12 најбољих монитора за игре за одличне перформансе и мало кашњење улаза

Без обзира да ли играње схватате озбиљно или имате сесију игара после посла, ваш монитор ће играти огромну улогу између ваше победе и пораза.

Сви предлажу да купите рачунар за игре са моћном графичком картицом. Ово вам омогућава да максимално искористите своје снимање из првог лица (ФПС), трке, акцију и друге. Али, такође морате да потражите висококвалитетни монитор за игре који може да омогући глатко играње. Са правим монитором за игре, не морате да бринете о цепању, артефактима покрета, треперењу и замућеним сликама.

Сада се можда питате зашто вам је потребан монитор за игре и шта нормалан монитор не може да поднесе. Хајде да истражимо.

Зашто вам је потребан монитор за игре?

Монитори за игре су дизајнирани да појачају излаз вашег ЦПУ-а и графичке картице како би визуелни прикази изгледали што је могуће боље. Они су одговорни за приказивање свих резултата на екрану вашег рачунара након рендеровања и обраде слика. Приметићете главну разлику када видите оштрину слике, побољшања боја и оштрину покрета упоређујући визуелне приказе на играћим и редовним мониторима.

Ако волите такмичарске игре, потребан вам је монитор за игре од 144 Хз да бисте ублажили свој ниво играња. Не само да ће вам пружити глатко и забавно искуство играња, већ ћете такође имати предност над свим осталим играчима који користе 60Хз монитор за игре.

Ако своје искуство играња схватате озбиљно, свакако морате размислити о куповини висококвалитетног монитора за игре. Пре него што размислите о куповини, требало би да погледате карактеристике и разумете све на бољи начин. Ово ће вам помоћи да добијете прави монитор за игре за побољшано искуство играња.

Панел Тецхнологи

Прва ствар коју треба да погледате пре него што набавите потпуно нови монитор за игре је технологија панела. На тржишту су доступне различите технологије панела, а свака од њих има своје плусе и минусе. Хајде да погледамо неке од њих.

ОЛЕД технологија

ОЛЕД је скраћеница од Органиц Лигхт-Емиттинг Диоде, која је кратко позната као Органиц ЛЕД. Ова технологија је нова за замену ЛЦД-а за сваки електронски уређај, од носивих уређаја до телевизора. Слика ОЛЕД екрана се генерише укључивањем и искључивањем милиона малих појединачних ЛЕД диода. Ови милиони ЛЕД диода формирају сваки појединачни пиксел екрана.

Твистед Нематиц (ТН)

Познато је да су Твистед Нематиц (ТН) панели најпопуларнији међу играчима. Разлог за његову огромну популарност је брза брзина освежавања и време одзива пиксела. Поврх тога, ови панели су најповољнији доступни на тржишту. Један недостатак ове технологије панела је тај што је склона промени боје када се посматра из другог угла.

Вертикално поравнање (ВА)

Ови екрани су познати на тржишту по својим високим односима контраста, могућности приказивања дубоке црне боје и робусним бојама. Ваше перформансе у игрици могу бити погођене због стварања приметних ефеката духова. То ће зависити од модела који купите.

Пребацивање у равни (ИПС)

ИПС панели су познати по томе што пружају најбољи свеобухватни квалитет боја, широке углове гледања и јаке перформансе у сивим тоновима. Ипак, нису у стању да се поклапају са одговором пиксела који пружају ТН панели. Поред тога, ови панели су подложни артефактима покрета. Они се сматрају најбољим за општу употребу, али неће бити тако добри за играче јер су им потребни монитори за управљање конкурентским играма.

Неки корисни услови

Пикел Респонсе

Сиво-сиво је најчешће коришћена спецификација за одзив пиксела. Ово се мери у милисекундама (мс). Означава време које је потребно пикселу да пређе из једне нијансе сиве у другу. Низак одзив пиксела се сматра бољим од већег одзива пиксела јер обезбеђује глаткији укупни квалитет слике. Идеалан одзив пиксела је 2 мс, али ако га купујете за потребе игара, чак можете добро радити и са 4 мс.

Рефресх Рате

Брзина освежавања је време које је потребно да се цео екран поново нацрта. Већина стандардних ЛЦД-а има брзину освежавања од 60 Хз на свом врхунском нивоу. Дакле, то значи да се екран на овим ЛЦД екранима освежава 60 пута у секунди. На панелима од 60Хз постоје велике шансе за замућење слике, цепања екрана и проблема са сликом покрета.

Сада је тренд променљивих брзина освежавања. Свим рачунарима за игре су потребне високе стопе освежавања за лакше искуство играња. Данас можете пронаћи мониторе за игре који поседују 75Хз, 120Хз, 144Хз, 240Хз, а неки чак имају панеле од 360Хз. Са овим панелима можете очекивати најбоље искуство играња на својим мониторима за игре.

  Како натерати Еевее да еволуира у Вапореан, Флареон и Јолтеон у Покемон Го-у

Инпут Лаг

Ако волите игре, онда свакако морате узети у обзир кашњење уноса. Кашњење уноса је време које је потребно да се било која радња одрази на екрану. На пример, ако притиснете тастер, време које је потребно да се види његов утицај на екран је кашњење у уносу. Ако је време испод 5 мс, то је прави избор за играче који очекују брзе реакције.

Г-Синц

Играчима је дефинитивно потребна Г-синц технологија за синхронизацију монитора са излазом графичке картице уређаја. Ово много помаже да се постигне глаткији учинак у свакој игри. Г-Синц је стекао огромну популарност јер су стопе освежавања монитора увек боље од способности ГПУ-а да емитује податке. Из тог разлога постоје различити проблеми са перформансама.

Кад год брзина ГПУ-а није синхронизована са фреквенцијом освежавања монитора, Г-Синц обезбеђује да графичка картица прилагођава излазну брзину.

ФрееСинц

ФрееСинц је донекле сличан Г-Синц-у. То је адаптивна технологија синхронизације за побољшани квалитет дисплеја са течним кристалима. Главна предност ФрееСинц-а је то што смањује муцање и кидање екрана, што се обично покреће када монитор није синхронизован са брзином кадрова садржаја. Бесплатно је укључити ФрееСинц у опрему било које компаније, због чега коштају мање од уређаја опремљених Г-Синц-ом.

Квалитет слике

Твистед Нематиц (ТН) монитори су најбржи, али су и најјефтинији због слабијих углова гледања. Дисплеји са пребацивањем у равни (ИПС) обично имају боље боје од монитора са вертикалним поравнањем (ВА), али имају недостатак што је нешто спорије време одзива. Најбољи за сврхе игара су ВА монитори.

Ови технички услови су неопходни за разумевање пре него што купите монитор за игре. То је зато што морате бити свесни шта да тражите на тржишту.

Сада, погледајмо листу најбољих монитора за игре.

Делл 32 4К

Делл је одувек био познато име када су у питању монитори. Са овим тространим дизајном ултра танких оквира, можете да уживате у 4К у УХД резолуцији. Овде добијате 4 пута више јасноће и прецизније детаље од Фулл ХД-а. Са Делл 32″ 4Ктакође можете да репродукујете ХДР садржај за подизање нивоа ваше забаве.

Доживите импресивно филмско искуство са закривљеним екраном од 1800Р који проширује ваше видно поље. 99% сРГБ и 90% ДЦИ-П3 шира покривеност бојама омогућава вам да видите шири спектар нијанси и побољшане богате боје. Технологија АМД ФрееСинц вам омогућава да уживате у глатком искуству гледања без муцања и тргања.

Уграђени двоструки звучници од 5В пулсирају ритмове и пружају биоскопско искуство. Уграђени двоструки ХДМИ портови такође олакшавају пребацивање између стримовања и играња на конзоли, уз опцију да ваши уређаји увек буду прикључени. Делл је такође радио на својој технологији да обезбеди два различита режима за више задатака: режим слика у слици и режим слика по слику.

Делл 27 4К

Овде добијате Делл 27″ 4К УХД монитор инспирисан животним стилом за одлично искуство гледања. Са 4К УХД резолуцијом, уживаћете у побољшаним детаљима и јасноћи сваког кадра. Подршка за ХДР репродукцију вам омогућава да добијете реалистичније искуство. Технологија АМД ФрееСинц вам пружа глатко искуство без кидања.

Овај монитор за игре има јединствен изглед због свог модерног и елегантног дизајна. Чак и под различитим широким угловима гледања, можете да видите изванредне боје уз технологију Ин-Плане Свитцхинг (ИПС) заједно са 99% сРГБ покривености. Постоје уграђена два звучника од 3В за задивљујући звучни доживљај. ХДМИ портови олакшавају истовремено повезивање са различитим уређајима.

АОРУС ФВ43У

АОРУС ФВ43У има за циљ да вам пружи најбоље играчко и визуелно искуство са овим 4К монитором за игре. Оштри и детаљни визуелни прикази чине да се осећате као реалније искуство гледања. Захваљујући Куантум Дот технологији, добијате живописније и светлије боје заједно са ХДР ефектима. Можете да побољшате своје искуство играња уз помоћ ексклузивних ХДР режима.

Уживајте у савршеном мелодичном звуку са његовим ексклузивним техникама појачања звука. Функције Слика у слици (ПИП) и Слика-по-слику (ПБП) олакшавају гледање игре на једној страни и играње на другој страни. Овде такође добијате предност над својим противницима.

Још једна јединствена карактеристика је тајмер и функција бројача. Тајмер ће пратити протекло време игре, док можете да користите функцију бројача да бисте водили рачуна о било чему као што је противникова употреба реквизита. Интензитет боја се може контролисати уз помоћ 6-осне контроле боје.

ЛГ 34″ УлтраГеар

ЛГ је развио најбољи ЛГ УлтраГеар монитор за игре у класи који је у потпуности фокусиран на побољшање ваших нивоа играња. Његове врхунске карактеристике за играње укључују време одзива од 1 мс, брз и живописан Нано ИПС, НВИДИА Г-Синц Ултимате и прилагођавања на професионалном нивоу.

  Како пратити Скипе контакт

Нвидиа Г-Синц Ултимате је највиши ниво технологије варијабилне брзине освежавања коју нуди Нвидиа на тржишту. Овде добијате најбољи Нвидиа Г-Синц процесор који пружа искуство играња на следећем нивоу заједно са играњем са малом латенцијом, биоскопским бојама, реалистичним ХДР-ом и задивљујућим нивоима контраста.

Невероватно време одзива од 1 мс одржава вас у игри чак и у условима екстремне брзине. Никада се не заглавите са замућењем покрета уз брзину освежавања од 144 Хз. Оверклокањем, монитор може чак и до 180Хз муњевитог освежавања. Можете креирати комплетно окружење за игру са амбијентом следећег нивоа кроз сферно осветљење. Постоји 6 различитих опција боја: небеско плава, природно зелена, црвена, магента, неутрална бела и бела дневна светлост за подешавање окружења за играње.

Поред тога, постоји мноштво других функција, као што су режим видео синхронизације, режим синхронизације звука, контроле игара на екрану, стабилизатор црне боје, па чак и прилагођавања укрштања.

ЛГ 27″ УХД ИПС монитор

Са овим ЛГ 4К УХД ИПС монитором за игре, можете да доживите квалитет боје и осветљености какве никада раније нисте видели. ХДР технологија вам пружа реалистичнију слику уз храбрији контраст између најтамнијих и најсветлијих делова екрана.

Овај монитор за игре подстиче нову еру 4К УХД искуства играња на конзолама. Технологија АМД ФрееСинц, заједно са карактеристикама Блацк Стабилизер и Динамиц Ацтион Синц, олакшава вам да добијете више битака. Технологија АМД ФрееСинц подиже ваше играње на следећи ниво без икаквих проблема са цепањем и замућеним сликама док добијате глаткију, јаснију и бржу игру.

Софтвер ОнСцреен Цонтрол омогућава корисницима да контролишу различита подешавања уз помоћ једног клика. Функција за раздвајање екрана олакшава поделу целог екрана на два без икаквих проблема. Ергономски дизајн овде је плус у овом монитору за игре.

ЛГ 32″ УлтраГеар КХД

Набавите овај ЛГ 32″ УлтраГеар КХД Нано ИПС монитор за игре да бисте завршили своје врхунско подешавање за играње. Ово је направљено за играче који користе најновији хардвер, елегантан дизајн, ергономију и одлично искуство. Постоји много функција фокусираних на игре које се користе у овом монитору, као што су живописни ИПС панели, опције прилагођавања на професионалном нивоу, 1 мс ГТГ време одзива и Нвидиа Г-Синц компатибилност.

Монитор за игре може да постигне ултра-брзе стопе освежавања заједно са богатим и живописним квалитетом слике. Ултра-брзе стопе одзива од 1 мс нуде побољшане детаље, контраст и јасноћу. Нано ИПС технологија подржава боје високе верности за пружање висококвалитетних сцена, док ХРД10 технологија може да пружи динамички контраст.

Нећете морати да се суочавате са проблемима замућења слике јер се монитор од 165 Хз може оверклоковати на 180 Хз за глаткију слику. Можете у потпуности прилагодити своју борбену станицу према вашим захтевима за удобно играње.

МСИ Оптик

Тхе МСИ Оптик МАГ серија је развијена након ригорозног тестирања квалитета како би се дизајнирао чврст и издржљив монитор за игре. Ово је најбоље за почетнике играче са једноставним процесом инсталације и пријатељским корисничким интерфејсом. Нећете морати да се суочавате са проблемима замућења монитора због ултра брзог ГТГ времена одзива од 1 мс. Кристално јасне слике ће вам олакшати доношење брзих одлука чак и током игара које се брзо крећу.

МСИ Оптик је ултрашироки монитор за игре 21:9 за побољшање вашег периферног вида. Брзине освежавања од 200 Хз вам дају предност у односу на своје противнике у играма са брзим темпом као што су пуцачине из првог лица, спортови и стратешке игре у реалном времену. МСИ такође пружа разна подешавања специфична за конзолу како бисте унапредили своју игру са најглаткијим искуством од 120Хз чак и када повезујете монитор са конзолом.

Молекули течних кристала ове Рапид ИПС технологије ротирају 4к брже од нормалних молекула течних кристала. Осим тога, добијате неколико предности као што су без изобличења због ИПС панела, ХДР технологија за кристално чисте слике, широк спектар боја и ОСО апликација за игре 2.0 за прилагођавање без напора. Нвидиа Г-Синц компатибилност вам пружа искуство играња игрица без кидања и муцања.

МСИ Оцулук

Тхе МСИ Оцулук НКСГ253Р Г-Синц монитор за еспортске игре ће вам помоћи да играте на врхунском учинку. Компатибилност Нвидиа Г-Синц вам омогућава да своју игру подигнете на виши ниво без треперења, муцања или кидања. Погледајте сваку слику са побољшаном јасноћом због ултра брзог ГТГ времена одзива од 1 мс.

Неће бити никакве шансе да дође до замућења монитора јер вам Нвидиа Г-Синц компатибилност пружа екран од 360 Хз, што је 1,5к брже од конвенционалног екрана од 240 Хз. Сада можете да уживате у ултра-високој брзини кадрова да бисте се такмичили у свим данашњим модерним играма као што су Валорант, Оверватцх, ЦС: ГО и многе друге.

  Сећате се МиниДисц-а? Ево како га и даље можете користити у 2020

Закорачите у своју следећу гејмерску битку са овом звером да мерите победу у милисекундама помоћу Нвидиа Рефлек Латенци Анализер. МСИ Оцулук поседује Нвидиа ДЛСС за повећање брзине кадрова и генерисање оштрих и јасних слика путем АИ процесорских тензорских језгара на ГеФорце РТКС. Можете да прилагодите свој систем за игре на основу својих жеља, а очаравајуће меко амбијентално светло доприноси овом дивном монитору за игре.

Виотек КХД

Уживајте у задивљујућим сликама у 2К са сРГБ гамутом од 103% пропорционално, а контраст од 3000:1 пружа бриљантну белу и тамнију црну са Виотек 27″ КХД монитор за игре. Брзо време одзива од 1 мс, заједно са брзином освежавања од 144 Хз, чине сваку игру забавнијом за вас. Технологија ФрееСинц и Г-Синц олакшава освајање победе у свакој утакмици.

Углови гледања од 1500Р и 178º смањују одсјај како бисте били потпуно уроњени док играте игрице или гледате филмове. Гамеплус крстић вам омогућава да сваки снимак претворите у савршен, а када пређете на ФПС режим, моћи ћете да снимите сваки детаљ са прецизношћу.

Виотек Опен Бок

Виотек Опен Бок Гаминг Монитор подиже ваше нивое играња и чини га супер брзим захваљујући ВКХД резолуцији монитора. Појачан је због брзе освежавања од 144 Хз. Ово се сматра савршеним и за игре и за видео-конференције јер нема проблема са испуштеним оквирима и треперењем у видеу.

Монитор има однос контраста од 3000:1 заједно са 96% сРГБ гамута. АМД ФрееСинц монитор вам помаже да изгладите игре са брзим темпом без икаквих проблема са замућеним сликама и замагљеним сликама. Кретање ће остати прилично глатко чак и ако видите да брзина кадрова пада на чак 48 Хз.

Такође добијате прилику да повежете онолико уређаја колико желите са 3 ХДМИ порта, 1 портом за екран и аудио излазом од 3,5 мм. Ово је савршена електрана за употребу у кућама и канцеларијама за продуктивност и интензивно играње игара. КХД 2560 к 1440п резолуција монитора је савршена за игре и забаву.

Виотек Ултравиде

Виотек Ултравиде Цурвед Монитор за игре има Фулл ХД резолуцију са одличним детаљима и сјајним бојама. Монитор има 107% сРГБ распон боја за побољшану тачност боја, а ултрашироки екран вам такође даје више простора за продуктивност. Брзина освежавања од 120 Хз чини га савршеним за сврхе играња игрица са нула испуштених кадрова и глаткијим прелазима. Пошто има високе стопе освежавања, мање је напрезање очију.

Ово је савршен монитор за све сврхе, било да сте креатор садржаја, обични играч или чак предузетник. ПИП/ПБП алати за продуктивност са двоструким улазом чине рад и игру ефикаснијим. Искуство играња је на потпуно другачијем нивоу због различитих алата као што су АМД ФрееСинц технологија, Гамеплус укрштања и ФПС оптимизације.

Закривљени монитор за игре 1200Р додаје визију вашем свакодневном искуству гледања. Добијате реалније искуство играња и гледања са ултрашироким екраном.

Самсунг КЛЕД

Тхе Самсунг КЛЕД 49″ монитор за игре има однос ширине и висине 32:9 и закривљене панеле од 1800Р за урањање гледалаца у игру или забаву. Постоји више од милијарду нијанси боја да би слика изгледала реалистичније. Са овим монитором за играње видећете огромну надоградњу у свом играчком искуству јер има технологију Куантум Дот.

АМД-ов нови Радеон ФрееСинц 2 пружа много боље ХДР искуство играња од сРГБ спектра. Тамне области изгледају тамније, док светле области изгледају светлије због ХДР подршке. Можете да видите запањујуће детаље и контрасте заједно са кристално јасним детаљима.

Свака акциона сцена ће изгледати беспрекорно са Самсунг монитором за игре од 144 Хз. Овај монитор за игре је направљен за брзину са временом одзива на филмску слику од 1 мс. Функција Блацк Екуализер вам омогућава да подесите ниво осветљености било које сцене игре према захтевима. Режим за уштеду очију је иновативна функција за смањење емисије плаве светлости и смањење напрезања очију.

Ултрашироки монитор вам омогућава да обављате више задатака као професионалац. Овде ћете се осећати као да користите два различита монитора 16:9. Нема нереда због каблова јер вам је потребан само један кабл за напајање без оквира који вам сметају. Функција Еаси Сеттинг Бок вам омогућава да једним кликом направите партиције на екрану према вашим захтевима.

Закључак 🎮

Ако желите да своје искуство играња подигнете на нови ниво, свакако морате купити добар монитор за игре. Добићете потпуно другачије искуство играња и гледања са врхунским монитором за игре. Ово су неке од најбољих које можете проверити ако размишљате о куповини једног.

Затим прочитајте о цоол столовима за игре.