11 виртуелних ИБАН провајдера за неометана прекогранична пословна плаћања

У данашњој глобалној економији, предузећа и појединци често морају да примају уплате од међународних клијената или врше прекограничне трансакције. Међутим, традиционални банкарски системи могу бити спори, скупи и компликовани.

Унесите виртуелни ИБАН, који нуди поједностављено и исплативо решење за међународне трансфере новца. Хајде да сазнамо више о виртуелном ИБАН-у и шта они имају да понуде предузећима која желе да се прошире на међународном нивоу.

Виртуелни ИБАН (међународни број банковног рачуна) је дигитални број банковног рачуна који није повезан са физичким банковним рачуном. То је моћно средство за предузећа и појединце који морају да управљају вишеструким рачунима и трансакцијама у различитим земљама без муке око отварања и одржавања традиционалних банковних рачуна.

Виртуелни ИБАН-ови у великој мери поједностављују прекогранична плаћања и смањују трошкове повезане са међународним трансакцијама. Са виртуелним ИБАН-ом, предузећа могу да примају уплате од купаца из целог света, а такође могу да врше плаћања у различитим земљама. Они су савршени за све који желе да поједноставе своје међународне процесе плаћања.

По чему се виртуелни ИБАН разликује од обичног ИБАН-а?

Виртуелни ИБАН је дигитални приказ традиционалног ИБАН-а са неким кључним разликама које га чине јединственим прилагођеним потребама модерног банкарства. Док је обичан ИБАН стандардни број банковног рачуна за примање и слање међународних плаћања, виртуелни ИБАН превазилази ову основну функционалност да би пружио лакше и ефикасније банкарско искуство.

Једна од примарних разлика између њих је та што се виртуелним ИБАН-ом може управљати у потпуности на мрежи без потребе за физичком филијалом банке или традиционалном банкарском инфраструктуром. Ово га чини много приступачнијим предузећима која послују из удаљених подручја или онима који више воле да управљају својим банкарским активностима без посете банкама.

Које предности виртуелни ИБАН пружа предузећу?

Виртуелни ИБАН може пружити бројне предности за пословање, посебно у погледу ефикасности, уштеде трошкова и флексибилности. Ево неколико убедљивих разлога зашто би предузећа требало да размотре коришћење виртуелног ИБАН-а:

 • Лако праћење долазних уплата: Сваки виртуелни ИБАН можете доделити одређеном клијенту или каналу плаћања, омогућавајући предузећима да лако идентификују долазна плаћања и ускладе их са својим рачуноводственим евиденцијама.
 • Исплатива међународна плаћања: Виртуелни ИБАН може да прима и врши међународна плаћања по нижој цени од традиционалних банковних трансфера. То је зато што су виртуелни ИБАН-ови посебно направљени да олакшају прекограничне трансакције, елиминишући потребу за посредничким банкама и повезаним накнадама.
 • Побољшано управљање новчаним токовима: са виртуелним ИБАН-ом, предузећа могу да примају уплате из различитих извора у више валута. Ово помаже да се побољша управљање новчаним токовима пружањем приступа средствима у реалном времену и смањењем потребе за ручном интервенцијом.
 • Већа флексибилност: предузећа могу да користе виртуелне ИБАН-ове за креирање засебних налога за посебне сврхе, као што су платни списак, плаћања добављачима или трошкови пројекта.
 • Побољшана безбедност: Виртуелни ИБАН-ови пружају додатни ниво безбедности за предузећа, јер могу да примају уплате без откривања осетљивих банкарских информација. Ово помаже у заштити предузећа од преваре и крађе идентитета, истовремено осигуравајући усклађеност са прописима о заштити података.
  Како да поправите тастере са стрелицама које не раде у Екцелу – архива

Неколико добављача на тржишту нуди виртуелне ИБАН услуге предузећима. Када постоји толико много виртуелних ИБАН провајдера које можете изабрати, може бити тешко пронаћи најбољег за ваше потребе.

Овај блог пост ће се бавити неким врхунским виртуелним ИБАН провајдерима и њиховим карактеристикама, по којима се истичу како би вам помогли да пронађете правог виртуелног ИБАН провајдера који одговара вашим потребама.

Паисет

Изаберите Паисет да бисте слали и примали средства локално и интернационално са наменским вишевалутним рачуном. Паисет вам омогућава да отворите бесплатан наменски мултивалутни рачун за пренос новца у 34 различите валуте по најбољим курсевима.

Подржан обећавајућим скупом функција, Паисет пружа сигурну и поуздану платформу за буџет, праћење трошкова, трансфер средстава и управљање вашим финансијама.

Кључне карактеристике:

 • Подршка за 34 валуте и конверзија између 38 различитих валутних парова.
 • Пружа корпоративне картице повезане са ИБАН рачуном
 • Подржава трансфер средстава у било коју банку која се налази широм света.
 • Минималне накнаде за конверзију и курсеви у реалном времену.
 • Подржава различите начине плаћања, укључујући СВИФТ, СЕПА, Таргет2, брже плаћање, ЦХАПС и још много тога.

Висе

Висе, раније познат као ТрансферВисе, је реномирана компанија за финансијску технологију која пружа виртуелни ИБАН као једну од својих услуга. Омогућава предузећима да примају уплате у више валута широм света. Са својим присуством у 170 земаља и подршком за 50 валута, можете се одлучити за Висе за слање и примање новца на међународном нивоу.

Кључне карактеристике:

 • Брзи за подешавање, клијенти могу да креирају виртуелни ИБАН налог за неколико минута без физичке адресе или присуства локалне банке.
 • Познато је да Висе наплаћује најниже накнаде за своју виртуелну ИБАН услугу која омогућава трансакције у више валута.
 • Безбедносна усклађеност, строги стандарди и 2ФА обезбеђују потпуну приватност података.

Моннео

Моннео омогућава предузећима да креирају и управљају више виртуелних ИБАН-ова прилагођених њиховим захтевима кроз мрежу банака. Можете отворити више валутних рачуна након што имате само један уговор о ИБАН рачуну.

Овај ИБАН провајдер обезбеђује аутоматизовано усаглашавање и групна плаћања и прати трансакције у реалном времену како би осигурао да су ваша средства безбедна у сваком тренутку.

Кључне карактеристике:

 • Подршка за СЕПА и СВИФТ плаћања како би се омогућило предузећима да шаљу и примају плаћања у Европи и широм света.
 • Омогућава вам примање међународних плаћања у 18 валута и слање плаћања у 134 валуте.
 • Моннео обезбеђује усклађеност са међународним прописима и законима против прања новца.
 • Подесите контролу и параметре да бисте прилагодили своје ИБАН налоге својим потребама.
 • Управљајте и доделите одређене кориснике онлајн ИБАН налозима
 • Искористите једно пријављивање за приступ свим рачунима, компанијама, банкама и групама
 • Праћење трансакција у реалном времену како би се осигурала сигурност трансфера.
  Алат за прављење ГИФ снимака екрана са моћним уређивачем [Windows]

Гуавапаи

Гуавапаи виртуелни ИБАН омогућава клијентима приступ у реалном времену њиховим виртуелним ИБАН-овима. Има портал на мрежи где могу да управљају својим трансакцијама и прегледају стање на рачуну.

Поред тога, компанија нуди функције као што су мењање валута, усмеравање плаћања и провере усклађености како би се осигурало да су све трансакције безбедне иу складу са регулаторним захтевима.

Кључне карактеристике:

 • Јединствени мултивалутни ИБАН рачун који подржава плаћање у жељеним валутама.
 • Размена валуте по најнижим курсевима и накнадама
 • Подржите масовна плаћања у различитим валутама широм света
 • Прилагодите правила усмеравања плаћања и изаберите најефикасније и најефикасније канале плаћања.

Рапид

Рапид омогућава предузећима да врше плаћања и приступе тржиштима брже него икада раније. Његова мрежа плаћања без премца и платформа Финтецх-ас-а-Сервице омогућавају компанијама и потрошачима да обављају трансакције локално и међународно на било ком тржишту.

Кључне карактеристике:

 • Прилагодљива ИБАН референтна поља за укључивање додатних података као што су бројеви фактура или ИД-ови клијената.
 • Обавештења у реалном времену за долазне и одлазне трансакције, омогућавајући корисницима да буду у току са активностима свог налога.
 • Без додатних банкарских накнада или додатног усаглашавања.
 • Доступност у преко 40 земаља и подршка за 25 валута.

Новалнет

Новалнет је реномирани провајдер платних услуга који даје приоритет сигурности и усклађености и имплементирао је неколико заштитних мјера како би осигурао сигурност и сигурност виртуелних ИБАН-ова. Његови виртуелни ИБАН-ови су у потпуности усаглашени са СЕПА, што значи да се могу користити за домаћа и прекогранична плаћања унутар Европске уније.

Кључне карактеристике:

 • Предузећа могу пратити стање на својим рачунима у реалном времену и ефикасно управљати својим новчаним токовима.
 • Аутоматски усаглашава примљене уплате са одговарајућим фактурама, штедећи време и смањујући ризик од грешака.
 • 24/7 упорно праћење критичних функција како би се осигурало да се свака аномалија одмах пријави.
 • Пажљиви системи за откривање превара одмах се баве претњама када се појаве.

Ибанизе

Ибанизе тврди да пружа брза и ефикасна међународна плаћања и услуге мењања валута по конкурентним ценама и ниским накнадама. Платформа је дизајнирана да буде лака за коришћење и може јој се приступити преко веб претраживача или мобилне апликације.

Кључне карактеристике:

 • Брза и ефикасна међународна плаћања за брза и ефикасна глобална плаћања у року од једног дана
 • Мобилна апликација за лак приступ информацијама о налогу, уплатама и историји трансакција
 • Управљајте ИБАН-овима користећи АПИ да бисте примали обавештења у реалном времену о својим улазним уплатама.
 • Сви виртуелни ИБАН-ови које издаје ТрустПаи су СЕПА рачуни деноминирани у еврима.

РатионалФКС

Управа за финансијско понашање (ФЦА) у потпуности регулише виртуелне ИБАН-ове компаније РатионалФКС, који се обезбеђују у сарадњи са ПреПаи Солутионс (ППС), водећим издаваоцем е-новца и провајдером платних услуга.

Виртуелни ИБАН-ови су доступни у преко 30 валута и могу се користити за различита плаћања, укључујући исплате плата, плаћања добављачима и управљање међународним трошковима.

Кључне карактеристике:

 • Конкурентни курсеви помажу предузећима и појединцима да уштеде новац на накнадама за конверзију валута.
 • Омогућава клијентима да лако управљају својим виртуелним ИБАН-овима, прегледају стања, прате трансакције и врше плаћања у реалном времену.
 • Опције масовног плаћања за плаћање и пријем више прималаца у више валута преко једног ИБАН-а.
  Како користити ДНСЦрипт за шифровање ДНС саобраћаја на Линуку

ПаиДо

ПаиДо омогућава предузећима и појединцима да примају уплате у више валута преко једног ИБАН-а. Његове виртуелне ИБАН-ове подржавају велике европске банке, што значи да корисници могу уживати у истој сигурности и поузданости као и традиционални банковни рачун.

Кључне карактеристике:

 • Процес отварања ПаиДо-а је брз и лак, са већином апликација одобрених у року од 24 сата.
 • Аутоматско усаглашавање плаћања ради усаглашавања плаћања и ажурирања стања корисничког налога у реалном времену, смањујући ручни рад и побољшавајући прецизност.
 • Омогућава појединцима и предузећима да тренутно шаљу и примају новац и чувају и мењају валуте.
 • Подржава ентитете и појединце да организују СЕПА, СВИФТ и Таргет2 трансфере без ограничења.
 • Најниже девизне стопе и минималне накнаде за домаће и међународне трансфере новца.

КИарпаи

Предузећа могу да прихвате и доделе онолико наменских ИБАН-ова колико им је потребно појединачним клијентима користећи Кларпаи виртуелне ИБАН-ове да би поједноставили усаглашавање. Нуди један канал преко којег предузећа могу слати новац директно на банковни рачун примаоца. Истовремено, пружа потпуну видљивост предузећима о насталим трошковима и применљивим курсевима.

Кључне карактеристике:

 • Прилагодљива контролна табла за клијенте да управљају својим виртуелним ИБАН налозима и трансакцијама.
 • ИБАН тврди да је у складу са свим релевантним прописима и да је применио различите безбедносне мере за заштиту података и трансакција клијената.
 • Омогућава предузећима да обављају трансакције преко СЕПА и СВИФТ-а у више од 90 земаља у више од 70 валута.
 • 2-факторска аутентификација за безбедно обављање трансакција.

Паионеер

Са Паионеер виртуелним ИБАН-ом, предузећа могу да примају уплате у више валута, које се затим могу подићи на њихов локални банковни рачун или користити за плаћање добављачима или других пословних трошкова. Предузећа треба да се региструју за Паионеер налог и верификују свој идентитет пре коришћења услуга.

Када се верификује, предузећа могу да генеришу виртуелни ИБАН и да га користе за примање уплата клијената.

Кључне карактеристике:

 • Доступно у преко 150 земаља и подржава више валута, укључујући УСД, ЕУР, ГБП, ЈПИ, АУД, ЦАД и још много тога.
 • Пружа наменску подршку својим виртуелним ИБАН клијентима, укључујући помоћ при постављању и управљању налогом и решавању свих проблема који се могу појавити.
 • Номинална накнада за сваку долазну уплату варира у зависности од валуте и начина плаћања.
 • Примите аутоматски дигитални ФИРЦ директно на свој налог бесплатно.

Закључак

Виртуелни ИБАН провајдери мењају традиционалну банкарску индустрију пружајући предузећима ефикаснији, прилагодљивији и исплативији начин управљања својим финансијама.

Виртуелни ИБАН-ови, који могу да садрже више валута и обављају трансакције на глобалном нивоу, брзо постају промена игре за предузећа свих величина. Како виртуелни ИБАН провајдери настављају да иновирају и побољшавају своје услуге, можемо очекивати значајну промену у начину на који предузећа управљају својим финансијским операцијама у наредним годинама.

Прихватање виртуелних ИБАН-ова за ваше пословање обезбедиће ефикаснији, прилагодљивији и исплативији начин управљања финансијама.

Такође можете да обезбедите врхунске добављаче виртуелних картица за пословну потрошњу.