12 најбољих хексадецимални у РГБА претварачи кодова боја

Тражите хек у РГБА претварач? Ваша претрага се овде завршава док вам представљамо неке сјајне и једноставне алатке за конверзију Хек вредности у РГБА!

Ако сте нови у ХТМЛ кодирању, можда ћете пронаћи неке синтаксе које је тешко запамтити, попут оних за ХТМЛ кодове боја. Зато што ХТМЛ користи хексадецималне кодове и представља комбинацију бројева и абецеда.

Стога, да бисте разумели стварни код боја, можда ћете желети да конвертујете хексадецимални код у РГБА вредност. Али како то учинити без напора?

Овде долази хексадецимални код у РГБА претварачи вредности боја. Профилирали смо много таквих алата и открили да је ових 12 крема свих апликација.

Шта је хексадецимални код боја?

Хексадецимална вредност боје је систем за представљање различитих боја у ХТМЛ документу. Такође ради у СВГ и ЦСС, али се ретко користи осим на ХТМЛ веб страницама.

Овде представљате нијансу боје у шест знакова користећи следеће хексадецималне бројеве:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, А (А=10), Б (Б=11), Ц (Ц=12), Д (Д=13), Е ( Е=14), Ф (Ф=15)

Ево примера:

#АДД8Е6 представља светло плаву боју

Када треба да користите хексадецималне кодове боја?

Веб програмери обучени за ХТМЛ углавном користе Хек конвенцију за кодирање боја. Пошто се ХТМЛ фокусира на ефикасну величину складишта, хексадецимални кодови су погодни за ХТМЛ. Ако користите хиљаде кодова боја у Хек уместо децималних система као што је РГБ, штедите много простора за складиштење.

Користећи Хек, можете представити боју у шест знакова, док РГБ коду треба 9 знакова. Дакле, смањујете укупну величину кодне базе веб локације коришћењем Хек-а.

Можете да користите хексадецималне кодове у датотеци са стилским листама вашег ХТМЛ програма за веб развој, с обзиром да користите ЦСС за изражавање свих презентационих атрибута ХТМЛ документа. Хексадецимални кодови иду као #АДД8Е6 (код за светло плаву) у ЦСС блоковима декларације.

Шта је РГБА код боја?

У РГБА систему кодирања боја, одређујете количину црвене, зелене и плаве у децималним бројевима између 0 и 256. Овај број такође представља интензитет Р, Г и Б нијанси.

Знак А представља алфа вредност или непрозирност. Можете ставити било који износ између 0 и 1 да бисте променили транспарентност боје у односу на боју позадине веб локације или апликације.

Можете представити светлоплаву боју горе поменуту као РГБ (173, 216, 230) у РГБА систему. Пошто ћете углавном користити РГБ у ЦСС-у, мораћете да започнете синтаксу у следећем облику:

  Како приступити старом Миспаце налогу без е-поште и лозинке

ргба(173, 216, 230, 0,5)

Када треба да користите РГБА кодове боја?

У модерним програмским језицима веб локација и мобилних апликација, програмери често користе РГБ и РГБА. Код боја је првенствено РГБ, али можете користити РГБА да наведете количину транспарентности боје коју елемент веб странице треба да прикаже на предњем крају.

РГБА је такође примарни систем кодирања боја за популарне алате за графичко дизајнирање као што су Адобе Пхотосхоп, Пиклр, Цанва, Адобе Индесигн, ЦорелДРАВ, итд. Дакле, графички дизајнери, дизајнери веб локација, фотографи, итд., боље познају РГБА систем него хексадецимални кодови боја.

Важност конверзије хексадецималног у РГБА кода боја

#1. Цоллаборативе Ворк

Током заједничког рада на веб локацији или мобилној апликацији где програмер веб локације користи хек код, а дизајнери разумеју РГБА, потребан вам је хек у РГБА претварач.

Графички дизајнери, дизајнери корисничког интерфејса и креатори садржаја можда нису добро упућени у претварање хексадецималних бројева у децималне бројеве. Стога је алат за претварање веома згодан.

#2. Прилагођавања непрозирности

У систему Хек кодирања боја, мењате својство непрозирности за цео елемент. Напротив, РГБА вам омогућава да изаберете својство транспарентности за једну декларацију унутар ЦСС-а.

Стога, за већу прилагодљивост, дизајнери и програмери бирају РГБА у својој ЦСС датотеци са стилским листовима. А да бисте конвертовали постојеће хексадецималне кодове у РГБА, можете користити конвертор који се спомиње у овом чланку.

#3. Користите боју веб локације у апликацији за уређивање фотографија

Већина апликација за уређивање фотографија радије користи РГБ и РГБА за представљање боја визуелних средстава попут слика, вектора итд.

На пример, приметили сте неколико лепих комбинација палета боја на веб локацији. Можете да извршите Инспецт Елемент у Цхроме претраживачу да бисте сазнали хексадецималне кодове тих боја.

Сада користите хек у РГБА претварач да бисте добили РГБ вредности за ове боје за згодну примену у вашем пројекту графичког дизајна.

#4. Визуализација боја

Већина дизајнера користи хек у РГБА конвертор да визуализује хексадецимални код који је програмер можда користио у ХТМЛ документу веб локације или у стилу ЦСС ХТМЛ датотеке.

Сада, испод пронађите неке алате за претварање хексадетних кодова у РГБА за дизајнирање, развој или једноставно визуелизацију боја:

ХТМЛ ЦСС боја

Алат за бирање боја ХТМЛ ЦСС је згодан и за дизајнере и за програмере. Можете одабрати боје које су вам потребне из алата за точак живописних боја. Алтернативно, можете насумично генерисати боје. Дугме Рандом ће наставити да приказује различите популарне боје у хексадецималном коду.

Ако вам се допада нијанса, изаберите дугме Инфо да бисте визуелизовали различите техничке елементе боје, укључујући Хек у РГБА конверзију боја.

Страница са информацијама о боји коју сте изабрали ће приказати икону боје у ПНГ-у, назив боје у ЦСС-у, нијансе боја, нијансе боја и табелу конверзије на дну.

ЦолорХека

ЦолорХека је алат за тражење и визуализацију кода боја са детаљном табелом конверзије. Само треба да унесете хексадецимални код у његову траку за претрагу. Алат ће отворити разрађен панел за конверзију који укључује различите конвенције кодирања боја као што су РГБ децимални, РГБ проценат, ЦМИК, ХСЛ, Веб Сафе, итд.

  Како рећи ко је први погледао вашу Инстаграм причу

За Хек у РГБА, можете копирати било коју од РГБ вредности, било у децималном или процентном облику. Затим само додајте алфа вредност између 0 и 1, укључујући децималне вредности, да бисте добили стандардни РГБА код за одговарајућу хексадецималну боју.

В3 Сцхоолс Цолор Цонвертер

Цолор Цонвертер из В3 Сцхоолс је једноставна ЈаваСцрипт библиотека. Можете унети боју у тексту или стандардним кодовима као што су Хек, ЦМИК и још много тога. Чим унесете хексадецимални код, веб апликација ће приказати детаљну табелу боја која садржи њене вредности у различитим конвенцијама кодирања као што су РГБ, ХСЛ, Хвб, итд.

Можете да копирате и налепите РГБ бројеве у ЦСС декларацију ргба(). Не заборавите да унесете алфа вредност која вам је потребна у 0 до 1, одвојену зарезом на крају кода.

Хек у РГБА конвертор

Користећи Хек то РГБА Цонвертер, можете унети Хек кодове и сазнати шта то значи у провидним РГБА бојама. Такође приказује преглед боје коју сте унели, тако да знате да ли постоји грешка.

Да бисте копирали РГБА код са ове платформе, можете кликнути на њега и он ће бити изабран. Затим можете притиснути ЦТРЛ+Ц да га копирате и користите тамо где је потребно.

Усеотоолс је популарна дестинација за креирање садржаја, СЕО, веб развој и интернет алате. Такође ћете наћи минималистички и уредан Хек у РГБА конвертор, међу многим корисним.

Конвертор нуди следеће:

  • Точак боја за одабир боја за ваш пројекат
  • Оквир за претрагу у који можете да унесете хексадецимални и друге кодове боја
  • Интерфејс командне линије где добијате конвертоване вредности, укључујући РГБ кодове

Пошто је излаз у РГБ, потребно је да додате алфа вредност да бисте добили комплетан РГБА код за ваш ЦСС стилски лист.

ЦСС Генератор Хек у РГБА

ЦСС Генератор Хек то РГБА нуди стандардну платформу где можете да унесете хексадецимални код и добијете РГБА еквивалент. Такође приказује боју на екрану ради ваше удобности и има РГБА дугме за копирање за копирање кода једним кликом без икаквих грешака.

Ако је потребно, корисници могу променити непрозирност нијансе и видети како изгледа поред оригиналне боје. Постоје и клизачи за црвену, зелену и плаву, тако да можете да проверите варијацију нијансе.

Цодинг.Тоолс је платформа прилагођена кориснику која вам омогућава да без напора конвертујете хексадецималне кодове боја у РГБА. Ставите свој Хек код и сазнајте шта да користите у РГБА за исту боју. Овај алат показује непрозирност боје како би вам помогао у избору боје за пројекат.

Такође подржава замену, што значи да га можете претворити у РГБА у Хек конвертор једним кликом. За више упита, користите дугме Обриши да уклоните све старе податке и наставите уносом новог упита.

  11 најбољих игара за кување које ће ослободити Гордона Ремзија у себи

Штавише, Цодинг.Тоолс омогућава корисницима да копирају резултате једним кликом и користе их где год желе.

Да ли вас хекс кодови збуњују током конверзије? Ако јесте, Дан’с Тоолс ХТМЛ Цолор Цодес је савршен избор за вас. Осим што вам омогућава да унесете хексадецимални код боје, такође вам омогућава да изаберете боју кроз четири типа клизача да бисте пронашли боју по свом избору.

На оба начина добијате РГБА код боје. Такође можете пронаћи светлије и тамније нијансе боје и одабрати проценат нијанси од 1 до 20. Поред тога, корисници могу сачувати одређене боје и сазнати комплементарну боју било које нијансе.

Хек у РГБА у ВисуалСтудио

Хек у РГБА у ВисуалСтудио-у вам омогућава да конвертујете Хек у РГБА и РГБА у Хек једноставним избором унетог кода помоћу ЦЛИ курсора. Ако пуно радите на Висуал Студио Цоде-у да бисте отклонили грешке или уредили изворне кодове, онда је овај додатак веома прикладан. Не морате да користите ниједну апликацију треће стране за конверзију кодова боја.

Када куцате хексадецимални код за конверзију, једноставно додајте жељену непрозирност коду праћеном доњом цртом. Конвертор ће то аутоматски додати као алфа вредност за РГБА код.

КЦонв

Да ли тражите алатку за претварање хек кода која ваше ужурбане радне дане чини забавним и занимљивим? Испробајте КЦонв — алатку са интуитивним интерфејсом коју би сви волели.

У исто време, кориснички интерфејс је такође минималистички. Откуцајте или налепите хексадецимални код, погледајте анимирани круг око тог поља и прикажите ту боју. Затим ће се РГБА код такође појавити у анимираном формату.

Кликните на стрелицу поред РГБА кода боје да бисте пронашли његове светлије и тамније нијансе и комплементарне боје. Све ове информације су корисне дизајнерима.

МиФикГуиде

МиФикГуиде Цолор Цонвертер је вишенаменско решење које вам омогућава да конвертујете различите кодове боја, укључујући хексадецимални код. Унесите код боје и конвертујте га у више популарних формата, као што су РГБА, ХСЛ и АРГБ.

Резултати се могу користити директно на ЦСС-у. Такође, овај алат приказује преглед боје тако да можете потврдити да ли код одговара вашој жељеној боји.

РапидТаблес

РапидТаблес нуди глатко и беспрекорно искуство за претварање кодова боја из Хек у РГБА. Све што треба да урадите је да унесете 6-цифрени хексадецимални код у назначено поље и кликнете на дугме Претвори.

Ова платформа не само да вам пружа конвертовани код, већ вам приказује и преглед боје. Штавише, одвојено приказује црвене, зелене и плаве делове у тој боји.

Ако желите да конвертујете други код боје, кликните на Ресет да бисте уклонили постојеће резултате. Такође, корисници могу да користе опцију Свап да промене алат из РГБА у Хек конвертор.

Завршне речи

У програмском екосистему не постоји универзални код боја. Већина рачунарских софтвера, мобилних апликација и модерних веб апликација користе РГБА кодове боја. С друге стране, конвенционални веб-сајтови и љубитељи ХТМЛ-а користе Хек вредности боја.

Ако су вашем тренутном пројекту потребне само РГБА вредности, онда можете користити хек у РГБА претвараче наведене у овом чланку. Ови алати су лаки за руковање и не треба им много времена да се конвертују многи хекс кодови боја.

Следећи је алат за бирање боја Гоогле Цхроме за програмере веб локација и дизајнере да решавају проблеме са палетом боја на веб страницама.