11 невероватних СТЕМ апликација за децу да се играју и уче науку

Ученици који користе СТЕМ апликације уче како да примене своје вештине критичког размишљања за решавање проблема.

СТЕМ апликације добијају много пажње у садашњем времену. Пошто већина деце проводи време на таблетима, лаптоповима, телефонима или другим дигиталним инструментима, инсталирање и коришћење СТЕМ апликација на овим уређајима чини њихово време проведено на инструментима плодоносним.

СТЕМ апликације побољшавају когнитивне капацитете деце и помажу им да брже и ефикасније решавају проблеме.

У овом чланку ћемо разговарати о томе шта су СТЕМ апликације и зашто их деца користе. Такође ћемо видети предности и карактеристике СТЕМ апликација и шта их чини идеалним за децу. На крају, погледаћемо неке од најневероватнијих СТЕМ апликација за децу да се играју и уче науку.

Шта су СТЕМ апликације и зашто их деца користе?

СТЕМ је скраћеница за науку, технологију, инжењерство и математику – четири блиско повезане дисциплине. Да би боље образовао студенте за примене у стварном свету, СТЕМ интегрише све четири теме уместо да се фокусира само на једну.

СТЕМ апликације су софтверске апликације засноване на СТЕМ методологији где деца уче о различитим концептима и темама СТЕМ-а уз помоћ интерактивних алата, игара и е-књига.

Деца користе СТЕМ апликације јер већина ових апликација изводи свој наставни процес на веома забаван и узбудљив начин. Њихове шарене појаве и концептуално оријентисане игре привлаче пажњу већине деце. Они остају задубљени у такве апликације дуго.

Које су предности СТЕМ апликација?

СТЕМ образовање нуди многе предности својим ученицима. Дакле, несумњиво је да СТЕМ апликације такође користе својим корисницима. Испод су неке од главних предности које СТЕМ апликације нуде својим корисницима.

Подстиче креативност

Срж СТЕМ образовања је несумњиво креативност. СТЕМ апликације подстичу студенте да развију оригиналне идеје и примењују мултидисциплинарно размишљање како би се ухватили у коштац са изазовним проблемима.

Пажњу ученика додатно заокупља чињеница да су ови проблематични појмови представљени као игре или активности. Стога СТЕМ апликације директно промовишу креативност.

Побољшава вештине критичког мишљења

Врста садржаја који се пружа у СТЕМ образовању је концентрисана на подстицање критичког мишљења деце. Чин активног осмишљавања, тумачења, анализе и евалуације информација помоћу перцепције, стручности, контемплације, расуђивања или комуникације познат је као критичко мишљење.

Већина СТЕМ апликација креирана је на начин који подстиче кориснике да примењују критичко размишљање како би решили већину изазова.

Расте радозналост

Деца се подстичу да постављају питања зашто и како кроз СТЕМ образовање. Кроз различите вежбе, алате или игре, СТЕМ апликације омогућавају студентима да искористе своје идеје за развој креативних решења. Свеукупна радозналост деце је повећана као резултат, и они постају мудрији и боље образовани.

  Водич за различите типове

Обнавља когнитивне вештине

Менталне способности познате као когнитивни таленти побољшавају читање, размишљање и учење. Може се разрадити и развити кроз обуку. Користећи СТЕМ апликације, ученици могу да побољшају и повећају своје когнитивне способности док уче основе кодирања и инжењеринга.

Повећава иницијативно размишљање

СТЕМ апликације помажу студентима да се осећају оптимистичније у погледу учења тако што им омогућавају да са сигурношћу приступе потешкоћама. Поред тога, подиже самопоуздање ученика и елиминише неповољна предрасуда. СТЕМ апликације помажу људима да постану радозналији, самоуверенији и проактивнији када је у питању решавање проблема.

Шта чини СТЕМ апликације идеалним за децу?

СТЕМ апликације могу бити вредан додатак вашим СТЕМ наставним алатима. То је зато што СТЕМ предмети могу бити сложени и изазовни за интеракцију ученика. Уз помоћ игара, загонетки и одличних визуелних и аудио снимака, све ове апликације су направљене да изазову интересовање корисника.

Деца такође могу да науче о снази креативности и технологије кроз СТЕМ апликације. Ово ће им дати предност на међународној сцени док свет постаје све више технолошки оријентисан.

Укључивање у СТЕМ активности учења учи ученике како да идентификују и процене проблеме. Такође их уче да смисле план акције за њихово решавање. Ученици могу да користе СТЕМ апликације да примене своје учење на више проблема и проблема.

Сада ће вам бити јасно које су предности и карактеристике СТЕМ апликација. Дакле, хајде да истражимо неке од најбољих СТЕМ апликација које ћемо испробати.

Таппити Апп

СТЕМ апликација Таппити садржи проширену библиотеку од преко 200 експеримената, игара, предавања, видео записа и других ресурса који су сви у складу са стандардима науке следеће генерације. Поседује веб локацију и апликацију за иОС.

Научни стандарди следеће генерације за разреде К–5 усклађени су са садржајем Таппитија, који је креиран за децу узраста од 4 до 10 година. Одабиром узраста вашег детета након регистрације, такође можете да промените ниво сложености питања.

Омогућава вам да успоставите неколико профила под једним налогом. Поред тога, можете користити било који уређај за приступ Таппитију када се претплатите.

Смарт Талес

Смарт Талес је апликација за причу и едукацију за децу која подстиче креативност и интересовање за СТЕМ дисциплине.

Према студијама, коришћење паметних прича најмање 20 минута дневно повећава речник, стимулише вештине слушања, повећава склоност деце ка академском успеху, јача породичне везе и помаже младима да идентификују емоције и негују емпатију.

Са симпатичним ликовима и авантурама смештеним у разним фасцинантним окружењима, укључујући џунглу, фарму, свемир, итд., Смарт Талес нуди опсежну колекцију. Тамо можете пронаћи бројне интерактивне и анимиране странице књиге прича.

Један додир омогућава деци да се укључе у анимације и истраже магични и забавни универзум. Можете преузети апликацију Смарт Талес за Андроид и иОС уређаје.

Инспирит Апп

Инспирит је СТЕМ апликација која користи импресивне алате за учење. Мноштво алата као што су 3Д и ВР могу да задрже ученике 5 пута више заинтересованих док значајно повећавају задржавање учења.

Можете бирати између хиљада висококвалитетних духова у биологији, хемији и физици користећи Инспирит, укључујући 3Д моделе, симулације, помагала за учење и још много тога.

  Можете ли да онемогућите огласе на почетном екрану Року?

Са алаткама које се једноставно користе на Инспирит-у, као што су Спирит Слидес и Спирит Доцс, можете интегрисати 3Д и ВР технологију у своје часове науке. Уз помоћ ове платформе, можете брзо да изградите импресивно окружење за учење.

Тинкер

Тинкер је СТЕМ апликација коју нуди Бијус. Нуди интерактивну функцију учења засновану на причама. Омогућава деци и тинејџерима да покупе основе кодирања кроз једноставне задатке засноване на блоковима пре него што глатко пређу на текстуалне програмске језике као што су ЈаваСцрипт и Питхон.

Без обзира на године или вештину, сваки ученик може пронаћи пут учења са својим избором од више од 70 награђиваних курсева.

Апликација Тинкер нуди више од 5.000 курсева који су подржани стотинама туторијала у апликацији, практичних пројеката и интерактивних тестова. Такође пружа различита решења, укључујући кодирање засновано на блоковима, кодирање икона за предчитаче, Питхон, ЈаваСцрипт, науку о подацима, уметност и курсеве за обраду слика.

Црази Геарс

Црази Геарс је најсавременија дигитална слагалица за иОС која је креирана једноставним механичким мотором. Апликација је направљена имајући на уму способности деце за критичко размишљање.

Деца контролишу ременице, ланце, шипке и зупчанике у овој занимљивој слагалици како би прошла сваку фазу. Ово их учи како различити механизми интерагују док граде машину.

Програмери су креирали Црази Геарс да инспиришу децу да науче и схвате физичке карактеристике механизама које свакодневно виде.

Платформа то чини тако што омогућава детету да се игра са стварима у свакој фази како би видела како они међусобно комуницирају да би завршили задатак. Деца могу да изграде своје разумевање СТЕМ предмета кроз интеракцију са технологијом.

Одд Бот Оут

Одд Бот Оут је СТЕМ иОС софтвер који је пријатан и забаван. У овој апликацији, Одд, робот у дискусији, јединствен је у поређењу са другим роботима. Игра је једноставна, а Одд може да пређе на следећи ниво тек након што положи тест.

Мораћете да користите физику, струју и грађевинске блокове да помогнете Одду да побегне из фабрике робота.

Сваки ниво нуди јединствен изазов у ​​овој слагалици. Загонетке могу бити било шта попут изградње моста преко понора, дизајнирања и управљања опасним возилом или вожње роботске стоноге. Са точковима, моторима, струјним круговима и другим конструкцијским елементима, нуди 100 различитих и изазовних нивоа. Нуди креативан, ненасилан облик игре без стреса.

ДНК Плаи

На једноставан начин чисте игре, забавна иОС игра ДНА Плаи излаже децу основама ДНК. Решавајући низ лаких ДНК изазова, можете развити чудовишта користећи овај софтвер. Променом гена можете постати маштовити и експериментисати са чудним мутацијама различитих делова тела.

Ова игра је идеална за СТЕМ подучавање јер пружа забаван увод у ДНК, биологију и генетику.

Можете да конструишете преко 200 милијарди различитих врста створења, решавате ДНК укрштене речи и размењујете делове слагалице да бисте изазвали мутације. Постоји много изненађујућих и забавних интеракција, јер можете да натерате ваша чудовишта да мењају своје форме у реалном времену када плешу, клизају, једу или спавају.

Апп Статес оф Маттер

Стате оф Маттер је још једна апликација из које деца могу научити основе науке. Деца уче кроз активности, експериментисање, посматрање, испитивање, нагађање и тражење решења. Помоћу ове апликације можете стећи знање о различитим стањима материје.

  Како сачувати Гоогле Доодле ван мреже

Можете истражити облик, боју, понашање, звукове и кретање различитих агрегатних стања замрзавањем соде, кокицама, топљењем злата и још много тога.

Поред тога, можете научити како различите ствари реагују на температуре у распону од -500 °Ф до 5500 °Ф. Док експериментишете са фазним помацима и мењате температуру, можете приметити да се чврсте материје топе, течности смрзавају и гасови постају течни док сазнате које промене су неповратне.

СТЕМ Буддиес

СТЕМ Буддиес користи приче, анимације и забавне активности како би побудио интересовање деце за науку, технологију, инжењеринг и математику (СТЕМ) и упознао их са вештинама 21. века.

Овај образовни софтвер је привлачан и забаван. Садржи низ малих анимираних прича о свакодневним активностима СТЕМ Буддиес-а.

Они ће подстаћи децу између 4 и 9+ да уживају у СТЕМ-у. Деца стичу вештине неопходне да постану самоусмерени, футуристички и сараднички ученици пратећи ликове у њиховим причама.

СТЕМВеркз Апп

За децу узраста од 6 до 12 година, СТЕМВеркз нуди прилагодљиво окружење за учење са преко 800 комада материјала, укључујући интерактивне филмове, приче, игрице и још много тога. За децу да уче сопственим темпом или да им помогну у школским задацима, нуди више од 800 интерактивних прича за учење.

СТЕМВеркз је онлајн игра и авантура за децу у којој морају да развију виртуелни град, решавају проблеме и враћају мир у СТЕАМВаллеи. Они то постижу стварањем упечатљивих ликова и употребом СТЕАМ знања и вештина за постизање циљева.

На СТЕМВеркз-у деца могу да комуницирају са људима из целог света и стекну нове пријатеље. Поред тога, на овом сајту могу да прате свој развој и стекну значке достигнућа које заслужују.

СТЕМ образовање и енглески језик

Забаван и занимљив увод у енглески и СТЕМ предмете нуди се путем образовног софтвера СТЕМ Едуцатион анд Енглисх за децу узраста од 3 до 8 година. То је програм заснован на искуству препун занимљивих игрица и информација који комбинује учење енглеског са СТЕМ откриће.

Платформа настоји да деци пружи неопходне ресурсе, способности и перспективе да науче више о невероватном свету око себе.

Научни стандарди следеће генерације за К–5. разред и Матх Цоммон Цоре Стате Стандардс фор Киндергартен су повезани са материјалом у апликацији СТЕМ Едуцатион и ЕНГЛИСХ.

Наставни план и програм кодирања подстиче децу да истражују и дизајнирају своје кодирање кроз ангажоване активности у стилу игре, помажући им да негују менталитет раста.

Закључак

Данас је све на овај или онај начин повезано са СТЕМ. СТЕМ апликације пружају интелигентан и забаван начин да деца разумеју основе науке, технологије, инжењерства и математике.

Када деца почну да се интересују за СТЕМ предмете, они стичу много вештина које ће им бити од велике користи у садашњим и надолазећим временима. Дакле, ако још нисте истражили свет СТЕМ апликација, требало би да то урадите сада!

Такође можете истражити неке најбоље апликације за забавно читање за децу.