Поправите код грешке Гоогле Плаи продавнице 403

Можете да уживате у инсталирању и преузимању апликација и игара на свом уређају помоћу апликације Плаи продавница. Али, да ли сте се икада суочили са грешком Гоогле Плаи 403 када инсталирате апликацију? Када видите Не могу да преузмем апликацију: шифра грешке 403, инсталација је непотпуна и то вас највише фрустрира, посебно када вам је та апликација потребна у тренутку. Код грешке 403 се често јавља када је веза између сервера за репродукцију и апликације истекла. Ако се и ви суочавате са истом поруком о грешци 403 Плаи Сторе, овај водич ће вам помоћи да решите исту грешку уз помоћ неких ефикасних хакова. Дакле, наставите да читате!

Како да поправите код грешке Гоогле Плаи продавнице 403

Ево неколико уобичајених разлога који доприносе грешци 403 Плаи Сторе на вашем Андроид-у. Пажљиво их анализирајте како бисте могли да изаберете одговарајући корак за решавање проблема који би вам могао уштедети време.

  • Нисте омогућили приступ локацији.
  • Мрежна веза није стабилна или је искључена.
  • Оштећена кеш меморија Гоогле Плаи продавнице.
  • Застарели Андроид оперативни систем.
  • На вашем Андроид-у нема довољно простора за инсталирање нових ажурирања.
  • Присуство малвера или вируса у Андроиду.
  • Било какве грешке у Гоогле налогу.
  • Погрешно конфигурисане датотеке у Андроид-у.

У овом одељку ћете научити неке ефикасне кораке за решавање проблема који ће вам помоћи да решите да није било могуће преузети због грешке 403 на вашем Андроид-у. Пратите упутства на свом уређају да бисте постигли савршене резултате.

Напомена: Пошто паметни телефони немају исте опције подешавања, а оне се разликују од произвођача до произвођача, проверите тачна подешавања пре него што их промените. Наведени кораци су обављени на Редми телефону.

Метод 1: Поново покрените Андроид

Најједноставнији одговор како да поправите код грешке 403 је само да поново покренете свој Андроид. Поновно покретање Андроида ће обрисати сву привремену меморију заједно са свим техничким проблемима. Пратите упутства у нашем водичу Како да поново покренете или поново покренете свој Андроид телефон.

Метод 2: Омогућите приступ локацији

Ако нисте омогућили приступ локацији на свом Андроид-у, Плаи продавница не може да добије релевантне информације са сервера апликација. Када инсталирате/преузимате било коју апликацију, морате имати приступ локацији мора бити омогућен према упутствима у наставку.

1. Повуците надоле таблу са обавештењима на свом Андроид-у.

2. Сада проверите да ли је Локација укључена као што је приказано.

3. Сада притисните и држите икону Локација да бисте отворили њена подешавања.

4. Затим додирните опцију Гоогле прецизност локације као што је приказано.

5. Сада укључите опцију Побољшај прецизност локације као што је приказано.

Када укључите прецизност локације на свом Андроид мобилном телефону, проверите да ли сте поправљени нису могли да се преузму због грешке 403 или не.

Метод 3: Уверите се да је дата веза УКЉУЧЕНА

Ако ваша мрежна веза није стабилна или ако је веза за пренос података искључена грешком, не можете да инсталирате најновија ажурирања/апликације из Плаи продавнице. Проверите да ли можете да инсталирате неку апликацију или да претражујете било шта на интернету. Ако нисте добили никакве резултате, ваша мрежна веза није стабилна. У том случају, уверите се да сте укључили податке користећи следећа упутства да бисте поправили код грешке 403.

1. Додирните икону Подешавања на почетном екрану.

2. Затим додирните опцију СИМ картице и мобилне мреже као што је приказано.

3. Сада укључите опцију Мобилни подаци као што је приказано.

  Како подесити брзо учитавање ВордПресс сајта на Гоогле Цлоуд-у?

4. Ако сте ван свог географског региона, али и даље желите да користите своју мрежу, додирните Напредна подешавања као што је приказано.

Напомена: Мобилни оператер ће вам наплатити додатну накнаду након што укључите међународни роминг података.

5. Затим изаберите Међународни роминг и промените поставку на Увек као што је приказано.

6. Сада додирните Дата роаминг.

7. Сада додирните Укључи ако се од вас затражи.

Сада проверите да ли сте успели да решите проблем на свом Андроид-у. Ако не, следите доле наведене методе.

Метод 4: Омогућите позадинске податке

Упркос укључивању мобилних података, морате да укључите употребу података у позадини да бисте били сигурни да ваш телефон користи интернет везу чак и у режиму уштеде података. Пратите као што је приказано да бисте исправили грешку 403 на Гоогле Плаи-у.

1. Идите на апликацију Подешавања.

2. Затим додирните Апликације.

3. Затим додирните Управљање апликацијама, а затим Гоогле Плаи продавница као што је приказано.

4. Затим додирните Ограничена употреба података.

5. Сада додирните и Ви-Фи и Мобилни подаци (СИМ 1) и Мобилни подаци (СИМ 2) ако користите две СИМ картице.

6. На крају, додирните ОК.

Метод 5: Обришите кеш Плаи продавнице

Брисање оштећене кеш меморије из Плаи продавнице је невероватан почетак за исправљање кода грешке 403. Иако кеш чува привремене датотеке на вашем Андроид-у, током дана, оне могу да се оштете и изазову неколико проблема попут оног о коме се расправља. Да бисте решили проблем, можете да обришете све кеш датотеке апликације на свом Андроид мобилном телефону. Пратите доле наведене кораке да бисте обрисали кеш меморију из Плаи продавнице.

1. Идите на почетни екран и додирните икону Подешавања.

2. Затим додирните Апликације.

3. Сада додирните Управљање апликацијама, а затим и Гоогле Плаи продавница.

4. Затим тапните на Складиште.

5. Затим додирните Обриши податке, а затим, Обриши кеш као што је приказано.

6. Такође можете да додирнете Обриши све податке када желите да обришете све податке Гоогле Плаи продавнице.

На крају, проверите да ли можете да поправите грешку 403 Плаи продавнице.

Метод 6: Поново покрените Гоогле Плаи продавницу

Затварање Гоогле Плаи продавнице и присилно затварање је потпуно другачије. Када присилно затворите апликацију, све позадинске апликације апликације ће бити затворене. Дакле, следећи пут када отворите Плаи продавницу, морате да покренете све програме од нуле. Пратите доле наведене кораке да бисте решили проблем.

1. Идите на апликацију Подешавања као и раније.

2. Сада додирните Апликације.

3. Затим додирните Управљање апликацијама, а затим Гоогле Плаи продавницу као што је приказано.

4. Затим додирните опцију Форце стоп која се налази у доњем левом углу екрана као што је приказано.

5. На крају, ако се од вас затражи, додирните ОК (ако постоји).

Сада поново покрените Гоогле Плаи продавницу и проверите да ли можете да решите Не могу да преузмем апликацију: код грешке 403 на Плаи продавници.

Метод 7: Ажурирајте Гоогле Плаи продавницу

Плаи продавница је медиј где морате да инсталирате ажурирања за све апликације. Али, да ли можете да ажурирате саму Плаи продавницу? Да, сигурно. Морате да се уверите да је ваша Плаи продавница ажурирана на најновију верзију да бисте исправили код грешке 403. Ажурирање Плаи продавнице се прилично разликује од уобичајеног начина на који ажурирате све друге апликације. Ево неколико упутстава за инсталирање ажурирања Плаи продавнице.

1. Додирните Плаи продавницу на почетном екрану као и раније.

2. Сада додирните икону вашег профила у горњем десном углу екрана.

3. Затим додирните Подешавања.

4. Сада, скролујте надоле и додирните О.

5. Затим додирните Ажурирај Плаи продавницу као што је приказано.

5А. Ако постоје ажурирања, сачекајте док се апликација не ажурира.

5Б. У супротном, од вас ће бити затражено да је Гоогле Плаи продавница ажурирана. Сада додирните Разумео и наставите са следећим методом.

Метод 8: Ажурирајте Андроид ОС

Можете да решите како да поправите немогућност преузимања због грешке 403 тако што ћете ажурирати свој Андроид оперативни систем. Можете да ажурирате свој Андроид користећи мобилне податке или Ви-Фи. Ажурирање Андроид оперативног система ће вам помоћи да поправите све грешке и грешке повезане са било којом апликацијом. Ако не знате како да ажурирате свој Андроид, погледајте наш водич 3 начина да проверите да ли постоје ажурирања на свом Андроид телефону.

  Шта је Канбан табла и како је користите?

Када ажурирате свој Андроид ОС, проверите да ли можете да поправите грешку 403 Грешка у Плаи продавници.

Метод 9: Очистите меморијски простор у Андроиду

Да бисте инсталирали најновије апликације/ажурирања на свој Андроид, ваш телефон мора имати адекватан простор. Ако не остане места за нова ажурирања, суочићете се са апликацијама које чекају да преузму проблеме, проверите ретко или некоришћене апликације на Андроид-у и избришите апликације преко Гоогле Плаи продавнице или складишта телефона. Такође можете да управљате складиштем на свом Андроид-у пратећи упутства наведена у наставку.

1. Покрените Филе Манагер на свом Андроид уређају.

2. Сада додирните икону са три реда у горњем левом углу екрана.

3. Сада додирните Дубоко чишћење као што је приказано.

4. Сада додирните Очисти сада што одговара категорији кроз коју желите да ослободите мало простора.

5. Сада изаберите све непотребне датотеке и додирните Избриши изабране датотеке као што је приказано.

6. Сада потврдите упит додиром на ОК и поново покрените телефон. Затим проверите да ли сте успели да поправите апликацију Не могу да преузмем: код грешке 403.

Напомена: Ако имате велики број датотека и фасцикли у једној фасцикли, можете или да промените локације датотека. На тај начин можете смањити простор који се троши испод једне фасцикле што помаже у побољшању перформанси телефона. Такође можете ослободити простор на телефону тако што ћете пратити наш водич о томе како да ослободите простор за складиштење телефона и управљате њиме.

Метод 10: Покрените скенирање малвера

Злонамерне датотеке и грешке у вашем Андроид-у могу да вам сметају са грешком Гоогле Плаи 403. Уверите се да сте недавно преузели неке АПК датотеке или инсталирали нове апликације. Ако јесте, деинсталирајте апликације и проверите да ли сте решили проблем. Такође можете покушати да инсталирате антивирусну апликацију и покренете скенирање малвера да бисте били сигурни да је ваш уређај безбедан или не.

Прочитајте наш водич 10 најбољих бесплатних антивирусних софтвера за Андроид да бисте добили идеју о томе коју апликацију одабрати и како је користити. Ево неколико упутстава за покретање скенирања малвера на Андроид-у помоћу апликације треће стране.

1. Покрените Плаи продавницу на свом Андроид мобилном телефону.

2. Сада потражите било који антивирусни софтвер као што је приказано.

3. Затим додирните дугме Инсталирај.

4. Сачекајте да се инсталација заврши и додирните Отвори да бисте покренули апликацију.

Напомена: Кораци за скенирање вашег Андроид уређаја могу се разликовати у зависности од софтвера који користите. овде, Аваст Антивирус – скенирање и уклањање вируса, чистач узима се као пример. Пратите кораке у складу са вашим софтвером.

5. Пратите упутства на екрану у оквиру апликације и изаберите Напредну заштиту (потребна је претплата) или Основна заштита (бесплатно).

6. Затим тапните на ПОКРЕНИ СКЕНИРАЊЕ.

7. У следећем упиту, дозволите или забраните упит за дозволу да скенира ваше датотеке на уређају.

Напомена: У овој апликацији, ако сте одбили овај приступ, скенираће се само ваше апликације и подешавања, а не и оштећене датотеке.

8. Сачекајте да апликација у потпуности скенира ваш уређај и када завршите, решите пронађене ризике пратећи упутства на екрану.

9. Ово ће уклонити оштећене датотеке или претње са вашег Андроид уређаја тако да можете без проблема да инсталирате ажурирања из Плаи продавнице.

Метод 11: Изаберите ИПв4/ИПв6 АПН Роаминг Протоцол

Ако вам све горе наведене методе не помогну да решите шифру грешке 403, можете променити називе приступних тачака да бисте подесили интернет подешавања. Ево неколико упутстава за промену поставки АПН-а на ИПв4/ИПв6 АПН Роаминг Протоцол.

1. Затворите све позадинске апликације на Андроид-у.

2. Сада идите на Подешавања.

3. Затим додирните опцију СИМ картице и мобилне мреже.

4. Овде изаберите СИМ са које користите мобилне податке.

5. Затим додирните Имена приступних тачака.

6. Сада додирните симбол стрелице поред Интернета.

7. На екрану Уреди приступну тачку, померите се надоле и додирните АПН роминг протокол.

  Како тестирати да ли веб локација подржава ХТТП/3?

8. Затим изаберите ИПв4/ИПв6 као што је приказано и сачувајте промене.

Ваша мрежна веза може бити привремено онемогућена. Сачекајте да се веза за пренос података врати и покушајте да преузмете апликације или ажурирања у Плаи продавници.

Метод 12: Користите ВПН

Бесплатни Андроид ВПН је алатка која вам омогућава да се повежете на виртуелну серверску мрежу без потребе да било шта плаћате. Омогућава вам да шаљете и примате податке преко јавне или дељене мреже. Можете посетити веб локације које су ограничене на вашој мрежи или због ваше локације. ВПН програми вам омогућавају да анонимно приступате интернету док и даље штитите ваше личне податке. Ово вам помаже да поправите грешку 403 Плаи Сторе и саветујемо вам да пратите доленаведена упутства да бисте инсталирали ВПН апликацију на Андроид.

1. Инсталирајте било коју ВПН апликацију као што је Хидеман ВПН из Гоогле Плаи продавнице.

2. Покрените апликацију и изаберите САД као своју земљу пребивалишта и повежите се са њом.

3. Затим покрените Гоогле Плаи продавницу и проверите да ли сте успели да инсталирате апликације без грешке 403.

Метод 13: Поново додајте налоге

Ако вам ниједан од метода у овом чланку не помогне да решите проблем, можете покушати да поново додате свој Гоогле налог. Ово ће вам помоћи да решите све проблеме повезане са вашим налогом, а ево неколико упутстава за поновно додавање Гоогле налога.

1. Покрените Подешавања на свом уређају.

2. Померите се надоле по екрану Подешавања и додирните Налози и синхронизација као што је приказано.

3. Сада додирните Гоогле, а затим опцију Још као што је приказано.

4. Сада додирните Уклони налог на дну екрана и потврдите било који упит.

5. На крају, поново додајте свој Гоогле налог на уређај и проверите да ли сте решили Не могу да преузмем апликацију: код грешке 403.

Метод 14: Поново инсталирајте Гоогле Плаи продавницу

Највероватније ћете добити исправку за грешку 403 Плаи продавнице тако што ћете поново додати свој Гоогле налог. Ако не, морате да деинсталирате Гоогле Плаи продавницу и поново инсталирате исту након поновног покретања уређаја. Ево неколико упутстава за поновно инсталирање Гоогле Плаи продавнице.

Напомена: Иако поновна инсталација Гоогле Плаи продавнице не брише подразумевану апликацију из корена, апликација ће бити замењена фабричком верзијом. Ово неће избрисати постојеће апликације.

1. Идите на апликацију Подешавања.

2. Затим додирните Апликације.

3. Затим додирните Управљање апликацијама, а затим Гоогле Плаи продавница као што је приказано.

4. Сада додирните Деинсталирај ажурирања као што је приказано.

Напомена: Када то урадите, сва ажурирања ваше Андроид системске апликације ће бити деинсталирана.

5. Сада потврдите упит додиром на ОК.

6. Сачекајте док се све исправке не деинсталирају. Сада ће Плаи продавница бити враћена на фабричку верзију.

7. Пратите 7. метод да бисте ажурирали своју Плаи продавницу.

Када се апликација ажурира, проверите да ли можете да инсталирате ажурирања за апликације на свом Андроид-у. Ипак, ако не можете да решите проблем, контактирајте Помоћ за Гоогле Воркспаце администратора.

Метод 15: Уређај за враћање на фабричка подешавања

Ако вам ниједан од метода није помогао да решите Не могу да преузмем апликацију: код грешке 403, онда морате да покушате да ресетујете Андроид на фабричка подешавања. Али, увек имајте на уму да морате да ресетујете свој мобилни док то није изузетно неопходно јер брише све ваше податке.

Напомена: Пре него што ресетујете Андроид на фабричка подешавања, морате да направите резервну копију свих података. Ако не знате како да направите резервну копију свог Андроида, пратите наш водич за прављење резервних копија података Андроид телефона.

Да бисте ресетовали свој мобилни на фабричка подешавања, прочитајте и примените кораке у нашем водичу Како да хард ресетујете било који Андроид уређај.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте научили како да поправите Гоогле Плаи код грешке 403 на Андроид-у. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Јавите нам коју тему желите да истражимо следећу.