Како бесплатно уређивати ПДФ датотеке на Цхромебоок-у

Постоји начин да покренете офлајн алатку за ОЦР на Цхромебоок рачунарима користећи Вине за издвајање текста из слика или ПДФ датотека. Али ако желите да додате текст или слике у ПДФ или једноставно желите да е-потпишете документ, потребан вам је ПДФ уређивач на Цхромебоок-у. На срећу, Гоогле је недавно додао подршку за ПДФ белешке у матичној апликацији Галерија. Иако је ова функција у свом тренутном облику необична, можете је користити за основно уређивање ПДФ-а. Дакле, у овом чланку смо објаснили како бесплатно уређивати ПДФ датотеке на Цхромебоок-у. Уз то, детаљно смо представили и апликацију треће стране која вам омогућава да прегледате, уређујете и потписујете ПДФ-ове на Цхромебоок-овима. У вези с тим, хајде да научимо како да измените ПДФ на Цхромебоок-у.

Измените ПДФ датотеке на Цхромебоок-у (2022)

У овај водич смо укључили две методе за уређивање ПДФ датотека на Цхромебоок-у. Обе методе су бесплатне за коришћење, а на располагању вам је много различитих алата.

Ваш Цхромебоок мора да користи Цхроме ОС 104 или новији да бисте уређивали ПДФ датотеке помоћу апликације Галерија. Гоогле је недавно ревидирао матичну апликацију Галерија и додао нове функције као што су ПДФ белешке, додавање текста, потписа и још много тога. Уз то, ево корака које треба следити.

1. Отворите апликацију Датотеке и двапут кликните на ПДФ датотеку коју желите да измените. Подразумевано ће отворити ПДФ датотеку помоћу апликације Галерија. Такође можете да кликнете десним тастером миша на ПДФ датотеку и изаберете „Отвори помоћу -> Галерија“.

2. Затим, ако желите да додате текст или попуните образац, кликните на икону Тект Аннотатион “Тт” у горњој траци менија.

3. Затим ће се отворити нови мени на десној бочној траци. Одавде можете одабрати фонт, величину, поравнање, форматирање и боју. Сада можете наставити и додати оквир за текст у ПДФ датотеку.

4. У случају да желите да означите ПДФ или да потпишете ПДФ документ, кликните на икону „Аннотате“ (закривљена линија) у горњој траци менија.

5. Сада изаберите оловку, маркер или гумицу са десне бочне траке. Такође можете прилагодити величину оловке и одабрати боје. Када завршите, кликните на „Сачувај“ у горњем десном углу и то је све.

Уредите ПДФ датотеке на Цхромебоок-у помоћу апликације треће стране

Постоји много ПДФ уређивача независних произвођача, али Смаллпдф је једна од најбољих веб апликација које можете да користите на свом Цхромебоок-у за брзо уређивање ПДФ датотека. Осим додавања текста и напомена, можете претворити своје ПДФ датотеке у више формата, спојити датотеке, компримирати ПДФ датотеке и учинити много више.

Уз то, Смаллпдф дозвољава само бесплатно уређивање два документа у једном дану. Ако је ваш бесплатни лимит исцрпљен, можете испробати другу сличну веб апликацију под називом Сејда (посета) или СодаПДФ (посета). Уз то, ево како бесплатно уређивати ПДФ датотеке на Цхромебоок-у.

1. Идите на званичну веб страницу Смаллпдф-а (посета) и отпремите ПДФ датотеку коју желите да измените.

2. Након тога, можете додати текст, коментарисати, означити текст, уметнути слике, па чак и е-потписивање докумената. Када завршите, кликните на „Извези“ у горњем десном углу.

3. У случају да желите да конвертујете ПДФ датотеку и извршите друге радње, можете истражити дугу листу алата Смаллпдф-а са овде.

Ставите белешке и потпишите ПДФ датотеке на Цхроме ОС уређајима

Дакле, ово су два најлакша начина за бесплатно уређивање и коментарисање ПДФ докумената на Цхромебоок-овима. Обично користим Смаллпдф јер је богат функцијама и има много алата који раде једнако добро као и свака наменска апликација за десктоп. Међутим, додавање ПДФ белешки у матичну апликацију Галерија је добар потез и требало би да покушате. Осим тога, ако тражите најбоље апликације за цртање на Цхромебоок-у, пређите на нашу одабрану листу која је повезана овде. А да бисте открили нове и невероватне Цхроме ОС апликације, имамо дугачку листу за вас. А ако имате питања у вези са Цхромебоок-ом, обавестите нас у одељку за коментаре испод.