерс. Овај робусни медиј нуди неуспоредиву функционалност и слободно тржиште, дајући вашој компанији самопоуздање које јој је потребно да успе у запошљавању.

Карактеристике:

 • Без напора прегледајте листе послова на основу скупова вештина.
 • Подстичите препоруке путем портала за запослене који динамички промовише препоруке.
 • Аутоматизујте процес оглашавања кроз иновативну дистрибуцију послова, штедећи време и труд.
 • Искористите свој буџет на најбољи начин уз услуге предиктивног објављивања.

СмартРецруитерс користи модерну технологију у облаку да инкорпорира отворено тржиште за спољне услуге регрутовања, опсежан маркетинг за запошљавање и алате за сарадњу.

ТалентЛифт

Коришћењем омниканалног приступа регрутовању, повећајте домет кандидата. ТалентЛифт пружа темељно решење које се повезује и са пасивним и са активним тражиоцима посла преко различитих канала, укључујући плоче за посао, друштвене медије, професионалне мреже, програме за упућивање и тражење кандидата.

Карактеристике:

 • Посматрајте и анализирајте сваку акцију коју кандидати предузму на вашем сајту за каријеру.
 • Креирајте изврсне одредишне странице и координирајте занимљиве догађаје у каријери.
 • Пратите све интеракције кандидата и обезбедите правовремени, персонализовани садржај који одговара кандидатима.
 • ТалентЛифт вам омогућава да се борите и са пасивним и са активним тражиоцима посла.

Активности регрутовања вашег тима ће постати адекватније, флексибилније и стратешки захваљујући коришћењу ТалентЛифт-а. Ова технологија поједностављује ручне задатке, тако да се можете фокусирати на кандидате, што је најважнији део запошљавања.

иЦИМС

Тхе иЦИМС Талент Цлоуд укључује платформу за размену порука, аналитичку контролну таблу и маркетиншку основу за запошљавање.

Карактеристике:

 • Поједностављује праћење упражњених радних места, извора запошљавања, накнада за запошљавање и политике укључивања.
 • Поспешује процес пријаве са опцијом пријаве „једним кликом“ за кандидате.
 • Снабдева проширено извештавање и аналитику извора, омогућавајући процену повраћаја улагања.
 • Користи видео изјаве запослених да изазове интересовање приправника.

Технологија користи вештачку интелигенцију како би убрзала процесе проналажења и провере, док истовремено промовише повољну перцепцију бренда кроз прилагођене веб странице за каријеру и побољшано управљање односима са кандидатима.

НАС регрутовање (АКТИВИРАЈ)

Кључно је да ваша веб локација ефективно представља вашу организацију и истиче оно што вас чини јединственим као послодавца у поређењу са другима. Да бисмо то постигли, можемо користити АКТИВИРАТИ.

Карактеристике:

 • Пратите трошкове по пријави за посао и запошљавању, у организацији извора оглашавања у медијима.
 • Пратите досег, стопе конверзије и укупни учинак медијских канала, правећи разлику између спонзорисаног и органског садржаја.
 • Уверите се да су ваши огласи за посао истакнути на Гоогле пословима да бисте усмерили саобраћај кандидата директно на вашу веб локацију.
 • Побољшајте страницу за тражење посла са обиљем опција, представљајући кандидате са више филтера како бисте прецизирали своје критеријуме претраге.

Ова маркетиншка платформа за запошљавање омогућава послодавцима да допру до појединаца који су изразили интересовање да чују од њих преко њихове мреже талената или других канала. Ова платформа ће нам помоћи да се ујединимо са потенцијалним кандидатима и промовишемо нашу организацију и могућности запошљавања.

Талентериа

Талентериа представља решење за аутоматску надоградњу ваших радних места и проширење вашег досега на потенцијалне кандидате.

Карактеристике:

 • Истакните своју понуду вредности запослених (ЕВП), основне вредности и погодности.
 • Дајте увид у своје тимове, радно окружење и корпоративну културу.
 • Делите поруке од руководства ваше компаније.
 • Поткрепите своје тврдње изјавама и референцама запослених.

Многи људи који траже посао дају предност репутацији компаније када доносе одлуке о запошљавању. Стога, саставни елемент процеса запошљавања је ефективно приказивање бренда вашег послодавца како бисте навели вашу организацију као примерно радно место, за шта је Талентериа савршена.

Хиерологи

Хиерологи је специјализована платформа која даје приоритет културном усклађивању и предиктивној аналитици. Његов непосредни циљ је да процени кандидате проценом њихових вредности и карактеристика понашања, обезбеђујући да се глатко уклапају у културу ваше компаније.

Карактеристике:

 • Праћење кандидата је доступно и на десктоп и на мобилним уређајима.
 • Уграђени ресурси укључују смернице за интервјуе, процене вештина, провере референци и процене.
 • Обимне алатке за извештавање које пружају увид у брзину запошљавања, поштовање процеса запошљавања и повраћај улагања.
 • Омогућава шири досег ваших огласа за посао и побољшава вашу стратегију стицања талената.

Хијерологија игра кључну улогу у смањењу стопе флуктуације и побољшању укупног успеха вашег процеса запошљавања предвиђајући колико ће кандидати ефикасно обављати своје улоге и колико ће се добро асимилирати у вашу организацију.

Зохо Рецруит

Зохо Рецруит се истиче у подизању видљивости ваших огласа за посао док ефикасно преноси културу, вредности и искуства ваше компаније која ваши идеални кандидати цене.

Карактеристике:

 • Једноставне и бесплатне алатке за извештавање за појединце, омогућавајући регрутерима да истраже његове могућности.
 • Проширите домет својих огласа за посао без напора користећи функцију објављивања једним кликом.
 • Нуди два стандардна издања за вашу удобност: Стандард Едитион и Адванцед Едитион.
 • Надоградите искуство кандидата интеграцијом ЛинкедИн Еаси Аппли-а.

Зохо Рецруит платформа има две функције: повећање видљивости ваших радних места и одржавање бренда послодавца.

ТалентРееф

ТалентРееф је специјализовани медиј за управљање запошљавањем развијен за ефикасно запошљавање великог броја запослених по сату. Побољшава ток посла и поједностављује и убрзава процес апликације аутоматизацијом операција и задатака.

Карактеристике:

 • Нуди више образаца за пријаву: ћаскање, текст или КР кодове.
 • Побољшава усклађеност и скраћује време запошљавања менаџера за запошљавање.
 • Пружа интуитивну контролну таблу, могућности за праћење кандидата и размену текстуалних порука.
 • Комбинира се са огласним плочама, платформама друштвених медија, системима платног списка и услугама провере прошлости.

Моћни квалитети ТалентРееф-а укључују креирање брендираних страница за каријеру, интеракцију са одборима за посао и одговарајућу комуникацију кандидата.

Функције на које треба пазити док бирате маркетиншки софтвер за запошљавање

Неке битне кључне карактеристике укључују:

#1. Проналажење и привлачење кандидата

Изузетне особине маркетиншког софтвера за запошљавање могу се искористити за ефикасно откривање, идентификацију и привлачење врхунских талената:

 • Регрутовање на друштвеним мрежама: Процедуре за регрутовање, укључивање и конверзију особа које траже посао на платформама друштвених медија оптимизоване су софтвером за маркетинг за запошљавање.
 • Програми за упућивање запослених: Централизована платформа софтвера омогућава запосленима да шаљу препоруке, прате напредак и узимају у обзир подстицаје или награде.

#2. Управљање односима са кандидатима (ЦРМ)

Ангажовање и развој дугорочних веза зависе од ефикасног организовања и праћења интеракција кандидата:

 • Сегментација групе талената: Користећи ознаке и филтере за вишекратну употребу, организујте и класификујте свој фонд талената да бисте олакшали откривање и циљање квалификованих људи за одређене позиције.
 • Аналитика и извештавање о регрутацији: Користите детаљна решења за аналитику и извештавање која прате кључне индикаторе учинка (КПИ) и подстичу оптимизацију стратегије да бисте проценили успех ваших маркетиншких иницијатива за запошљавање.

#4. Објављивање послова и вишеканална дистрибуција

Проширите свој домет и видљивост дељењем информација о отварању радних места на више канала:

 • Шаблони огласа за посао и прилагођавања: Користите различите алате и функције да бисте креирали ефикасне шаблоне огласа за посао.
 • Циљано оглашавање: Управљајте програмским оглашавањем да бисте представили огласе за посао најквалификованијим људима на основу њихове историје претраге, историје прегледања и интересовања.

#3. Брендирање послодавац

Решења за брендирање послодаваца као што су креатори сајтова за каријеру, управљање садржајем и брендирани материјали могу помоћи вашем предузећу да побољша своју репутацију и привуче врхунске таленте:

 • Управљање догађајима за запошљавање: Да бисте се повезали са одговарајућим потенцијалним клијентима и истакли своје могућности за посао, стратешки организујте, објавите и управљајте догађајима за запошљавање као што су сајмови послова и састанци за умрежавање.
 • Прилагодљиви сајтови за каријеру: Дизајнирајте визуелно привлачне веб странице за каријеру прилагођене мобилним уређајима које одражавају културу, вредности и карактеристичне квалитете ваше фирме.

Често постављано питање је: „Која је разлика између брендирања послодавца и маркетинга за запошљавање?“

Брендирање послодаваца и маркетинг за запошљавање служе различитим циљевима. Маркетинг регрутације шири вест о изгледима за посао како би привукао потенцијалне кандидате. За разлику од тога, брендирање послодавца се односи на дизајнирање и приказивање узорног имиџа компаније као дивног радног места.

Како подићи свест о маркетингу запошљавања?

#1. Повећајте свест : Промовисање ваше маркетиншке агенције за запошљавање као послодавца на веб локацијама на којима кандидати често траже доступне понуде за посао.

#2. Створите интересовање: Ускладите информације о понудама за посао са информацијама које потенцијални запослени желе да подстакну своје интересовање.

#3. Негујте одлуку: Огласите доступне позиције, бенефиције запослених и плате које нуди послодавац.

#4. Оптимизујте процес запошљавања: Пречишћавање пријаве за посао ће учинити чуда за унапређење ваше игре за запошљавање. У случају да се кандидат не запосли, требало би да га размотрите за све будуће могућности када буду доступне.

Закључак

Маркетинг запошљавања омогућава компанијама да се истакну захваљујући приступачном корисничком интерфејсу. Маркетиншке платформе за запошљавање оснажују предузећа у проналажењу, ангажовању и запошљавању врхунских људи.

Стога, одабир праве маркетиншке платформе за запошљавање може значајно утицати на вашу способност да окупите квалификовано особље кључно за успех ваше компаније.